Posts by sugardady

A ja mam takie pytanie czy jesli gram na jakims nowszym uni, doladuje anty i dam urlop na 30 dni to bede mogl sie przeniesc tym kontem na uni 68? :rebels:

Szybciej oddasz konto i przejmniesz na jakims uni z deuterem jak doczekasz sie tutaj :trollface:

Proponowałbym przejsc na u68 tam nie ma problemow z wyludnieniem i aktualizacjami :evil:

Koledzy z sojuszu troszkę się rozbrykali to i ja postanowiłem coś polatać.

Szczególne podziękowania dla termo za podrzucenie celu, szkoda że nie udało się tego w ACS lecieć jak planowaliśmy, ale niestety koleżka sobie pogrywał na bocie i tak wyszło, mam nadzieję że jeszcze będzie to dane. :love2:

No i drugie podziękowania dla zabujcy za pomoc przy klikaniu fali, ale suma sumaru obyło się bez tego, a szkoda. :bicz:

Co do samego ataku to puszczona 1 fala by poderwało flotę, główna flota dograna i poniżej mamy wynik. :sleeping:

Dnia 06-10-2023 xx:xx:xx następujące floty spotkały się w walce:

Agresor lizaczek [MAG]

Mały transporter 44.463

Krążownik 130.529

Okręt wojenny 15.653

Sonda szpiegowska 50.000

Pancernik 34.042

Pathfinder 10.632

Obrońca Herr Flick

Mały transporter 19.792

Duży transporter 20.545

Lekki myśliwiec 44.522

Ciężki myśliwiec 14.949

Krążownik 4.942

Okręt wojenny 10.739

Recykler 1.527

Sonda szpiegowska 118.834

Bombowiec 1.792

Niszczyciel 1.440

Gwiazda Śmierci 30

Pancernik 2.749

Reaper 1.148

Pathfinder 8.418

Po bitwie...

Agresor lizaczek [MAG]

Mały transporter 31.131 ( -13.332 )

Krążownik 121.759 ( -8.770 )

Okręt wojenny 15.255 ( -398 )

Sonda szpiegowska 27.349 ( -22.651 )

Pancernik 33.361 ( -681 )

Pathfinder 9.528 ( -1.104 )

Obrońca Herr Flick

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

568.013.634 Metalu, 51.116.801 Kryształu i 83.545.564 Deuteru

Agresor stracił łącznie 446.298.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 2.906.847.000 jednostek.

At these space coordinates now float 1.264.276.300 metal, 901.244.400 crystal and 181.680.800 deuterium.

Agresor przejął łącznie 702.675.999 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 21%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 1.583.053.934

Kryształ: 791.886.201

Deuter: 228.639.364

agresor zyskał łącznie 2.603.579.499 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -2.124.886.634

Kryształ: -1.178.133.801

Deuter: -306.502.564

obrońca stracił łącznie 3.609.522.999 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

zgodzę się z sugardady , lepsze by było dać zaporowe ceny na skracanie budowy i na skracanie budowy floty w sekundę niż na paczki, jeżeli nie ma skracania w pare minut to jeśli paczkomat przesadzi z ilością surowca to ma problem bo nie ma jak wydać i musi pilnować. Skracanie tu jest największą patologią zwłaszcza na początku serwera bo ta gra jest logarytmem, strzelacie sobie tak niskimi cenami w stopę. Bo nowi gracze nie ogarniają anty tak dobrze, żamiast mieć stałych klientów co wydają 30 zł co miesiąc to macie jednego klienta który ukatrupia całe uni i zniechęca wszystkich do gry. Podnieść ceny na skracanie czasu, i na przedmioty detroid ośmiornica i newtron i to rozwiąże problem jeśli gracz, będzie musiał zamiast 3000 tys na ten sam efekt wydać 30 tys to tego nie zrobi, zrobi mniejsze zakupy a efekt nie będzie aż tak rażący. Mi się szczerze odechciewa grać jak ktoś lata na mnie 60 razy większą flotą, gdzie serio mam skill w grze, ale nie pakuje w anty.

Z tym, ze tylko na początku gry generuje to ogromne korzyści to się nie zgodzę, bo ma wiele możliwości odblokowanych dzięki temu skracaniu. Może Ci doklikać floty jak na niego polecisz to raz. Inna sytuacja lecisz na kogoś macie podobne floty, ma możliwość dorobienia floty i skontrowania Twojego ataku i to tylko głównie dzieki ośmiornicy, bo robienie teleportu w 5 min po postawieniu kolonii daje taka możliwość- chociaż tutaj to bardziej ukłon w ich stronę z ładownością sond szpiegowskich, bo między innymi dzięki temu taka możliwość powstaje.

