Posts by zmechuU28

Orzech zupełnie nie wiem czego tu nie rozumieć i o co są te przepychanki. Przecież każdy wie, że tutaj:

1. Wszystkie konta (oprócz Spawacza) są multi przeciwników

2. Wszyscy (oprócz Spawacza) pushują z innych (wszystkich) kont

3. Wszyscy (oprócz Spawacza) jadą na cheatach, kodach, bugach, VPNach, znajomościach z GO i paczkomatach, a Spawacz tylko na paczkomatach bo go stać i nikomu nic do tego.

4. Spawacz nie gra, bo skończył, ale gra, choć nie gra, ale wszystkich zaora, choć to jego orają, mimo że nie gra, bo odpoczywa, ale gra, więc chill bo nie gra, taka sytuacja.

Uprzedzając pytania: tak, jestem multi Orzecha, a w parzyste pierwsze środy miesiąca między 14:45 a 19:20 pilnuję konta Y2K.

[ciach]

On-topic: pomysł zacny, ale nie przejdzie, GF musiałoby trochę namieszać w silniku gry, a to oznacza czas i koszty. Łatwiej jest zrobić promkę na zawyżone ceny paczkomatów

[mod='Ruda']Offtop[/mod]

Takiego RW grzech nie skomentować :-)

Gratulacje ekipie złomującej za organizację, lot i akcję. Zacne cyferki się pojawiły, myślę że w serwerowni GF światło na chwilę przygasło. Starcie imponujące, a smaczku dodaje rywalizacja ze Spawaczem, po prostu poezja i cały smaczek tej gry :-) Każdy liczy cyferki, ale są takie akcje gdzie zyski i straty nie mają już większego znaczenia, a liczy się fun.

Ale wielki ukłon obrońcy. Za podjęcie rękawicy, upór i konsekwentną walkę z całym sojuszem Komorników. Inni klakierzą, większość siedzi cicho, reszta się boi - a Ty walczyłeś dzielnie. Cóż, kto mieczem wojuje ten od miecza ginie, taka gra.

Przyznam się, że nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi, mógłbyś stosować interpunkcję bo nie nadążam z czterolinijkowymi zdaniami z pięcioma wątkami ;-)

Tak, wiem, że mając szybszy speed mogę sobie szybciej postawić większy bunkier. I że mając eko x8 mogę sobie postawić bunkier x8 w tym samym czasie - oczywiście. Tyle że mi nie chodzi o czas ani szybkość, ale łatwość jak bunkier obecnie mogę zdjąć RMP. Czy ma 10k WR, czy 100k LL - to w dalszym ciągu zdejmuję go RMP w cenie sprzed 15 lat.

A naprawdę jest taka wielka różnica między eko x8 a x10? :-)
    W samej kwestii RMP - obecna sytuacja mi bardzo odpowiada, bo sam z tego korzystam i jest mi na rękę że RMP robią się tak szybko, tak tanio i praktycznie bez żadnego wysiłku. Niemniej IMHO skoro teraz OGame to speed x, eko x, przyśpieszacze, boostery i paczkomaty, a niektóre rzeczy są z czasów kiedy wszystko było x1 bez wspomagania - no to chyba słabo.

dwa razy większe eko to możesz kupić zarówno dwa razy więcej rakiet jak i 2 razy więcej obrony

Chyba faktycznie tu chodzi o argument czasu i anty - 2x czy więcej rakiet sprowadza sie do tego że interes jest nieopłacalny bo więcej da przysłowiowa juz paczka metalu lub co innego za anty. Po przeczytaniu też przychylam sie że to sie tak nie skaluje liniowo i można cos ewentualnie zmienić, mimo że za rakietami nie przepadam.

Plazma kosztuje 50/50/30 i jest zdejmowana rakietą za 12.5/2.5/10. Jakby koszt rakiety był 25/5/20, to wydaje mi się że ekonomii gry by nie zaburzyło.

Oczywiście. Zwykły bunkier antyfarmingowy to powiedzmy 10k WR, 10k LL i 1k plazm. Takie nie za dużo i nie za mało. Koszty można sobie policzyć. Zdjęcie tego samymi rakietami przed UF wymagało trochę zachodu, obecnie to dwa dni.

Rozumiem Waszą myśl - x10 eko/speed daje x10 szybkość/taniość budowy obrony, więc x10 eko daje identyczne boost przy produkcji RMP. Mi chodzi o nieco inny aspekt: ten sam bunkier (ilościowo!) obecnie da się zdjąć x10 taniej.

