Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Jeżeli zmieniamy prędkość flot , to ktoś mógłby chcieć grać na przykład generałem

wcześniej wybrał zbieracza , bo prędkość była x1 co nie bardzo się komuś podobało do latania więc grał eko .

Chcesz powiedzieć, że zmieniono również prędkość? :O <X

czy to jest jeszcze aktualne bo ja z chęcią bym zamówił

Jasne! podaj adres i jaką pizzę chcesz na priv. PS. To będzie łącznie 139,99. Zapraszamy ponownie

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• W grupie x1 które teraz się łączą nie było zmiany prędkości flot.

Dlatego zapytałem Latte o co mu chodzi. No chyba że w jakichś innych grupach będzie zmiana prędkości? 8|

Jeśli to prawda, to mam nadzieję, że to zmiana tylko na wolniej.

Cytat:

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

/

• Kolejna fuzja przed nami i zapowiada się zmiana prędkości

to że klasa była w nagrodach to jedna rzecz ,( nie każdy brał w tym udział-brak czasu , urlopy itd ) i nie ma nic wspólnego ze zmianą stylu gry ze względu zmianę parametrów

Moje pytanie było ogólne w zamyśle o przyszłość . a zasugerowała mi to zmiana prędkości na moim zagranicznym koncie gdzie wrzucili kilka uni od x1 do x4 i derbisem od 30% -70%

a jako docelowe jest tylko x1 30% i x2 70%

pewnie znajdą się osoby na których wymusi to zmianę stylu gry ,

Dla mnie to bez różnicy ,tak naprawdę- klasy mam w przedmiotach wszystkie

• Raczej nie będzie u nas zmiany prędkości flot x1 na szybszą.

A szkoda! mogła by się pojawić jakaś ankieta. Bo ten speed x1 może już nudny jest?

Cytat:

/

• to że klasa była w nagrodach to jedna rzecz ,( nie każdy brał w tym udział-brak czasu , urlopy itd ) i nie ma nic wspólnego ze zmianą stylu gry ze względu zmianę parametrów

Nie bardzo rozumiem. Fuzja została ogłoszona przed tym jak ludzie brali zmianę klasy jako nagrodę. W ogłoszeniu było info ze zmieniają się parametry... Nadal nie widzę dlaczego ktoś miałby dostać darmową klasę bo mu parametry zmienili.

Inna sprawa że sporo ludzi zmieniło przy jednym z wcześniejszych eventów klasę bezmyślnie i potem żałowali. Do mnie chyba z 15-20 osób napisało co zrobić bo wybrali odkrywce i im się nie chce jednak latać na ekspedycje.

Bo ten speed x1 może już nudny jest?

Wątpię żeby szybszy speed floty przeszedł na uni gdzie teraz jest x1.

To lata gry, przyzwyczajeń.

Do zmiany by prędzej doszło jakby speed eko zależało jak kiedyś od speed floty. Gdy każde uni ma już eko x7 to po co zmieniać flotę? ;)

• To lata gry, przyzwyczajeń.

Do zmiany by prędzej doszło jakby speed eko zależało jak kiedyś od speed floty. Gdy każde uni ma już eko x7 to po co zmieniać flotę? ;)

No tak, lata gry, przyzwyczajeń. Ale jak to mi ostatnio Art napisał: Przejście do innego środowiska może zmotywować do dalszych działań.

Nie mam pojęcia jakby się grało z x2 - ale może trzeba pójść w tą stronę, tylko trzeba graczom dać możliwość przejścia na takie uni

Cytat:

/

• Mam małą aktualizację sytuacji dla osób z utraconymi księżycami.

Jest obecnie przygotowywana możliwość dokonania ponownej fuzji dla kont, których dotknął wspomniany błąd. Według oceny programisty, przypadków jest w sumie 100 na wszystkie trwające obecnie fuzje.

Niestety nie wiem, czy wdrożenie rozwiązania nastąpi dziś. Wszelkie niedogodności z tym związane będę rozpatrywał w Systemie zgłoszeń, jak tylko pojawią się stosowne ustalenia.

Błąd powstał w wyniku najnowszej aktualizacji, której wycofanie pozwoliło na dalsze bezproblemowe migracje kont.

