Posts by BORG

Tak sobie czytam te wylewy od dluzszego czasu i mam wrazenie, ze jestes podobny do mnie z przed X lat... to przeswiadczenie o swojej nieomylnosci nie jest zdrowe Olszyn, jest zrodlem zguby. Co by chlopaki nie robili z hajsem to jednak graja i poswiecaja czas na ta "zabawe" - zapewniam, ze flota zbudowana z paczek nie lata sama, nie zarywa nocy na autopilocie itd... Sam zaczalem przygode na delfinku miesiac po reszcie graczy, a zaraz planuje wbite do top 100 - paczki byly uzyte dwie, z systemu nagrod (jak byla bieda z dexem). Nie zabronie Ci przelewac jadu na forum, ale zastanow sie jak przez to postrzega to reszta czytelnikow i czy ma to jakis sens - bo jak dla mnie to ekipa z VIP raczej zbytnio sie nimi nie przejmuje... Jaki jest w tym cel? Nikomu krwi nie napsjujesz - a jak masz cos do udowodnienia - tak jak ja zaloz konto i goń top - da sie grac poza radarem i dalej gonic.

Gratki Kohan kolejnego st i pokaznego zysku.

Nie potrafisz nawet zalapac tak ordynarnej aluzji, to Ci wyjasnie jak chlopu na rowie - taki zreszta wlasnie prezentujesz poziom tymi obelgami. Co to w ogole ma byc kolorowy bambus, jakis racial slurr?

Link jest do zdjecia przedstawiajacego lusterko - zebys mogl zobaczyc w nim swoje odbicie. Dlaczego?

Boli Cie, ze ktos oczernia na forum - ty robisz dokladnie to samo( kropka w kropke wlacznie z grozbami / deklaracjami posiadania screenshotow), w rownie nieelegancki sposob. Kto tu jest tym szczekajacym psem, co?

Woof woof?

Nie przesadzaj bo jestes bardzo nieuczciwy w stosunku do wielu graczy, ktorzy wciaz zarywaja noce, wyliczaja pz, zawrocone stacje, spadaki itdp. Ogame tak bardzo sie nie zmienil, jest teraz tylko masa parowek ktore maja fetysz z ciskania kamiemiami w tych co sobie w zyciu lepiej radza finansowo od nich i moga pozwolic na tromche anty.

A jak jestes ogrodnikiem z zawodu to przesadzaj dalej.

Gz pierwszego starcia ;)

Kilka dni temu wtopiłem 250k pancerników - morale mi spadły bo popełniłem błąd (gracz Emmi się podstawił u innego gracza)

ten turek nie na jednym uni tak lapie na multi ninje ludzi my sie nadzialismy na ariesie xd szok ze na baranku tak dlugo gra

Gz i szo obroncy :)

jak to się ma do wojny skoro ekipa z Dominion leciała na kolesia ze StarTrek ? To nie powinno się wliczać do wojny ?

"

Liczą się wszystkie walki, gdzie 50% + 1k wartości floty lub obrony (zarówno u agresorów jak i obrońców) należy do sojuszy biorących udział w wojnie.

"

Liczy sie liczy :s

GZ udanej podstawki, agresorzy zweszyli farbe, SzO :)

a co wedlug ciebie znaczy 2kkk+ jak nie minimum 2kkk? Kazde z tureckich kont to bagatela 50000zl? I serio tak ciezko ci uwierzyc, ze przez okres zycia uniwersum reszta graczy kupila antymaterie o lacznie wiekszej wartosci? Nie wiem czy sie smiac czy plakac. Z latwoscia kazde nowe uni to przebija w dwa tygodnie istnienia. Sam sobie strzelasz i to bynajmniej nie kolano xD 50000zl to tysiac zakupow po 50zl ludzie wydaja na sloty/premiumy i skracanie wiecej lacznie niz jeden paczkomat na cale konto przez rok grania

bzdura i podstawy ekonomii sie klaniaja. To nie paczkomaty utrzymuja ta gre bo ich paczka daje 2kkk+ mety, to tysiac pozostalych graczy na uni kupujacy 2-3x miesiecznie anty za 50zl utrzymuja ta gre. Przelicz to sobie.

Odpowiedz juz w tym temacie padla - podsumowujac - trzeba sie modlic do matki boskiej zlomujacej. Rozwiazania dla tego problemu bez bezposredniej ingerencji we wszystkie spolecznosci ogame i takiej ktora zadowoli kazdego - nigdy nie ma.