Nie zapominajmy, że przy braku ACSa nie opóźnimy też floty, co też utrudnia rozgrywkę :P

Chętnie poczytam opinie na temat takiego uni.

Co do uni bez paczek, raczej takiego nie zobaczymy.

Wiesz tutaj nie chodzi aby całkowicie sklepu nie było, bo wiadomo że to jest firma i chce zarabiać, serwery trzeba opłacić itd, ale te płatne dodatki są zbyt mocne i za bardzo ingerują w mechanikę gry. Przy starcie uni wydając nawet na same skrócenie napędu i postawienie 10k jakichś statków stwarza to tak kolosalna przewagę nad innymi przez następny miesiąc gry, że to głowa mała:evil: Chyba każdy sobie zdaje sprawę z tego, że same paczki, czy tez te detroidy/newtrony nie dają aż tak potężnej przewagi jak ich połączenie razem. Mając surowce blokuję Cie czas budowy budynków, mając skracacze blokuje Cię brak surowcy, a mając to i to robisz kolosalna przewagę w parę minut. Chcąc tą rozgrywkę zrównoważyć niestety coś trzeba zabrać.

A ja mam takie pytanko , bo dopiero teraz jakos tak zabrałem się za te formy życia .Pytanie brzmi, czy jest gdzieś jakiś magazyn na te artefakty? Można go rozbudować lub zbudować? ?Bo dostaje mnóstwo raportów że znaleziono artefakty ale ich nie zebrano bo mam pełne magazyny...no trochę to dziwne, że nie można ich "magazynować". Chyba że można , ale Ja nie wiem jak i gdzie. Ktoś w tym temacie jest bardziej obyty niż Ja?

mozesz uzbierac tylko 3600, istnieje jedynie taka zasada ze jak masz 3599 i poleci ci 501 to bedziesz mial 4100, a jesli masz maxa to musisz wydac zeby zbierac od 0 potem

Nie wiem czy wiesz ale ten limit nie uwzglednia niedawno dodanego deuteru na pz

Ciekawe, czyli teoretycznie mogłoby powstać pole zniszczeń 20kk metalu 20kk kryształu i 1kkk deuteru?

Warto wziąć pod uwagę istotny fakt, mianowicie dużą część powstałego pola zniszczeń stanowią straty własne i dochodzi też spalanie, a tylko co 10 ekspedycja na generalne walczy. Przy obecnym limicie zarobek 10-13kk metalu i kryształu nie ma sensu, a w nielimitowany deuter nie chce mi się wierzyć bez screena na dowód. Oczywiście jeśli to prawda, to sporo zmienia, ciekawe czy poniesione starty własne z metalu i krysztale jak w przykładzie powyżej mimo to pozwoliły na zysk?

Ile z tego mozna wyciagnac to nie mam pojecia, ale widzialem udostepniony raport przez sojusznika i mial 20kk metal 20kk krysztal i 15kk deu, fakt wyslal jakies 100k krazka. Osobiscie nie mam jak tego sprawdzic bo nie mam generala i takiej floty ktora wygeneruje taki pz :P

Wiesz jest tez opcja taka, ze mozesz sobie wykupic te wszystkie ulepszenia w jednym pakiecie za 100 PLN na miesiac, a paczki mogliby zrobic na takiej zasadzie, ze zdobywasz je po osiagnieciu jakichs kamieni milowych, np dla bardziej leniwych 5 paczek za jakies wykonywanie misji typu zbuduj cos tam itd. i 5 paczek typowo dla flociarzy (laczna suma 10) i misje typu pierwsze jakies latwiejsze wykonaj iles atakow i kolejne trudniejsze np zniszcz wrogie jednostki za xx pkt i wraz z rozwojem uni zwiekszac trudnosc questow. Nie jest to jakies trudne do zrobienia wladowac wszystkie wzmocnienia w 1 plecak, system nagrod juz maja, wystarczy tylko odpowiednie misje stworzyc.

Nie wiem czy wiesz ale ten limit nie uwzglednia niedawno dodanego deuteru na pz wiec i tak jest wiekszy jak 40kk, ja to juz odkrywcy bym nic nie dawal a ozywil bardziej inne klasy i ten limit zdobytych surowcy podniosl do 50% tego co odkrywca moze zdobyc. Bo jakby nie patrzec przy samej zmianie klasy ze zbieracza na odkrywce dostaje on dodatkowe 18% surowcy z wydobycia, a jezeli ktos sobie ulepszy badanie z T3 to ten % jest sporo wiekszy. Przy limicie na zbieraczu do 50% z pelzaczy to jak dla mnie hipotetycznie rzecz biorac zbieracz jest najgorsza klasa jaka jest na grze, bo inne klasy moga zyskac ten bonus przy odpowiednim doborze badan lf.

