Posts by Pogromca Cygana

Dobrze jest sobie ustalić jakiś limit, którego się nie przekracza. 50k wydaje się nielogiczne, ale jednak jeśli wygrywa się średnio np. co 10 aukcję to nabiera sensu.

Kiedyś chciałem policzyć optymalny limit ze względu na rozkład cen u licytatora, szansę wygrania (zależną od limitu właśnie) i wartości licytowanych przedmiotów w surowcach. Górny limit, nawet powyżej wartości przedmiotu pozwala wyznaczyć średni wydatek, a jeżeli jest on mniejszy od wartości przedmiotu to na licytacjach będzie się zarabiać. Zaniechałem tego, bo licytator jest po prostu na tyle patologiczny, że tylko na pustynnych uni by to miało sens.

To zalezy od podejścia. Ja jak mi na czymś zależy zaczynam od 50kk , i mam gdzieś czy ktoś twierdzi że to warte albo nie - to nie ma żadnej wartości poza pixelami na monitorze. Nie jeden raz waliłem po 500kk na booster jakiś , czy to 2h czy 6h jak się trafiał i kto się przejmuje "wartością rzeczy bez wartości". Jeśli ktoś się bawi w takie kalkulacje "ile to warte, ile nie warte " to chyba jakiś problem.. jak by to była aukcja za realne pieniądze to co innego. A tak - nadawać wartość czemuś takiemu trochę kiepsko.

Nie, nie kręcę. To były normalne ataki po surowce, które dały mi parę milionów, tyle co kopalnie w 2h.

Ale widzę, że kolejny przykład, gdzie ktoś inny wie lepiej, że korzystałem z jakichś bugów o których nawet nie wiedziałem ;-)

Nieznajomość zasad nie zwalnia z ich przestrzegania. To jedno znane powiedzonko. Drugie mówi.. że jak masz bana to się nie wykręcaj głupio i nie tłumacz bo za darmo go nie dostałeś. Bo napisać można wszystko i później wymyślać historię o banach za budzik czy za klikanie myszką.

Proszę Cię, nie wkładaj wszystkich do jednego wora. Ja też nigdy nie kombinowałem z pushami, oprogramowaniem i cholera wie czym jeszcze.

Dostałem głupiego bana za kilka ataków sondami na księżyc, nie wiedziałem, że to się liczy do zasady basha. A że zrobiłem tak na dwóch graczach jednocześnie, to dostałem od razu ponad tydzień bana.

Dla mnie absurd, ale uważaj co chcesz.

No nie do końca absurd. Bo dla mnie to wygląda jak próba bugusingu - jeszcze do niedawna ,jeśli puszczałeś sondy przed dolotem głównego ataku było to zakazane. Z powodu buga. Wiadome wszem i wobec. Dopiero kilka / naście dni temu zlikwidowali ten zakaz bo bug ponoć został naprawiony / wyeliminowany. Więc też kręcisz. I nie było w tym nic głupiego - nieznajomość zasad nie zwalnia z ich przestrzegania.

A Ja mam inne pytanie.Zauważyłem podczas licytacji, że pod koniec czasu gracz stawia np 34002 surowca i przebija sam siebie kilka razy z taką samą ilością surowca, no wydaje mi się że nie da się wpisać ręcznie takich sum i jeszcze klikać myszką co sekundę żeby się samemu przelicytować.Myślicie że używa jakiegoś programu do licytacji żeby za każdym razem wygrac?

Jest to możliwe choć nie wiem jak to faktycznie wygląda. Ale istnieje prawdopodobieństwo że ustawił clickera albo jakieś macro na jeden przycisk a ręcznie wali ilości i próbuje się wstrzelić. Na pęczki takich odpadów po serwerach goni. Później ci powiedzą że przecież cklicker jest legalny i legalnie inaczej się nie da :D

Co najśmieszniejsze jeśli masz zastrzeżenia do pracy lub uczciwości supportu, możesz zgłosić to do...uwaga...supportu. Cały support jest umoczony w układy i oszustwa, przynajmniej PL. Najlepiej znaleźć bezpośredni kontakt do temu GF i zgłosić konkretne osoby i poprosić do dochodzenie. Ale czy to pomoże, nie wiem. Team GF ma też wywalowe, aby hajs się zgadzał.

Ewentualnie na głównym forum można założyć temat, na którym zgłoszą się i wypowiedzą osoby oszukane przez support. Zobaczymy ile takich osób jest.

Rocky, to ty? xD

Team ma sporo za uszami, ale jeśli zezwolimy na wybióczość banowania, to dopiero będzie syf.
    Ban za VPN - można się spierać, bo nie widzę nigdzie w regulaminie oficjalnego zapisu na ten temat. Albo źle szukam.
    Zresztą powiedz mi, jakim cudem dostałeś bana za niedozwolony soft, który był budzikiem i który w teorii nie miał żadnego wpływu na grę? No chyba że to był magiczny budzik, który dzwoni, jak wykryje atakującą flotę...

