Posts by mrovka

Mati Ambitny zestaw.

Jeżeli nie wykluczasz w przyszłości podobnego zakupu i lubisz takie klimaty, to zwróć uwagę na zestaw 10283 Wahadłowiec Discovery, zestaw 21321 Stacja Kosmiczna lub na zestaw 10266 Lądownik Księżycowy.

Miałem tego farta, ze widziałem wszystkie trzy złożone w jednym miejscu - i wszystkie trzy robią wrażenie.

Moim największym projektem była 'ruiny światyni' własnego pomysłu..Niestety, zanim ja skończyłem to musiałem się przeprowadzić i projekt wylądował w pudłach i do tej pory czeka na ukończenie. Na szczęście przednia ściana i posąg z filarami wewnętrznymi są całe, także nie będę zaczynał od zera.

Mam plan by wziąść się za to w tym roku.

Ostały mi się tylko 4 zdjęcia typowo techniczno-pomocnicze

Z gotowych oryginalnych zestawów mam mini kolekcje Star Wars

A moim ostatnim zakupem z przed 2 tygodni jest zestaw 21322 Barracuda Bay nawiazujacy stylistyka do serii Piraci. Co prawda zestaw wygląda na typową zabawkę dla dziecka, ale ja go kupiłem tylko i wyłącznie dla żaglowca, którego można z niego zrobić.

Narazie jestem w trakcie przeróbek oryginału, więc zdjęć nie mam, ale jak tylko go skończę to na pewno wkleję mu profilowe :P

Cześć.

Z racji tego ze jestem 'afolem' czyli dorosłym miłośnikiem klocków Lego, chciałem się spytać, czy jest jeszcze ktoś na forum, kto ma podobne zainteresowania.

Mile widziane wklejki waszych prac.

Oczywiście, jak nie będzie żadnego zainteresowania to skontaktuje się z odpowiednimi służbami w sprawie usunięcia owego tematu

MoczyMorda dziękuje..hmmmm..to już można przewidzieć fuzje w przyszłośći :)

Avinashi czyli co ? teraz wystarczy mieć antymaterie i nie logować się przez 35 dni by trafić na cmentarz ? Fajnie, bo moja wiedza zatrzymała się na 60ciu dniach.

Pocieszające..w takim razie uciekam z Japońskiej Andromedy :)

Tak was sobie czytam i wiecie co ? faktycznie, uważam że ekstra poziom kopalni to nie jest najlepszy pomysł, ale tak jak piszesz, ukończenie rozpoczętego badania lub darmowa relokacja to byłby fajny pomysł - lub tak jak piszesz, antymateria, któ©a byłaby przeznaczona tylko i wyłącznie na relokacje lub skrócenie, bądź ukończenie jakiegoś badania.

Np darmowa relokacja byłaby super pomysłem na U68, no bo tam przez FŻ, już nie ma co marzyć o przyszłych fuzjach...a jak wiemy, przy fuzjach, jest duże prawdopodobieństwo darmowej relokacje

Czy jest w planach powrót do innych zadań niż logowanie ?

Pamiętam, że jakoś dawno na starcie tego eventu były zdania w stylu - zbuduj coś / zniszcz coś, wymień u handlarza itd.

Powiem szczerze, że to było znacznie ciekawsze niż obecna forma tego eventu...

Dobrze jest..przynajmniej nagrody są dostępne dla każdego, nawet dla tego kogoś, co dopiero konto założył :P

Czy ktoś z Was może mi wytłumaczyć, dlaczego na dwóch różnych planetach z tymi samymi poziomami budynków form życia, mam różne wartości populacji? Dodam, że na obu planetach sa te same formy życia, a na jednej z nich jest nadprodukcja żywności. Pytanie w jaki sposób, skoro levele budynków na obu planetach są identyczne :/

Wybudowałem kolejny poziom Akceleratora Metamorfozy i maksymalny poziom mieszkańców nie zwiększył się. Błąd w grze?

a obie planety są na tych samych pozycjach ?

Podobne zdarzenie zaobserwowałem na u68 w zakładce obrona. Długo mi otwierało się okno np z WR.

Ale w zakładce surowce, gdy chciałem otworzyć okna z poszczególnymi kopalniami, sprawa wygląda już o niebo lepiej.

Czyli przechodząc z u68 na cmentarz, mogę się przenieść tylko na te serwery, które wymieniłaś. Mam rację ?

Jeżeli Malczu będziesz chciał z ciekawości i dla żartu zakosztować Form Życia, to zapraszam Cię na uni68, stare uni i dość puste uni, więc małe szanse że będziesz miął natrętów kolo siebie.

