Ankieta - PZ z Obrony , ładowność SS ?

• Cześć,

Jesteśmy juz jakiś czas po fuzji, więc przyszedł czas co by można było zmienić na Uni.

Tak jak w temacie , prosze o rozważenie propozycji PZ z obrony - % do ustalenia, oraz ładowność SS , ja wiem, że to Uni ma swoje lata i tradycje:) pewnie większość będzie negować tą ankiete , ale są teraz tutaj też ludzie , którzy grali z takimi parametrami na innych serwerach i są do tego przyzwyczajeni. Więc może "Stara Gwardia" wyciągnie ręke do "świeżaków" takich jak ja i przychyli się do tej ankiety.

Proszę się wypowiadać , tylko mądrze bez niepotrzebnego hejtu.

• Witam.

PZ z obrony - NIE

Ładowność SS - TAK

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• PZ z obrony jestem na tak, procent równy 0%.

Ładowność sond też na tak, przestrzeń magazynowa równa 0 jednostek.

:trollface::trollface:

Patrzyłeś w ogóle jak wyglada obrona na u68, że z takim pomysłem wyjeżdzasz? To są opcje dobre na specialne uni a nie najstarszy śmietnik z tradycjami.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Czytając posty powyżej, ten temat nie przejdzie.Ty I Ja podczas fuzji wybralismy uni jakie nam pasowało, ale też nie możemy narzucać innym tego czego My doświadczyliśmy na naszym uni.Chcąc , nie chcąc , jesteśmy tu nowi, i musimy się dostosować do norm i zasad panujących na uniach które wybraliśmy jako docelowe.Być może kiedyś dojdzie do tego że jakieś zmiany nastapią, ale na pewno nie teraz.

• NIE na wszystko. Każdy przychodząc na to uni wiedział co go tu spotka jeśli źle wybraliście to wasz problem. Jest to ostatnie klasyczne uni i gra tu wiele weteranów którzy nie wyobrażają sobie gry w speed sposób. Mamy tu powolny maraton na długie lata wyżej wymienione pomysły by drastycznie zmieniły styl gry wielu osób, pewno by została pustka jak na wielu innych uni z graczy ceniących sobie spokojniejszą grę.

• Jako stary tetryk na starym Uni - jestem 2x na TAK.

Deu na PZ - nie wiem czy tylko z floty czy z obrony. Jak z floty - to pomysł bardzo fajny. Obecnie po starciu deu znika i tyle. Jak będzie deu po starciu to zawsze to jakiś bonusik dla agresora że mu się jednak chciało flotkę ruszyć. IMHO da to więcej motywacji flociarzom do latania i w ST będzie więcej niż 2-3 osoby.

Jeżeli też z obrony - to oznacza że będzie się opłacało oranie bunkrów. Ale to raczej ankieta nie obejmuje, bo byłoby pytanie o złom z obrony, a pytanie jest o deu.

Ładowność SS - jak dla mnie oznacza możliwość szybkiego i drogiego transportu surowców. Oraz szybkiego farmingu idlerów bez obrony. Pojawiły się głosy że pojemności SS używają boty - a to już jest zadanie dla Teamu aby sobie z tym poradzić. Nie wyobrażam sobie aby w XXI wieku ktoś swawolnie używał bota i nie dało się tego wykryć.

Moim zdaniem zmiany są czymś ciekawym co wniesie trochę powiewu nowości.

• zadanie dla Teamu aby sobie z tym poradzić

Hehe

Sprawdź ile jest osób w team, dodaj do tego że to wolontariat po pracy.

Tak, tak wykrywalność tego będzie na 100%.

jak dla mnie oznacza możliwość szybkiego i drogiego transportu surowców.

Drogiego.

Jak ktoś nie wie jak to drogie to:

Transport 2.000.000 surowców:

156k dexu o 60 układów.

372k dexu o 1 gale

Ostatnio u top300 widziałam na skanie (eko z ok doby):

121.821.115 + 16.441.748 + 19.658.482

Za taką zwózkę surowców wychodzi koszt 12,3kk (w 60 układów), 29,3kk (przez galę).

(dla sond o ładowności 12 sztuk)

• No jak Team ręcznie sprawdza wszystkie loty, ataki, skany i transporty, to rzeczywiście nie ma się co cykać i jechać na botach, dodatkach a surowce kupować na Ali :-) Nie znam metod pracy Teamu, ale chyba przez te 20 lat udało się stworzyć narzędzia które potrafią boty wykryć. Niech to będzie nie 100% ale 20% - osobiście bym się bał poświęcać konto z szansą na wpadkę jak na moona. Oczywiście, Top pewnie ma takich kont na pęczki ale gra i tak jest Pay2Win....

A że transport SS będzie drogi? Kto bogatemu zabroni, a jak komuś nie pasuje to może używać MT/DT. Dla mnie ładowność SS to dziwna opcja - ani daje coś ekstra, ani nie zabiera nikomu.

Dwa razy nie.

Nieważne czy pz będzie z obrony czy z floty. Trafią się tacy co będą orać wszystko, mały czy duży bunkier. Gracze słabsi porezygnują będą uciekać i tak w koło...

Ale jak ktoś dostanie złoma, to i tak miał flotę i nima. Więc czy deu będzie na PZ czy nie, to obrońcy nic nie robi. Powiem więcej - nawet to zaleta, bo będzie można podkraść agresorowi komplet surowców z PZ a nie tylko M+K.

Przypadki orania bunkrów dla samego orania to przypadki szczególnie - jak ktoś się uprze to nie zrobi tego dla PZ tylko frajdy/złośliwości, a na to nie ma rady. OGame to nie gra dla osób zaglądających raz na tydzień.