Posts by sugardady

Pycha oraz chciwość opętały mnie w tej grze , do tego uzależnienie , oraz zmęczenie fizyczne i psychiczne

Spowodowało to , co widać po wyżej i to kolejny raz . Gratuluję .

za dużo sobie wziolem na głowę

I to sam . I za szybko chciałem ten cel zrealizować .

Jak widać na szybko się nie da .

Hmmmh… czy będzie odbudowa ?

Nie wiem …

Do puki nie zmienię podejścia do tej gry , nie nauczę się grać rozsądnie , rozważnie , odpowiedzialnie .

To raczej nie ma sensu wracać .

Narazie odpoczywam ,odsypiam .

Gratuluje starcia .

Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego ,i nie zapominać o tym o czym ja wciąż zapominam .

Że to jest tylko gra ,

To się nie dzieje naprawdę

Spawacz SzO mendo :trollface:

Tak pozwole sobie zacytowac Twojego posta jak cala flote straciles, cos te posty oba sobie przecza :trollface::trollface::trollface:

Atakierowi szybkiego przetopu:goodjob::popcorn:

nie rozumiem tych komentarzy

admini gry chyba wyjaśnili sprawe gość miał 10razy wiecej floty a ją stracił bo mu gm zabrał reszte pewnie zbudował a wy jak jakieś dzieci co to za problem kupić 100 czy 200 paczek zazdrościcie ze go na to stać czy jak

nikt nikogo nie zmusza żeby w to grać

Kolego gdyby to byla flota z paczek to mialby odpowiednia ilosc w zbudowanej flocie w statystykach, a tam mial raptem cos kolo 60-70kk przed zatuszowaniem sprawy przez team, a w straconych 700kk (300kk mial po zlomie zabujcy), wiec powiedz mi gdzie Ty tutaj widzisz paczki, bo ja tutaj widze sprzedawanie floty u handlarza tylko. Regulamin gry mowi jasno, ze za bugusing jest perma ban, nie wnikam czy zbugowal celowo czy samo mu sie zbugowalo, ale skoro juz postanowili mu nie dac bana to przynajmniej powinny jego punkty zostac zredukowane do 180kk zanim mu sie zaczelo bugowac. 30 dni tak bugowal, srednie przyrosty na dobe na odkrywcy =2kkk wiec sobie policz ile mu powinni surki do konta dodac po takim zabiegu i tyle z mojej strony.

Oczywiscie, ze czesc zbugowanej floty zostala przetopiona u handlarza. Jak zabujca zezlomowal klona to mial kolo 300 mld w straconych jednostkach, a zanim mu flote skasowali to bylo prawie 700 mld. Nikt go tez nie zezlomowal w miedzy czasie bo tez nikomu az taka ilosc w zniszczonych nie przybyla.

https://www.mmorpg-stat.eu/bas…rs=_194&pays=4&statview=1

Polecam sobie przesledzic przyrosty od grudnia :D

A po interwencji teamu wyglada to tak:

Zbudowane.

Stracone.

Pkt ogolne

Pkt flot

(46.007.335) 699.779.795

nagrody sa spoko, ale mogliby troche inaczej je zorganizowac bez sztabu jakies ogolnodostepne budynki, badania form, itd

a ze sztabem jakis ekwiwalent ze sklepu :evil: tak by chociaz gf zarobilo by kazdy sztab odpalil 8o:trollface:

no tak te 220-230 pol bys musial szukac, ja na Perseuszu mam na koloniach tak kolo 230 pol zabudowane, pusc sobie skana to bedziesz widzial budynki. ten 8 lv teraformera zbudujesz bez wiekszych nakladow w satki. Jedna planeta ewentualnie bylaby Ci potrzebna troche wieksza by wyzej magazyny wybudowac pod handlarza. I tak nie zabudujesz wiecej jak 250 pol to te 230 + 40 teraformer w zupelnosi starczy ;)

Hmmm przez pierwszy dzien utrzymasz sie nawet w top 100 jak dobrze bedziesz budowal :D poki expy u wiekszosci nie rusza. A co do rozbudowy mozesz budowac tak jak infinity pokazuje. Potem polecam trzymac metal 5 lv wyzej jak krysztal, no i oczywiscie w miare mozliwosci zrobic szybkie magmy by na poczatku bardziej krysztal rozbudowywac. Chociaz ja mialem taktyke taka, ze ladowałem w metal i deuter sprzedawalem za krysztal. No pomijajac juz kopalnie to raczej inwestujesz w astrofizyke glownie z reszty badan to w sumie Ci wystarcza te pod dt i ladownosc :) a co do rozstawu to wiadomo, ze 1-3 gala jak chcesz farmic choc ja bym polecal tylko 1+2 co 50-100 us, ale pierwsze planety zrobilbym w 1 gali by szybko surowce przesylac. a co do samych expedycji to jesli bedziesz mial czas to warto je slac chocby nawet dla samych przedmiotow i anty. A i najwazniejsza rzeccz, przy kolonizowaniu 8 pozycji koniecznie zimne planety, badania lf pod eko sa tak skonstrowane ze bustuja najmocniej metal i deuter, wiec chcesz miec to wydobycie zmaksymalizowane. Docelowo budujesz 7-10lv metal wyzej jak krysztal np 45/36/40 takie cos robisz +/-.

