Waszym błędem jest zakładanie, że ktokolwiek z teamu jest zainteresowany dbaniem o kogokolwiek interesy (zwłaszcza graczy). Ci ludzie "pracują" za kupony... myślicie, że mają jakąkolwiek motywację, by próbować uczynić tę grę lepszą? Robią tak, by samemu się nie przemęczyć i jak najszybciej zamknąć sprawę (w sumie się nie dziwię). Kiedyś jak w ogame grało dziesiątki tysięcy aktywnych graczy, to z tą funkcją wiązał się przynajmniej jakiś prestiż... sam ten fakt napędzał ambicję i poczucie, że pracuje się dla jakieś większej sprawy. Dzisiaj ogame to gra umarła, o której mało kto pamięta.
O Arcie nic nie napisze, bo choć to jedyna osoba, która faktycznie może coś zrobić w temacie (i ma za to płacone), to jednocześnie jest najmniej nadającą się osobą na to stanowisko jaką znam.
Posts by wampek
-
-
Nie śledzę wszystkich wątków na forum... innym słowem jestem trochę nie w temacie, ale w tym przypadku nadrobię zaległość.
-
Jestem za podwyższeniem prędkości. Głównie z powodu przeciągających się zwózek wsiadłem na urlop... z chęcią przetestowałbym sobie nowe ustawienie.
Uważaj, bo jest taki gość, który wie kto i gdzie gra i mogą Cię spotkać nieprzyjemności
Nie wiem po co ten od słomy się tu udziela...
Jak tu nie gra .
Różnica polega na tym, że ja na tym uni trochę grałem i posiadam tam konto. Mimo to z powodu długiego urlopu osobiście nie zagłosuję w ankiecie, ale jeśli ustawienie przejdzie, to z urlopu zejdę i na jakiś czas wrócę do gry.
-
Jestem za podwyższeniem prędkości. Głównie z powodu przeciągających się zwózek wsiadłem na urlop... z chęcią przetestowałbym sobie nowe ustawienie.
-
Dla mnie to trochę śmieszne, że tylu ludzi oburza się że firma która żyje przecież z wpływów za anty chce na tym zarabiać.
Prosiłem Was o uszanowanie tego że ktoś ma odmienne zdanie bez kolejnych insynuacji. Jak widać niektórzy nie potrafią prowadzić rzeczowych dyskusji bez personalnych wycieczek.
Może sam byś zaczął od poszanowania zdania innych? Jak dla mnie ty po prostu lubisz jak się ciebie ******** w pupę... tylko po co się tym tak obnosić na forum?
-
Innym słowem gameforge chcę nie tyle zachęcić do aktywności, co aktywność wymusić... to się nigdy dobrze nie kończy.
-
Aż mi się skojarzył ten temat z https://board.pl.ogame.gamefor…ostID=5314740#post5314740
W zasadzie od początku tej gry gracze mają wrażenie że gra chyli się ku końcowi, a jednak nadal ma się całkiem nieźle
Zakładając, że forum jest jakimś wyznacznikiem stanu gry, to w sytuacji gdy ktoś zagląda tutaj okresowo (powiedzmy co pół roku) jak ja ostatnio, to idzie zauważyć, że aktywność graczy powoli, ale systematycznie i zauważalnie spada. Zresztą w ramach eksperymentu można zajrzeć w temat poświęcony fuzji i policzyć posty przypadające na poszczególne łączenia.
Ale fakt... jak na tego typu grę, to Ogame przetrwało zadziwiająco długo.
-
W kwestii darmowych relokacji błędem w mojej opinii jest zakładanie, że większość graczy emigrujących na nowe uniwersa posiadało na swoich wcześniejszych światach już optymalnie dobrany układ planet. Ten bowiem zależy od aktualnego stylu gry oraz ilości posiadanych kulek i mało kto trzyma się idealnego schematu już od początku rozgrywki. Innym słowem przy okazji fuzji ci gracze dostaną możliwość darmowego przetasowania swoich niedoskonałych pozycji na bardziej dostosowane do aktualnej fazy rozwoju konta, podczas gdy gracze grający na uniwersach docelowych takiej możliwości nie dostaną... nie jest to do końca sprawiedliwe.
-
Dobrze rozumiem... mamy zredukować zyski aktywnych graczy, bo ty nie masz czasu na grę, a nie chcesz za bardzo odstawać?
