Wersja 9.X - dyskusja

• Ale oni nic nie naprawią. Problem jest w tym, że na starych uniwersach każdy ma wysoko nanity i dużo surowców. Rozbudowa LF muli serwer i tu jest problem.

Rozwiązaniem byłoby tak jak napisałem wyżej, uruchamianie LF stopniowo kilku/kilkunastu osobom, po czym przerwa i za tydzień kolejni dostają LF. Aktywnych graczy nie jest tak dużo i w miesiąc czy dwa aktywni by mieli. A Ci co wrócą z urlopów dostaną później.

• Serio to kwestia aktywności graczy i tak słabych serwerów?

Np na Kalyke jest 6 galaktyk, co daje miejsce na 44910 planety. Zakładając, że średnio każdy ma 16 palet, daje to miejsce na 2807 graczy Aktywnych codziennie jest średnio 50 maks do 100. Galaktyki w większości świecą pustakami, jeśli serwery nie wyrabiają, to co by się działo przy grze bez LF z pełnym obłożeniem graczy na danym UNI?

• Chodzi mi o to, że jak uni startuje i gra sporo graczy to nie robią badań i budynków jeden po drugim - bo nie maja tylu surowców i nanitów które na to pozwolą.
    Na starym uniwersum masz mniej graczy, ale każdy z nich ma wysoko nanity i ma dużo surowców co pozwalają na robienie badań i budynków LF w ciągu sekundy. I jak kazy z nich odpali te badania i budynki to serwer się dławi. Tak samo jak przy starciu z milionami statków.

• Mogliby to rozwiązać jakoś żeby chociaż po nowym roku to wdrożyć na resztę uni.

Mieli sporo czasu na to od września a zaraz styczeń. :D

bez jaj :D

Szczerze, jak mają to wypuścić w tym tygodniu i udać się na zasłużoną przerwę urlopowo świąteczną. To wolę, żeby wcale nie uruchamiali. Pamiętasz sytuację z rynkiem wypuszczonym tuż przed świętami - nie chce powtórki.

Nie daj Boże pomnoży surowce sąsiadowi, a nie mi.

comment_GIxOTVcUEyUX7B9LbAhPxJ9J75eRXXxp.jpg

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Tak sobie pozwolę napisać następny post.

Testuje sobie od kilku dni na nowym uni Lacerta.

Budynki robią się w sekundach i jest cała masa graczy, którzy grają.

Nic się nie zawiesza jeśli chodzi o budynki.

Flota mała bo mała ale wraca normalnie bez zawieszek.

Tak się zastanawiam co jest z u68 czy innymi skoro tu wszystko hula jak należy.

Obciążenie serwera spore bo masa nowych graczy gra i to grubo w pkt idzie.

O jaką politykę tutaj chodzi.

:/

Może jednak warto się przyjrzeć temu bliżej

i po nowym roku wprowadzić LF i zobaczyć czy będzie katastrofa czy tylko straszą.

Bo to już trwa 4 miesiące, lepiej chyba nie będzie po tym nowych poprawkach.

:rolleyes3:

• budynki do rozwoju ludzkiej rasy są bardzo drogie w porównaniu z innymi rasam

Ja już o tym gdzieś pisałem i porównywałem i tak rasa ludzka jest najdroższa i najdłużej się buduje z tego co pamiętam.

Pisałem co prawda o czasie budowania ale to się wiąże z ilością wydanych surowców.

• Udalo mi sie niedawno wbic czwarta technologie w badaniach T3. Wybralem "obsydianowe wzmocnienei oslon" myslac naiwnie, ze badanie to bedzie miec jakikolwiek wplyw na wzmocnienie obrony. I dupa! bonusy sa tak zalosne, ze caly ciezki proces rozwoju FZ az do tego 4 badania w drzewku technologii T3 wydaje sie po prostu smieszny. Po cholere bylo sie tak meczyc jak te bonusy jednych z ostatecznych ( i najciezej dostepnych) technologii sa g. warte. Serio, bonusy sa tak gowno warte, ze caly trud i praca wlozona do otrzymania prawie sie nie oplaca. Jesli zastanawiasz sie nad tym, czy warto. odpowiedz: nie warto. Najlepiej ograniczyc sie do T1-T2 i rozwijac eko, normalne badania. T3 to zabawa dla jakichs tam kont z top1-100. Nie wiem, dla ludzi ktorzy maja duzy nadmiary surowcow do spalenia...a efekt tych badan chyba mozna poczuc (odrobine) majac z 15 planet i na kazdej rozwiniete badania T3 do conajmniej 10/20+ poziomow, a ile to pozera surowcow to sami sie przekonacie. Fk it. Troche szkoda bo bardzo mi sie podobaly FZ, ale po T2 zabawa sie konczy i juz nie warto sie w to bawic. No chyba, ze macie wymaksowane wszystko na planetach i juz doslownie nic innego nie ma do roboty.

Moderator kasai:
    Nie przeklinamy. Upominam.

