Handel, nowy przelicznik 3;2;1;

• Ja od jakiegos czasu w rozwoju nowych kont buduje eko oparte na kruszcach totalnie olewajac budowe syntezatora deuteru i wychodzi na to ze wyszedlem farmerom dexu naprzeciw :) jak trzeba dexu to zbiera sie z eksp+handel, takze ktos tam jeszcze dex skupuje...

• na innych spolecznosciach nie zostanie taka durnota wprowadzona bo tylko naszym wladca sie wydaje ze sa tacy tworczy i zajbiscic w swoich decyzjach, ale to w sumie nie ma sie co im dziwic, kazdy idiota bedzie do konca szedl w zaparte ze jest z nim wszystk ojest w porzadku, nawet jak wszyscy w kolo przekonuja go ze jest w bledzie argumetami, to z racji tego ze ma ciut wiecej wladzy to mu sie wydaje ze jego pomysly sa zajebiste no i faktycznie ma racje bo mu sie to tylko wydaje

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• a lepiej było by wprowadzić że każdy handel trzeba zgłosić w tickecie to po pierwsze, po drugie ograniczyć handel ilością wymienianych surowców względem wartości punktowej danego konta, zapisać w regulaminie że każdy ponad przeciętny handel będzie karany np. 1 handel ostrzeżenie + nakaz zwrotu surowców będących przedmiotem handlu przez obydwie strony / 2 handel ban na ileś tam dni + nakaz zwrotu surowców, 3 handel = ban permanentny i tyle w temacie, a nasi włodarze poszli po łatwości.

• a lepiej było by wprowadzić że każdy handel trzeba zgłosić w tickecie to po pierwsze, po drugie ograniczyć handel ilością wymienianych surowców względem wartości punktowej danego konta, zapisać w regulaminie że każdy ponad przeciętny handel będzie karany np. 1 handel ostrzeżenie + nakaz zwrotu surowców będących przedmiotem handlu przez obydwie strony / 2 handel ban na ileś tam dni + nakaz zwrotu surowców, 3 handel = ban permanentny i tyle w temacie, a nasi włodarze poszli po łatwości.

Że co?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• a lepiej było by wprowadzić że każdy handel trzeba zgłosić w tickecie to po pierwsze

Nie przejdzie żaden pomysł który generuje dodatkowe zgłoszenia. Patrzyłeś w zakładkę team? Jest 1 GO, 1 GO-rekrutacja i 0 SGO. No na pewno miałby kto robić te zgłoszenia.

po drugie ograniczyć handel ilością wymienianych surowców względem wartości punktowej danego konta

Mam 10kkk punktów, to ile mogę kupić surowców dziennie 1kkk? Co jak będzie mi chciało więcej osób sprzedać deuter, kogo mam wybrać? :)

• a lepiej było by wprowadzić że każdy handel trzeba zgłosić w tickecie to po pierwsze

Nie przejdzie żaden pomysł który generuje dodatkowe zgłoszenia. Patrzyłeś w zakładkę team? Jest 1 GO, 1 GO-rekrutacja i 0 SGO. No na pewno miałby kto robić te zgłoszenia.

po drugie ograniczyć handel ilością wymienianych surowców względem wartości punktowej danego konta

Mam 10kkk punktów, to ile mogę kupić surowców dziennie 1kkk? Co jak będzie mi chciało więcej osób sprzedać deuter, kogo mam wybrać? :)

Wystarczy dać obostrzenie 12-13kkk dexu na tydzien miedzy graczami. Więcej nikt nie ma wydobycia tygodniowego na universach przecież.

• Ja ostatnio kupiłem dex za metal :trollface: Tylko dlatego że mam go w nadmiarze.

Co do ogólnej sytuacji z naszym teamem to zawsze się zastanawiałem nad tym że potrafią brać prawdziwe pieniądze za coś wirtualnego a nie potrafią zatrudnić prawdziwych pracowników którzy uczciwie się zajmą grą w którą grają starzy zapeleńcy.

• A ja właściwie nie rozumiem do końca, o co Wam chodzi :/

Anty i handlarzy na ekspach leży tyle, że spokojnie handlarza można sobie opłacić za nią; jeszcze mi się nie zdarzyło wymienić u dziada to, co mi akurat zbywa (zwykle metal lub ropa) po innym kursie niż 3:2:1

• A ja właściwie nie rozumiem do końca, o co Wam chodzi :/

Anty i handlarzy na ekspach leży tyle, że spokojnie handlarza można sobie opłacić za nią; jeszcze mi się nie zdarzyło wymienić u dziada to, co mi akurat zbywa (zwykle metal lub ropa) po innym kursie niż 3:2:1

Nie każdy ma ochotę i czas na latanie na ekspedycje. Ja np. nie latam a jak latałam masowo to chyba nigdy nie czułam się tak zmęczona w grze. Problemem nie jest to że trzeba 3 minuty poświęcić na wysyłanie a to że trzeba co 2h wysłać ;)
    Nie każdy może wysyłać w pracy, nie każdy chce co 2h się logować i coś robić. Dla takich osób byłam właśnie ja - skupywaczka dexu ;)

• Wg. mnie to bardzo dobrze zrobili :D

Dlaczego ?

A to dlatego ze większości pusherow będzie miało mniej surowców to po pierwsze.

po 2 zobaczcie ile multikont weszło jakimś cudem na urlop , magia normalnie ?szok i nie dowierzanie.=O

po 3 napisaliście ze społeczność pada ze nikt nie będzie chciał się wymieniać ? a skąd to w ogóle wytrzasnęliście.?

Osoba z mniejsza ilością pkt tym bardziej będzie pisała żeby się wymienić bo w końcu dostanie tyle surowców ile powinna dostać a pusher nie i to was boli oszuści.

Kolejnym bardzo dobrym przykładem jest to ile było wymian z własnymi multikontami co ?

A teraz multikonta oszustów maja 3 wyjścia.

Pierwszym z nich jest urlop bo nie opłaca się prowadzić bo nie zarobią na tym oprócz tego ze potrzebują na szybko się wymienić jakiś małe ilości które brakują.

po drugie albo będzie zezłomowane ze niby ktoś nie odebrał FSa.

no i po 3 podstawka z multikont tak żeby surowce były po prostu zabrane z moonow.

Dziwi mnie tylko jedna rzecz dlaczego Administratorzy nie sprawdzają kont które przez tygodnie bądź miesiące w ogóle nie rosną w pkt ??? osoba która gra chyba po to je rozwija czyż nie ??? a multi jak multi ile to teraz przewaznie jest 35 meta 35 krycha i 30 do 33 dex ?

Ewidentnie takie konta sprawdzać kto je notorycznie atakuje kto sie z nimi wymieniał itd.

i najważniejsza czynność dlaczego Administratorzy nie sprawdzają (uczciwi administratorzy takim którym zależy na graczach a nie na kolegach) dlaczego tych kont z TOP 1 do 10 c nie sprawdzacie im logow kiedy sie loguja z kim sie wymieniaja itp wtedy od razu bedzie widac kto oszukuje.

pozdro i dobrze Wam tak oszusci ze przycieli wam skrzydelka, chociaz tyle.

A jak ktoś będzie chciał handlować to i tak będzie.

Dzieki @ RUDA I reszta.

Pozdrawiam

• Jak by nie bylo, stały przelicznik zabił cała zabawe która dawał handel, czyli zarabianie negocjacie itp.

Ogame pl coraz bardziej przypomina jakąs komunistyczna dystopie w kosmosie, cenzura, ucisk, dyktatura i brak mozliwosci rozwoju.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis