Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest miałem 4mld ludzi wrzuciłem badanie i zostało 1mln ludzi i
Trzeba sprawdzać ile jedzą. Zwiększyć farmę.
Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest miałem 4mld ludzi wrzuciłem badanie i zostało 1mln ludzi i
Trzeba sprawdzać ile jedzą. Zwiększyć farmę.
czekac i modlic sie by znow nie umarli ja tak mamn codziennie
a jak zglaszalam to gracze pisali ze mam za malo jedzenia dlatego umieraja
To nie jest tak mialem problem bardzo podobny rozwiazalem go w prosty sposob nie transportuj zarcia bo jak produkujesz go troszke za malo i dostarczysz zarcie na full i nagle reszte zarcia zabierzesz to ludzie padaja do 0 nie wiem dlaczego ale chyba tak byc nie powinno
czekac i modlic sie by znow nie umarli ja tak mamn codziennie
a jak zglaszalam to gracze pisali ze mam za malo jedzenia dlatego umieraja
To nie jest tak mialem problem bardzo podobny rozwiazalem go w prosty sposob nie transportuj zarcia bo jak produkujesz go troszke za malo i dostarczysz zarcie na full i nagle reszte zarcia zabierzesz to ludzie padaja do 0 nie wiem dlaczego ale chyba tak byc nie powinno
czy ja wiem? nie zabieram żarcia z planet...
czy ja wiem? nie zabieram żarcia z planet...
Najlepiej jak jest równowaga jedzenia i ludzi. Wtedy nie ma nadmiaru ani zbyt mało. Ale to nie jest łatwe jak widać.
Są różne paramenty zwiększające żywność i ludność..
Najlepiej nie zwozić jedzenia.
Najlepiej jak jest równowaga jedzenia i ludzi. Wtedy nie ma nadmiaru ani zbyt mało. Ale to nie jest łatwe jak widać.
Są różne paramenty zwiększające żywność i ludność..
To chyba nie jest do zrobienia.
Grałeś z FZ? Udało Ci się takie coś zrobić?
On to robi specjalnie placze od kilku miesiecy, ze nie ma form na jego serwerze po czym pogral chwile na nowym uni i juz wie wszystko na temat dzialania FZ i ich mechanik. To, ze robi z siebie pajaca - trudno ale, ze takimi poradami wprowadzania innych graczy w blad - za to juz powinna byc sroga kara
Nie wiem po co robi ale ja gram na FZ od 3 miesięcy i jakby ktoś mnie spytał o równowagę to powiem "nie ma na to szans" jeżeli on pisze że najlepsza jest równowaga to musiał do niej dojść dlatego oczekuję teraz od niego odpowiedzi:
Najlepiej jak jest równowaga jedzenia i ludzi.
Proszę podaj mi poziomy czego zrobiłeś żeby uzyskać równowagę
Grałeś z FZ? Udało Ci się takie coś zrobić?
Na bermudzie.
h graczy w blad -
Nie prawda. Nie znasz się, nie testowałeś. Nie wiesz nic.
Ja testowałem kilka miesięcy i wiem.
Proszę podaj mi poziomy czego zrobiłeś żeby uzyskać równowagę
Ufało się, oczywiście, że tak.
Inaczej te formy nie miały by sensu.
Czaisz jakby wiecznie brakowało jedzenia to byłby jakiś koszmar.
To by się grać nie dało.
Przykład:
Roktal
mieszkanie poziom 54
Jedzenie poziom 56
Głodnych ludzi brak
Ludzie nie umierają.
Liczebność ludzi cały czas identyczna.
Czaisz jakby wiecznie brakowało jedzenia to byłby jakiś koszmar.
To by się grać nie dało.
To fajnie wyjasniony powód czyszcenia populacji się do zera. Niezle kilka miesiecy testow i 150 twoich postow na temat odnalezienia sie w FZ. Po prostu jestes klamcą ten twoj tytul doktora z cosinusa to tez bajka. Chlopie powaznie, nizej juz sie nie da upaść na forum o grze w kosmosie z 2005r
I jako jedyny trzymasz zarcie wyzej niz kwatery ktore generuja Ci mase zupelnie nie potrzebnego jedzenia
Nic takiego nie ma. Jedzenie na planecie jest cały czas identyczne, nie maleje i nie rośnie.