Podeśle Ci surowce na rozwój, tyle, że nie nadążysz z klikaniem i będziesz zarywał nocki :P

Nie ma przymusu na stałą grę na u68...pobawisz się, oblukasz FŻ (Formy Życia) i jak Ci się znudzi to skasujesz konto...i wcale nie będziesz musiał zrezygnować z gry na Earth bo spokojnie ogarniesz jedno i drugie.

Ale pamiętaj, że jak zalogujesz się na u68, to zanim COKOLWIEK klikniesz, napisz mi wiadomość z kordami i czekaj na mój transport..wtedy legalnie mogę na start wysłać Ci 100.000 surki i tak x5 co tydzień :) - choć jeszcze się upewnię, co do legalnej pomocy jak to wygląda.

Oczywiście nie namawiam na siłę, ale F.Ż napewno Ci się spodobają - choćby dla samego zapoznania się z badaniami, jakie proponują..bo to czeka Cię na Twoim serwerze heheh

Malczu, nie inwestuj w obronę na matce, bo naprawdę czeka Cię jej porzucenie o ile planujesz grać dłużej niż 2 lata.

No chyba że chcesz ją zatrzymać ze względu na sentymenty - ale wierz mi, sam do tego dojdziesz by ją porzucić - a im wcześniej to zrobisz tym lepiej, bo małe straty

Ile pól mają Twoje planety ? Bo z porzuceniem matki jest tak, że Planetą Matką zostaje następna kolonia.

Mam na fb zaobserwowaną oficjalną stronę oGame...i dzisiaj wyskoczyło godzinę temu, powiadomienie które sugeruje, że będzie można niszczyć obronę na moonie rakietami :P

Ktoś coś ?

Trochę nie na temat, ale jeżeli chodzi o badania, to moim marzeniem jest by badały się tak jak grawitony...Już samo zbieranie surowców na wysokie lv jest czasochłonne. :)

Skorzystali by na tym wszyscy od ostatniego miejsca w statch po top 1

PS. Czasami boję się że mi życia braknie, a konta nawet w połowie nie rozwinę, tak jak bym chciał :P

wampek no to wychodzi że nie ma złotego środka i tylko nowe serwery z FŻ są w miarę stabilne.

Mówisz że gdyby wprowadzili FŻ na wszystkie serwery, to by to całkiem się zwiesiło.

A gdyby wprowadzać FŻ - ale nie wszystko naraz - tylko np dziś ten serwer, a za dwa miesiące następny...mogło uratować to sytuację, lub przynajmniej załagodzić ?

Trochę popiłem, to się wypowiem :)

Ja myślę, że właściciel konta powinien sobie zadać teraz pytanie, przed którym staje każdy gracz na tym poziomie..czy chce grać eko, czy chce złomować.

Bo Qnick zauważył że nie ma sensu budować elektrowni słonecznych, z czym się totalnie nie zgadzam, Uważam ze elektrownia słoneczna, na początku rozwijania konta jest mega istotna. Choćby z tego powodu, że gdy skończy się nam noob ochrona, to przy ewentualnym wlocie, mamy ciemno /strata satelit/ i podnosimy się dłużej.

Jego argument, że zabiera nam miejsce jest trochę nie logiczny /bez urazy/ bo fuzyjna zabiera nam tak samo miejsce, a przy wlocie agresora, słoneczna pomaga nam bardziej niż fuzyjna, bo atak nie wpływa na na jej produkcje energii.

Druga sprawa. Dalej ważna byłoby dla mnie Astrofizyka, ale nie kolonizowałbym planet zimnych, tylko ''8''..nawet gdyby to odbywało się kosztem dłuższego transportu i pomału skoncentrowałbym uwagę na ataki idlaków i na miejscu właściciela rozwijałbym pomału komputerową.

Choć to też bardzo by zależałoby od tego, ile pól mają moje kolonie...250-260 to minimum i gdyby obecne kolonie miały mniej, to zacząłbym kolonizacje jeszcze raz do tego stopnia, by najmniejszą planetą okazała sie matka.

Gdyby finalnie moja mama miała najmniej pól, a pozostałe miały 250-260, to na tym etapie porzuciłbym już matkę /nawet kosztem moona/ by znaleźć coś, co ma właśnie około 250-260 pól do zabudowy . Nie patrzyłbym na punkty, bo jak wiemy, w czasach gdy możemy zakupić paczki, statystyki są tylko efektem wizualnym i nie mają nic wspólnego ze skillem/taktyką gry.

Myśląc przyszłościowo, pomyślałbym o drugim moonie..ale nie wymagałbym tego od siebie za wszelką cenę.

Co do zimnych planet, które dają dużo deutu..według mnie one maja sens tylko w sytuacji, gdy mamy darmowe przenosiny przy ewentualnych fuzjach, lub gruby portfel - by przenieść na te pozycje planety, które mają pól 250-260.