Posts by Nonick

ciekawym dodatkiem do eventu byłaby ankieta wśród graczy, pytająca co by chcieli wśród nagród,

Im dłużej w to gram, tym bardziej rozumiem czemu GF takich rzeczy nie robi. Roszczenia, pretensje, wymagania. ;) Jeżeli wartość nagród jest zbliżona do 500 000 anty to mówimy o naprawdę dobrych nagrodach. W ostatnich eventach ta wartość była nawet znacznie wyższa. Trzymam kciuki za równie ciekawe rzeczy tym razem. ;)

Serio? Po co robili nowe moony, skoro wiadome jest że GF MUSI naprawić co zepsuł.

No a poza tym. Błąd pojawił się podczas łączenia w miarę młodych uni gdzie floty raczej nie były bardzo duże (tak mi się zdaje) i piszesz, żeby GF dało paczki surowców w ramach odbudowy tego co straciło. Tylko nie bierzesz pod uwagi tego, że każdy poświęcił czas a może i anty, by coś skrócić... także średni pomysł. A co gdyby takie coś stało się na starszych uniach gdzie gracze mają lmy już w ilości 30-50kk. I co? Dostaliby paczki surowców i mieliby zapchac stocznie na dobrych kilka miesięcy?

Masz rację ze stocznią. Biorę natomiast pod uwagę to, że część tych ludzi pograła prawie tydzień, ktoś w panice widząc burdel przeklikał jakieś badanie, poprzenosił planety, wydał anty na inne tematy. I jak mają tym graczom zrobić twardy reset do stanu sprzed tygodnia oraz napisać "serdecznie przepraszamy drogie jelenie" to jest to trochę słabe. Chodzi o to, żeby za błąd programisty nie płacił gracz. Dlatego ja czekam na info jak graczom zostaną realnie wynagrodzone te dni.

Art

Sam zamysł rodzi 144 dodatkowe pytania. Przecież ludzie już zdobyli punkty, porobili sobie "łaski bez" nowe księżyce na wspomnianych koordach itp.

Mam prostszy pomysł - skasujcie wartość tego co było na tych księżycach - floty / surowce - stratę punktową wynagrodźcie każdemu w paczkach surowców + 20% za to, że nie mogli swojego konta w pełni używać i każdy powie - Dziękuję nic się nie stało. Każdy sobie zyskane surowce wyda na to co stracił lub zupełnie inaczej.

Przypadki z moonami są jednak na szerszą skalę. Nie masową, ale wystarczającą, by narobić bajzlu i to niemałego. Drodzy Admini - włączacie blokadę ataków w sytuacji, gdy zmieniacie czcionkę na większą ze strachu, że coś się wysypie, a jak ludziom zostają mld pkt floty zaparkowane na moonach bez planet to nie ma tej blokady. Przecież to powinno być natychmiast odpalone już wczoraj, dzień bez lotów nikogo by nie zbawił. Sprawdzałem, te moony spokojnie można zaatakować.