Ja od jakiegos czasu w rozwoju nowych kont buduje eko oparte na kruszcach totalnie olewajac budowe syntezatora deuteru i wychodzi na to ze wyszedlem farmerom dexu naprzeciw jak trzeba dexu to zbiera sie z eksp+handel, takze ktos tam jeszcze dex skupuje...
Posts by BORG
-
-
Z logiki wynika, ze support klamie odnosnie logow tego zajscia zeby zadowolic konkretne osoby, a flota uciekla przed dotarciem agresora
Mowia o tym rw oraz ilosc zrabowanego dexu... odebranie tej floty graczowi Nestu oraz przekazanie 100% pz agresorom to razaca niesprawiedliwosc. Rozumiem jak najbardziej pkczatkowe rozgorycznie agresorow, ale bez jaj... wina lezy po stronie GF, a nie Nestu...
-
tez tak kiedys wtopilem sure
wiecej niz w 20lv sie nie oplaca, kolejne sloty to tylko kolejne miejsca w kolejce xd
-
Dawno nie przeczytalem czegos rownie durnego na tym forum...
Polecam wprowadzic dopalacze lotu 30min za 500k anty zebys byl niezauwazalny
-
Na dziesieciu rudych jedenastu jest falszywych. Ze wszystkich gier w jakie kiedykolwiek gralem ogame.pl ma zdecydowanie najgorszy i najbardziej toksyczny team... posrane do granic mozliwosci. Flotowanie w tej grze i tak nie ma sie dobrze, to teraz jeszcze zlomujac kogos poza tym ze ryzykujemy ninje, ucieczke obroncy w 1s to teraz jeszcze odsylke surowca do adminow? Ruda powiedz nam cos ty chcesz wlasnorecznie zabic ta gre? Bo chyba nie powiesz nam ze ty masz dobre imie gry i dobro graczy w interesie? To nie standup...
-
Proste mordo, wy jesteście tak kryształowi,że az razi 😂
I dlatego na kerberosie czy gdzie tam grałeś ,miałeś takie konto, niezbudowane z paczek 😂
Jednego nie rozumiem, innych możesz oszukiwać i sobie udawać pro gracza, ale sam najlepiej wiesz,że bez paczek byłbyś hm... Jakoś w top 300 MOŻE, więc po co te bajki?
Jasne, Mordko,że nie są wszystkie, z paczek, dlatego nielot Wodzu ma tyle floty, dlatego Balbina śmiga 1k pc prawie już na świeżym uni, dlatego ogólnie wasz sojusz jest wysoko, bo NIE używacie anty 😂😂
Z walkami też nie macie nic wspólnego,wodzu za multi i pusz wisiał ofc ' dla jaj' 😂
Stary Ty tam wypisuj co chcesz, ale wiedz, że jesteście pośmiewiskiem na OG, jak kiedyś się zdecydujecie grać bez anty jak normalni ludzie ,dajcie znać, pokaże chętnie jak się lata i buduje flotę od zera, nie mylić z kupuje od zera jak Ty Mordko 😎💪
Tak sobie czytam te wylewy od dluzszego czasu i mam wrazenie, ze jestes podobny do mnie z przed X lat... to przeswiadczenie o swojej nieomylnosci nie jest zdrowe Olszyn, jest zrodlem zguby. Co by chlopaki nie robili z hajsem to jednak graja i poswiecaja czas na ta "zabawe" - zapewniam, ze flota zbudowana z paczek nie lata sama, nie zarywa nocy na autopilocie itd... Sam zaczalem przygode na delfinku miesiac po reszcie graczy, a zaraz planuje wbite do top 100 - paczki byly uzyte dwie, z systemu nagrod (jak byla bieda z dexem). Nie zabronie Ci przelewac jadu na forum, ale zastanow sie jak przez to postrzega to reszta czytelnikow i czy ma to jakis sens - bo jak dla mnie to ekipa z VIP raczej zbytnio sie nimi nie przejmuje... Jaki jest w tym cel? Nikomu krwi nie napsjujesz - a jak masz cos do udowodnienia - tak jak ja zaloz konto i goń top - da sie grac poza radarem i dalej gonic.
