Posts by mrovka

mówicie o tym przesuwaniu obrazka na obrazek ?

Ja nie wiem czy o to wam chodzi, ale np zauważyłem że gdy jest prośba by np obrazek A przesunąc na obrazek B to trzeba zrobić to odwrotnie..mianowicie obrazek B przesunąc na obrazek A

Jest jakiś legalny dodatek, który pozwoli mi wyłączyć te tooltipy, ale który nie zmienia wizualnie gry ? - - - aż strach wejść w galaktykę :P

Pytam, bo ten dodatki, który zainstalowałem, zawsze coś przestawiają, a ja chciałbym zachować oryginalny wygląd gry

I nawet w ostateczności nie będzie można przenieść na uni x1 przez FŻ

Mi tam się nie chce logować na szybkie uni, ale z ciekawości chciałbym wiedzieć, jak tam jest frekwencja aktywnych graczy.

No i dalej nie widzę by jakiś stary gracz z u68 opowiedział się za podniesieniem prędkości. :P

Poczatkowo bylem za x2 ale zwiekszylem sobie predtkosc dtkow 2 badaniem t3 form zycia i wsumie dalo duzy efekt wiec jesli bedzie ankieta bede za x1 :)

I właśnie dlatego nie rozumie po co jakaś ankieta i zwiększanie prędkości jak można to osiągnąć dzięki FŻ

Mleczko Bojowe bojowe ma dobry pomysł..niech będzie pierwsze ankieta czy chcemy takiej zmiany, a dopiero później gdybać dalej w temacie :P

KAT ale jak tu nie wierzyć w teorie spiskowe, jak przed fuzją nawet nikomu nie przyszło do głowy by grzebac w parametrach, a po fuzji już była ankieta o ładowności, teraz o speed......to kto ma takie pomysły ? Starzy gracze ? Czy przyklejki którzy przyszli po fuzji ?

mrovka a ja będę bronił, aby każdy miał prawo głosu i jak większość chce zmiany to żeby im to umożliwić.

Tylko problem jest taki, że Ci co nie chcą zmian nawet nie mają konta na forum....więc normalne, ze będziemy bronić się do ostatniego transka.

Zwłaszcza że mam przykład z Japońskich serwerów, co oznacza zmiana prędkości w trakcie gry.

Przyznaje, jak wejdzie zmiana, to sami będziemy sobie winni za własną opieszałość - więc prawdę pisząc, utarłoby to nosa tetrykom

No nic, nie ma co gdybać...będzie ankieta zagłosuje na nie i oddam się w ręce losu.

A później się zobaczy, bo jak zmieni mi to radykalnie efesowanie - to z całym szacunkiem, ale niestety za stary jestem by życie dostosowywać pod grę.

Nie mam już 16 lat a moim obowiązkiem domowym nie jest tylko odrobienie zadania domowego :)

Tak czytam ten temat i użytkownicy jak ciap i Pavilus to są ewidentnie przedstawiciele, którzy popierają obecny rząd. Nie ważna demokracja i to czego większość ludzi chce, tylko liczy się ich ideologia. Pewnie takim osobnikom ciężko w lustro spojrzeć. Ha tfu na was.

Mam nadzieje, że administratorzy nie zachowają się jak te w/w osobniki i dadzą ludziom prawo do wyboru.

Bo według mnie mają racje.

To jest ostatnie chyba uni o tak spokojnych parametrach. I też będę bronił takiej świetości

Powiem Ci tak. Jakby była jeszcze jakaś unia o dokładnie tych parametrach i nie było by Form Życia, to maiłbym na to wywalone...bo prznoszę się tam bez żalu i dalej gram po swojemu. Ale już nie ma takich uni i przez formy nie mogę się przenieść, więc to zrozumiałe, że jak wybrałem/wybraliśmy lata temu takie parametry, to chce się ich trzymać.

Zwłaszcza, że gram na uni o zwiększonej prędkości i wiem czym to pachnie.

Mało tego, zostałem zmuszony do takiej prędkości przez łączenie uni, więc nawet ta decyzja zapadła za moimi plecami :P

Efekt ?? Mam tam wieczny urlop. I pewnie jak wejdzie zasada, że będziemy mogli się urlopować maks miesiąc, to tamto konto przepadnie i GF straci finansowe zasilanie.

