Ankieta - PZ z Obrony , ładowność SS ?

• A kto ma takie układy na uni , że takie z pupy pytania ? pierwsze była mowa o ładowności sond i flotach pokojowych, a teraz finalnie nagle zastanawiamy się nad deutem na pezecie ??

• bo będzie można podkraść agresorowi komplet surowców z PZ a nie tylko M+K.

Ciekawe ile razy obrońca kradnie złom, 5% RW? to ten argument taki... słaby :P

0,05 > 0 :-)

Generalnie, w ankiecie chodzi o to czy chcemy jakichś zmian czy nie. W zasadzie zmiany są bezbolesne i nikt nic nie traci. Obrońca do tej pory na PZ deu nie widział i tyle. Po zmianach 5% z obrońców skubnie sobie deu z PZ. Flociarze będą mieli większy zysk z lotów a szansa na dodatkowy deu w magazynach może być kuszącą opcją. Pojemność SS - ani dobrze ani źle. Dla szybkiego farmingu albo transportu drobnych ilości się nada, ale jak sama zauważyłaś - raczej masowo tego się nie będzie używać. Ot taka ciekawostka. Szkoda że zamiast średniego pomysłu ładowności SS nie pojawiła się opcja zwiększenia szybkości flot, szybszego eko czy większego PZ z floty.

• Deuter na PZ - nie.

Z jednej strony wloty w bunkry staną się jeszcze bardziej opłacalne, bo agresor odzyska nie tylko metal i kryształ, ale również deu. Jeżeli wcześniej wychodził na minus lub zero i to odstraszało, to teraz sobie nawet zarobi. Po drugie - nasze uni jest nastawione na eko - górnicy klepią kopalnie z metalu i kryształu a wydobyty deuter sprzedają m. in. flociarzom, Jak zareaguje rynek handlu paliwem, gdy nagle pojawi się go masa i to bez konieczności kupowania? Przeliczniki powędrują w dół, bo flociarz owszem pewnie kupi, ale już mu tak na tym zależeć nie będzie...

Ładowność sond - nie.

Szybszy transport paliwa na atak dla agresora oraz pustki u idlaków dla dorabiających sobie w ten sposób zbieraczy. Tym to się skończy.

I piszę to jako odkrywca, zgarniający 75% surki z każdego wlotu w idlaczka, który na dodatek przywozi sobie z ekspedycji masę sond. Tylko z dziś nazbierałem ich 89 tysięcy sztuk.

Jak odkrywcy zaczną latać tymi sondami po nieaktywnych, to dla reszty wiele nie zostanie.

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Nic dziwnego, że ludzie nie chcą zmian, jak Dagusia w grze do lemingów wysyła wiadomość przedstawiając jakie to złe zmiany są.

Ładowność sond - lubisz farmic - sondami jest to świetna sprawa, ale kosztowna.

Dex na pz - zawsze oko cieszy, jak ktoś uważa że to jest zmiana tylko po to żeby latać po pelzaczach - to może czas zacząć grać w bierki. Jak ktoś chce Cię atakować to i tak to zrobi.

Nie siej propagandy w grze Dagusia.

Deuter na PZ - nie.

Z jednej strony wloty w bunkry staną się jeszcze bardziej opłacalne, bo agresor odzyska nie tylko metal i kryształ, ale również deu. Jeżeli wcześniej wychodził na minus lub zero i to odstraszało, to teraz sobie nawet zarobi. Po drugie - nasze uni jest nastawione na eko - górnicy klepią kopalnie z metalu i kryształu a wydobyty deuter sprzedają m. in. flociarzom, Jak zareaguje rynek handlu paliwem, gdy nagle pojawi się go masa i to bez konieczności kupowania? Przeliczniki powędrują w dół, bo flociarz owszem pewnie kupi, ale już mu tak na tym zależeć nie będzie...

Nie wiem skąd takie wnioski, na uniwersum które ma X lat, gdyby to był początek uniwersum, gdzie tego paliwa faktycaznie brakuje, to trochę można go znaleźć na pz, ale przy ustawieniu 40% ze statków na pz to wcalenie nie masz dużo ewentualnego paliwa na pz. Pancerne DT nie kosztuja deuteru, więc ekowiec nie musi się tego obawiać.

