Czesć,
Czy ktoś może mi podpowiedzieć na jakie budynki działa bonus od Centrum Badań Minerałów?
Czesć,
Czy ktoś może mi podpowiedzieć na jakie budynki działa bonus od Centrum Badań Minerałów?
wystarczy przeczytac opis
Nie zadawałbym tego pytanie jeśli znalazłbym jakikolwiek budynek produkcji surowców, który ma obniżony koszt budowy. Od osób chcących pomóc poproszę o jakiś konkretny przykład gdzie ten bonus działa a gdzie nie.
Jeśli nie jesteś w stanie udzielić mi konkretnej odpowiedzi to proszę znajdz sobie inny temat do spamu.
Rocktalach masz 3 budynki odpowiedzialne za produkcje surki..magma,rafinerie kryształu i syntezator deutu...podejrzewam ze chodzi o nie
Obniża koszty kopalń i elektrowni. Jak nie widzisz różnicy w kosztach to wyłącz dodatki. Chociażby takie Infinity wciąż pokazuje koszt budynku bez "rabatu" z CBM.
PS. Nie mam pojęcia jak jest z tymi trzema budynkami od Rocków. Chociaż wątpię bo od obniżenia ich kosztów jest osobny budynek.
"Centrum badań minerałów obniża wraz z każdym poziomem koszty budowy dla wszystkich budynków produkcji surowców."
Bydunki produkujące surowce są 3:
Kopalnia metalu, kryształu i deuteru.... w zakładce "Surowce".
Obniża koszty kopalń i elektrowni. Jak nie widzisz różnicy w kosztach to wyłącz dodatki. Chociażby takie Infinity wciąż pokazuje koszt budynku bez "rabatu" z CBM.
PS. Nie mam pojęcia jak jest z tymi trzema budynkami od Rocków. Chociaż wątpię bo od obniżenia ich kosztów jest osobny budynek.
Dzięki! Nie wpadłem, że Infinity pokazuje mi złe wartości kosztów budunków.
Opis budynku i jego funkcja niby prosta. Wydajesz kupę surowców a nie widać żadnej zmiany... Zwarjować można
ale w opisie pisze ze chodzi o budynki produkujace surowce....
wylacz antigame to zobaczysz roznice....
gra a dodatki to dwie rozne rzeczy, ktore niekoniecznie sa kompatybilne w ostatnim czasie
Rocktalach masz 3 budynki odpowiedzialne za produkcje surki..magma,rafinerie kryształu i syntezator deutu...podejrzewam ze chodzi o nie
No to źle podejrzewasz, bo te budynki same w sobie nie produkują surowców, tylko są procentowym dopalaczem wydobycia kopalń. Na nie bonus z Centrum Badań Minerałów nie działa, w przeciwieństwie do Enklawy Medytacji (produkcja populacji) oraz Farmy Kryształów (produkcja pożywienia). W przypadku Enklawy i Farmy bonus od Centrum Badań Minerałów sumuje się z bonusem od Monument Skalny.
"Centrum badań minerałów obniża wraz z każdym poziomem koszty budowy dla wszystkich budynków produkcji surowców."
Bydunki produkujące surowce są 3:
Kopalnia metalu, kryształu i deuteru.... w zakładce "Surowce".
Kto jak kto, ale Ty powinnaś wiedzieć, że z tej zakładki działa ten bonus jeszcze na budynki produkujące energię.
Podsumowując:
Bonus od Centrum Badań Minerałów działa na:
- kopalnie metalu/kryształu/deuteru
- elektrownie słoneczną/fuzyjną
- enklawę medytacji + farmę kryształów
Opłaca się właściwie inwestować w ten budynek? Patrząc jakie ma zapotrzebowanie energetyczne..obniża koszty budynków o 5% na 10 poziomie, a sam potrzebuje 15k energii. Chyba tyle ile obnizy to trzeba wydac na budynki energetyczne
Bonus od Centrum Badań Minerałów działa na:
- kopalnie metalu/kryształu/deuteru
- elektrownie słoneczną/fuzyjną
- enklawę medytacji + farmę kryształów
Tak, wiem
Po prostu dla mnie, z perspektywy górnika, fuzyjna to marginalna część rozbudowy eko. Np. podnosząc teraz fuzyjną mogłabym zrobić parę kopalni. Cenowo wtedy fuzyjna wychodzi 0,3% kosztów całkowitych.
Enklawa + Farma - jest budynkiem tylko do odblokowania poziomu 3 więc ma swojego max.