Posts by Fenrir

Sam fakt, że nowa wersja, okrągła, wjeżdża bez patchnotes (nawet na testowy), które "zostaną podane w późniejszym terminie", to już powód do obaw. XD

Raczej nie bot, bo bot by nie odpuścił.

Nie wiem dokladnie jak dziala bot na licytacje ale zdaje sie z tego co zaobserwowalem w jednym przypadku, ze mozna ustawic limit przykladowo 8kk na kazda licytacje. Dajesz wtedy 8kk i tysiac wiecej i bot juz dalej nie ruszy.

Reszty zasady gry na licytacjach i schematu ogolnego jak grac by wiekszosc wygrywac pozostawie bez komentarza. Ja musialem poswiecic czas by ogarnac na czym to polega i rozpracowac zasade dzialania wiec nic nie stoi na przeszkodzie by samemu kazdy z osobna poswiecil tez swoj czas

To ja zdradzę wiedzę tajemną, bo kisnę ze śmiechu na widok takiego "wiem, ale nie powiem". xD

W momencie, kiedy zostaje mniej niż 5 minut trwania aukcji, jest jeden scenariusz: zakończy się ona w czasie od 4,5 do 5,5 minuty od momentu przeskoczenia licznika na czerwony. Wystarczy spamować, ile wlezie w tej ostatniej minucie i szanse na wygraną są bardzo duże.

Równie dobrze mogłeś mu nie odpisywać i on nie traciłby czasu na czytanie tych wypocin, a ty czasu na ich pisanie.

Cichyekonom, maks., który możesz przywieźć z ekspedycji, to około 110-120kk surowca, więc tyle ładowności potrzebujesz, jeśli top1 ma >100kk punktów (w praktyce bardzo rzadko tyle zwieziesz z jednego slota, no ale lepiej za dużo niż za mało).

https://expocalc.universeview.be

Ja polecam wysyłać MT (bo szybsze) + 1 poszukiwacz (bo zyski x2) + 1 reaper, jeśli chcesz flotę bojową (szybszy niż niszczyciel).

Albo trzeba było nie czekać z migracją do samego końca, reguły są znane od dawna, czekaliście = wybieraliście ryzyko, że taka sytuacja będzie miała miejsce.

Po przeniesieniu traktuje to jak zakładanie całkowicie nowego sojuszu, więc trzeba czekać te 2 tygodnie. Item pewnie bez ograniczeń (wątpię, żeby ograniczali płatną opcję, nawet jeśli rozdaną).

Ja mam pytanie odnośnie ekwipunku , wiem że dopalacze zostaną przeniesione a czy paczki które zostały uzyskane z eventu przy logowaniu też ? Bo nie śledzę forum na bieżąco z braku czasu a kilka miesięcy temu ktoś z administracji podał że trzeba wykorzystać , jakby ktoś miał chęci albo ochotę wypowiedzieć się byłbym wdzięczny , pozdrawiam wszystkich.

Przed fuzją musisz wykorzystać tryt w evencie, jeśli akurat taki trwa, paczki normalnie przechodzą.

Czego nie mówić o patologii polskiego ogame, to akurat za granicą mają ten problem nawet w większej skali. XD Poprzeglądaj zagraniczne fora, nawet z translatorem, to się dowiesz.

To nie jest łączenie społeczności, tylko zamykanie ich, a że gdzieś muszą graczy przenieść... XD

No nie do końca, bo nawet jeśli dbasz o flotę i wiesz, jak robić FS-a, to twoje możliwości obrony są ograniczone, jeśli masz np. 100kk pkt, a agresor 1kkk i może codziennie słać GS-y na niszcz.

Ale problem istnieje, i choć niekoniecznie jest zależny od paczek i innych boosterów, tak obecny system był projektowany na mimo wszystko "ciut" ludniejsze universa. W efekcie dziś choćby zasięg militarnego top100 to na wielu uni praktycznie całe uni w zasięgu floty, bo poniżej top100 są tylko jakieś konta, na których ktoś coś poklikał dla zabawy.

Odkrywca nie daje gwarantowanego zysku (albo będziesz miał dobry dzień, albo 20 dziur z rzędu), wymaga też kontrolowania każdej wracającej fali ekspedycji (co znów jest męczące i irytujące). Owszem, do pewnego pułapu to Odkrywca jest znacznie lepszym wyborem, ale na pewnym poziomie eko po prostu nie ma on sensu, Zbieracz da znacznie lepsze profity bez konieczności tłuczenia kolejnych fal.

A zarzuty o Generała to już są w ogóle śmieszne, to jest klasa nadająca się na może kilkanaście uni w skali CAŁEGO ŚWIATA, bo profity są po prostu dobre tylko tam, gdzie faktycznie dużo się lata. Na 99% uni po prostu nie ma na co, więc flota Generała rdzewieje, a Odkrywcy i Zbieracze cisną kolejne punkty.

Prawdopodobnie coś w ten deseń ma zostać wprowadzone z opcją wykorzystywania teleporterów sojuszników (czyli, patrząc na szybkość wprowadzania najprostszych zmian w grze, myślę, że wyrobią się w okolicy wersji 20-25).