Posts by Macmichael

I drugie pytanie - pełzacze mają ograniczenie do premii max 50% wydobycia podstawowego. Czy badania to będzie rozszerzać możliwości ponad tą wartość. Czyli jak mam teraz 50% na swoim koncie podstawowym bo mam już 1196 pełzaczy które powinny dawać 53,82% a dają tylko 50% to będzie można mieć 50% + (lvl badania * 1,2% * ilość planet) ?
    Co może powodować że np. na 10 planetach rozwiniemy to badanie na 5lvl czyli 5 * 1,2% * 10 = 60% czyli w sumie 110%

Sprawdzałem to na becie, limit 50% procent pozostaje pomimo rozwijania tego badania na wyższe poziomy.

Planeta A - rozwijam badanie X z tieru 1 na poziom 5.

Planeta B - jeżeli wybiorę sobie badanie X z tieru 1 (bez względu na to, jaką mam tu rasę) na tej planecie, będzie ono od razu miało poziom 5.

Można uruchomić rozwój poziomu 6 na dowolnej z tych dwóch planet.

Chyba nie do końca tak jak piszesz, albo ja coś źle rozumiem.

Przykład:

Według tego co piszesz, na obu planetach pierwsze badanie powinno mięc poziom 1, a widać, że leci od 0.

1. Sprawdź użycie przycisku "Go!"

2. Czy nie wykonałeś już wcześniej misji na tej planecie? Każdą z planet można odwiedzić tylko raz

Już sprawdzałem różne planety i różne układy i galaktyki i nie działa w ogóle. Myślałem, że może jest jakiś inny sposób z wysyłki niż z podglądu galaktyki

Jest sposób :) Naciśnij w podglądzie galaktyki przycisk "Go!, wtedy przycisk wysłania floty na poszukiwanie z nieaktywnego zrobi się aktywny.

bo była aktualizacja ogame, która zmieniła strukturę kodu w zakładce galaktyka przez co nie jest ona teraz kompatybilna z istniejącymi dodatkami. Pozostaje tylko czekać, prawdopodobnie twórca antigame dostosuje ją do nowego kodu.

Szał przyśpieszenia dalej nie działa

Kto mi odda 750 anty?:thumbdown:

Z tego co napisano na niemieckim forum te zadania są teraz zaliczane, gdy najpierw skróci się za anty o połowę, a następnie znowu za anty zakończy.

Tłumaczenie google translator:

źródło: https://board.de.ogame.gamefor…ostID=3936549#post3936549

Tak przedstawia się sytuacja ze zmianami parametrów uniwersów w innych krajach:

https://board.en.ogame.gamefor…tting-changes-are-coming/

https://board.de.ogame.gamefor…l-yildun-weywot-libra-pa/

https://board.en.ogame.gamefor…taven%C3%AD-vesm%C3%ADru/

Jak widać, konfiguracja x8x16 staje się dzisiejszym standardem ogame. Skoro i tak już nie mamy klasycznego x1x1, to chyba warto zmienić na parametry, które są na zagranicznych serwerach. Tym bardziej, że jest to tylko zmiana z x7x14 na x8x16 i nie zmieni to w zasadniczy sposób rozgrywki, w przeciwieństwie do historycznego przejścia z x1x1 na x7x14.

Ruda  Art

Czy na innych uniwersach poza Virgo też są planowane jakieś zmiany parametrów lub chociażby ankiety wśród graczy? Patrząc na zmiany parametrów uniwersów z innych krajów na x8/x16 może warto byłoby i u nas dokonać ujednolicenia.

Ma ktoś info żeby nagrody różniły się między nowym a starym uni ?

Bo dotarło do mnie takie info ,że ostatnio na nowym serwerze były inne nagrody

Tak, będą się różnić:

Special conditions for the new server:

- The daily tritium cap for new universes is 1200.
    - The rewards and tasks for new universes are also different.

Nowe uniwersa startujące 12.03:

• BR 147 (Uriel): Eco x8, Fleet, x4, Research x16, 50% DF, 5 Galaxies, 0.5 Deu Consumption, +30 fields, +25000 DM, Category: fleeter, Stomt ON.
    • DE 176 (Xanthippe): Eco x6, Fleet x3, Research x12, 70%DF, 5 Galaxies, 50% DiDF, 0.8 Deu Consumption, +25 fields, Category: balanced, Stomt ON.
    • EN 175 (Weywot): Eco x4, Feet x1, 6 Galaxies, +25 fields, Category: miner, Stomt ON.
    • ES 176 (Xanthippe): Eco x4, Fleet x2, 50% DF, 5, 5 Galaxies, , +25 fields, Category: miner, Stomt ON.
    • FR 178 (Zenith): Eco x3, Fleet x3, Research x15, 50% DF, 5 Galaxies, 0.5 Deu Consumption, +10 fields, Category: balanced, Stomt ON.
    • HR 122 (Vega): Eco x8, Fleet x4, Research x16, 50% DF, 5 Galaxies, 0.5 Deu Consumption, +25000 DM, Category: fleeter.
    • IT 175 (Weywot): Eco x8, Fleet x4, Research x16, 80% DF, 5 Galaxies, 0.5 Deu Consumption, +30 fields, Category: fleeter.
    • MX 131 (Eridanus): Eco x6, Fleet x4, 70% DF, 5 Galaxies, 0.5 Deu Consumption, +25 fields, Category: fleeter, Stomt ON.
    • PL 175 (Weywot): Eco x6, Fleet x6, 60% DF, 5 Galaxies, 0.6 dDeu Consumption, +30 fields, Category: balanced, Stomt ON.
    • RO 134 (Hyperion): Eco x4, Fleet x3, Research x12, 50% DF, 6 Galaxies, 0.7 Deu consumption, +25 fields, Espionage probe storage ON, Category: balanced.
    • RU 170 (Rosalind): Eco x1, Fleet x6, 4 Galaxies, NO ACS, +25000 DM, Espionage probe storage ON, Category: fleeter.
    • TR 173 (Umbra): Eco x8, Fleet x5, Research x16, 70% DF, 5 Galaxies, 0.5 Deu Consumption, +30 fields, Espionage probe storage ON, Category: fleeter.
    • US 166 (Norma): Eco x6, Fleet x5, Research x12, 60% DF, 5 Galaxies, 70% Deu Consumption, +25 fields, Category: fleeter, Stomt ON.

Jednak uniwersa z ładownością sond da się otworzyć :)