Świństwa OGame

• Przyszło mi mieć rozbudowane konto: 11 planet, 11 księżyców, 11 teleporterów.

Długo przyszło mi się nie logować.

I niespodzianka - skasowali mi konto.

Nie polecam gry w OGame.

Ale skąd takie zdziwienie. Konto kasuje się - jeśli nie masz wykupionej i zostawionej na koncie antymaterii - po jakimś tam czasie, 30 albo 60 dni ?? Nie pamietam dokładnie ale jakoś tak. To nie jest świństwo tylko twoja totalna głupota. Tym bardziej kiedy wypisujesz takie brednie. Sam sobie jesteś winien a nie Ogame jest winne.

Gdybyś miał na koncie zakupioną Antymaterię - wtedy konto ( jeśli system by zadziałał a działa jak mu się chce, czasem wywala na cmentarz po tygodniu czasem po 2 miesiącach ) poszło by na cmentarz. Jeśli system by nie zadziałał - zostało by na serwerze. A bez zakupionej zostało skasowane zgodnie z zasadami tej gry które panują od praktycznie samego jej początku ??

Tak więc... jeśli masz takie brednie wypisywać po prostu się do tej gry nie nadajesz.

• Przecież dobrze wiem, iż w OWU istnieje zapis, że konta są własnością firmy GameForge.

Zapomnieli tylko dodać, że nie rekompensują czasu poświęconego na tworzenie konta.

Dlatego - odradzam granie w OGame.

• Przecież dobrze wiem, iż w OWU istnieje zapis, że konta są własnością firmy GameForge.

Zapomnieli tylko dodać, że nie rekompensują czasu poświęconego na tworzenie konta.

Dlatego - odradzam granie w OGame.

Dalej bzdury piszesz. Nie rekompensuja jedynie czasu jakiego nie poświęcasz na granie. Ani na czytanie ze zrozumieniem. Po prostu - nie nadajesz się do tej gry skoro uważasz że ktoś okradł cię z twojego czasu - bo ty se olałeś konto i poszło do kasacji. Twój niepoświęcony czas = kasacja konta.

11 planet, 11 monów , 11 tp - to na nowym serwie bez anty max 2-3 tygodnie grania. Wiec ... :) Powodzenia w realu :)

• Chciałbym tylko zauważyć, że wcale nie trzeba kupować antymaterii, by zagwarantować sobie wczasy na cmentarzu... wystarczy skorzystać z eventu zwrotu części wydanej antymaterii. Zwrot jest bowiem naliczany jako anty kupiona. No chyba, że coś w ostatnim czasie się zmieniło, tego nie wiem. W każdym razie moje konto dryfujące aktualnie na cmentarzu tylko taką anty posiadało (nie wydałem na nim ani złotówki).

• Chciałbym tylko zauważyć, że wcale nie trzeba kupować antymaterii, by zagwarantować sobie wczasy na cmentarzu... wystarczy skorzystać z eventu zwrotu części wydanej antymaterii. Zwrot jest bowiem naliczany jako anty kupiona. No chyba, że coś w ostatnim czasie się zmieniło, tego nie wiem. W każdym razie moje konto dryfujące aktualnie na cmentarzu tylko taką anty posiadało (nie wydałem na nim ani złotówki).

Nic się nie zmieniło. Ten zabieg wciąż działa.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Takie zasady obowiązują od początku istnienia gry. Chociaż wydaje mi się, że nie usuwają wszystkich kont. Zostawiają trochę do farmienia, żeby serwer nie był zbyt pusty. Niemniej brak zakupionej antymaterii i nielogowanie się powyżej miesiąca może prowadzić do usunięcia konta i nie jest to niczym nowym.