Posts by Pogromca Cygana

Nie - pobiera dopiero po 24h

No ok ale po 24h pobierze AM jak przy normalnym przenoszeniu? ico oznacza ta cyferka 7 u mnie np jest 4 ? Czyli ze 4 planety z automatu przenioslo?

że dostałeś 4 darmowe relokacje albo że 4 ci zostały. Zależy czy już jakieś odpaliłeś. I nie nie pobierze AM. Darmowa relokacja to darmowa relokacja. I to oznaczają własnie te cyferki.

Idąc tym tokiem rozumowania który jest jak najbardziej poprawny i własciwy trzeba by było liczyć że team dba o graczy a nie o własne interesy i kieszenie i graczy słucha. A to niestety wyklucza się nawzajem z dobrem gracza i rozsądkiem. Unii docelowe to parodia, jeszcze biorąc pod uwagę kto na tych unii siedzi i gra i co się tam odwalało czy w jaki sposób "konta" zostały budowane tak jak piszesz, po prostu dali "znajomym" farmy i zajęcie, na tydzień może dwa i później już nic znowu nie zostanie.

Łaczenie kilku serwerów jak piszesz, 2-3 o podobnych parametrach do kupy miało by o tyle większy sens i było by o tyle lepsze dla gracza że własnie chyba dlatego teg nie zrobią i nie zrobili.

A pitu pitu że nei było dyskusji, ze gracze nie mówili że nikt się nie interesował jak pisze kasai to kolejna parodia w ich wykonaniu. Problem leży gdzie indziej - team ma w dupie co piszą gracze i nawet nie wysila się żeby się tym zainteresować czy żeby w jakikolwiek sposób wpłynąć na to czy popchać to dalej.

Ale takie mamy community i taki mamy team. Spęd pt. "Wyłącz VPN, wywalam do kosza". Swoją droga ciekawe ilu z nich ( pytanie retoryczne ) siedzi na tych U docelowych na własnych kontach ze znajomkami :D :D

jtzB2no.png

Ależ zabrali tyle tylko że Balboa Niewinny się kitra jak smród w gaciach po tych serwerach żeby tylko go nikt nie nakrył :D

No coz Ci moge powiedziec

Top 1 majac juz pierwszego dnia ponad milion punktow , musial sporo kasy wladowac

No ale dla reszty "nas" to dobrze, bo ekspy beda lepiej szly :D

Szanse w byciu "TOP" sa mniej wiecej wyrownane dzieki temu

Chyba się najadłeś jakichś grzybów... :D Szanse w byciu top nigdu nie są i nie będą wyrównane jeśli rywalisujesz z deklami wydającymi grube setki na anty. Tobie się w dyńce coś poprzestawiało, chyba ze trafisz na serwer na którym po prostu ktoś z paczek w pewnym momencie zleje grę i stanie na 100 bańkach pkt , to wtedy , za jakiś tam czas każdy go zje w pkt, ale tak ?? Powaliło ci się coś chłopei do reszty, jak większosći ludzi tutaj :D

Jakie GF takie ogame. Paczki i anty kreują ta grę. Serwery są tylko dla takich, do wyniszczenia przez wieloryby i ich multi / boty. Tyle w temacie, takie są realia tej gry a jak ktoś próbuje je zakłamywac to lepiej niech się puknie w dekielek :)

Ogólnie to powinna być opcja że po zdjęciu urlopu kolejnego nie mozesz odpalić szybciej za 24-48h i tyle. Cała reszta to pic na wodę i tak nic w tej grze nie działa jak powinno łącznie z cmentarzem czy usuwaniem nieaktywnych kont po roku nieaktywności a kończąc na setkach innych rzeczy :D Więc idąc tym tokiem myslenia - jak zaczną babrać przy urlopie jeszcze wyjdzie na to że po odpaleniu nie będzie dało się go zdjąć :D