• Udalo mi sie niedawno wbic czwarta technologie w badaniach T3. Wybralem "obsydianowe wzmocnienei oslon" myslac naiwnie, ze badanie to bedzie miec jakikolwiek wplyw na wzmocnienie obrony. I dupa! bonusy sa tak zalosne, ze caly ciezki proces rozwoju FZ az do tego 4 badania w drzewku technologii T3 wydaje sie po prostu smieszny. Po cholere bylo sie tak meczyc jak te bonusy jednych z ostatecznych ( i najciezej dostepnych) technologii sa g. warte. Serio, bonusy sa tak gowno warte, ze caly trud i praca wlozona do otrzymania prawie sie nie oplaca. Jesli zastanawiasz sie nad tym, czy warto. odpowiedz: nie warto. Najlepiej ograniczyc sie do T1-T2 i rozwijac eko, normalne badania. T3 to zabawa dla jakichs tam kont z top1-100. Nie wiem, dla ludzi ktorzy maja duży nadmiary surowcow do spalenia...a efekt tych badan chyba mozna poczuc (odrobine) majac z 15 planet i na kazdej rozwiniete badania T3 do conajmniej 10/20+ poziomow, a ile to pozera surowcow to sami sie przekonacie. Fk it. Troche szkoda bo bardzo mi sie podobaly FZ, ale po T2 zabawa sie konczy i juz nie warto sie w to bawic. No chyba, ze macie wymaksowane wszystko na planetach i juz doslownie nic innego nie ma do roboty.

ale czytałeś opisy prawda? zanim wrzucałeś badanie do zrobienia? w żadnym miejscu nie było napisane, że badanie zwiększa jakość, tylko obniża koszty i czas badania:

Enhancing the Psionic Shield Matrix reduces the costs and research time of shield technology with each level. Więc o co kaman? :trollface:

twierdzenie, że badania T3 są gówno warte można wsadzić sobie w .. gdyż masz w nich np badania na zwiększenie statystyk dla okrętów więc flociarz będzie zadowolony.

Dla kopalnianych dziadków masz badanie na pełzacze, a i odkrywca ma wrzucone coś o antymaterii na ekspach.

Prawda, że te bonusy nie są jakieś super efektywne na pierwszych poziomach, ale na wyższych robią robotę.

Zgodzę się natomiast, że połowa z bonusów T3 jest bezużyteczna.

• Udalo mi sie niedawno wbic czwarta technologie w badaniach T3. Wybralem "obsydianowe wzmocnienei oslon" myslac naiwnie, ze badanie to bedzie miec jakikolwiek wplyw na wzmocnienie obrony. I dupa! bonusy sa tak zalosne, ze caly ciezki proces rozwoju FZ az do tego 4 badania w drzewku technologii T3 wydaje sie po prostu smieszny. Po cholere bylo sie tak meczyc jak te bonusy jednych z ostatecznych ( i najciezej dostepnych) technologii sa g. warte. Serio, bonusy sa tak gowno warte, ze caly trud i praca wlozona do otrzymania prawie sie nie oplaca. Jesli zastanawiasz sie nad tym, czy warto. odpowiedz: nie warto. Najlepiej ograniczyc sie do T1-T2 i rozwijac eko, normalne badania. T3 to zabawa dla jakichs tam kont z top1-100. Nie wiem, dla ludzi ktorzy maja duży nadmiary surowcow do spalenia...a efekt tych badan chyba mozna poczuc (odrobine) majac z 15 planet i na kazdej rozwiniete badania T3 do conajmniej 10/20+ poziomow, a ile to pozera surowcow to sami sie przekonacie. Fk it. Troche szkoda bo bardzo mi sie podobaly FZ, ale po T2 zabawa sie konczy i juz nie warto sie w to bawic. No chyba, ze macie wymaksowane wszystko na planetach i juz doslownie nic innego nie ma do roboty.

ale czytałeś opisy prawda? zanim wrzucałeś badanie do zrobienia? w żadnym miejscu nie było napisane, że badanie zwiększa jakość, tylko obniża koszty i czas badania:

Enhancing the Psionic Shield Matrix reduces the costs and research time of shield technology with each level. Więc o co kaman? :trollface:

sorry ale co ty pierdzielisz? weź przeczytaj jeszcze raz co napisałem bo nie wiem z czym do mnie..

reszty twojej wypowiedzi nawet nie chce mi się cytować bo to jakaś kompletna głupota i nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem.

• Faktycznie bonusy są dość mizerne a nakłady na ich zrobienie w niektórych przypadkach ogromne.

Kwestia stosunku nakładów do potencjalnych zysków.

Każdy określa sobie sam jaką będzie miał efektywność.

Ale to są dylematy indywidualne dla graczy.

Kto ile jest w stanie wydać na jakieś badanie mimo małej korzyści ale jednak znaczącej na wyższych poziomach.

Tych co stać zrobią.

Inni odpuszczą.

Trzeba robić co kto chce i się cieszyć ale przemyśleć zanim się zacznie w coś inwestować.

Czy aby na pewno to warto robić.

:D

• czekac i modlic sie by znow nie umarli :) ja tak mamn codziennie :)

a jak zglaszalam to gracze pisali ze mam za malo jedzenia dlatego umieraja :lool:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King