Gratki Kohan kolejnego st i pokaznego zysku.
-
Nie potrafisz nawet zalapac tak ordynarnej aluzji, to Ci wyjasnie jak chlopu na rowie - taki zreszta wlasnie prezentujesz poziom tymi obelgami. Co to w ogole ma byc kolorowy bambus, jakis racial slurr?
Link jest do zdjecia przedstawiajacego lusterko - zebys mogl zobaczyc w nim swoje odbicie. Dlaczego?
Boli Cie, ze ktos oczernia na forum - ty robisz dokladnie to samo( kropka w kropke wlacznie z grozbami / deklaracjami posiadania screenshotow), w rownie nieelegancki sposob. Kto tu jest tym szczekajacym psem, co?
Woof woof?
-
To jak macie tyle dowodów to na co czekasz? bo póki co tylko szczekasz nic więcej. Wklejaj waść Panie wstydu sam wiesz co..
Psy szczekają karawana jedze dalej. Tyle w temacie - a jak masz coś więcej do dodanie w swojej opowieści - wklej.No popatrz, nie przypomina Ci to kogos Super?
-
Wraca człowiek po dlugiej przerwie od ogame, a tu antygracze są propsowani na forum
Fajne czasy, ciekawe obyczaje nastały. Pozdrówki dla wszystkich wychowanaych w duchu zdrowej i równej rywalizacji
01
Mowisz o czasdch gdzie topka miala 20multi kont?
czy o czasach gdzie topka skupowała i sprzedawała surowce?
Czy o czasach gdzie był rynek i topka tak nim manipulowała?
Ta gra nigdy nie była nie jest i nie będzie zdrowa rywalizacja .
Po któreś tam z kolei,nie zaglądajcie nikomu do portfela,każdy robi że swoimi pieniędzmi co chce,skoro im to sprawia przyjemność niech sobie kupują antymaterie.
Pozdrawiam i gratuluje ST.
Nie, mówię o czasach gdy był wyścig do pierwszego MT, o czasach gdy na pierwsze ST 1%-owe czekało się jak na gwiazdkę w wigilę, o czasach gdy się robiło wyliczanki, odbierało ludziom FSy, robiło podstawki, lustra, wyliczało PZ-ty, o czasach gdy każdy startował na równych zasadach,a miejsce w topce gwarantował tylko skill i setki nieprzespanych nocek, lub dobra taktyka. Można się spierać, ale to co teraz oferuje OGame to przyklask w stronę dzisiejszych czasów - wszystko łatwo, bez wysiłku, bez myślenia, bez większej refleksji. Kiedyś topowi gracze to byli swietni analitycy, tęgie głowy - dziś to obfite portfele
0
Nie przesadzaj bo jestes bardzo nieuczciwy w stosunku do wielu graczy, ktorzy wciaz zarywaja noce, wyliczaja pz, zawrocone stacje, spadaki itdp. Ogame tak bardzo sie nie zmienil, jest teraz tylko masa parowek ktore maja fetysz z ciskania kamiemiami w tych co sobie w zyciu lepiej radza finansowo od nich i moga pozwolic na tromche anty.
A jak jestes ogrodnikiem z zawodu to przesadzaj dalej.
Gz pierwszego starcia
-
Kilka dni temu wtopiłem 250k pancerników - morale mi spadły bo popełniłem błąd (gracz Emmi się podstawił u innego gracza)
ten turek nie na jednym uni tak lapie na multi ninje ludzi my sie nadzialismy na ariesie xd szok ze na baranku tak dlugo gra
Gz i szo obroncy
-
jak to się ma do wojny skoro ekipa z Dominion leciała na kolesia ze StarTrek ? To nie powinno się wliczać do wojny ?
"
Liczą się wszystkie walki, gdzie 50% + 1k wartości floty lub obrony (zarówno u agresorów jak i obrońców) należy do sojuszy biorących udział w wojnie.
