Posts by mrovka

Na nowych uniwersach populacja jest w miarę stabilna na u68 wszystko głupieje, Ja mam nasycenie o 1 mld większe i co chwile mam zablokowane badania z 3 poziomu ;/

Grasz Rockatalami ?? Ja mam poziomy budynków następujące /patrzac z lewej do prawej/

enklawa 65

farma 68

technologikum 14

kuźnia 10

oriktorium 8

i wszystko wydaje się być stabilne

Dokładnie, nie ma żadnych wyjątków. Tylko, mrovka, Ty nie musisz pisać prośby / informacji o podarowaniu komuś surki. To obdarowany ma obowiązek zgłaszania darowizny / sumy darowizn.

ok, teraz to troszkę zmienia postać rzeczy...ale dalej uważam że to nakaz o kant d.py rozbić, zwłaszcza jak mówimy w dalszym ciągu o maks setkach tysięcy surowca.

Gdyby darowizny szły w miliardy - no to tutaj mógłby być wymagany ten nakaz, by wszystko było bardziej transparentne..

Trzeba zgłaszać nawet te 100tyś surki darowizny ?

Kochani, wydaje mi się że chyba trzeba zredagować na nowo wszystkie zasady. Bo to faktycznie bez sensu, że mogę nabyć 40mln anty i w ten spsób oszukać GF na realną kasę,a muszę pisać prośbę o podarowaniu komuś 100tyś wirtualnej surki.

Teraz mnie to rozbawiło.

Nie będę zakładał nowego tematu, więc spytam tutaj.

Bo na chwilę obecną jest przyjęta zasada, że nie można podarować więcej surki, niż 5cio krotność punktów konta obdarowanego... a co w przypadku konta, które zostało założone dosłownie przed chwilą i ma 0 punktów ?

Ja rozwiązałem problem z populacją w taki sposób, że mój budynek odpowiadający za wyżywienie populacji ma zawsze o 3lv więcej od budynku który odpowiada za mieszkanie.

Innymi słowy...nasycenie musi być zawsze większe od mieszkania i nie będzie problemu. Przynajmniej tak dział to na moim koncie.

Gęsi...w naszym żargonie to Gwiazdy Śmierci. Nie rozumie Twojej ironii. Ludzie budują bunkry po kilka lat a i tak zostają przeorane dla samego przeorania.

No niestety, ale najlepszym sposobem na unikanie ataków jest własnie bycie jak najmniej atrakcyjnym celem i robienie efesów

Sprawdź sobie Starcia Tytanów u68 - tam masz idealny przykład bunkra, który został przeorany.

Rozwijanie komputerówki na tym etapie gry, gdy nie masz zamiaru latać nawet po idlakach mija się z celem, bo szkoda krisu i deu. Bardziej sugerowałbym rozwijanie Astro pod kolejne kolonie

Niestety, podzielam zdanie sceptyków...ktoś,kto ma aspiracje na bycie dobrym graczem, nie znajdzie tu dobrych sugestii.

Druga sprawa, nie ma co się obrażać jak ktoś Ci sugeruje coś, co nie zgadza się z Twoim światopoglądem, bo jak skończy Ci się ochrona nooba, to ludzie zaczną w Ciebie wlatywać jak wiatr w dmuchawce :)

Nich sojusz zrobi Ci moona i to mimimum dwa.

Dla mnie trąci to spiskiem, w który jest zamieszany sam tim....sam poświęciłbym sobie 3 dni dla 40mln anty, nawet jakby mieli zrównać wszystkie moje planety z ziemią, pogasić światła i zezłomować flotę transportową wraz z surką.

Z czterdziestoma bańkami anty to nawet bym tego nie zauważył.

Więc tak, ja oficjalnie poproszę tutorial ze strony autora na priv w grze lub priv forumowskie.

Jako strażnicy prawa, sami od siebie powinniście domagać się bardziej sprawiedliwego traktowania takich cwaniaków.

