Posts by Fenrir

Problem, a raczej "problem" z GS polega na tym, że jeśli wraz z nimi w walce uczestniczą inne jednostki w wystarczającej liczbie, to jak zaznaczono wyżej, ogień przeciwnika koncentruje się również na tychże jednostkach. Same GęSi są jednocześnie na tyle mocne, że trzeba dość zmasowanej siły ognia przeciwko nim, więc często albo zostają po starciu, albo są niszczone dopiero w ostatniej rundzie, gdy cała reszta statków już nie istnieje. Dlatego np. bunkry przeciwko GS są właściwie bezbronne (o ile nie będzie tam mnóstwa plazm, ale i tak niewiele zdziałają, jeśli GęSi będą setki tysięcy), ale gdy w bunkrze jest już trochę innych Gęsi, które mają odpowiednią siłę ognia, to bilans wygląda ciut inaczej.

Kiedyś to było zakazane teraz można być turystą :P Sam siedzę na czeskim serwerze i właściwie już tam pozostanę, bo dostałem się tu po starych zasadach cmentarzowych.

Chyba że w końcu postanowią zrobić Ogame od morza do morza i połączą PL z Bałkanami, CZ i SK. :P

Prawdopodobnie (strzelam) to informacja o tym, że ta część nie jest pokrywana przez faktyczną produkcję żarcia, tylko przez chwilową nadwyżkę, więc spodziewaj się jako gracz, że jak się żarcie skończy, to zaczną się zjadać nawzajem.

Proszę o kontakt przez Support.

Ja też nie dostałem, i co mam w związku z tym napisać? Mam anty i kupną, i z ekspedycji, nie robiłem żadnych screenów, bo nie sądziłem, że będą potrzebne, ale na 100% nie było wiadomości z informacją o zwrocie anty. :P

1) nikt nie udowodnił, że koleś świadomie klonuje tą flotę, Jeśli to klonowanie następuje przy zwykłym fs-ie to trudno winić kogoś za to że pojawia mu się flota z niczego. Zgłosił to do supportu więc nie mogę mu na tym etapie nic zarzucić.

Doprawdy, to największy pechowiec w historii Ogame, żeby sobie nie móc wysłać FS-a, bo pewnie każdorazowo się flota kopiuje! Tysiące graczy dziennie te FS-y robią, a tylko jemu się zrobiła kumulacja błędów, no wszechświat się uwziął na gościa!

Wiem, że w tej grze jest wszystko możliwe ale czy zrobili by aż tak bezużyteczną technologię?

W rozszerzonym opisie jest mowa o statystykach prawdopodobieństwa pomyślnych ekspedycji... Może jednak ta technologia ma szersze działanie niż tylko na szansę czarnej dziury?

Przypomnieć ci, że obok masz technologie skracające czas budowy i zmniejszające koszt np. silosu rakietowego albo depozytu sojuszniczego? XD

Raczej tak jest te dodatkowe 50 procent to lipa jak i cała reszta do rozsądnych wartości jest sens to wszystko rozwijać później to ekstrawagancja 20-35 % max można podwyższyć wydajność a eko 15-16,5% już lepiej kręcić do max 12 lvl roktalow wzmocnienie klasy według preferencji jeden na alfa miał bonus podkrywcy 98% tylko jakim kosztem osobiscie stawiam na to by gra nie była uzależnieniem 🤭🤭🤭😊 nawet majsowi muszę podziękować sprzedałem się handlarzowi 😁 teraz czas na elektrownie fuzyjne orbitalne kryjówki i taki to koniec gry elko skrobane na skromnie bez przesady szkoda życia czy pieniędzy na tą grę 😁 zawsze była oszustwem gram tylko I wyłącznie dla siebie a nie pod kogoś lepiej sprzedać wszystko u handlarza i tak flota latała na zwróconym stacjonuj gerenujac koszty w deuterze więc jest to bez sensu kiedy nawet skanować się nie chce przynajmniej kogoś nie będzie kusić ze coś lata budynków nie pogryzą 🤭🤭🤭

Jak to napiszesz po polsku, to może będziemy mogli nawet podyskutować.

W praktyce ten bonus opłaca się tylko dla Odkrywcy albo Generała, a i to trzeba by przeliczyć, czy Sztuczna Inteligencja Zbiorowa na tym samym slocie nie da jednak więcej sumarycznie.

Propo rekordów pochwali sie ktoś może ile wyciaga surki na dzień z full eko zbieracza ? :D

U mnie na przykład 5/0,55/0,6kkk, ale jeszcze trochę LF do podciągnięcia mam. Bardzo dużo czynników obecnie wpływa, jak nie paczkujesz kopalni, to prawdopodobnie jednak lepszy będzie odkrywca, ale on znów sporo czasu

KKK? To brzmi jakbys mial w przeliczeniu na metal 7-8mld surki na dzień na w sumie wszystkie planety? Czy coś pomyliłem?

Nie, nie pomyliłeś. Niżej dzienne wydobycie, licz, że ciutkę zawyżone, bo boostery wykorzystuję (nazbierało mi się ich kilkaset w oczekiwaniu na LF).

Zrzut-ekranu-2024-01-25-125904.png

Fenrir możesz napisać ile masz planet i jakie poziomy kopalń?