Ty mówisz o większości..a ja się zastanawiam, ile osób opowiadających się za podniesieniem prędkości grało na takich uniach.

Bo zwiększenie prędkości tylko x2 już wszystko zmienia..i wbrew pozorom, zmieni się gra tylko ekonomom.

I nie ma nic bardziej wkurzającego jak pseudopolityczne posty :P

wiem, ja nie narzekam na brak ekowskich badań...ja sobie je tylko chciałem z głową poukładać.

w pierwszym tierze chciałem wszystkie badania pod metal, później kris i deut..a reszte przeznaczyć pod napędy, szukanie ras, ładowność itp - no ale nie mam całkowicie wolnej ręki, więc zostawię to tak jak jest, bo jest - jak na ironie- bardziej przejrzyscie../nawet kosztem punktów, samych badań i wydobycia/

No i dlatego, chyba jako jedyny na całej uni, zostanę przy oryginalnych opcjach...Daguśka tak pewnie nie zrezygnuje z gry, więc o top 1 nie mam co marzyć, to i mogę się wykastrować przy badaniach hehe :P heh

Bynajmniej przy dwóch pierwszych drzewkach..a później się zobaczy.

Szkoda ze nie ma całkowitej dowolnośći...ale miałbym w nich porządek

A tak na marginesie to mam moona 9179..przy 12lv tego specjalistycznego budynku...poszło 5005 sond i będą dalsze próby by dobić do 9400.

Tyle że musze podnieść jeszcze o 2-3 levele tą Kaeleshowską budowle

przy okazji chce podziękować staremu znajomemu za czas, próby i chęci z jego strony :P

Kurde ale te artefakty sztos :D

Dziś się dowiedziałem, że jest coś takiego. Wybrałem sobie badania co mnie interesujo i jedziemy z koksem bez zbędnych losowań i innych pierdoletów ;)

A ja się zawiodłem, lub robię coś nie tak.

Zrestartowałem sobie drugie drzewko technologi w rasie Ludzkiej.

I o ile pierwsze badanie mi się udało zdobyć od Rocktalów, to chcąc kupić sobie kolejne, pojawiły mi się badania, które mnie w ogóle nie interesują.

I co teraz ? Przetasować ich nie dam rady więc zostaje mi po prostu wybrać jakiekolwiek badanie ?

marzyło mi się ze pierwsze będę miał badania do wydobycia metalu, później kryształu i deut, a później reszta.

Na roktalu prawie tak jest, może kolejność inna. Ale nie musisz losować bo są artefakty, które dają ci wybór...

Ale nie mogę przetasować tych zaproponowanych przez algorytm i musze wybrać tylko te któ©e pokazały sie przy losowaniu. Mam racje ?

. aktywnych Kaeleshów, by działał na Kaeleshowskie badania ?

Jak nie masz nigdzie tej rasy to nie będą działać bonusy.

No to jest dobra wiadomość. Już sie bałem ze ta różnorodnośc miedzyrasowa straci na znaczeniu, przez te artefakty i mozliwość losowania badań.

Wiem, ze finalnie to nic nie zmienia, bo mając rocków moge badać np wszystkie badania mechów...ale zawsze to lepiej wyglada :P

Trochę inaczej wyobrażałem sobie te losowania..bo finalnie i tak nie poukładam badań, tak jak chce.

A marzyło mi się ze pierwsze będę miał badania do wydobycia metalu, później kryształu i deut, a później reszta.

hmmm, trudno, coś wymyśle.

A jak z tym bonusem doświadcznia ? Trzeba mieć np. aktywnych Kaeleshów, by działał na Kaeleshowskie badania ?

o kurde, mam 81120/3600 :D

Teraz już jarze. Dzięki ciap.

Moje konto właśnie podrożało :P heheh //żarcik,drodzy modzi//

Czyli jak zdobędę 47700 punktów to będę miał poziom 53. Dobrze myślę ?

I na dodatek jest/będzie limit 50 lotów ?

heheh super, następna dekada klikania

A te artefakty to jak zostaly przeliczone? Bo ponoc mialo byc ilosc planet *7200

A ja przy 15 planetach mam 34400 :>

Gdzie widać te artefakty ?

O ile wiem że mam 5% bonusu, to nie wiem jak zinterpretować pierwszą linijkę.

Mam 13 planet

Poziom 52: 11465/47700 doświadczenia

Bonus do technologii form życia: 5.2 %