"
Liczy sie liczy :s
GZ udanej podstawki, agresorzy zweszyli farbe, SzO
-
a co wedlug ciebie znaczy 2kkk+ jak nie minimum 2kkk? Kazde z tureckich kont to bagatela 50000zl? I serio tak ciezko ci uwierzyc, ze przez okres zycia uniwersum reszta graczy kupila antymaterie o lacznie wiekszej wartosci? Nie wiem czy sie smiac czy plakac. Z latwoscia kazde nowe uni to przebija w dwa tygodnie istnienia. Sam sobie strzelasz i to bynajmniej nie kolano
50000zl to tysiac zakupow po 50zl ludzie wydaja na sloty/premiumy i skracanie wiecej lacznie niz jeden paczkomat na cale konto przez rok grania
-
Gdzieś ktoś kiedyś napisał - każdy musi mieć możliwość obrony. A wy [ciach] nie będziecie tej możliwości odbierać bo macie ból tyłka bo latać nie potraficie normalnie. - Coż znaczy ? Latać w ciemno i licząc ze ktoś będzie afk ? Czekać aż ktoś zaśnie i się spóźni odebrać fsa ? Jak dla ciebie nie jest normalne obserwowanie gracza przez kilka tygodni, i skoordynowana akcja całego sojuszu żeby ściągnąć 5 moonów i niszczyć jak gracz śpi myśląc że jest ok , to ja nie wiem co jest normalne. Widać że twój nick i avatar idzie w parze z twoją inteligencja ale nie mnie to oceniać
[mod='Ruda']Obraza[/mod]
Błąd jeśli można go nazwać jest w możliwości przetwarzania danych przez serwer, a nie w grze ponieważ
- wysyłasz statki na 0s = raczej nie wykonalne że statki się spotkają
- wysyłasz statki na 1s = zdarza się też że do starcia nie dochodzi
- wysyłasz statki na 2s = taki czas jest najlepszy
ale wysyłając statki na 1s czy 2s jest możliwość ucieczki na co pozwala mechanika gry, i co moim zdaniem mija się z celem
moim zdaniem na na przykład ileś tam sekund przed starciem / przykładowo 6s obrońca nie powinien mieć możliwości wysłania statków na który jest atakPrzeciez to by totalnie zamordowało grę. Przeciwko tzw. paczkomatom, którzy za duży hajs się wzmacniają, nie byłoby możliwości jakiejkolwiek obrony. Taki przykładowo współautor postu, Trokpol, byłby w stanie sam całe sojusze złomować, mając 5x więcej punktów niż drugi gracz na Yin.
a tak na marginesie bez tych paczkomatów to byście nie mieli w co grac
bo GF nie będzie utrzymywać serwerów NON PROFIT
ale chyba myślicie że jesteście tacy fajni że to dla was robia
bzdura i podstawy ekonomii sie klaniaja. To nie paczkomaty utrzymuja ta gre bo ich paczka daje 2kkk+ mety, to tysiac pozostalych graczy na uni kupujacy 2-3x miesiecznie anty za 50zl utrzymuja ta gre. Przelicz to sobie.
-
Przerwa 25 minutowa która trwa już godzinę i nadal nie działa a flota stoi
Trzeba Rudej kupić zegarek na urodziny bo te "kilka minut" zawsze przeradza się w godziny
-
Witam 🙋
Pragnę dodać parę słów od siebie dotyczących całej sytuacji.
Zacznę może od tego, że tak jak obrońca stwierdził nie zrobił nic złego i skorzystał z legalnego przycisku, co jest nawet zrozumiałe.
Jednakże w tym momencie dochodzimy do meritum. Jeszcze jakiś czas temu, żeby obronić swoją flotę to trzeba było dbać o każdy szczegół wysyłania FS, tak aby był on bezpieczny i byśmy po jego powrocie wciąż mogli się cieszyć swoją flotą. Jedni wstawali w nocy, drudzy wysyłali za dnia, a jeszcze inni zarzucali U. Jak obrońca stwierdził wysłał lamerskiego fs na PZ, czyli najłatwiejszy i najgłupszy fs. Tu warto się zatrzymać i zadać sobie pytanie po co w ogóle dbać o FS i pilnować ich skoro gra wprowadziła możliwość sekundowej obrony nawet najgłupszych fsow.