17 planet 54/42/46, plazma na 23, wszystkie LF pod wydobycie wybrane (i zawsze bonus do wszystkich surowców, jeśli był taki wybór). Raczej nie będę znacznie podnosił kopalni krysi i ekstraktorów, bo za drogo. ;)

Propo rekordów pochwali sie ktoś może ile wyciaga surki na dzień z full eko zbieracza ? :D

U mnie na przykład 5/0,55/0,6kkk, ale jeszcze trochę LF do podciągnięcia mam. Bardzo dużo czynników obecnie wpływa, jak nie paczkujesz kopalni, to prawdopodobnie jednak lepszy będzie odkrywca, ale on znów sporo czasu wymaga.

Dzbanizm niektórych osobników tutaj naprawdę zaskakuje. Team publikuje przekazane im informacje i tak naprawdę tutaj się kończy ich rola, bo nie mogą więcej, jeśli firma im tychże informacji nie przekaże. Naprawdę myślicie, że jak np. Ruda zacznie nawalać mailami codziennie, to nagle GF zacznie przekazywać więcej informacji? Czy może mają to być posty w stylu "aktualizacja informacji o postępach jest taka, że nic nie wiemy, czekajcie na info"? Jesteś ewidentnie typem człowieka, który w lidlu czy biedronce atakuje kasjerkę za to, że ceny produktów są za wysokie.

Metoda ze spadającym moonem jest trochę "za droga" w stosunku do liczby GS. Ale śmiało można poprosić kogoś o kontrę, dobrze będzie tylko, żebyś był online w momencie wysłania ataku i zapisał czas lotu gęsi. Agresor prawdopodobnie puszcza je na 100%, ale warto się upewnić, żeby dogadany gracz łatwo wyliczył kontrę.

Przecież to lot na planetę, więc nie musi wiedzieć na jaki % wystartował. Teraz na falandze masz przecież podaną prędkość z jaką leci flota i na podstawie niej i godziny wlotu wyliczasz powrót.

Nie mam aktualnie żadnego podglądu floty na fali, więc nie sprawdzę, ale nie przypominam sobie, żebym takie dane widział ostatnio.

w VI wieku istniała Hanza której czarna flota broniła miast kupieckich i ich statków przed piratami i innym menelstwem pobierając za to oczywiście opłatę w złocie i przysługach . Przydał by się taki sojusz który za surkę bronił by tych graczy którzy nie mają wojennej floty , taka luźna propozycja ale chyba ciekawa

Nie do zrealizowania. Raz, że uni nie są wystarczająco liczne, dwa, stworzyłoby to potężne pole do nadużyć w zakresie pushu.

Metoda ze spadającym moonem jest trochę "za droga" w stosunku do liczby GS. Ale śmiało można poprosić kogoś o kontrę, dobrze będzie tylko, żebyś był online w momencie wysłania ataku i zapisał czas lotu gęsi. Agresor prawdopodobnie puszcza je na 100%, ale warto się upewnić, żeby dogadany gracz łatwo wyliczył kontrę.

4. slot właściwie nie ma sensownej innej opcji niż ładowność. Jak grasz pod eko, to ekspy cię średnio interesują, a jednak te surowce na kopalnie trzeba wozić. O ironio zresztą wyższa ładowność przekłada się na możliwość słania mniejszej liczby statków na ekspy, jeśli jako zbieracz dorabiasz sobie te grosze na ekspach.

W żaden sposób nie opłacają się badania pod energię, bo nawet jeśli codziennie orają wam satki, to taniej wyjdzie elektrownia fuzyjna. Jeśli brałeś Rocków (skoro pod górnika), to:

1. Technologia Katalizatora (ale uwaga, na jednej planecie musisz mieć choć 1 poziom Międzygalaktycznych Posłańców, bo inaczej odkryć nie zrobisz).

2. Wysokowydajne Ekstraktory

3. Wysokoenergetyczne Systemy Pomp

4. Rozszerzenie Ładowni

5. Wydobywanie Magmowe

6. Zautomatyzowane Linie wydobywcze

7. Sondowanie głębinowe

8. Ulepszone Technologie wydobywcze

9. Tu tak naprawdę wsio ryba, jeśli planujesz jeszcze rozwijać plazmową, to Ulepszony Stellarator na maks. 10 lvl, jeśli nie, to najprawdopodobniej krążki pod farmienie idlaków z jakąś tam obroną

10. Hartowane diamentowe...

11. Sejsmiczna technologia wydobycia, choć możesz tu też pomyśleć o bonusie do szybkości badań

12. Psycho-harmonizer

13. Sztuczna inteligencja zbiorowa

14, 15, 16 - zależy od stylu gry, ja akurat biorę niszczyciele i pancki, ale jeśli nie planujesz latać bojowo, to co ci bardziej pasuje do konta

17 - IMO najlepiej bonus do skrócenia czasu badań

18. Oczywiście bonus do zbieracza.

Dużego boosta do energii dają Komory Zakłóceń w budynkach LF, a są stosunkowo tanie.

A kartezem się nie przejmujcie, nawet zrozumienie jego wypowiedzi to wyższa szkoła jazdy, a co dopiero znalezienie w nich sensu.

Bo SpeedSim jest już "lekko" wiekowy, a my nie wiemy dokładnie, jakie zmiany zaszły w silniku walk do tej pory (a na pewno zaszły, bo przecież grzebali choćby pod kątem lagów). No i SD się zmieniły, to też pewnie ma przełożenie.