Posts by Fenrir

W wersji 10 nie da się zrobić pustego PZ'a. Po ataku sondą na planetę / księżyc, na którym nie ma żadnej obrony ani statków dochodzi od walki, zwycięska sonda wraca, ale nie da się wysłać recyklerów. W wersji 9 się dało...

No to akurat brzmi jak naprawienie buga, choć raz udało im się tego dokonać.

Z litości to bym ci zapłacił za kurs czytania ze zrozumieniem, bo przecież na pewno przeczytałeś regulamin gry, zanim zacząłeś grać w ogame, prawda? I na pewno wiesz, że robisz z siebie debila takimi postami, bo GF nie jest ci nic winne?

Wersja 10 najwyraźniej zmienia strukturę kodu gry, skoro ma ułatwić wprowadzanie przyszłych aktualizacji. Z jednej strony to dobrze, z drugiej strony niedobrze, bo wszyscy dobrze znamy kompetencje pracowników GF.

Dziś można domyślnie przyjmować, że prawie każdy gra na Chrome, tylko Firefox i Safari (ale to już nisza w niszy) się wyłamują. U mnie też problem, jeśli nie odświeżę przez kilka godzin, to w ogóle widzę aukcje z przeszłości.

U mnie na uni68 też śmigało..

Ale zauważyłem, ze każde uni ma chyba inne nagrody - bo ja u siebie dzisiaj nie miałem nic do szpiegowania ::/

No chyba że to oczywiste i tylko ja jestem w tyle :)

Nagrody są takie same (tylko nowe uni mają inne), a po tylu latach grania wypadałoby już wiedzieć, że każdy ma inne zadania każdego dnia. Są tylko losowane ze wspólnej puli.

Jeśli faktycznie nie używałeś VPN-a, to wina leży prawdopodobnie po stronie twojego dostawcy internetu, jak u mnie. Jedyna opcja to np. zalogować się poprzez internet mobilny z telefonu komórkowego, u mnie działa od razu i przełącza na peeleny.

mam upc od 3 lat i nigdy tak nie pokazywało...

Wybacz, szklana kula mi nie działa. Skoro wykluczasz możliwość, że twój dostawca internetu coś zmieniał w swojej konfiguracji, VPN-a nie używasz i nawet nie sprawdziłeś tego, o czym pisałem, to tylko pozostaje to zrzucić na koniunkcję planet.

Jeśli faktycznie nie używałeś VPN-a, to wina leży prawdopodobnie po stronie twojego dostawcy internetu, jak u mnie. Jedyna opcja to np. zalogować się poprzez internet mobilny z telefonu komórkowego, u mnie działa od razu i przełącza na peeleny.

Ekowiec ma zysk z kopalni - stabilny, ale stosunkowo niewielki w porównaniu do tego, ile jednorazowo może flociarz wykręcić.

Flociarz może wykręcić sporo i raczej ma słabsze kopalnie, ale nie wybitnie słabsze w porównaniu do tego, jak niewielki jest przyrost wydobycia w stosunku do kosztów np. kopalni metalu po 50 poziomie.

Z LF skorzystać mogą wszyscy. Jeden podwoi wydobycie, drugi ekspedycje, trzeci umocni flotę.

Z deu na PZ-tach skorzystają tylko flociarze, na dodatek pomniejsi flociarze staną się jeszcze bardziej atrakcyjnym celem, bo nagle będzie się opłacało złomować praktycznie wszystko, a jak już PZ jest >50%, to w ogóle bajka tylko dla flociarzy.

Szczególnie w świetle tego, że ledwo co zablokowano mnóstwu graczy przenosiny poprzez cmentarz, to nagła tak drastyczna zmiana konfiguracji uni (na które się jest poniekąd skazanym) byłaby wybitnie nie fair. Bardzo dobrze, że jest (bodajże) zapis, że 80% graczy musi być na tak.

Ale handlarz i tak nie daje 100% wartości floty, więc koszty złomowania "ponosisz". Burzenie budynków w ogame jest dziś skrajnie rzadkie, chyba że na pałę postawisz np. 20 level depozytu na planecie z 200 polami, to wtedy faktycznie można sobie w brodę pluć. Także koszty burzenia są śmiesznie niskie w stosunku do kosztów budowy, a jeszcze jonowa robi swoje.

Pomysł zmian z UFS-ami zarzucili dawno temu, ale akurat chętnie bym zobaczył nowe uni np. z systemem utrzymania floty, czyli im więcej statków, tym więcej surowca wymagają. Wiadomo, że paczkomaty nadal miałyby z górki, ale musiałyby już przepalać surowce na utrzymanie floty, nie wyłącznie na jej budowę.