Może budzik miał wbudowane boty, albo automatyczną rękę która robiła wszystko za właściciela :D Na tym Aliexpress to teraz chińczycy wszystko opylają :D

Nie każdy musi się odzywać. W jakim celu ?? Krótka wymiana zdań... Sporo ludzi z topek to ludzie bez życia, z ograniczonymi funkcjami poznawczymi i społecznymi. Zamknięci w kokonie , odcięci od świata, przeświadczeni o tym że TOP czyni ich lepszymi w świecie od innych. Przez taki pryzmat traktują innych. Bo nic innego nie potrafią. Zapominają ze świat to nie Ogame i serwery. I w realu nie ma to żadnej wymiernej wartości chyba że chwalą się tym we własnym gronie. Ale może to im wystarcza. Taka rekompensata utraconego / braku życia.

Oczywiście są indywidua i wyjątki. Jest sporo ludzi którym TOP idzie automatycznie - bo grają , potrafią grać bez walenia w bambuko i oszukiwania czy ładują paczki. Ale traktują to jako zabawę i rozrywkę. Obecnie mamy czasy gdzie takich ludzi jest już nie wiele ale jednak.

Ty natomiast oczekujesz że każdy "obcy" będzie miły, przyjemny nastawiony na kontakt... ale to nie kółko wzajemnej adoracji. Nie będą się witać, przytulać czy interesować tobą bo ich po prostu nie interesujesz. Nie możesz zmusić ludzi do kontaktu z "alienem" . Chcą sobie pograć w spokoju a dla nich jestes tylko mięsem / farmą o ile nie mają swoich własnych na multi. I na tym ich zainteresowanie się kończy. Nikogo nie obchodzi czy masz się czym pochwalić, kim jesteś ... Z jednej strony to tylko gra i nie wymaga kontaktu z innymi , z drugiej strony niektórzy o tym zapominają - że to tylko gra. Zabawa. Rozrywka. Mieszanie tego , próbowanie przełożenia na życie nie wirtualne - jest głupie. Ale też przytrafiają się historie że ktoś się z kimś poznał w grze, później w realu i było wesele :D

Jeśli oczekujesz miłej , przyjaznej rozmownej atmosfery i społeczności poszukaj jej w realnym życiu - nie w tym wirtualnym. Nie możesz wymuszać i oczekiwać od innych że będą na siłę zaspokajali twoje potrzeby społeczne / kontaktu w grze bo ciebie to denerwuje. Ich to nie interesuje.

Jeśli czujesz potrzebę rozmowy z kimś w grze znajdź sobie jakąś ekipę / sojusz. Albo idź na discorda ogame. Tam tez są ludzie - więcej ich niż botów w grze , wtedy zawsze będziesz miał z kim popisać i pogadać.

hahahah

baju baju

szpiegowałem szpieguje i nic

raptem czytam RW flota stala i zlom , jakimś trafem topka zlomuje cały czas (przypadek KAPSMIK )

Bo te złomy szczególnie na nowych serwerach to nie są złomy na "graczach" tylko topki się pushują na własnych multikontach / własnych botach. Tyle w temacie. A daty godziny nic ci nie dadzą, bo to niczego kompletnie nie zmieni i nie wpłynie na poprawę czegokolwiek. Nawet jesli było by to systemowo wprowadzone do RW + ogotcha by dodawała takie info z api to nic to nie zmienia kompletnie. Bo tak będzie dalej.

Edit: no dobra, może nie wszystko to pushe na własnych kontach, multikontach. Ale jakieś 85% .

• Senator Starburst27.02.2023 21:17:07 10 razy zdążę się przenieść gdziekolwiek, że Ci czasu nie szkoda
    • Sovereign Virgo27.02.2023 21:30:41 Jak nie wylaczysz bota do jutra to juz wogule nie pograsz.
    • Senator Starburst27.02.2023 21:31:20 Nie rozśmieszaj mnie dzieciaku, przecież tu ban będzie max za 3 dni, myślisz że tego nie wiem? Xd jasnowidz od 7 boleści xd
    • Sovereign Virgo27.02.2023 21:33:15 Jak ban za 3 dni, to przyznaj sie kogo pushujesz. Miej jaja.
    • Senator Starburst27.02.2023 21:33:59 Gdybyś miał więcej niż 10iq to znalazłbyś odpowiednie dane na mmorpgstats, ale tacy jak ty potrafią tylko płakać xd miłego

Tyle w temacie tego St

Całe to DBZ to chyba farmy botów, tak samo jak VTS. Nie trudno zgadnąć czyje to moga być multi i kto na tym zarabia - w grze i nie tylko.

