Badania FŻ dla górnika

• Zmniejszanie kosztów wcale nie jest dobrze zbalansowane bo jest max 50% czyli jakby jeden dodatkowy poziom badania w tej samej cenie. Gdyby było też 75% to dwa dodatkowej poziomy, 87,5% masz 3 dodatkowe poziomy badania. Koszt przykładowo dla plazmy (sterylizator), żeby się opłacało zrobic redukcję 50% to z 30 poziom trzeba by jej mieć na 15-17 planet, czysty absurd.

Skoro jest limit ustalony to nie oznacza, że powinien on też wynikać z zaporowych kosztów, wręcz przeciwnie, gdzyby 100 leveli dawało 50% można by wybrać też ulepszenie krążkow lub lmów i to miałoby sens. Obecnie jest tak, ze te ulepszenia skracania prawdopodbnie w ogole nie mają sensu jak energetyczna czy szpieg, ja w ogóle z tego zrezygnowalem. Skracanie czasu technologi form nie ma dla mnie znaczenia bo nie używam paczek, a czas dłuzy sie tylko dla pierwszych kilku poziomów, potem trzeba spamować lab ulepszeniem ładowności bo tam koszt rośnie wolniej niz czas.

Czy ktoś się orientuje jakie są min. wartości surowców bo mam bonus 86% do surki i jak widzę że mi wpada po 8 mln mety czy 2,6mln deu to się zastanawiam co to za bonus?

Zależy od uni. Dla x8 masz podstawowo 3kk mety, z bonusem 86% wychodzi 5,58kk a z pionierem 11,16kk mety. Wychodzi jakbys nie wysyłal pioniera lub bonus nie dzialał. W ogame traker masz liste znalezisk wypisana, sprawdź.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited 2 times, last by Crysis ().

• Czy ktoś się orientuje jakie są min. wartości surowców bo mam bonus 86% do surki i jak widzę że mi wpada po 8 mln mety czy 2,6mln deu to się zastanawiam co to za bonus?

Do kryzysu sie nie odwoluje bo nie rozumie wizji tworcy . A Tobie moge odpisac czy nie pamietasz podobnych wynikow z ekspedycji bez form zycia xD nie przesadzaj ze 2,6 dexu wpada bonus 86% oznacza ze kiedy zysk jest wysoki to moze byc do tego poziomu osiagniety a nie kazda ekspedycja bedzie posiadac takowy poziom wzrostu juz to przetrawilem na isonoe faktycznie zawsze jest wiecej surowcow niz z klasycznej wersji odkrywcy ale nie mozesz oczekiwac cudow jezeli by tak bylo to mnie przy sredniej 50/38/41 dalej oplaciloby sie wysylac ekspy 1,2-1,8mld sury na 24h wyciagalem wiec wyobraz sobie gdyby kazdy bonus byl wyzszy o 86 procent roktalowie nie mieliby sensu

a co do kryzysa xD to zmiana rasy jest opłacalna sam będę klepać ludzi tylko i wyłącznie po to aby włączać szpiegowska tańsza o 50procent i szybsza o 99,99 procenta więc ma to sens dlatego starałem się nie rozwijać konta do momentu wprowadzenia form zycia ciężko było wytrwać w oczekiwaniu

Zależy co chcesz włączać jezeli same badania podstawowe to nie wiem czy mechy maja sens by rozwijać pod badania ja przeskoczę na ludzi na 3 tygodnie by rozwinąć terraformery i szpiegowska ale najpierw orbitalna kryjówka do 24lvlu w sumie okolice lutego już będę zmuszony by przeskoczyć międzyczasie klepiąc fuzyjna , coś mi się wydaje że z quasar będę śmigać na lato będę już w Angli 🤭🤭🤭 mam nadzieję że nowi gracze będą mieli dostatecznie dużo czasu aby mnie wyprzedzić w statystykach

Kryzys xD koszty podnoszenia rabatu do 50% przewyższają kozysci płynące z ich budowy ... Więc jaki jest sens wprowadzać łączny upust na badanie 75 procent kiedy to nie jest ugamelllllllla ogarnij się :trollface:

• 50procent i szybsza o 99,99 procenta

A tu sam sobie odpowiedasz:

jesteś szalony i bez mózgu

Uświadomie cie że, czas można skrócić max o 99%, a mechy są leszpe, bo nie nie opłaca się tracić surowców na inne budynki niz mieszkania, populacja dla nich robi najszybciej i produkcja tej samej ilości mechów co ludzi jest 2x tańsza. Pytanie jest w tym, czy zaoszczedzone surowce i czas przekłada sie na straty w czasowo nieaktywnych bonusach do eko i kosztach mieszkan.

Ekspów nie tobiłem od prawie roku ale jestem pewny tamtych wyliczeń bo sprawiłem w tym co poakzuje u mnie ogame traker.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Myślałem że tu będą kokosy a tu same ochłapy po 20 baniek mety a agr wysyła flote o pojemności 277mln to może raz wpadło 130mln krisu i to wszystko ;(

Bo to nie jest tak, ze dostaniesz maxa caly czas, on tak moze wpadnie z raz w miesiacu i tyle. Expy masz podzielone na maly sredni i duzy event jak dokladnie to bys sobie musial poczytac, a te badania dzialaja jak najbardziej dajmy na to jakbys normalnie dostal 10kk to z tym 80% dostaniesz 18kk, raczej powinienes sie sugerowac ilosc wyslanych exp w przelozeniu na surowce z badaniami i bez jak to wychodzi ;)