:trollface:

dokladnie tak jak opisalem wyzej. Temat rzeka bo pozostaje do dywagacji sens latania na kogokolwiek poza brak fs / liczyc ze ktos nie odbierze

Aktualnie nic na to nie poradzisz. Pewnie wyjdzie w przyszłości jakaś aktualizacja np ograniczająca wpisywanie w formcji flot statków bo np max expa to ok 1 pionier 1 statek bitewny i ok 3200-3600 DT to moga zrobic tak ze max ile możesz ustawić w formacji ograniczą do 9999 każdego statku co uniemożliwi podniesienia całej floty a jak będziesz chciał wysłać na expe skład który przekracza 9999 jednego slota statków to już po staremu trzeba będzie ręcznie wprowadzać

Co moim zdaniem było by logiczne, bo nie zmieniło by to bardzo w systemie gry ludzie dalej by wysyłali expedycjie jednym kliknięciem a uniemożliwiło by jednym kliknięciem ucieczkę całej floty a tylko by sie uciekało 9999 każdego statku co przy dużej flocie nie wiele by dało więc ataki by sie udawały a z drugiej strony część floty udało by się uratować + 10/20% z doku kosmicznego i masz 30-40% floty uratowanej co z kolei prowadzi do tego że jakieś 50% graczy po złomie dalej by grało :D

Tym rozwiązujesz jeden problem niewielkiej części graczy generując kolejne kilka dla całej społeczności, z dawaniem i tak już olbrzymiej przewagi flotowej paczkomatom na czele...

Tego dylematu się chyba nie da rozwiązać. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zagryźć żeby i liczyć, że następnym razem dając 1s nie ucieknie :) (nie zawsze się to udaje)

Kto ma ból czterech liter ten ma, palców by mi zabrakło żeby wymieniać żale wylewane przez VAT na tym forum, a dodać by trzeba jeszcze wycieczki personalne i odnoszenie się do PW publicznie... To dopiero nazwałbym przedszkolem. Ja przedstawiam fakty i odnoszę się tylko do porównania zysku / rw do tego od hegodx który sam zlinkowales. Dla EoT - latanie po satkach to latanie po satkach, gdzie w tym powód do dumy i dedykacji, to już sam siebie musisz zapytac.

Nie gram na Ceres, po prostu lubię czytać forum :)

Do takiej ucieczki przecież żadna apka nie jest potrzebna,:

1. Ustawiasz sobie formacje ekspedycji na wartości wracającej floty

2. Czekasz pilnując żebyś miał wolne sloty eksp

3. 5s przed powrotem floty wchodzisz w galaktykę i spamujesz guzik do wyslania ekspedycji w układzie

4. Przy odrobinie szczęścia uciekasz w mniej niż 1s, przy mniejszym szczesciu w 2s.

Ot cała magia.

Mylisz utarg z dziennym wydobyciem chyba :trollface: kryształ i Dex (lot i pewnie duży zapas reckow,) na minusie pewnie robią z tego raptem 1.5kkk zysku.

Nie wiem co macie do hellgoda, przynajmniej Ubil jakieś statki a nie satki, poniósł mniejsze straty i ± zysk jest z obu starć taki sam, jeżeli chcesz się bawić w matematykę.

Agresorowi szo albo przetopki w eko bo trochę to tak wygląda... 200k+ statków trochę się buduje.

Ewentualnie śmierdzi to jakaś tanią prowokacją do kontry ale koniec końców waletrona po prostu ugryzł komar :trollface:

Hack3d By GH05T vs. Pedri ~ 922%

Dnia 30-10-2024 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Hack3d By GH05T

Krążownik 4.005

Okręt wojenny 1.344

Sonda szpiegowska 1

Pancernik 3.115

Obrońca Pedri [NHL]

Lekki myśliwiec 1.880

Ciężki myśliwiec 1.141

Krążownik 1.739

Okręt wojenny 601

Po bitwie...

Agresor Hack3d By GH05T

Krążownik 3.671 ( -334 )

Okręt wojenny 1.341 ( -3 )

Sonda szpiegowska 0 ( -1 )

Pancernik 3.115 ( -0 )

Obrońca Pedri [NHL]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

512.079 Metalu, 399.692 Kryształu i 395.032 Deuteru

Agresor stracił łącznie 9.867.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 105.421.000 jednostek.

At these space coordinates now float 64.900.800 metal, 24.012.800 crystal and 3.316.800 deuterium.

Agresor przejął łącznie 1.306.803 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 58.597.879

Kryształ: 22.028.492

Deuter: 3.043.832

agresor zyskał łącznie 83.670.203 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -74.823.079

Kryształ: -28.031.692

Deuter: -3.873.032

obrońca stracił łącznie 106.727.803 jednostek.