Ludzi boli WIELKIE MNS

GRaty dla atakierow, świetni gracze

MNS nigdy wielkie nie było. Na bocie, na multikoncie - na złodzieja okraść ludzi z kont - w tym jesteście nie do pobicia. W innych kwestiach juz lezycie i kończycie przed wszystkimi. Więc już przestań robić złodziejaszku z siebie błazna.

Z tego co wiem to wy kończycie w naszych reckach :) opowiadaj historię dalej ....smoki też tam były ? Może wróć do pierwszego posta i czytaj jeszcze raz bo sam autor jak i jego kolega/współwłaściciel konta nie byli MNS :) to oni siebie "okradali" czego wynikiem było że konto stało cały wieczór bez akty ....jak kiedyś zaczniesz skanować konta lepsze od swojego to znajdziesz coś więcej niż expy :)

Opowiadaj bajki dalej. Nigdy nie skończyłem w reckach MNS :) Ja się nie sprzedaje pod złom :) Więc nie opowiadaj bajek :) Bo historia lubi koło zataczać :)

Mogę zgadnąć że może używają jakichś systemów / api do wykrywania vpn proxy - sugerują się oceną adresu ip przez system a nie jego pochodzeniem. W przypadku IP dynamicznych, bądź nie do końca dynamicznych - gdzie masz przydzielony adres ip w teorii na stałe, ale zmienia się bez twojej wiedzy co miesiąc - co jest standardową praktyką u operatorów - niektóre adresy IP które nie są VPNami / proxy są notowane w takich wynalazkach jako... vpn proxy. Poza tym operatorzy sprzedają pule adresów różnym podmiotom co później skutkuje - znam z własnego doświadczenia - że masz ip od operatora który VPN nie jest - a w sieci wisi jako VPN. Zamieszałem ale chyba wiadomo po krótce o co chodzi :D

Tak jak Ruda już wspomniała, problem został już zgłoszony. Długi proces logowania wydaje się losowy. Z moich doświadczeń wynika, że przyśpieszenie procesu można uzyskać poprzez powrót do zakładki z lobby.

Na chwilę obecną nie mamy innego rozwiązania.

Coś w tym jest. U mnie wygląda to mniej wiecej w taki sposób - odpalam kompa - przeglądarkę - odpalam lobby - wchodze na serwer i wisi. Zamykam kartę - ponownie przy otwartym lobby klikam na serwer - chwile mieli i wchodzi. Zawsze za drugą próbą.

Instynkt samozachowawczy kłócących się osób chyba nie istnieje :)
    Przyznać się otwarcie do tylu łamań regulaminu? Odważnie!

I tak im nikt nic pewnie za to nie zrobi :) Czują się bezkarni , powielają to z serwera na serwer i robią to notorycznie. Bo to już któryś raz z kolei jak MNS okradło kogoś. Ale żeby było zabawniej - nie tylko oni. Do tego jeszcze się przechwalają dając pewne rzeczy do zrozumienia. Przecież te serwery to jedna wielka aukcja na allegro - cała topka wystawiona na sprzedaż. I co serwer ci sami ludzie, co serwer to samo. A jak już coś - to ban na 2-3 dni i znowu pushera :) I jeszcze zabawniej - że to nie tylko oni :)

okradzione ? ,

Konto sam ukradłeś, jestes żałosny. Zmieniłeś passy i zabrałeś i tak te konto poleci na bana , gdzie sam wypisałeś do GO , że pushowales się tureckim anty i robiłeś push o inne konta .. może wkleić twoj płacz? Do GO gdzie sam się podjebales hahahah

A zastanawiałem się za ile to konto na sell stoi... :) I czy mnie stać żeby kupić a tym czasem.... MNS jak zawsze gra na przekręcie :P Nic innego nie robią :)

Ale ty masz chyba jakieś urojenia. Ciągle jedna piosenka leci - zacięta płyta - "w waszym, w twoim" a ty pojęcia nie wiesz kto ja jestem :D Już ci napisałem , nie pogrążaj się już bardziej. Tłumaczy się tylko winny. A ty coraz większe bzdury zaczynasz wypisywać i coraz bardziej gubić się w tym wszystkim. I skończ z tym WY , WASI, TWOJE bo robisz z siebie jeszcze większego przegrywa niż jesteś w rzeczywistości.

Nie jesteś pępkiem świata. Nic się nie kręci wokół Ciebie. Jesteś internetowym zerem i beztalenciem. Który myśli że coś... a nie nie wiem czy w ogóle myśli.

Za chwile dojdzie do tego że faktycznie plotki o "znajomkach i lewej pomocy z teamu" okażą się prawdą, bo już ci dużo nie brakuje że sam to przyznasz. Więc czekam dalej.