BTW, jak już na disco napisałem: sam fakt, że najwyraźniej nakazano wyłączenie trashsima z dnia na dzień, a potem wrzucanie oficjalnego ogłoszenia ze słowami "miało być teraz, ale będzie kiedyś tam, bo nie zdążyliśmy" jest kolejnym splunięciem społeczności w twarz. Zostajemy bez symulatora walk na nie wiadomo jak długo, a i to przy założeniu, że wersja beta na PST będzie się do czegoś w ogóle nadawać.
Posts by Fenrir
-
-
Zdecydowanie potrzebujemy więcej obrazków w takim narzędziu, zdecydowanie, komu potrzebna czytelność i sprawna obsługa.

Mam chociaż nadzieję, że będzie to automatycznie zasysało dane z konta (przede wszystkim badania LF) i że będzie DZIAŁAĆ, co w przypadku produktów GF takie pewnie nie jest (nie zdziwię się, jak się okaże, że sondy biją w symulacjach gęsi).
-
Wg moich obserwacji event praktycznie nigdy nie zadziałał, gdy grałem Odkrywcą, gdy gram Zbieraczem to zawsze jeden item wpada w pierwszych ekspedycjach, ale potem wielkie nic. Co istotne, ekspy robię tylko w czasie eventu, więc najwyraźniej istnieje jakiś wewnętrzny mechanizm ograniczający liczbę zbieranych itemów w przedziale czasu albo liczbie ekspedycji.
-
Przepraszam za offtop. Mam pytanie. Czy badanie orbitalnej kryjowki działa tylko na planecie gdzie to badanie jest rozwijane? czy bonus jest na wszystkich planetach?
Badania LF działają na wszystkich planetach, więc żeby bonus miał realną wielkość, trzeba na co najmniej kilku mieć aktywne badanie (i zbadane oczywiście).
-
Przy nazwach graczy i sojuszy polska flaga. Czyżby przygotowania do międzynarodowych fuzji?

Jest to raczej spowodowane najnowsza aktualizacja
14.12: Wersja 11.6.0Sam fakt, że wprowadzono to teraz, po tylu latach, jednak każe domniemywać, że takie będą, już przecież część społeczności zamknięto i przeniesiono na ORG, teraz będzie to pewnie bardziej na legalu.
Ewentualnie to zabieg, który ma ułatwić emigrację graczy po uniach, ja sam chciałem grać w kilku bardziej egzotycznych społecznościach (ze względu na różnicę czasu), ale np. japońskie ogame to był hardcore ze względu na interfejs.Chcialbym przypomniec ze azjaci banowali jezeli ktos nie pochodzil z tego regionu
poniewaz trzymali sie zasad gry iz z ogromna doza prawdopodobienstwa nie znasz jezyka
nawet nie musiałeś z nikim pisac poprostu za samo IP 
Właśnie o to chodzi że jeżeli pomyśleć do GF można pozwać do Sądu i zawsze znajdują się ku temu podstawy prawne

Banowali, ale kiedy? Bo dawno temu i ja spróbowałem grać na słowackim czy norweskim i też instant bana wyłapałem, ale dziś już przynajmniej w europejskich wersjach gry nikt tego zapisu nie respektuje.
-
Przy nazwach graczy i sojuszy polska flaga. Czyżby przygotowania do międzynarodowych fuzji?

Jest to raczej spowodowane najnowsza aktualizacja
14.12: Wersja 11.6.0Sam fakt, że wprowadzono to teraz, po tylu latach, jednak każe domniemywać, że takie będą, już przecież część społeczności zamknięto i przeniesiono na ORG, teraz będzie to pewnie bardziej na legalu.
Ewentualnie to zabieg, który ma ułatwić emigrację graczy po uniach, ja sam chciałem grać w kilku bardziej egzotycznych społecznościach (ze względu na różnicę czasu), ale np. japońskie ogame to był hardcore ze względu na interfejs. -
AntiGameReborn nie dodaje żywności po kliknięciu przycisku "wszystkie surowce", musisz dopiero ręcznie zapakować jadło, żeby je przewieźć. Polecam zainstalować, ułatwia grę.
-
Raczej otworzono je w ramach wyjątku, bo wcześniejsze jedyne uni x10 jest już mocno rozwinięte. Wątpię, żeby pozwolili na bardziej pospolite x10, bo wtedy znowu trzeba będzie praktycznei wszędzie podwyższać z x8.
-
W dobie setek tysięcy latających gęsi, które w praktycznie każdy bunkier wjeżdżają ze stratami wynoszącymi tyle, co kilkanaście k paliwa na lot, to nie ma to sensu. Przez ostatnie kilkanaście lat chyba największa zmiana w sekcji obrony to była zmiana kosztu działa jonowego, a poza tym wielkie nic, chyba że GF planuje znacząco tę część gry przebudować. Na co się raczej nie zanosi.