Bez acs to lipa, jak ktos sobie dopaczkuje floty to juz calkiem bedzie bezkarny. Te nowe uni co otwieraja i tak juz bardzo utrudniaja zlomniecie takiego delikwenta bo wojsko ma ta sama predkosc co floty pokojowe, to naprawde musialby leciec przez duza ilosc ukladow by wgl ktos dal rade doleciec na obrone.

Ja mysle, ze takie uni jak kiedys byly wszystko x1 tylko to eko x8 zostawic i badania mialoby duze wziecie jakby jedyne co mozna bylo kupic to sztab, bez expow, bez paczek i innych pierdol ze sklepu.

A ja to proponowalbym zdjac te smieszne limity z badan lf dla pelzaczy, z badan u keleshy na surowce i wtedy kto by sobie rozwijal jak konto mialby nagrode w raz z roznymi etapami gry. No i przede wszystkim zabralbym pelzacze innym klasa niz zbieracz, bo to nigdy nie bedzie sie oplacalo grac zbieraczem jesli wskakujesz na niego by tylko zbudowac pelzacze i odkrywca zgarnia jeszcze wieksze kokosy niz mial bo ma jeszcze czesc bonusu innej klasy. No i przede wszystkim poprawilbym wartosci 18 slotu to tez w ramach rozwoju konta dawaloby jakas wisienke za zrobienie tego, samo dojscie do 18 slotu jest drogie, ulepszanie tez- a nagroda mierna. Co do samych paczek, zabranie ich tylko stworzy handel surowcami i bedzie jak bylo, osobiscie paczki byl zostawil, ale zabral inne udziwnienia typu detroidy newtrony czy tez osmiornice, no i mozliwosc skrocenia za antymaterie. Same surowce nie robia w grze tyle szkody co natychmiastowa mozliwosc zrobienia czegos, ale to tylko moje zdanie. No i tez zwiekszylbym derbis z piratow dla innych klas do polowy maxa metalu odkrywcy, no i dal mozliwosc zbierania tego zlomu reckami, a nie tylko pionerami, ewentualnie pioner dla wszystkich a odkrywcy nowy statek w zamian.

Osobiscie co do sojuszu to ja poszedłbym w kierunku takim, jakies wzmocnienia wiadomo, ale zeby nie mozna bylo ich uzywac tak od co, ale zrobic jakis system wojen w grze i podczas trwania takiej wojny miedzy sojuszami mozna byloby powiedzmy za walki z przeciwnikiem zbieraloby sie jakas walute co by dawalo Twojemu sojuszowi mozliwosc odpalenia tych wzmocnien, np 3 bylyby podstawowe, a 3 mocniejsze daloby sie aktywowac za aktywna walke, co dawaloby jakas tam przewage jednej ze stron. To tak z mojej strony bo dodawanie kolejnych bonusow do gry solo nie ma sensu, te co juz sa to sa wystarczajace.

No ewentualnie opcja jest jeszcze taka, ze po prostu bylyby jakies tam badania na stale, ale ulepszanie tych badan polegaloby na walucie, ktora mozna zdobyc za wygranie wojny z innym sojuszem. Powiedzmy, zeby nie bylo naduzyc mogliby zrobic np jakis prog, ze sojusz musialby miec min 100mln pkt i aktywnych przynajmniej 5 czlonkow.

Odkrywca ma +2 ekspy więc wyszedłeś na zero

Jeszcze mi sie przypomniała taka oczywistość ale może nie dla każdego, przez przejsciem na zbieracza polecam sobie rozbudowac też fuzyjną 20-23 i co najmniej 20lvl energetycznej bo nagle przechodzi się spory szok enegetyczny z pełzaczami nie wspominajac o poborze od FŻ i wychodzi czasem na to, że trzeba z pełzaczy zrezygnować przez brak energii. Wiadomo, że można stawiac satki po 5-8k ale to od uni i obrony zalezy no i od pozycji, a jak się ma przykladowo 15 to wówczas satki raczej odpadaja.

No z ta fuzyjna to troche przesadziłeś, zeby uciagnac pelzacze + kopalnie to by musial wbic z 21-22 energetyczna + fuzje 23. Ja polecam zrobic budynek z rock tali Komory zaklocen na poczatek, no i to nieuzyteczne badanie na pelzacze jest tez jakims wyjscie bo sporo obniza koszty energi a jest dosc tanie w ulepszaniu, jak masz odblokowane formy az tak mocno bo odblokowac specjalnie to sie nie oplaci

plik-69MWNHP3PP

Zobacz to jest energia wytwarzana przy 19lv energetycznej, on bedzie potrzebowac jakies 120-130k energii. Wiec jakos to wyjdzie 20 energetyczna i fuzja 23, koszty sam sobie w infinity moze policzyc. 3k satek + komory zaklocen powwiedzzmy z 15-20lv czy Twoja opcja.