Posts by sugardady

Przy marnym eko i innej klasie niż zbieracz powinno się udać schować dzienne wydobycie tylko jakim kosztem

Nie rozumiesz jego idei, jemu nie chodzi o eko tylko o brak widocznosci aktywnosci bo jesli bedzie przesylac na stacjonuj surowki z planet to na skanach widoczne bedzie caly czas 0 surowcy :D taki fanatyzm :trollface:

Moim zdaniem to zalezy od tego jaką masz proporcje w produkcji surowcow i do którego poziomu zamierzasz to budowac, bo koszt nie rośnie 2x tylko różnie. Ja bym wybrał 3 surowce, bo na oko lepiej, ale tego nie liczyłem w ten sposob. Punktów przy zmianie rasy sie nie traci Argumenty przeciwko Rocktalom

koszty poziomow sa porownywalne procz T1 6 slot mechow i T2 2 slot ludzi troszke drozej wychodzi

Co do punktow to nie stracisz i gdybys chcial cofnac na ludzi po 2 dniach(taki limit bez anty:P) to bedziesz mial je juz postawione i tylko populacja sie bedzie musiala dobic, zeby badania odblokowac. A co do samych badan, tam gdzie sie da bierzesz x3 wydobycie, a reszte pojedyncze surowce ;)

W sumie wychodzi lacznie na 18 slotow 6x 3x surka 2x deuter 2x metal 1x krysztal ;) + wzmocnienie klasy zbieracz

a co do samego stracenia wszystkich moonow to nie wiem czy wiesz ale zawroconej stacji nie widac, wiec mozesz uciekac w nieskonczonosc

Wydaje mi się, że ty akurat wiesz, a przynajmniej tak myślę że wiesz, że to że jej nie widać na powrocie jeszcze nie znaczy że nie da się wyliczyć tego powrotu. A nie zawsze sie da zawrócić przed zniszczeniem moona. Kwestia co się bedzie chciało atakującym zrobić dla danej floty. No ale ogólnie to tak trzeba odbierać FSy wtedy szanse na jakąś obronę rosną znacząco:)

Nie sposob sie z Toba nie zgodzic, ale tutaj takie wylapanie to glownie wina obroncy, bo jesli ktos nie gra aktywnie flota a nie chce odpalac urlopu to zawszze moze ten fs zawracac wieczorem a w dzien jak leci to pilnowac i wtedy szansa na wylapanie takiego delikwenta jest niewielka. Wtedy co najwyzej moze stracic jakies cargo, bo jednak po samych aktywnosciach trudno byloby ocenic powrot floty, jedynie moglbys leciec w ciemno w takiej sytuacji i liczyc, ze sie nie zaloguje typek. No i w dzien tez latwiej sie bronic bo wiekszosc siedzi :P

Nie jestem przekonany, że te napompowane anty konta mają aktywne floty. Żeby paczki miały sen to głównie eko musisz rozwijać. Tam gdzie grałem/gram raczej nie latali ci co odskoczyli reszcie. Groźne były floty graczy dużo niżej. Też mam wrażenie że takie pomysły to próba karania kogoś za to, że zbudował dużą flotę. To tak jakby flociaże chcieli abyś miał limit wydobycia dzienny, którego nie możesz przekroczyć, tak abyś inwestując w eko im nie odjechał za bardzo. Co więcej zawsze tak było (nawet w czasach przed redesignem, ekspedycjami i gdy nie znano anty) że istnieli gracze którzy oskakiwali reszcie i mogli niejako latać na pewniaka (zwykle do czasu aż jakaś grupa sie nie zmobilizował im udowodnić że nie mogą). I teraz dzieje się to samo. Te duze floty też spadają tylko czasem trzeba wyjść ze strefy komfortu i związać współprace z innymi graczami a nie tylko ze swoim sojuszem.

Balansu bym szukał nie w samych starciach a w tym jak do tych starć dochodzi. Bo to naturalne, że mając mniejsze siły raczej uciekasz niż walczysz. Problem tylko w tym że jak sie naprawdę ktos uprze to praktycznie nie masz jak się chowac. Jedna noc i zgrany sojusz zdejmie ci wszystkie moony.

Po niekad sie z Toba musze zgodzic, ale mysle ze autrowi bardziej chodzilo o te konta ktore sa paczkowane i jest 1-3 zasiadaczy ktorzy maja pojecie o zlomowaniu i oraja cale uni :D a co do samego stracenia wszystkich moonow to nie wiem czy wiesz ale zawroconej stacji nie widac, wiec mozesz uciekac w nieskonczonosc :P

Z tą ambitnością bym nie przesadzał, bo to czyste sku...stwo jest, a nie ambicja (Pozdrawiam Covera i Inkfat-a).

Co do odwrotu, to średni temat, bo co się stanie gry gracz podzieli sobie flotę na mniejsze kawałki żeby szansa na odwrót była jak największa? Wystarczy zlepić się w razie ataku i atakujący będzie pokrzywdzony.

Wystarczyłoby zrobić limit 10%-20% w dół drabinki w skali ilości graczy serwera i słabsi byliby chronieni. Wiemy jednak dobrze, że takie coś nie zaistnieje, bo molestowany gracz na początku swojej historii będzie bardziej skłonny wydać "pieniążki" żeby móc cokolwiek osiągnąć.