Chłopie, przestań, błagam. Jest regulamin, który akceptujesz w momencie logowania się na konto. Regulamin jest sztywny, bo jest regulaminem, nikt nie będzie analizował, czy twoje więcej niż 6 ataków wyrządziło większą krzywdę niż czyjeś więcej niż 6 ataków i kto zasługuje na bana bardziej. Powtórzę: team jest pełen patologii, społeczność jest pełna patologii, ale uberpatologią jest to, co postulowane jest w tym wątku, czyli pozwolenie na tłumaczenia czy stosowanie wybiórczych banów za dokładnie to samo przewinienie.

Co do przekraczania prędkości to pluję na takich, co to jeżdżą szybko, ale bezpiecznie. Mam tylko nadzieję, że prędzej spotkają oni na swojej drodze drzewo niż innego kierowcę czy przechodnia.

Sam dostałem bana na forum i bana w grze za kompletnie absurdalne i przypadkowe rzeczy, owszem - niby nie były zgodne z regulaminem, ale support mam wrażenie rozdaje po prostu bany bez weryfikacji i bez żadnej możliwości dialogu.

No to dostałeś za rzeczy niezgodne z regulaminem, ale i tak protestujesz, bo nie było możliości dialogu? No bez jaj. Jak w regulaminie gry pojawi się zapis, że w Ogame możesz grać tylko w dni parzyste, w różowej koszulce i śpiewając szanty, to owszem, będzie to zapis absurdalny, ale póki grasz, póty go akceptujesz. Gram z przerwami od 2005, nigdy nie dostałem bana. A wiesz, czemu nigdy nie dostałem bana? Bo przestrzegałem regulaminu i nie kombinowałem z oprogramowaniem, z pushami, z cholera wie czym jeszcze. Ale wiadomo, bany tu się dostaje wyłącznie za niewinność.

Chodziło o to ze expy mi latały 24h na dobę. Dla Supportu było to nie wykonalne wstać co 2h dla normalnego człowieka jak to napisali, wiec po prostu napisałem w oddalaniu ze wystarczy nastawić budzik na godzinę powrotu ostatniej expedycji :P Co ciekawe zdążało mi się zaspać czasami wiec nie latały aż tak cały czas tylko flota potrafiła stać z 30 min czy 1h :P I wlanie z takiej głupoty za domysły dostałem bana prema którego potem mi zdjęli ale po co nakładać takie fake bany, nie lepiej dopytać najpierw gracza?

Tak dodam na marginsie zeby bylo wsszystko jasne. Ja nie udezem w Team Supportu. Nie podważam ich kompetencji, nawet rozumiem ich ptrzenie na sprawe, ale w ni rozumiem czemu banują jak nie mają 100% pewności ? Toż to nawet prokurtura Ziobry nawet tak ni robi xD Bo Tusk już dawno by siedział :D

Kręcisz, i to bardzo. Za samo wysyłanie co 2 godziny nikt bana by nie dostał. Sam tak latałem na początku swojej gry na czeskim ogame (trzy pierwsze dni spałem przytulony do laptopa), znałem też gości, którzy dosłownie łapali krótkie drzemki (30-40 minut) i grali praktycznie całą dobę. Nikt bana nie dostał. No ale ty dostałeś za logowanie co 2 godziny, jasne. XD

Co najśmieszniejsze jeśli masz zastrzeżenia do pracy lub uczciwości supportu, możesz zgłosić to do...uwaga...supportu. Cały support jest umoczony w układy i oszustwa, przynajmniej PL. Najlepiej znaleźć bezpośredni kontakt do temu GF i zgłosić konkretne osoby i poprosić do dochodzenie. Ale czy to pomoże, nie wiem. Team GF ma też wywalowe, aby hajs się zgadzał.

Ewentualnie na głównym forum można założyć temat, na którym zgłoszą się i wypowiedzą osoby oszukane przez support. Zobaczymy ile takich osób jest.

Rocky, to ty? xD

Team ma sporo za uszami, ale jeśli zezwolimy na wybióczość banowania, to dopiero będzie syf.
    Ban za VPN - można się spierać, bo nie widzę nigdzie w regulaminie oficjalnego zapisu na ten temat. Albo źle szukam.
    Zresztą powiedz mi, jakim cudem dostałeś bana za niedozwolony soft, który był budzikiem i który w teorii nie miał żadnego wpływu na grę? No chyba że to był magiczny budzik, który dzwoni, jak wykryje atakującą flotę...