Rynek paliwa również na tym nie straci, dlatego że ewentualna zmiana zachęci tylko fociarzy, którzy będą polować na innych flociarzy bo mogą zyskać na tym dodatkowo deuter, co za tym idzie -> potrzeba więcej paliwa aby częściej latać -> trzeba więcej go kupić. To jest akurat ustawienie win - win dla obu stron.

Nie wiem natomiast skąd macie pomysł, że zaczną się ataki na pełzacze. I chyba tego się najbardziej obawiacie.

Żeby nie było - gram tutaj jako ekowiec i zagłosowałem x2 na tak.

• Ankieta wymaga to uściślenia. bo pojawiają się nieścisłości: deu na PZ z floty (= dodatkowy surowiec po walce flot na PZ) czy też chodzi też o rozszerzenie na deu z obrony (= PZ z obrony)?

Skoro na u68 nie ma pz z obrony to co tu jest do uściślania? ^^

Jak widać jednak jest silne niezrozumienie, o jakie zmiany w ogóle chodzi.

Poproszę Team Ruda o uściślenie czy w ankiecie deu na PZ ma być z floty czy obrony - bo jest to dosyć duża różnica.

• Nie siej propagandy w grze Dagusia.

Propagandę to Ty siejesz na forum bo nie odnosiłam się do dexu na PZ krytykująco. Napisałam że tylko takie głosowanie jest.

O żadnych pełzaczach nie pisałam "jest zmiana tylko po to żeby latać po pelzaczach".

Nie wciskaj mi w palce słów których nie pisałam.

Ładowność sond - lubisz farmic - sondami jest to świetna sprawa, ale kosztowna.

Jeżeli coś przynosi zysk to nie jest kosztowna.

Magia polega że trzeba dużo latać. ;)

• Ogólnie ładowność SS i Dex na PZ poruszy delikatnie tę umieralnię.

Ja bym się naprawdę mocno zastanowił nad zmianą prędkości flot pokojowych na x2 lub x4. Ten cmentarz by trochę ożył, a flociarze dalej by mieli x1 przy ataku.

• Akurat zmiana prędkości flot czy to pokojowych czy wojennych tutaj nie przejdzie. Grają tutaj osoby pamiętające uni z cyferkami z jedną prędkością i tego nie zmienisz.

Już pominę argumenty "że szybka zbiórka surowców będzie", bo za chwilę ciap wyskoczy, że burzysz jej filozofie robienia fsów, która została wypracowana 30 lat temu :P a po za tym zawsze możesz zacząć grać na innym uniwersum z innymi prędkościami flot - oszczędzę Ci parę postów kopania się z koniem.

Nie siej propagandy w grze Dagusia.

Propagandę to Ty siejesz na forum bo nie odnosiłam się do dexu na PZ krytykująco. Napisałam że tylko takie głosowanie jest.

O żadnych pełzaczach nie pisałam "jest zmiana tylko po to żeby latać po pelzaczach".

Nie wciskaj mi w palce słów których nie pisałam.

Proszę Cię, wysyłasz wiadomość mocno sugerującą, że wprowadzane zmiany są bardzo negatywne, niepotrzebne - jednocześnie pisząc, że nigdzie nie napisałaś że to złe - przecież poziom hipokryzji przebija tutaj sufit.

Ważne!!!!

W wiadomości -> Ogame -> masz link do ankiety o zmianę parametrów.

Głosując pamiętaj:

"Ładowność sond szpieg."

Fajnie jest transportować szybko (ale bardzo drogo) surowce między planetami ale... są boty do automatycznych ataków.

Obawiam się że zmiana jest idealna dla ludzi którzy... korzystają z BOTA...

"Deuter na PZ"

Głosuj z wolą nieba - ile robisz RW i jak skorzystasz ze zmiany.

• "Deuter na PZ"

Głosuj z wolą nieba - ile robisz RW i jak skorzystasz ze zmiany.