Raczej ktos kto nie ladowal pieniezkow i dostal zloma to nie wyda a oleje gre i pyk takim oto sposobem w miesiac z 3k graczy robi sie 1k :)

A co do samego pomyslu to spoko, a co do bunkrow- zawsze mozesz go zrakietowac od tego jest sojusz. A co do samego rozdzielania floty teraz tez to mozesz robic, a czy ktos poleci to raczej nie jest miara noob protect a jak komus zajdziesz za skore. Ale faktycznie przez cala gre taki system nie moglby byc, moze po prostu wystarczy zmienic prog do 10-50 mln pkt, potem to juz nie ma znaczenia.

Dostajesz taki bonus na planete w zaleznosci od rasy na niej. Jakie badania wezmiesz to nie ma znaczenia- bonus bedzie z danej rasy na planecie liczony.

udowanych przez ludzi jest osłona planetarna

Ale ona chroni tylko ludzi. Czyż nie. :D Jak na razie to LF nie są wprowadzone masowo na wszystkie uni a tylko na wybrane,

Jest jedno badanie na t3 u rock tali co zwiększa parametry obrony... ale w porównaniu do paru badań dla statków to kropla w morzu :S

Obecnie póki co flotę się szybciej zdobywa jak obronę bo dostajesz ją też z expów, ciekawym rozwiązaniem mogłoby być dodanie dropu systemów obronnych do expedycji, wtedy ilości znalezionej floty byłyby też mniejsze :)

A jak już tutaj mówimy o jakiejś równowadze to skoro obronę da się ostrzelać rakietami to flotę analogicznie też się powinno dać i jak przy obronie nie ma limitu graczy którzy ostrzeliwują bunkier tak też powinno wyglądać przy flocie, skoro już każdy chce tego złomu z obrony to niech będzie on na równych zasadach do tego jeszcze jakieś działo obronne o parametrach GS dołączyć i można się bawić :trollface:

Nie wiem czy wiesz ale GF w innej odsłonie swojej gry właśnie wprowadził takie rozwiązanie, że kupowałeś bilet i mogłeś migrować po innych serwerach. A takie przeniesienia odbywały się właśnie między innymi podczas konserwacji serwerów. Nie widzę powodów dlaczego nie miałoby to zostać wprowadzone też tutaj z limitem 3 miesięcznych serwerów - po takim czasie większość się wyludnia i nie ma co robić, więc czemu by nie skorzystać z opcji migracji na inny? A co do żetonów to nie widzę w tym najmniejszego sensu, antymateria z expów leci, więc jeśli komuś by zależało na zmianie serwera to musiałby poświęcić inne zakupy na poczet przenosin.

Niby racja, ale samo przeniesienie planety kosztuje 240.000 anty, domyślam się że przenosiny konta będą kosztować kilka razy więcej, niech to będzie nawet 1.000.000.W jakim czasie chcesz to uzbierać z samych expów?5 lat?

Nie no trochę teraz przesadziłeś z tymi latami, ja przez 3 miesiące nie wydając tej anty robiąc jakies 50-70 expow uzbierałem z 200k do tego na evencie z 300k ostatnio wpadło. Chyba troszkę przesadziłeś. A wiem, że są tacy gracze co i potrafią 150 expów dziennie robić, w dalszym ciągu mówię tutaj o kontach bez wzmocnień LF T3 pod anty czy odkrywce, bo takie konta zbierają dużo szybciej. Ta gra zawsze tak działała czy dłużej grałeś tym miałeś większe profity, wiadomo złom jakiś się trafi co Cię cofa w rozwoju, ale działa to tak samo, już pomijając tych co masę anty ładują w grę. A nawet jeśli nie udałoby Ci się uzbierać takiej ilości anty to przecież chyba raz na jakiś czas jakieś łączenie serwerów jest. A kto chciałby się szybciej ewakuować na starsze uni miałby opcję płatną i tak już bardziej się tej gry nie da zepsuć jak jest teraz, więc w czym przeszkoda....

Nie wiem czy wiesz ale GF w innej odsłonie swojej gry właśnie wprowadził takie rozwiązanie, że kupowałeś bilet i mogłeś migrować po innych serwerach. A takie przeniesienia odbywały się właśnie między innymi podczas konserwacji serwerów. Nie widzę powodów dlaczego nie miałoby to zostać wprowadzone też tutaj z limitem 3 miesięcznych serwerów - po takim czasie większość się wyludnia i nie ma co robić, więc czemu by nie skorzystać z opcji migracji na inny? A co do żetonów to nie widzę w tym najmniejszego sensu, antymateria z expów leci, więc jeśli komuś by zależało na zmianie serwera to musiałby poświęcić inne zakupy na poczet przenosin.

A z tego co ja dobrze kojarzę to takiego frykasu to nie maja czasem tylko konta w top 10-15 nie pamiętam dokładnie :D

Ja bym proponował dać taką opcję za 500k anty w sklepie, że możesz się przenieść na dowolne uni które ma nie mniej jak 3 miesiące powiedzmy i raz w tygodniu takie przenosiny by się odbywały, np w trakcie konserwacji.