-
Duża obrona nigdy nie ma sensu, natomiast warto postawić taką, która sprawi, że latanie po trampkach i satelitach oraz wydobyciu nie będzie opłacalna. Jeśli np. miałbym zarobić 50kk surowca, ale wydać 100kk paliwa na ruszenie floty, która się przebije przez obronę, to nie ma to oczywiście sensu. Chyba że logujesz się tak rzadko, że spokojnie gęsi zrobią swoje, to wtedy lot jest właściwie za darmo, jeśli nikt nie skontruje albo się nie podstawi.
-
Szansa na zniszczenie gęsi przez LM to 1:1 000 000, więc raczej nie ma co na to liczyć w realnej walce. Działa w każdej walce, a statki są niszczone dopiero na koniec rundy, więc wcześniej zdążą zrobić swoje.
-
Przeglądam forum od dłuższego czasu i szczerze powiedziawszy nie trafiłem takiej formy podstawki
Mnóstwo ich było, nawet sam dwie takie urządziłem (też nie wierzyłem, że się uda, bo przecież "no nikt się na to nie złapie"). Niestety przepadły wraz ze zmianą forum.
-
Tak, do teamu Origin.
Serio? Uniwersum testowe chyba powinno obejmować każdy aspekt gry, a jak tak bardzo nie chcą testować ataków, to niech włączą blokadę i tyle.
-
Przecież są uni x1/x1 (chyba nawet bez ACS) i są niemal dosłownie martwe, niezależnie od społeczności.
-
Najnowsza wersja wspomina o poprawkach wydajności więc mam nadzieje że takowe zmiany przyniesie.
Średnio co drugi hotfix wspomina o poprawkach wydajności.

-
Pomysł fajny (o ile kiedy LF wprowadzą), ale wrzucanie go na forum PL jest już bezsensem samym w sobie, choć pewnie i na ORG to oleją.

-
Oczywiście, ale jeśli moon zostanie ściągnięty a flota leci już xx godzin to nie wiesz ile przez ten czas powstało planet, chyba że cała galaktyka jest sprawdzana cały czas.
Dla lepszego przykładu podam ściąganie kilku moonow, bo nie wiesz który jest docelowy i flota może lecieć na różny procent, która wcześniej wystartowała. Jeśli wystartowała dzień wcześniej to masz zagadkę czy przez dzień powstała planeta gdzieś czy nie, bo nie wiesz ile układów liczyć na tamten moment.
No to bardzo dobrze, kolejny element, który utrudnia grę. Bo ile dziś roboty ma przeciętny flociarz? Ściągnie moona, odpali bota z falangą, potem sobie przeanalizuje nagranie, wklepie uzyskany czas do excela, zsynchronizuje flotę i na tym się jego robota kończy, ewentualnie może przestrzeli, może nie. Niech gracz ma realną szansę na obronę, szczególnie w czasach, gdy praktycznie cała topka flot ma sporo za uszami.
-
Co do utrudnia ja flociarzom to oczywiście się zgodzę. To samo tyczy się pomijania pustych układów. Wyobraźmy sobie kulki ściągnięte i widoczna stację która leci 24 godziny i więcej. Postawienie kolonii, w którymś układzie przez randomowych graczy zaburzy całkowicie proces liczenia zawrrotki.
Ale niby w jaki sposób? Postawienie lotki wpływa na czas obliczenia lotu floty, która dopiero wystartuje, nie ma żadnego wpływu na już odbywające się loty. Tak zawsze w Ogame było, że lot, który już wystartuje, nie ma prawa zmienić swojego czasu (nie liczymy błędów czy lagów). Tak samo jak zbadasz w międzyczasie napęd, to lecąca flota już nie dostanie przyspieszenia.
-
Jestem daleki od bronienia GF, ale akurat niewidoczne PZ zniszczeń to właśnie był bug wg mechanik gry. Jasne, ułatwiał życie na pewno, ale skoro to nie było celowe, to nie wiem, dlaczego wszyscy uznają to za normalną rzecz.
-
to judaszowe nagrody
aczkolwiek gf uwzglednia sbskrypcje perolalizowana
czuje faze na quasar niczym pies suke
🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭Gościu, ty masz jakieś żółte papiery, że każdy twój post musi się w dobrej połowie składać z emotikonek i przy okazji być jednym wielkim bełkotem?