Posts by Fenrir

Akurat nawet jeśli to błąd, to ma sens, bo serwer nie musi wykonywać dużej ilości bezsensownych operacji w każdej sekundzie. Co przy lagach, jakie występowały swego czasu, ma dość istotne znaczenie.

To jest znany od dawna bug, ale oczywiście GF przerasta jego naprawienie. XD Co może mieć, wbrew pozorom, kolosalne znaczenie, jeśli człowiek po prostu o nim zapomni, a chce poderwać flotę przed atakiem.

Po to, że jak znajdę już jakimś cudem więcej niż ~50kk surowca (żart, podobno ktoś częściej widywał jednorożce), to fajnie byłoby to zebrać. Poza tym spalanie i tak jest na poziomie ~40k dexu za slot, więc niemal zerowe.

Po takich ekscesach to będzie dobrze jak do lata coś się ruszy. Jeśli dalej jest problem to znaczy, że to nie jest coś drobnego i nie chcą powtórki takiego bałaganu. Więc teraz potrzeba będzie trochę czasu za nim uruchomią kolejną turę.

Nawet to dobrze, niech najpierw dopracują i zlikwidują błędy całkowicie a dopiero wtedy uruchomić resztę fuzji.

Lepiej poczekać dłużej żeby było już bez tego typu błędów. :)

Oj tak, stworzenie skryptu "skopiuj informacje z bazy A do bazy B, przy okazji sprawdzając kilka ifów" to rocket science, które przekracza możliwości specjalystuf z GF.

Te małe ilości żniwiar i innych statków bojowych w perspektywie kilku miesięcy się robią konkretne. Jak wspominałem, na speedzie flot x2 przez kilka miesięcy codziennego puszczania ekspedycji (zaznaczam, że uni od zera, więc nie były to tylko ekspy z top 1 +100kk pkt) zebrałem 5k reaperów, 4k niszczar i ponad 7k bomb. O drobnicy, panckach i OW nie wspominam. To są konkretne różnice mimo wszystko.

Z piratami bywają straty, zawsze są z obcymi, ale to wciąż pomijalne liczby MT (które IMO i tak są mniejsze niż średnia liczba znajdowanych MT na ekspedycjach). Wg mnie po prostu się żywo nie opłaca puszczać cywilnych ekspów bez niszczyciela/reapera (polecam reapera, bo szybszy).

Trochę zabawne, że ten fragment znalazł się w jednej wypowiedzi z informacją o zdobywaniu surowców z ekspedycji, bo 100 rozpruwaczy to 2-3 ekspedycje cywilne z niszczycielem lub właśnie rozpruwaczem. ;) Nie grając nigdy jako generał po kilku miesiącach robienia takich ekspów mam 5k reaperów.

Ja latam slotami po 1 pionku + 10k MT. Najdroższy statek, jaki przywożę, to Owca :) Zaletą są walki z piratami bez strat i góra 70-80 szt. MT w plecy podczas walk z Obcymi.

Rozpruwaczy mam 210 sztuk - za mało, by mogły coś sensownego zdziałać. Po obecnym evencie będzie ich (mam nadzieję) o 100 sztuk więcej. Tą Twoją ilość 5k, zakładając zdobywanie po 100 sztuk na eventach pewnie osiągnę w 2024-2025 roku;)

Latam po ~13k MT + 1 pionek + 1 reaper i jeśli nawet trafią się obcy, to straty nie przekraczają ~80-90 MT. Mówię serio, jak nie wierzysz, to ci mogę wysłać kilka API starć, dlatego jeśli nie dodajesz niszczyciela/reapera (jednego!), to tracisz dosłownie na własne życzenie. ;)

PS. Od listopada (czyli od początku uni) nie zbudowałem ani jednego bombowca czy niszczyciela, obecnie mam ich 7/4k. Ba, przez długi czas moja flota bojowa to było w 100% to, co zdobyłem na ekspedycjach, i dawało radę całkiem nieźle kosić sąsiadów.

Zdecydowanie bardziej interesują mnie dodatkowe sloty flot i ekspedycji. Dlatego z dostępnych nagród w 5 randze cieszę się najbardziej na te 100 rozpruwaczy, których jako odkrywca nie mogę budować :)

Trochę zabawne, że ten fragment znalazł się w jednej wypowiedzi z informacją o zdobywaniu surowców z ekspedycji, bo 100 rozpruwaczy to 2-3 ekspedycje cywilne z niszczycielem lub właśnie rozpruwaczem. ;) Nie grając nigdy jako generał po kilku miesiącach robienia takich ekspów mam 5k reaperów.