Po prostu jestes klamcą ten twoj tytul doktora z cosinusa to tez bajka.
Z czym niby kłamie? haha weź to nie jest przedszkole, że musze kłamać. Mnie nie zależy w co ty uwierzysz. .
I nie tytuł doktora posiadam tylko stopień doktora jeśli już.
Ok tu mój mały teścik - faktycznie sprawdziłeś ale nadal nie dostaliśmy odpowiedzi na temat równowagi i spadania populacji do zera przy zachowaniu odpowiedniego balansu
Edycja poprzedniego posta poszla od razu aby nie wprowadzac ludzi w blad jak Ty co mnie rozbawilo momentalnie zacytowales post i czekales 9 min z odpowiedzia - tobie nie zalezy w co ja uwierze ale mi zalezy aby ludzie wchodzacy na to male bo male forum widzac kogos kto ma natrzaskane tyle postów, pojawiajacego sie w kazdym temacie wiedzieli, ze maja do czynienia ze zwykłym internetowym trollem a nie osobą posiadającą wiedzę.
Dostałeś swojego cenzora doktorze oetkerze. Ode mnie na tyle aby nie offtopowac.
Ufało się, oczywiście, że tak.
Inaczej te formy nie miały by sensu.
Tylko populacja jest do odblokowania badań.
To czy będzie Ci brakować jedzenia czy będziesz go produkować za dużo nie ma znaczenia.
Jeżeli takiej podstawowej rzeczy nie wiesz to gratuluję testów.
mieszkanie poziom 54
Jedzenie poziom 56
Głodnych ludzi brak
Ludzie nie umierają.
Liczebność ludzi cały czas identyczna.
Kolejny raz piszesz głupoty. Poziomy 54/56 to ja robię 1 dnia zasiadania jak komuś startuję z FZ.
To są tak niskie lvl że pewnie nikt na to nie zwraca uwagi.
(Ba nie wydaje mi się żeby wtedy była równowaga. Masz jakiś screen? )
ylko populacja jest do odblokowania badań.
To czy będzie Ci brakować jedzenia czy będziesz go produkować za dużo nie ma znaczenia.
Wiem tylko nierozumiem o co Tobie teraz chodzi. Co to ma wspólnego z tym co powiedziałem.
Kolejny raz piszesz głupoty. Poziomy 54/56 to ja robię 1 dnia zasiadania jak komuś startuję z FZ.
To nie są głupoty a na bermudzie dalszych nie robiłem.
To są tak niskie lvl że pewnie nikt na to nie zwraca uwagi.
Tak są niskie zgadzam się. Ale jak ktoś robi badania dwóch pierwszych tierów to wystarczy mu do odblokowania tych badań.
Nie musi zwozić jedzenia, nie umiera mu populacja, jedzenie nie rośnie ani nie maleje na planecie. Jest jakaś wartość stała na planecie jedzenia.
Oto równowaga o jaką mi chodziło odnosząc się do tego postu.
To nie jest tak mialem problem bardzo podobny rozwiazalem go w prosty sposob nie transportuj zarcia bo jak produkujesz go troszke za malo i dostarczysz zarcie na full i nagle reszte zarcia zabierzesz to ludzie padaja do 0
ostaliśmy odpowiedzi na temat równowagi i spadania populacji do zera przy zachowaniu odpowiedniego balansu
Edycja poprzedniego posta poszla od razu aby nie wprowadzac ludzi w blad jak Ty
Możesz pisać posty nie obrażając, wyzywając i nie ośmieszając oraz wzywając od kłamcy. Byłoby lepiej. Inni mogą pisać na temat bez obrażania .
Jeśli gdzieś wprowadzam w błąd kogoś bo może się tak zdarzyć to napisz o co ci chodzi, to Ja się odniosę i sprostuje swoją wypowiedź.