Ktoś tutaj wspomniał, że znowu ktoś pokrzywdzony itp.
Warto przypomnieć, że gra ta w pierwszej kolejności ma dostarczać rywalizacji między graczami, a dopiero potem cała reszta trybów single player jak budowanie kopalni czy wysyłanie expow zależnych od farta, częstotliwości i badań.Po to się siedzi godziny, by właśnie nie dochodziło do takich sytuacji. Najpierw zepsute kolejkowanie, teraz legalne ucieczki.
Gdzie ta kwintesencja gry? Gdzie KFZ, które kiedyś dawało chwałę i motywowało graczy, by myśleć podwójnie intensywnie?
teraz wszystko ma się opierać na BFS i lotach z myślą ALBO WEJDZIE ALBO NIE WEJDZIE ?
W tej grze trzeba było być precyzyjnym, dokładnym i spostrzegawczym, a teraz zaczyna coraz bardziej przypominać loterię, a finał lotu chyba zależy od tego kto jak mocno trzyma kciuki.
By nikt nie był pokrzywdzony proponuję, by usunąć z galaktyki możliwość wysyłania flot na exp, a taka możliwość zostawić tylko i wyłącznie w zakładce flota. Nie chce odbierać Odkrywcom możliwości korzystania z szablonów, więc niech to będzie w zakładce flota.
Tę zakładkę trzeba najpierw odświeżyć, by dopiero zobaczyć swoją flotę, która wróciła z jakiejś misji, a potem dopiero wysyłać dalej. I tak to powinno wyglądać.
Wielu tutaj chyba pomyliło założenia dotyczące funkcjonalności tego szablonu. Miał on pomagać wysyłać expy, a nie być sposobem na zachowanie floty.
Po drugie chyba czas naprawić kolejkowanie i przywrócić loty na 00.
Wyłączyliście Fasta, wyłączyliście możliwość skanowania z poziomu tabelki Infinity, a teraz sami dodajecie coś, co zabija kunszt tej gry. Bo można budować domki, słać expy, ale prawdziwa kwintesencja gry jest złomowanie i gra przeciwko drugiemu graczowi.
Jeśli do całego schematu dodamy kontry czy liczenie stacji, gdzie w obu przypadkach nie wiemy finalnie czy lecimy na 01 czy na 03, to jeśli ktoś ucieka w 1 sekundę to i ucieknie w 3 sekundy jeszcze pewniej.
Co do komentarzy osób, które tutaj zażarcie bronią tego przycisku i możliwości obrony to proszę o odpowiedź na pytanie JAK WYKONAĆ ATAK NA 01, by mieć pewność, że wejdzie, skoro wiele godzin poświęcamy na to, by to weszło?Pozdrawiam
Odpowiedz juz w tym temacie padla - podsumowujac - trzeba sie modlic do matki boskiej zlomujacej. Rozwiazania dla tego problemu bez bezposredniej ingerencji we wszystkie spolecznosci ogame i takiej ktora zadowoli kazdego - nigdy nie ma.
-
Witam wszystkich, oto druga strona medalu, czyli obrońca, co stworzył szablon ekspedycji z dokładną ilością floty powracającą z FS, zapisał go na prędkość 10% na ekspa, dowiózł paliwo na planetę i w odpowiednim momencie kliknął z podglądu galaktyki wysłanie floty Ekspedycyjnej
O tym, że w kilka sekund da się uciec to większość chyba wie, nie spodziewałem się, że w zaledwie jedną jest to możliwe...