Tak się zastanawiam po co to wszystko napisałeś. To i tak nic nie znaczy. Sam perfidnie przyznałeś się do jednego z wielu w twoim przypadku wału jaki stosujesz. Czyli do nagrywania fali. Nawet twoi byli już i nie tacy strasznie byli sojusznicy patrz - wyimaginowani koledzy - jak z obecnych tak dawnych czasów nie jeden raz przyznawali że gra z tobą nie ma sensu bo to jak kręcisz i kombinujesz , jakie przekręty stosujesz jest po prostu żałosne i marne. Zresztą historia już zapisała twoje wybryki na swoich kartach. To że support nie potrafi "namierzyć" lewizny jaką stosujesz to jedno, to że pierniczysz jakieś farmazony o 800wkach to drugie. Nie pierwszy i nie ostatni co kupił konto nie ponosząc za to kary, i wciska ciemnotę że nie wydaje na anty. To co na twój temat napisali inni - gdyby mogło stanowić dowód dla supportu - już dawno wysłało by cię dożywotnio na perma w tej grze. Ale niestety Art stworzył swoje zasady w tej grze, a cała reszta je zmodyfikowała pod siebie. Mówiąc Art mam na myśli GF. To że brakuje narzędzi to skutecznego banowania takich jak ty świadczy tylko o niej i o ludziach którym się tego po prostu robić nie chce albo nie wiedzą jak się za to zabrać. Spam sondami , patrz obrona szczególnie kiedy ktoś nagrywa falę siedząc z botem pół nocy - jest częścią tej gry. Każdy gracz ma prawo się bronić, tym bardziej przed oszustami twojego pokroju. Przypuszczam ze gdybyś nie robił z siebie takiego klauna i nie zachowywał jak by coś ci się w tej grze należało z urodzenia - i grał uczciwie, zapewne też podejście do ciebie było by inne. Tymczasem tworzysz jakieś mity, fantazje na swój temat, udajesz że masz kolegów , od kąd wlazłeś na ten serwer ciągniesz po kilka kont na raz ... i robisz z siebie z każdym st większego głupka, który jest po prostu pośmiewiskiem tej gry. Tym bardziej że jak ludzie zaczęli się dowiadywać z kim mają do czynienia , co ma na sumieniu i co robi cały czas - zaczęli po prostu w wielu przypadkach i wielu fajnych ludziach zostawiać ten serwer. I ja też się do nich zaliczam choć za fajnego , do szpiku zepsutego hipokryty i narcyza jakim ty jesteś się nie uważam.

Temat bumerang, wraca co jakiś czas, ale słusznie. Jestem za opcja, gdy schodzisz z urlopu - masz karencję np 24h na zapięcie raz jeszcze urlopu.

Wyeliminuje to patologie grania ufs. Masz flotę, miej też paliwo na fsy.

No to jest dobry pomysł. 24-48 h delay na zapięcie kolejnego urlopu było by całkiem spoko. Ale ma to też swoje złe strony. Jest spora ilosć graczy którzy UFSem grają bo musza się meczyć z jakimis patusami na serwerach i inaczej sie nie da. Ale z kolejnej znowu strony... pies ich... :D I tak mamy już urlopy na parę godzin , wystarczy mózgom z teamu wymyślić byle gównianą bajkę i ci zdejmą wcześniej na żądanie :D

Święta idą to czas sobie pogadać o wszystkim i niczym. Jednak temat jest Istotny, bo każdy ma z "tym czymś" problem. Może ktoś oświecony napisze na czym polega praca często "nienawidzonych" przez graczy członków teamu?

Chciałbym wszystko wiedzieć o teamie . . . jak w temacie :D A tak w ogóle to kto pyta? :D To tak jak w Australii będąc wolontariuszem miałbyś za zadanie utrzymanie najdłuższego płotu na świecie ukończonego w latach 50 - tych XX wieku po to i tylko po to aby chronić owce wypasane w południowo - wschodnich obszarach Australii przed psami dingo ^^ <3

Pyta Blues, aka Blusik aka srakakaka :D Tylko se dla niepoznaki konto założył nowe :D

I tu sie mylicie. Grając na PL obowiązuje język PL i tolerowany jest angielski.

Grając na serwerach innych krajów obowiązuje ich język i tolerowany jest angielski.

Zależy od danej społeczności i od tego jak na to patrzą. Ale w większości obowiązuje ojczysty język serwera + ewentualnie tolerowany jest angielski. Inne formy językowe są po prostu banowane.

Tak już widzę te tłumaczenia "Panie bo mnie chomik nasrał na klawiaturę, kot myślal ze to mucha pacnął i samo się - ja nic nie zrobiłem" - "OK , unban". Tak działa nasz support.

A tak całkiem poważnie - to obstawiam że przynajmniej 3/4 to wynikowa błedu w skrypcie zwał jak zwał - buga w grze. Którego sami wrzucili aktualką. Więc sami niech się za bugusing zbanuja :D Więc zapewne chwila minie zanim to odsrają. Może jutrzejsza aktualka naprawia albo spowoduje kolejne fale banów. W wielu przypadkach ludzie dostali bana bez powodu. W wielu - słusznie. W jeszcze innych przypadkach i tak dostaną UB bo koledzy z sojuszu czy z discorda ( pozdro MNS ). Słusznie niektórzy zaczynają snuć wnioski że skoro czyjeś podanie do teamu zostało wywalone - to znaczy że znajomy bądź znajoma z zaprzyjaźnionego sojuszu (pozdro MNS ) ma chrapkę na stołek. Mamy już takich kilku - wszyscy z jednej stajni ;)