No chyba ze jest świadome przyzwolenie na ten proceder.

pani jadzia - na upublicznienie pręgierzu nie pozwala timowska poprawność polityczna.

Nie głupie, sam chętnie wolałbym zacząć od konta które ma już kilka leveli

Oczywiście, trzeba by było pomyśleć o jakimś limicie na takie zamiany w danym uniwersum. Aby uniknąć 'żonglowania'

Zakładam, że anty w dalszym ciągu byłaby gwarantem dla graczy, że konto nie zostanie usunięte i nie zmieni właściciela.

Bo prawdę pisząc, gdyby to dotyczyło kont z anty, to nie wróciłbym na moje stare konto...wróciłem tylko dlatego, że wylądowało ono na cmentarzysko

Raczej chyba nie. Z tego co się orientuje to FŻ docelowo , mają być na wszystkich serwerach.

Jest kilka uni gdzie są prędkości x1 bojowych i np x2 pokojowych lub wszystkie floty x1 j

Wejdź sobie tutaj, zaznacz ogame pl i masz monit z wszystkimi naszymi uniwersami.

Gdy klikniesz w jakieś uni, to na samym dole otwartej strony, masz pokazane prędkości.

https://www.mmorpg-stat.eu/base.php?pays=4&univers=_183

po najechaniu kursorem, na daną prędkość, powinno się pokazać informacja, czego dana prędkość dotyczy.

SPIN DOKTOR az takźle to nie wyglada. To był raczej odosobniony przypadek, że się zwiesiły. Na szczęście, nie zawieszają się ciągle :)

U68 - przynajmniej moje konto - działa normalnie..tzn nic nie zauważyłem niepokojącego po za tym jedynym przypadkiem

Ale pisze to z perspektywy mojego konta.

ps,. mój post był raczej formą przykrywki, na wypadek stracenia floty, bo nie mogłem zrobić efesa...

Na którym lvl trzeba mieć te pierwsze dwa budynki u mechów żeby odkryć badania t3 ?

Ja mam 74 / 78 ale nie wiem czy to jest najbardziej optymalne rozwiązanie. Zrobiłam takie bo kolega miał a mi się liczyć nie chciało. :D

Nie wiem jak grasz ale jeżeli eko to poziom 3 slot 6 nie opłaca się robić. :S

ciap, a jak wygląda Twoja populacja ? ile masz T2 i T3 przy takich levelach ? no i jaka rasa ?:)

Na którym lvl trzeba mieć te pierwsze dwa budynki u mechów żeby odkryć badania t3 ?

Jakieś 70 lvl, żeby odkryć wszystkie badania T3.

To zależy też jakie będziesz miał pozostałe budynki.

Kombinacji jest wiele.

Ja mam ten pierwszy budynek na 60lv, a ten drugi na 70.

Moja populacja to 3mld i swieci mi się wartośc na czerwono i dają mi 14,5 mln obywateli T3...i mam 21mln jednostek pożywienia.

Obawiam się że trzeba mieć wyższe lv by odkryć reszte badań.

Zauważyłem, że też bardzo ważne są level tych budynków, które rozwijają populacje T1,T2 i T3

pisze to tylko odnośnie Mechów..bo każda rasa rozwija się inaczej

Ja mam taką propozycję, sugestię. Brakuje mi jednej rzeczy, bo budynki, badania ok są spoko, ale co daje lub jaką motywacją jest zwiększanie liczby ludności. Oprócz slotów na badania nie widzę innego sensu. Może warto by wprowadzić bonusy dla danej rasy w zależności od liczby ludności na danej planecie. Co myślicie?

Wydaje mi się to dobrym pomysłem.

Sam miałem myśli, by rasy i ich liczebność miały np wpływ na skrócenie badań FŻ

Mogło by to działać podobnie do MSBN...im więcej ras i im więcej obywateli T3, to tym krótsze badania.

Ale z drugiej strony, już samo odkrycie wszystkich badań jest nie małym wyzwaniem...