Proszę Cię, wysyłasz wiadomość mocno sugerującą, że wprowadzane zmiany są bardzo negatywne, niepotrzebne - jednocześnie pisząc, że nigdzie nie napisałaś że to złe - przecież poziom hipokryzji przebija tutaj sufit.

W którym miejscu napisałam że zmiany są negatywne?

Jak ktoś robi RW to skorzysta na zmianach. To fakt.

Nie wiem ile kto robi RW więc niech sam określi czy zmiana będzie dla niego pozytywna.

• To samo robi na Kalyke O tu twierdząc, że to nic takiego :D

obraz.png?ex=6672684f&is=667116cf&hm=e4713a2fd4792837a3ed9b1957cd6f2aa66eb540d1f46fb3aac17dd52dce96e2&

I cały czas wszędzie wypisuje to samo udając zagubioną i zdezorientowaną w tym co sama wypisuje jak gdyby nigdy nic, jednocześnie sugerując ludziom co powinni kliknąć . . .

• Ankieta wymaga to uściślenia. bo pojawiają się nieścisłości: deu na PZ z floty (= dodatkowy surowiec po walce flot na PZ) czy też chodzi też o rozszerzenie na deu z obrony (= PZ z obrony)?

Skoro na u68 nie ma pz z obrony to co tu jest do uściślania? ^^

Jak widać jednak jest silne niezrozumienie, o jakie zmiany w ogóle chodzi.

Poproszę Team Ruda o uściślenie czy w ankiecie deu na PZ ma być z floty czy obrony - bo jest to dosyć duża różnica.

Z floty.

Na 68 nie ma aktywnego debrisu z obrony, więc o tym nie ma tutaj w ogóle mowy.

Czego w moim poście nie zrozumiałeś? :D :P

• ciap, chodzi o ton wypowiedzi i jej wydźwięk - przeczytaj raz jeszcze i zastanów się. To jest taka zręczna metoda manipulacji - kanapka/hamburger :

- to jest dobra zmiana

- tylko bociarze skorzystają

- ale rób jak uważasz

Idąc tym tokiem rozumowania to przez 8 ostatnich lat w tvpis wcale nie było mówione, że Tusk i PO to są złodzieje i krętacze i sami aferzyści, my tylko pokazywaliśmy prawdę wg nas i tak jak to widzimy. Nie idźmy tą drogą.

Wg mnie jeżeli jest popyt to i podaż - flociarze będą się tłukli dalej między sobą i wzrośnie popyt na paliwo ( więcej lotów, więcej statków, większe spalanie - konieczność kupienia).

Nie blokujmy zmian, które nie są złe. To co wg mnie jest złe to jest pomijanie pustych układów, czy zwiększenie prędkości flot wojennych ( ewentualnie pokojowych ).

• Razer

To może przeczytaj jeszcze raz PW.

Info o bocie jest przy "Ładowność sond szpieg."

Przy "Deuter na PZ" nie ma nic o bocie, negatywnym wpływie. Jest info niech każdy decyduje sam.

Nie rób z ludzi debili że info o bocie wezmą pod PZ.

• I jeszcze nie tego oznacza :D  Razer jak coś <3 :D I nadal to samo :/:D Dobrze, że są jesio ludzie, którzy potrafią czytać między wierszami i rozumieją wydźwięk danej wypowiedzi :thumbup:<3

• Wg mnie jeżeli jest popyt to i podaż - flociarze będą się tłukli dalej między sobą i wzrośnie popyt na paliwo ( więcej lotów, więcej statków, większe spalanie - konieczność kupienia).

Jak zareaguje rynek handlu paliwem, gdy nagle pojawi się go masa i to bez konieczności kupowania? Przeliczniki powędrują w dół, bo flociarz owszem pewnie kupi, ale już mu tak na tym zależeć nie będzie...

Dwie różne opinie na ten temat.

Dlatego nie wchodzę w to co będzie z dex po zmianie. Każdy ma swoje zdanie, co napisałam w wiadomości.