Miejmy nadzieję, że wiecej problemów już nie będzie :)

• Nie do konca rozumiem, możesz wyjaśnić jak można ponownie zrobić fuzje? skoro już mam przeniesione konto na docelowy serwer?

Czy fuzja zostanie cofnięta i mam ja wykonać jeszcze raz? Co jeśli moje koordynator będą zajęte?

• Art

Sam zamysł rodzi 144 dodatkowe pytania. Przecież ludzie już zdobyli punkty, porobili sobie "łaski bez" nowe księżyce na wspomnianych koordach itp.

Mam prostszy pomysł - skasujcie wartość tego co było na tych księżycach - floty / surowce - stratę punktową wynagrodźcie każdemu w paczkach surowców + 20% za to, że nie mogli swojego konta w pełni używać i każdy powie - Dziękuję nic się nie stało. Każdy sobie zyskane surowce wyda na to co stracił lub zupełnie inaczej.

• Nonick

Serio? Po co robili nowe moony, skoro wiadome jest że GF MUSI naprawić co zepsuł.

No a poza tym. Błąd pojawił się podczas łączenia w miarę młodych uni gdzie floty raczej nie były bardzo duże (tak mi się zdaje) i piszesz, żeby GF dało paczki surowców w ramach odbudowy tego co straciło. Tylko nie bierzesz pod uwagi tego, że każdy poświęcił czas a może i anty, by coś skrócić... także średni pomysł. A co gdyby takie coś stało się na starszych uniach gdzie gracze mają lmy już w ilości 30-50kk. I co? Dostaliby paczki surowców i mieliby zapchac stocznie na dobrych kilka miesięcy?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Serio? Po co robili nowe moony, skoro wiadome jest że GF MUSI naprawić co zepsuł.

No a poza tym. Błąd pojawił się podczas łączenia w miarę młodych uni gdzie floty raczej nie były bardzo duże (tak mi się zdaje) i piszesz, żeby GF dało paczki surowców w ramach odbudowy tego co straciło. Tylko nie bierzesz pod uwagi tego, że każdy poświęcił czas a może i anty, by coś skrócić... także średni pomysł. A co gdyby takie coś stało się na starszych uniach gdzie gracze mają lmy już w ilości 30-50kk. I co? Dostaliby paczki surowców i mieliby zapchac stocznie na dobrych kilka miesięcy?

Masz rację ze stocznią. Biorę natomiast pod uwagę to, że część tych ludzi pograła prawie tydzień, ktoś w panice widząc burdel przeklikał jakieś badanie, poprzenosił planety, wydał anty na inne tematy. I jak mają tym graczom zrobić twardy reset do stanu sprzed tygodnia oraz napisać "serdecznie przepraszamy drogie jelenie" to jest to trochę słabe. Chodzi o to, żeby za błąd programisty nie płacił gracz. Dlatego ja czekam na info jak graczom zostaną realnie wynagrodzone te dni.

• akurat badania nie powinny siŕ nijak skasować. Poza tym gracze wiedzieli ze coś nie poszło tak jak powinno. I Art o błędzie pisał, że jest i że będą go naprawiać to za przeproszeniem tylko właśnie jeleń klikał coś bezmyślnie zamiast spokojnie zaczekać....

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• ktoś w panice widząc burdel przeklikał jakieś badanie

Co ma panika do przeklinania badania? Przecież to było wiadomo że jest błąd i na pewno GF będzie coś z tym robić.

Wystarczyło spytać na discu lub ticketach.

Jeżeli ludzie potracili floty, surowce na moonach bo im źle kordy przyznało to co tu w panice przeklikiwać...

• Nie wiem jak to będzie wyglądało bo jak wiadomo- nic nie wiadomo, ale gracze nadal czekają na naprawę błędu, i tak już od 5 dni... Pominę ile straciłem surowców przez ten czas

• Moim zdaniem w tym co mówi Avinashi jest spory sens. Abstrahując - ułożyłem sobie granie tak, że nigdy nie musiałem pisać ticketa. Nie od dziś wiadomo, że jeden bug znika, to pojawiają się dwa kolejne.