(Ba nie wydaje mi się żeby wtedy była równowaga. M
Napisałem o jaką równowagę mi chodziło wyżej. Nie o równowagę produkcji. Nadprodukcja istnieje.Oczywiście w tym wypadku..
Nie testowałem tej równowagi produkcja i stabilność populacji.
Z tego co wiem to jeśli nie ma nad produkcji żywności to populacja malała do jakiejś wartości i się zatrzymywała. Bo tak pokazuje mi bermuda. Wejdą LF na serwer to zobaczę czy faktycznie się nie da tak jak piszesz.
Równowaga będzie jak odpowiednia ilość ludzi umrze i zostanie pewna liczba, na której się zatrzyma a jedzenie wtedy zatrzyma się na ilości 0.
Takim sposobem liczba populacji powinna być stałą a jedzenie na 0.
Jest to poniżej progu produkcji ludzi. Ale równowaga, o której piszesz będzie wtedy zachowana. Pomiędzy produkcja żywności a liczbą ludzi.
z tego co zauważyłam - chociaż nie przyglądałam się jakoś specjalnie - to nie da się zrobić tak że ludzie nie umierają gdy jedzenie spadnie do 0. bo jeśli jedzenie maleje to znaczy że ludzie umierają bo głodują. albo masz max możliwego żarcia, albo niedożywionych
Ja rozwiązałem problem z populacją w taki sposób, że mój budynek odpowiadający za wyżywienie populacji ma zawsze o 3lv więcej od budynku który odpowiada za mieszkanie.
Innymi słowy...nasycenie musi być zawsze większe od mieszkania i nie będzie problemu. Przynajmniej tak dział to na moim koncie.
Dokładnie jest tak jak piszecie.
Przykład:
Rasa ludzie.
Mieszkanie 56
farma: 56
Poziom jedzenia na planecie cały czas 0. Jedzenie nie rośnie i nie trzeba zwozić.
Cały czas 2 tiery badań odblokowane.
Poziom ludzi pokazuje kiedy wchodzę na planetę cały czas ten sam.
Równowaga jest zachowana pomiędzy produkcją jedzenia a liczbą ludności.
To są dane z Bermudy, uni testowego.
żeby wtedy była równowaga
na temat równowagi i spadania populacji do zera przy zachowaniu odpowiedniego balansu
Przepraszam jeśli już gdzieś padło wyjaśnienie, ale nie mogę się dokopać... co oprócz poziomu badań "Międzygalaktyczni Posłańcy" ma wpływ na prędkość tych misji? Jaki z napędów z regularnych badań jest do tego liczony? Nie mogę rozkminić bo wymieniłem sobie kilka badań Posłańców na inne przez co bonus spadł do 20% a i tak mam szybsze te misje w porównaniu do innego gracza który ma ponad 100% naklikane Posłańców. Będę wdzięczny za odpowiedź - jakim napędem latają te misje ?
Pozdrawiam
paler
Powód edycji: przemyślałem sprawę i chyba tutaj zadziałało zbierane % doświadczenia i to się przełożyło na prędkość, a nie żadne napędy. Tak mniemam.
Powód 2 edycji: na impulsie latają
Na nowych uniwersach populacja jest w miarę stabilna na u68 wszystko głupieje, Ja mam nasycenie o 1 mld większe i co chwile mam zablokowane badania z 3 poziomu ;/
Na nowych uniwersach populacja jest w miarę stabilna na u68 wszystko głupieje, Ja mam nasycenie o 1 mld większe i co chwile mam zablokowane badania z 3 poziomu ;/
Grasz Rockatalami ?? Ja mam poziomy budynków następujące /patrzac z lewej do prawej/
enklawa 65
farma 68
technologikum 14
kuźnia 10
oriktorium 8
i wszystko wydaje się być stabilne
Mam wszystkie rasy i widzę że na każdej planecie populacja się kurczy i odnawia aż się zablokuje i tak w koło wojtek