Posts by sugardady

No faktycznie moj blad :P

A co do tego badania od FZ to w sumie zalezy ile Ci brakuje z tej sumy kopaln do maksa, aczkolwiek jesli chcialbys wrocic na odkrywce potem to badanie sie przyda bo wtedy zjedzie Ci przeladowanie i 50% bonusu z klasy. Ale odblokowanie 3 drzewka w FZ jest po prostu nieoplacalne jak na tak znikome bonusy co daje, jedyny sensowny powod odblokowania tego to jesli grasz flota by wzmocnic pancerniki/niszczarki. Podam przyklad na rocktalach zeby 1 slot t3 odblokowac na 1 planecie majac full t2 trzeba wydac jakie 800-850 mln surki na ulepszenia budynkow.

Jak kolega wyzej napisal 8 szt za kazdy poziom kopalni, a z geologiem wychodzi 9 szt.

A limit masz 50%

ilosc pelzaczy×0,02(1,5+suma bonusu badan lf z form np+ 10%=0.10)×1,5=wychodzi Ci procent jaki masz

1110 x 0.02 x 1,5 x 1,5= 49,5%

suma kopaln z geologiem

1100 :9 =122,2

bez geologa 1100:8= 137,5

Czy sie oplaca czy nie to jest temat dyskusyjny, odkrywca poki co jest najlepsza klasa na grze. A co do samego pytania no to zakladajac, ze nie masz badan z form pod ekspedycje i dodatkowych slotow to na jakies 120-140 ekspow wyciagniesz 400-600 mln na dzien (flota+ surowiec). A co do samego zbieracza to dostaniesz 30-50% wydobycia(podstawowe wydobycie kopalni) % jest zalezny od tego ile pelzaczy bedziesz mogl postawic + 25% da Ci klasa. Reszta pozostanie bez zmian. Mi osobiscie wyszło przy eko 40/33/35 -12planet 250mln(nie mialem pełzaczy na odkrywcy) surowca mniej dobowo na zbieraczu jak na odkrywcy.

Ale to wszystko jest w lf, badania sie sumuja z wszystkich planet, przy odpowiednich poziomach i dublowaniu badan mozna spory % wyciagnac z tego. Moze i jest to mozolne w robieniu, ale z czasem i cierplioscia ulepszania tego daje fajny efekt. Tylko ze minus jest taki albo idziesz full pod eko albo full pod flote, bo mieszanie tych badan eko/flota daje znikomy efekt. To ja juz bylbym bardziej za dodaniem jakichs skili do sojuszu ktore ulepszasz za surowce i podnosza Ci np atak o 10% predkosc itd

Jest to samo co wczesniej bylo tylko lagi mniejsze, blad wysylania floty, nie wybrano misji itd, juz nie wspomne ze na uni ktorym gram ko to mi zjadlo pare baniek wydobycia na godzine....

A co chcesz mieć za finezje skoro gra sama taki tryb gry oferuje, jakieś kontrowanie ataków z moona na moon, czy liczenie pztu, czy też inne tego typu akcje nie mają sensu bo przez bonus do technologii form życia nie idzie dokładnie wyliczyć prędkości floty, jedynie jak ktoś na planetę leci i masz prędkość z fali to możesz kombinować. Niby to nie są duże wartości, ale przy pomyłce o 4-5s nawet to w 2 strony masz 10s to sobie bez większych problemów uciekniesz flotą. A mając nawet budynki do technologii z wszystkich planet, nie policzysz tego dokładnie bo na skanie masz sumę ogólną badań, a budynki działają pojedyńczo na planetę. Jedynie takie zabawy na uni gdzie nie ma form jeszcze mają sens, ewentualnie jakaś inna forma wyświetlania tego no i bonus od formy danej klasy oczywiście jeszcze, bo póki co to jest lipa, jedynie można puścić taki atak na pałę i liczyc na to, ze ktos fsa nie odbierze. :/

Ale sie go uczepiliscie, bo moze sobie pozwolic na wiecej, a sami jestescie nie lepsi... wybudowal flote za kase, a wy jak poskracaliscie badania napedow to sobie przewagi nie zrobiliscie? Tylko nie mowcie, ze tak nie bylo, bo ja wiem ile to sie bada bez newtronow i raczej surowce to najmniejszy problem... Niech pierwszy rzuci kamien, ktory jest bez winy i tyle w temacie. Gratulacje starcia, nie pierwsza taka akcja w tym sojuszu, ze czekajac na flote sobie ktos ucial drzemke 8):thumbup:

Kopiowanie na testowy ok, ale na normalne uni, dobre :trollface:... i może jeszcze w rankingu world to uwzględniac? Może jeszcze niech to będzie uni z aktywnym rynkiem?

Już widze jak się gra przeciwko armi klonów, dowodzonej przez tajemniczego gościa w kapturze, a takich akcji na Alfie troche było, choć tam z tego jedyny pożytek to farmy. Ale jakby zrobić też uniwersum testowe Omega, gdzie mozliwość atakowania jest włączona to starcia takich armii byłyby ciekawe, choć pewnie nikogo by nie obchodziły.

Niech już lepiej cofną te głupie zmiany ze cmentarza...

No może źle się wyraziłem, nie tyle skopiowania co przeniesienia. Nie licząc nowych uni to każde uni ma aktywnych z 30-50 graczy, to lepiej zrobić 3 konkretne uni z różnym speedem jak grać na pustkowiu i wchodzić klikać tylko budynki :evil:

A ja bym poszedł o krok dalej i stworzył 3 uniwersa ze speedem x1 x2 x3 i dał możliwość skopiowania konta, na które komu pasuje tak jak to było z serwerem testowym, a jeśli ktoś by nie wybrał uni po miesiącu to przydzielić go do któregoś losowo.

To jest jeszcze nic co piszesz, ale przy ataku okazuje sie ze floty i surowcy przybywa :P w sensie na skanie jest 100mln floty np a po ataku jest 200, gdzie nie widac ze cos wrocilo na skanach :trollface: