Nie no, rozumiem, ale jakoś lubie sobie te pare minut poklikać i mieć przyjemność z tego , niz 30 sekund;-)Ale nie neguje tych dozwolonych dodatków,każdy gra jak lubi;-)Jak cos jest dozwolone i nie koliduje z grą jest ok.Raz kiedys zainstalowałem taka wtyczkę co zmienia obrazki planet na zdjęcia gołych babek, i jak zonka to zobaczyła to była chryja na całego;-)więc wiecej "ulepszeń"nigdy nie instalowałem;-)
Kwestia gustu. AGR po prostu upraszcza mnóstwo rzeczy, bez uszczerbku dla lubiących klikać. Przykład pierwszy z brzegu - zwózka surowców. Przy "gołym" interfejsie wchodzę na planetę, patrzę ile musze zabrać statków, potem "dalej", wybieram z listy rozwijalnej cel, ładuję surowce, klikam "wyślij". Potem następną to samo i następną. Jak prawidłowo wyliczę ile trzeba MT/DT na zwózkę i nie pomylę się na liście rozwijalnej to wszystko jest OK.
Przy AGR wygląda to następująco: klikam w ikonkę "zwózka surowców". Od razu zaznacza mi się tyle DT/MT aby wysłać 100% - nie musze nic liczyć. Potem wciskam Enter i pojawia się podstrona, w której mam już wypełnione pola surowców i wbite koordy wysyłki. Wciskam Enter i zwózka jest zrobiona po czy automatycznie przełącza mnie na kolejną planetę. Wszystko co musze zrobić to znów 2x wcisnąć Enter - DT same się wybiorą w odpowiedniej liczbie, same się zapełnią surowcami i same polecą na wybrane koordy i sama planeta przełączy się na następną do zwózki.
Sumarycznie - zwózka ze wszystkich planet to wybranie ikonki "zwózka" i wciskanie Enter. Zajmuje to jakieś 15 sekund. Oczywiście, jak ktoś lubi klikać to może to klikać ręcznie, chodzi wyłącznie o to że to automatyzuje monotonne, powtarzalne czynności. I takich bajerów jest mnóstwo, łącznie z zaznaczaniem farm, wyszukiwaniem użytkowników w całej Uni, wyróżnianie dużych PZ-ów, pokazywanie pozycji gracza itp. Jak z samochodem - można jeździć w manualu i używać papierowej mapy, a można jeździć w automacie i używać nawigacji satelitarnej. Jedno i drugie to przemieszczanie się, ale to drugie wygodniej, przyjemniej i bezpieczniej. Dlatego też tak wielki lament jest że AGR nie działa, bo jak człowiek zobaczy jak siermiężny i prymitywny jest oryginalny interfejs gry, to aż żal sciska.