A co do banów... trzeba się modlić co by jutro nie zesrali jeszcze bardziej czegoś :D

Z tego co widziałem to chyba - o ile mnie się cos nie popaprało - znowu wczoraj bawił się w klonowanie ale już nie tak intensywnie po czym odpalił urlop. Konto pewnie gdzieś wisi już za cebuliony na sprzedaż :D

Najbardziej to można się przyczepić do czasu opracowywania ticketów.... Tylko w polskiej społeczności na jakikolwiek ruch w zgłoszeniu czeka się tydzień minimum. Spoko, wolontariat, ok... Ale w innych społecznościach też jest wolontariat, a tam nie trzeba czekać tydzień na odpowiedź.... Nawet się bardzo zdziwiłam jak po 2 dniach od zgłoszenia sprawdziłam co z nim a tam odpowiedź została udzielona po kilku godzinach od wysłania zgłoszenia :D Poza tym nie dostają czasem kuponów na anty? Kiedyś dostawali i support dosyć dobrze działał, więc może teraz nawet kuponów nie dają i mamy to co mamy;)

Ponoć dają :D Później koledzy sobie za nie konta boostują :D :D Iks de :D Ale tak - co racja to racja już tak całkiem poważnie. Team PL można porównać do Krajowego Funduszu Odbudowy - - co się tam wrzuci, przepada. Spółka wywodząca się z jednego miotu. Chyba praktycznie każdy przyjmowany do teamu "to swojak z jednego sojuszu". I później dzieje się to co się dzieje. Sa karani - na pokaz, są też tacy których kary nie obowiązują. A już samo to jak GF do teg podchodzi też jest paranoją.

Gdzie masz te bunkry :D Nie widziałem takich, które by dawały aż takie zyski. Zazwyczaj to nie opyla się floty wysyłaj, bo z samym paliwem jest się w plecy. Bugu nie wykorzystujesz? Ciekawe skąd wczoraj miałeś 60 mld surki na moonie :D

Jak on perma na to konto nei dostanie to to już będzi całkowity upadek polskiego teamu. CHoć nie wiem czy bardziej już się da... Może niemiecki zareaguje tak jak powinien. Fajnie tak z tym bugiem też tak chce. Gość się dorabia za frajer na frajerach. Widziałem też te kokosy na moonach u niego.

Wiesz nie grasz tu chyba za długo. Zgłaszanie nic nie da - honor / punkty honoru są spaprane już chyba - zaryzykuje - od kilku lat i dalej w morzu bugów, błedów i syfu - nie jest i pewnie długo nie będzie to dla nikogo priorytetem. Wolą pozwalać śmieciom na rozwalanie serwerów i łatać błędy aktualizacjami które tworzą kolejne błędy. Więc średnio - o ile wcale nie ma powodu zwracać uwagi na rangi / pkt honoru etc bo one potrafią się same od siebie po kilka razy dziennie zmieniać z jednej na drugą, z wyższej na niższa i na odwrót. Nawet piraci na expie potrafią tą rangę zmienić :D Tak gwoli ścisłości. I dla info.

Mam pytanie odnosnie "system telekinetycznego suwu" w/g opisu ta technologia "Kaeleshowie odkryli sposób na przenoszenie swoich metafizycznych mocy na napędy niektórych statków. Za pomocą telekinezy mogą znacznie podnieść parametry szybkości floty. Zważywszy na konieczność wysokiego stopnia koncentracji i spokoju ducha pilotów, systemy telekinetycznego suwu znajdują obecnie zastosowanie wyłącznie na statkach ekspedycyjnych."

czyli w/g mojego rozumienia moje ekspedycjie powinny dolatywac szybciej z kazdym poziomem na pozycje 16, ale po skroceniu tego o 4,73% czasu dolotu na ekspedycjie nawet nie drgnal o 1 sek, czy jakas madra glowa moze mi onjasnic jak to dziala i czy w ogole dziala czy moze ja zle rozumuje to badanie, bo wydaje mi sie ze skoro przed badaniami dolot na ekspedycjie zajmowal mi powiedzmy 5 minut i kolejne 5 minut powrot, to teraz ten czas powinien byc krotszy o 4,73% czyli 4 minuty i 46 sek w jedna strone, a tymczasem dalej jest to 5 minut. gdzie tkwi blad w takim razie ?

Powinny ale nei dolecą bo od wejścia chyba versji 10.x to badanie po prostu nie działa. Zrypane aktualizacją po prostu. Było to wiele razy ponoć zgłaszane do naszego super teamu ale chyba szwaby mają to gdzieś. Bo już od kilku miesięcy nic nie ruszyło w tym temacie. Po prostu - badanie nei działa.