Czekałem w podglądzie galaktyki, patrząc na ruchy flot odliczające powrót mojego FS'a. Gdy pojawił się komunikat "wykonano", PO OKOŁO pół sekundy wysłałem tego "ekspa"
Moim oczom ukazał się ten komunikat:
Kliknąłem po sekundzie jeszcze raz, ale zobaczyłem już błąd, apo odświeżeniu podglądu, zobaczyłem swoją flotę, lecącą na ekspa :Po rozmowach na oficjalnym discordzie wnioskuję, że temat znany, testowany z powodzeniem, pozwolę sobie fragment wkleić, zresztą po przewinięciu do godz 13:44 dnia 03.11.2024 sami znajdziecie te wpisy:
Czy fs był lamerski ? No pewnie, ale jak już ma się dość nudy na uni, to macie w dupie jakie fsy robicie, najmocniejszych przypaczkowanych flot nie ruszycie, a gdy mijają tygodnie bez rezultatów na podumarłym uni, to wegetowanie a nie granie, zwyczajnie para z człowieka schodzi
Czy agresorom należy się to starcie ? Oczywiście, zrobili wszystko książkowo: planowanie, obserwacja, koordynacja i wykonanie TOP.
Czy miałem prawo skorzystać z wbudowanego w grę mechanizmu, który pozwoli mi wybrać flotę ekspedycyjną, zapisaną w szablonie i jednym kliknięciem z podglądu gali ją wysłać ? Oczywiście.
dokladnie tak jak opisalem wyzej. Temat rzeka bo pozostaje do dywagacji sens latania na kogokolwiek poza brak fs / liczyc ze ktos nie odbierze
-
Aktualnie nic na to nie poradzisz. Pewnie wyjdzie w przyszłości jakaś aktualizacja np ograniczająca wpisywanie w formcji flot statków bo np max expa to ok 1 pionier 1 statek bitewny i ok 3200-3600 DT to moga zrobic tak ze max ile możesz ustawić w formacji ograniczą do 9999 każdego statku co uniemożliwi podniesienia całej floty a jak będziesz chciał wysłać na expe skład który przekracza 9999 jednego slota statków to już po staremu trzeba będzie ręcznie wprowadzać
Co moim zdaniem było by logiczne, bo nie zmieniło by to bardzo w systemie gry ludzie dalej by wysyłali expedycjie jednym kliknięciem a uniemożliwiło by jednym kliknięciem ucieczkę całej floty a tylko by sie uciekało 9999 każdego statku co przy dużej flocie nie wiele by dało więc ataki by sie udawały a z drugiej strony część floty udało by się uratować + 10/20% z doku kosmicznego i masz 30-40% floty uratowanej co z kolei prowadzi do tego że jakieś 50% graczy po złomie dalej by grało
Tym rozwiązujesz jeden problem niewielkiej części graczy generując kolejne kilka dla całej społeczności, z dawaniem i tak już olbrzymiej przewagi flotowej paczkomatom na czele...
Tego dylematu się chyba nie da rozwiązać. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zagryźć żeby i liczyć, że następnym razem dając 1s nie ucieknie
(nie zawsze się to udaje)
-
I elegancko , zysk jest i to spory
Przetopu i jedziemy dalej
Jaki zysk
jak tu wiekszosc to z jego floty jest. Krysztal na minusie, a to co stracil bedzie musial za swoje odbudowac , a wszystko po to zeby wleciec w ogromny bunkier za ktorym kryja sie satki i sondy. No ale co ja tam wiem ^^
Jednakze milo , ze poleciales w koncu na kogos silniejszego od siebie.
Dlatego nie hejtuje, ale jesli Ty tu widzisz spory zysk to okulary wloz
Jeżeli dla Ciebie 2kkk zysku w metalu to nie zysk to ja nie wiem na jakim uni grasz
Tu u nas aktualnie to spory zarobek , a jak ktos nie pilnuje utargu to jego strata a nasz zysk
Mylisz utarg z dziennym wydobyciem chyba
kryształ i Dex (lot i pewnie duży zapas reckow,) na minusie pewnie robią z tego raptem 1.5kkk zysku.
Nie wiem co macie do hellgoda, przynajmniej Ubil jakieś statki a nie satki, poniósł mniejsze straty i ± zysk jest z obu starć taki sam, jeżeli chcesz się bawić w matematykę.