Witajcie!

Kiedyś (przed UF) korzystanie z RMP był dla bogaczy - rakiety były drogie i raczej używane sporadycznie. Zdaje się nawet rekord OGame PL w ataku rakietowym to chyba 100k RMP był a ekipa się do tego przygotowywała z pół roku.

Współcześnie, przy serwerach na poziomie Eko x10 Speed x10 RMP wydają mi się zbyt silne. 1k rakiet to można zrobić z mizernego eko a kosztu nawet się nie zauważy. I jak ktoś się uprze to dowolny bunkier można zjechać do zera niemalże przy minimum wysiłku.

Czy byłoby według Was zasadne nieco przycięcie rakietom ogonków?

Formy Życia traktuję jako nieszkodliwą ciekawostkę, ale ostatnio wzięło mnie na rozkminę.

Mam takie coś:

rWNhLJL1dxHn.png

i magazyn:

4wbd2H61LXSC.png

Nie wiem czy ma znaczenie, ale są to Kaeleshowie, Refugium 54, Kondensator Antymaterii 51, Konwektor Antymaterii 11, Akcelerator Metamorfozy 11 - to chyba wszystkie odpowiadające za liczbę i pożywienie. Z tego co widzę populacja raczej mi się nie zmienia, na czerwono strasznego nic nie świeci - wydaje się być OK.

Wpadło mi na łupach jakieś Pożywienie, więc wysyłam to na planetę i pojawia się takie coś:

ZVeSgUUeJyer.png

h93voLp7V0DN.png

Populacja zaczyna rosnąć, pojawia się Niedożywienie. Zużycie Pożywienia prawie 6 dni, ale zużywa się szybciej i populacja spada do tego co było na początku. Jak to działa albo czego mi brakuje?

Pzdr!

Próbuję się przekonać do tego symulatora ale nie mogę. Mam wrażenie że postawiono na kolorowość, ładne obrazki a funkcjonalność jest dopiero na drugim miejscu.

Wiadomo że to wołanie w puszczy, ale mam wrażenie że GF próbuje wynaleźć koło na nowo. Przez blisko 20 lat zapaleńcy tworzyli symulatory walk i przez ten czas udało się osiągnąć naprawdę świetne rezultaty, a GF stwierdziło że zrobi to jednak od zera i po swojemu.

Miał planetki blisko, więc wpadał pofarmić, paręnaście PW wymieniliśmy. Szkoda że już nie więcej, bo widać że jest to gracz którego się pamięta. Więc smuteczek....

No cóż mój błąd a atakier był zawzięty . Z bólem gratuluję

Uuuu, szacun za postawę! Po takiej akcji zazwyczaj albo obrońca siedzi cicho, albo rzuca bluzgami, oskarżeniami czy zarzutami bug/push/vpn/Turcję/kupowanie kont (niepotrzebne skreślić), a tu widzę pełna kultura i przyjęcie roli obrońcy na klatę i jeszcze gratulacje dla agresorów. rzadko spotykana postawa, chapeau bas!

A co to był za błąd, jeśli nie tajemnica? :-)

Nie wiem czy temat żyje, ale może się załapię :-) Data rejestracji na naszym forum Sojuszu WINE Uni28

Najdłuższy staż w sojuszu: 23.02.2007-10.11.2023 zmechu2 [Uni68/ex-Uni28]

OGame już od daawna jest P2W. Od wprowadzenia Oficerów masz wybór - albo ładujesz ciężką kasę w grę i masz wszystko łatwiej-szybciej, albo ciułasz wszystko i klikasz ręcznie. Na nowym Uni mozolnie kikasz na zwiększenie eko, budujesz flotkę, farmisz i masz te 20k pkt, albo dajesz budowę do kolejki, klikasz "zakończ od razu", budujesz magazyny i klikasz "zakończ teraz i zapełnij surką", odpalasz badania i klikasz "zakończ teraz" i za 20000000 Anty masz 50 mln pkt w 4 dni. Odwieczne pytanie czy warto ładować tyle kasy w gierkę polegającą na klikaniu kolorowych obrazków :-)

Do najbliższego piątku mogę komuś zrobić próby moonowe z LM. Kto pierwszy ten lepszy. Kontakt w grze: zmechu2