Balboa masz tutaj racje co do wszystkiego, ale takie odeslanie do linku:

ST

I tutaj sie nasuwa pytanie, to też był ewidentny błąd gry skoro on zachował surowce to dlaczego w tym wypadku zabujca miałby je zwracać? Czyżby jakieś układy układziki :trollface: Niech traktują każdego jednakowo, albo każdy odsyła surke, albo sobie ja zostawiają i tyle w temacie team jest zbyt stronniczy w swoich działaniach i dlatego taka dyskusja. :popcorn: Tutaj tylko dałem jeden przykład, ale gdyby dobrze poszukać to pewnie znalazło by się ich więcej.

Panowie kazdy z was widzi tam tylko zdobyte surowce, ale ja widze tutaj tez akcje na ktora poszla realna kasa, bo to 2 zmiany klasy general _> odkrywca do tego osmiornice na postawienie teleportu, dok z generala nie zadzialal prawidlowo wiec w sumie agresor tez jest poszkodowany bo poszla specjalnie zmianka klasy na to. Skoro mialo by dojsc do zwrotu to i powinni zwrocic wszzystkie przedmioty premium w takim razie bo nikt nie przypuszal, ze to moze byc jakis blad gry, moze sobie ktos z paczek flote budowal i mial taki przyrost kto to wie?

Dzięki Quarion . Budzik to podstawa. Policzę i po symuluję na spokojnie i zobaczę:piwko:

To ja Ci polecam jeszcze lepsza taktykte jesli chodzi o maxowanie predkosci, lecisz n. nadprzestrzenny z form wystarczy Ci n plazmowy tylko i same pionki slesz z racji, ze to statek bojowo to nic innego nie dodajesz :) koszty paliwa beda wieksze, ale jak piraci wejda to jakas gratis surka bedzie zawsze z nich

wszystkie badania FZ naliczane sa od podstawowej wartosci statku, tak pewnie bedzie i w tym przypadku, ale jest haczyk niektorych rzeczy nie da sie przyspieszyc bo sa ustalone limity odgornie jak np z badaniami, ze nie wyciagniesz wiecej jak 99% pelzacze 50% a reszta to kto wie :P

Jak patrzyłem ile oni mają pkt w FŻ to mi się odechciewa. Ciekawe ile anty poszło na skracanie tych badań:rolleyes3:

Nie wiem czy wiesz ale ten budynek cos ale laboratorium dla FZ skraca czas badan 20lv -40% wiec te pierwsze poziomy sie szybciutko buduja+ mozesz sobie z badan wybrac na slotach to zielone laboratorium- one tez procz zwyklych badan skraca tez FZ :lool: Tak btw przy graniu odkrywca to polecalbym bardziej surke pompowac wlasnie w formy zycia by jak najwieksze profity z expow byly, a potem sie w kopalnie bawic :thumbup:

Bledy bledami, tylko czy w takich przypadkach powinien byc karany gracz? Jest tutaj duzo kontrowersyjnych starc i surowce nie zawsze sa odsylane, wiec skoro team wybiorczo gracza kaze odsylac surke to powinni podjac jakas decyzje co robic w takich sytuacjach i sie jej kurczowo trzymac. A co do samego starcia to gratulacje sie naleza mimo wszystko, wypatrzenia floty i organizacji akcji. A w jakiej sytuacji juz do tego doszlo to nie nam osadzac- sa od tego ludzie :trollface::thumbup:

budynki pod bonus technologii LF u mechow kosztuja okolo 1 mld surowcy na osiagniecie 10% + 10% mozesz sobie na rasie wbic :) wiec sam sobie odpowiedz. a jesli chodzi o wybor, to jesli bardziej pod eko to bralbym ludzi, a jesli bardziej pod flote to mechy. zwrocic sie zwroci tylko 18 slot trzeba odblokowac :) a myslisz dobrze predkosc expow + surki z nich.

Jesli chcesz zniwelowac puste expy to najlepiej rob po 1 expie z kazdego moona w swoj uklad, wtedy rezultaty beda widoczne :)

a zeby podkrecic surowce z expedycji to trzeba zainwestowac w formy zycia i badania pod surke/flote + szybkosc statkow/exp wtedy wyniki beda lepsze, w dalszym etapie gry trzeba siegnac po wzmocnienie odkrwycy z form :)

Myślałem że tu będą kokosy a tu same ochłapy po 20 baniek mety a agr wysyła flote o pojemności 277mln to może raz wpadło 130mln krisu i to wszystko ;(

Bo to nie jest tak, ze dostaniesz maxa caly czas, on tak moze wpadnie z raz w miesiacu i tyle. Expy masz podzielone na maly sredni i duzy event jak dokladnie to bys sobie musial poczytac, a te badania dzialaja jak najbardziej dajmy na to jakbys normalnie dostal 10kk to z tym 80% dostaniesz 18kk, raczej powinienes sie sugerowac ilosc wyslanych exp w przelozeniu na surowce z badaniami i bez jak to wychodzi ;)