Zmniejszanie kosztów wcale nie jest dobrze zbalansowane bo jest max 50% czyli jakby jeden dodatkowy poziom badania w tej samej cenie. Gdyby było też 75% to dwa dodatkowej poziomy, 87,5% masz 3 dodatkowe poziomy badania. Koszt przykładowo dla plazmy (sterylizator), żeby się opłacało zrobic redukcję 50% to z 30 poziom trzeba by jej mieć na 15-17 planet, czysty absurd.
Skoro jest limit ustalony to nie oznacza, że powinien on też wynikać z zaporowych kosztów, wręcz przeciwnie, gdzyby 100 leveli dawało 50% można by wybrać też ulepszenie krążkow lub lmów i to miałoby sens. Obecnie jest tak, ze te ulepszenia skracania prawdopodbnie w ogole nie mają sensu jak energetyczna czy szpieg, ja w ogóle z tego zrezygnowalem. Skracanie czasu technologi form nie ma dla mnie znaczenia bo nie używam paczek, a czas dłuzy sie tylko dla pierwszych kilku poziomów, potem trzeba spamować lab ulepszeniem ładowności bo tam koszt rośnie wolniej niz czas.
Czy ktoś się orientuje jakie są min. wartości surowców bo mam bonus 86% do surki i jak widzę że mi wpada po 8 mln mety czy 2,6mln deu to się zastanawiam co to za bonus?
Zależy od uni. Dla x8 masz podstawowo 3kk mety, z bonusem 86% wychodzi 5,58kk a z pionierem 11,16kk mety. Wychodzi jakbys nie wysyłal pioniera lub bonus nie dzialał. W ogame traker masz liste znalezisk wypisana, sprawdź.