Najlepiej to powinniśmy wrócić do czasów sprzed nowych ekspedycji bo wtedy był normalny balans gry.
Wówczas od dawna by już nikt w to nie grał, a ogame stał się historią.
-
Dobrze rozumiem... mamy zredukować zyski aktywnych graczy, bo ty nie masz czasu na grę, a nie chcesz za bardzo odstawać?
-
Ogame ZAWSZE w pierwszej kolejności nagradzało aktywność... przykładowo bez poświęconego czasu nie da się upolować żadnej większej floty.
-
Jak dla mnie oczywistym jest, że gra aktywna powinna dawać dużo więcej profitów od gry pasywnej... bo z jakiej paki ktoś za poświęcony czas ma dostawać tyle samo, co osoba, która na konto wchodzi raz na dwa dni?
-
Chciałbym tylko zauważyć, że wcale nie trzeba kupować antymaterii, by zagwarantować sobie wczasy na cmentarzu... wystarczy skorzystać z eventu zwrotu części wydanej antymaterii. Zwrot jest bowiem naliczany jako anty kupiona. No chyba, że coś w ostatnim czasie się zmieniło, tego nie wiem. W każdym razie moje konto dryfujące aktualnie na cmentarzu tylko taką anty posiadało (nie wydałem na nim ani złotówki).
-
To ja jako osoba, która fora ogame obserwuje z przerwami od co najmniej 15 lat napiszę tylko, że pomysł z abonamentem pojawia się cyklicznie co kilka lat... więc nie spodziewajcie się, że w jakikolwiek sposób zaskoczycie gameforge.
-
Najwięcej kasy generuje nowe uniwersum w pierwszych miesiącach swojego istnienia... dlatego też firmie nie zależy na "długoterminowych" światach. Wolą by gracz po wydaniu siana na jednym uni, po kilku miesiącach przeniósł się na kolejne i znowu sypnął groszem.
-
Ja też mam konto i znajomych, którzy mogą to potwierdzić tylko tego nie robię. A to jest różnica. Jakoś nikt nie potwierdził do tej pory twoich kont, więc skończ tą głupią gadkę, bo to nawet nie na temat jak zwykle co piszesz.
Z tobą gadać widzę to jak z głupim. Także nie odpisuj, bo szkoda czasu. Jeden temat wałkujesz w koło do znudzenia, jakby to miało jakieś znacznie.
Z twoją zdolnością logicznego myślenia naprawdę jest coś mocno nie tak... zamiast bawić się w jakiś gierki słowne po prostu napisz do mnie w grze, to dostaniesz bezpośredni "dowód" na to, że jestem właścicielem wymienianego przeze mnie konta.
Ruda Jako, że użytkownik forum SPIN DOKTOR ewidentnie tylko podszywa się pod gracza uniwersum Kalyke, myślę, że nie powinno się na poważnie traktować jego wypowiedzi w tym temacie.
-
bo sam dobrze wiesz, że o prawie każdym można tak powiedzieć, czy ten gość tu gra, czy nie.
Widzisz... ja mówię, ale mam na uni zarówno konto jak i znajomych. Ty tylko mówisz, ale nikt nie może tego potwierdzić, a nicku podać z jakiegoś powodu nie chcesz.
Myślę, że ktoś taki jak ty ma zdecydowanie zbyt niską rangę w społeczności by ustalać warunki ankiety. Wbrew temu co uważasz, poważanie nie jest mierzone w ilości spamu na forum.
-
Ci co najgłośniej krzyczą nie zawsze mają racje
Najzabawniejsze jest to, że nawet nie wiadomo, czy "Doktorek" ma na tym uni konto... mimo to z nieznanego nikomu powodu uważa, że ma prawo się wypowiadać w imieniu całej społeczności.
Jestem za ankietą. -
To "rozwiązanie" z tego co pamiętam, zostało wprowadzone razem z klasami sojuszu... zapewne po to by ukrócić proceder błyskawicznej ich zmiany (za darmochę).
-
Czyli w tym roku 😜 albo za rok....
Po naprawieniu problemów ujawnionych podczas zapowiedzianej już w 3 krajach fuzji. Innym słowem delikatnie mówiąc... trochę sobie poczekamy