Agresorowi szo albo przetopki w eko bo trochę to tak wygląda... 200k+ statków trochę się buduje.
Ewentualnie śmierdzi to jakaś tanią prowokacją do kontry ale koniec końców waletrona po prostu ugryzł komar
po pierwsze co mam do hellgoda to wiadomości jakie do mnie wysyłał na pw oskarzajac o bycie oszustem a dlaczego? bo go często skanuje i mam wysokie przyrosty jak zrozumiałem z tego bełkotu przeplatanego słowem oszust w co 3słowie.
Jak tak dalej będziecie liczyć i kombinować jaki to wlot był nieopłacalny i bez sensu to wam wyjdzie że zrobiłem minus
1,9mld czy 1,5 po essowskim przeliczniku to jest tak mało że większość graczy na uni machnęła by ręką na taki zysk, a potem taki sfrustrowany cyferka gardzący takimi starciami mnie od oszustów wyzywa bo nie wie skąd się duży przyrost robi
Jak już jesteśmy przy ubijaniu statków (chociaż w tej grze wydawało mi się że nie ważne czy zbierzesz złom czy sfarmisz surke zysk to zysk) to sobie popatrz w zniszczone i wyjdzie że Twoja wypowiedź jest bez sensu...
widząc komentarze drugiej strony wnioskuję że macie straszny ból dupy
pozdrawiam bo widzę że dyskusja zaczyna przypominać przedszkole
Kto ma ból czterech liter ten ma, palców by mi zabrakło żeby wymieniać żale wylewane przez VAT na tym forum, a dodać by trzeba jeszcze wycieczki personalne i odnoszenie się do PW publicznie... To dopiero nazwałbym przedszkolem. Ja przedstawiam fakty i odnoszę się tylko do porównania zysku / rw do tego od hegodx który sam zlinkowales. Dla EoT - latanie po satkach to latanie po satkach, gdzie w tym powód do dumy i dedykacji, to już sam siebie musisz zapytac.
Nie gram na Ceres, po prostu lubię czytać forum
-
Do takiej ucieczki przecież żadna apka nie jest potrzebna,:
1. Ustawiasz sobie formacje ekspedycji na wartości wracającej floty
2. Czekasz pilnując żebyś miał wolne sloty eksp
3. 5s przed powrotem floty wchodzisz w galaktykę i spamujesz guzik do wyslania ekspedycji w układzie
4. Przy odrobinie szczęścia uciekasz w mniej niż 1s, przy mniejszym szczesciu w 2s.
Ot cała magia.
-
I elegancko , zysk jest i to spory
Przetopu i jedziemy dalej
Jaki zysk
jak tu wiekszosc to z jego floty jest. Krysztal na minusie, a to co stracil bedzie musial za swoje odbudowac , a wszystko po to zeby wleciec w ogromny bunkier za ktorym kryja sie satki i sondy. No ale co ja tam wiem ^^
Jednakze milo , ze poleciales w koncu na kogos silniejszego od siebie.
Dlatego nie hejtuje, ale jesli Ty tu widzisz spory zysk to okulary wloz
Jeżeli dla Ciebie 2kkk zysku w metalu to nie zysk to ja nie wiem na jakim uni grasz
Tu u nas aktualnie to spory zarobek , a jak ktos nie pilnuje utargu to jego strata a nasz zysk
Mylisz utarg z dziennym wydobyciem chyba
kryształ i Dex (lot i pewnie duży zapas reckow,) na minusie pewnie robią z tego raptem 1.5kkk zysku.
Nie wiem co macie do hellgoda, przynajmniej Ubil jakieś statki a nie satki, poniósł mniejsze straty i ± zysk jest z obu starć taki sam, jeżeli chcesz się bawić w matematykę.
Agresorowi szo albo przetopki w eko bo trochę to tak wygląda... 200k+ statków trochę się buduje.
Ewentualnie śmierdzi to jakaś tanią prowokacją do kontry ale koniec końców waletrona po prostu ugryzł komar