Posts by sugardady
-
-
-
Tak w ramach sprostowania jak juz sie o te krazki, ktore w gsy wlatuja klocicie, do zeby daly rade sie przebic potrzeba dokladnie 3 techy wyzej o 7 lv od przeciwnika, zeby gsy padly
a sojusznikowi odbudowy, graty dla agresora
-
Wiesz kiedyś był inny silnik gry i jak parę uni stało na jednym serwerze to się nic nie działo, a teraz jest jak jest.... Co do samego starcia to cóż mnie to nie dziwi bo nie jesteście pierwszymi, którym się tak stało. Trzeba być dobrej myśli, że kolejne wersje nie przyniosą kolejnych mankamentów. Ja to podziwiam flociarzy, że na tych błędach chce im się wgl grać flotą... Chociaż dobrze, że jeszcze stawianie budynków nie przysparza trudności... chociaż na niektórych uni i to był problem jak flota latała pod całkiem inne kordynaty niż się wybierało. Miejmy nadzieje, że wezmą się w końcu za naprawianie błędów a nie szukanie jakichś aktualizacji na siłę, które zamiast poprawiać rozgrywkę jeszcze bardziej ją rujnują.
Agresorom gratulację
a obrońcy
-
"napisalem ze nie rozumiem jego strategii wlaczania urlopu, sciagania go po 2 dniach, zlomowania kogos i znow urlop" A co tutaj jest do rozumienia, to jest rasowy flociarz na generale, eko pewnie nie za duze
ekspow nie sle, to po co flota ma latac i dex palic na fsie, skoro moze poleciec do kogos za te fsy. Jak tam gdzies wyzej bylo pisane 2 dni urlopu to oszczednosc 2 mld dexu, za do moze dziwgnac pare mln floty.
-
To sie nazywa fanatyzm i zaciecie
ja bym jeszcze dodatkowo sojusz zaangazowal i mu moony tak o dla zasady popalil za latanie po satkach i pelzaczach
-
Na chromie znikają a na Fire nie znikają. Na telefonie też nie znikają.
Co Cie dziwi, tu się różne cuda dzieja.
A co do pana moderatora o propozycji zmiany lacza, to takie kity chyba nie tutaj, mi inne bardziej wymagajace gry smigaja na bardzo niskim pingu, a tutaj niby tylko gra przegldarkowa, praktycznie bez jakich kolwiek wygorowanych wymagan sprzetowych, a wysylajac misje potrafi krecic z 10 sekund zanim zaladuje, to ze gra stoi na gowno serwerach i przy wiekszej ilosci graczy nie wyrabia to chyba nie u nas szukac winy. Wystarczy wejsc na serwer jakis stary gdzie jest 800 kont a na nowy serwer, widac roznice golym okiem.
-
-
-
Wszedzie sa ogromne lagi na tych nowszych uni nie idzie floty nawet wyslac. Czas chyba isc na wieczne u bo juz nawet eko ciezko robic bo floty zmieniaja docelowy cel same, zamiast leciec na dane kordy to surka laduje na planecie pod moonem z ktorego wysylam.
-
To jesli chodzi o te artefakty to wystarczy to wziac na 1 planecie, zeby sie nie bawic z ludzmi i zmaksymalizowac wydobycie, wybierasz 1 plnete ludzi, zbierasz 200 artefaktow, szukasz klasy ktoraa Cie interesuje i robisz potem reset ludzi i za 1 badanie bierzesz to badanie z ludzi pod poszukiwania artefaktow. Mozesz je ulepszac jego poziom nie przepadnie jak wezmiesz inna klase.
A co do tego badania na skrocenie czasu badan opisze to bardziej. stakujesz je x3 planeta z racji ze mechy sa dosc tanie w dojsciu do 18 slotu ulepszasz je po wzmocnienie odkrywcy, skracanie badan bierzesz t3 1 i 5 slot (one rowniez skracaja czas badan lf, co przy wyzszych poziomach sie przyda, bo badaja sie one masakrycznie dlugo)(10 poziom skraca -2%x 3 masz 6% z planety x 14 planet= 84% + do tego dochodzi wzmocnienie odkrywcy, liczac to oczywiscie bez budynkow wzmacniajacych bonus badan z mechow, w rzeczywistosci wyjdzie wiecej w zaleznosci od bonusu form zycia) oczyiscie tego skrocenia mozesz wyciagnac wiecej, ale te 3 sloty maja najmniej uzyteczne badania jakie podalem.
-
Expy+ flota badnia: https://images89.fotosik.pl/592/025926f622650975gen.png
Eko no to tutaj bierzesz po prostu te ktore daja wydobycie.
Co do takiego najbardziej zrownowazonego setu to bralbym ludzi + pierwsze badania. Jesli chodzi o eko to rocki i wydobycie + badania z expow pod surke i flote. Chociaz najlepsza opcja na zbustowanie expow sa mechy, rozwijasz budynki ktore daja bonus od technologi i % badan jest wiekszy. Najlepiej to zrobic 2 sety z form i przelaczac w miare potrzeb. Mechy + 1 set badan i drugi rocki + badania pod wydobycie. Co do rozbudowy to na mechach bym sie pokusil o odblokowanie 18 slotu, a dla gornikow dal tylko T2, bo dla badan t3 jest tylko 1 badanie pod wydobycie a reszta to glownie wzmocnienia floty i klasy, jak dla mnie koszty nie warte do odblokowania wyzej przy tych % co daje aktualnie slot 18 dla zbieracza.
-
Graty zgryw, ladnie latasz, obroncy szo.
-
Dobra motywacja nie jest zła, szukaj i złomuj dalej.
Obrońcy
-
Fajnie, ze chociaz Tobie cos sie udało złapać, przetapiaj na flote. Obroncy szo.
-
-
Może procent wyszedł mały, ale takie akcje zawsze na propsie i to się ceni.
A co do zezlomowanego delikwenta to niech się rozpędzi z barana w scianę i potem niech pisze
-
Franiu nic się nie przejmuj . . . Po prostu przelicz stosunki flot i Ci wyjdzie to czego braQje . . . :E
zabawne - wiedziałem, że będzie można się spodziewać takich śmieszków :p
nie w tym problem ...
Nie dostrzegasz w tym szansy widzę
Dziwię się, że jeszcze blokady ataków nie ma
-
Co do samego ataku to puszczona 1 fala by poderwało flotę, główna flota dograna i poniżej mamy wynik.
Piszesz o tym? :E To nic nie tłumaczy . . . Bo mogłeś się pomylić pomiędzy kliknięciami w klawiaturę i dalej nic by z tego nie wynikło . . .
Może Ci dodało "O" w wyrażeniu poderwało, a miało być poderwał . . . wiadomo o so chosi :E Niemniej jednak as always gz i miłego ^ ^
No nie bo poderwalo samo, a nie poderwal sam
-
Styrtasiepali nie wiem co tutaj jest do kumania jak gość grał na bocie i atak 1 sondą podrywało całą flotę
Zaskocz mnie i rozwiń swoją myśl, bo masz jakieś ciekawe przemyślenia
To, że w swoim opisie zawarł jedynie stwierdzenie "koleżka sobie pogrywał na bocie". Natomiast Ty je uściśliłeś tłumacząc skąd stwierdzenie "pogrywał na bocie" się wzięło . . . ^ ^ Bo u nas na "dzielni" to się działo . .
gz i pozdro
No ale jak, nie doczytales do konca calego wpisu
chyba za duzo piwerek wlecialo przy weekendzie