Posts by Fenrir

A co w sytuacji kiedy by nagle się zalogował? Miałem tak dawno dawno temu, że poleciałem sobie pofarmić a po powrocie -1k pkt honoru, bo panicz się na chwilę zalogował ?(

Skoro idlak jest wyjęty z reguły basha, to atak po zalogowaniu się liczy jako pierwszy atak na aktywnego gracza.

W historii Ogame to już było wiele takich, co by sobie dali rękę za sojusznika uciąć. I wiesz co? I by teraz, [mniam] nie mieli ręki. ;)

[mod='kasai']Na forum nie używamy wulgaryzmów.[/mod]

Jezu, nie sugeruj im naprawiania czegoś, bo się przez kolejne pół roku nie podniesiemy.

Art, już pisałem to wielokrotnie - nowe uni mają inne, lepsze serwery, co widać jak na dłoni, bo grałem kilka tygodni na świeżutkim uni i jednocześnie na swoim starym koncie. Nowe uni śmigało pięknie, na starym nawet przełączanie planet miało 2-3 sekundy laga.

Mnie to przypomina troche nieudana restauracje, ktora na poczatku przynosila zyski, ale z czasem zaczela upadac przez nieudolnosc wlasciieli, ktorzy chcieli dobrze, ale w konsekwencji wychodzilo zawsze zle

Przydala by sie rewolucja Magdy Gessler, ale niestety , nie ma komu jej zrobic i uswiadomic "wlascicielom" ze kierunek w ktorym ida jest tragiczny i nie przynosi nic dobrego

No ja bym tej rewolucji nie był taki pewien, bo restauracje po rewolucji Gesslerowej to padają jak muchy. XD

No bardzo głupio dobudowałeś teorię do czegoś, co ma zupełnie inny powód. Po prostu teraz, bez AGR, granie stało się bardzo żmudne, bez wielu ułatwień, które dla graczy były oczywistością od lat. Swoją drogą pewnie dopiero teraz mnóśtwo społeczności uświadomiło sobie, jak źle zaprojektowane jest ogame vanilla.

Boty zostaną szybko naprawione, kwestia dostosowania kilku rzeczy w kodzie. Realny problem jest inny - skanowanie to teraz po prostu mnóstwo czasu. Bez dodatków nie mamy szybkiej mapy planet, szybkiego przechodzenia między nimi, a samo czytanie RS to mordęga. Ja od wczoraj nie skanuję, bo po prostu mi szkoda czasu.

A ja sugeruję upewnić się, że cokolwiek w firmie usłyszą, i wysłać im podziękowania i wyrazy uznania na oficjalne adresy z ich strony. Ja już to zrobiłem, anty oczywiście nie zamierzam na ten moment kupować (wiem, że w skali firmy jakoś tego wybitnie nie odczują, no ale zawsze).

Chciałbym dodać, że filtr do RS pt. "Flota" wyświetla, uwaga uwaga, LICZBĘ STATKÓW, nie ich wartość. Więc teraz, żeby w ogóle wiedzieć, czy cel jest wart uwagi, trzeba kliknąć i sprawdzić, czy ten 1000 statków to sondy, satelity, czy może zapomniane gęsi.

Starsze universa mają wyraźnie gorsze serwery niż te nowe (a wiem, bo gram na starym i nowym jednocześnie, różnica jest kuriozalna). I na starym uni czasami naprawdę się nie da grać, a następnego dnia idzie całkiem ładnie (choć znów: gorzej niż nowe uni). Tak więc problem na pewno istnieje.

Support nie ma nic wspólnego z przenosinami konta, jeśli sloty będą zajęte, to planeta ląduje na najbliższej możliwej pozycji. Więc możliwe (ale tylko możliwe), że 2 planety ci wrzuci na 14. i 15. pozycję w nowym układzie. O ile ktoś nie zajmie ci ich wcześniej.

W pierwszej kolejności należałoby się zająć obroną, bo to właściwie jedyny dział gry, który nie doczekał się przez tyle lat poważniejszych zmian (nie licząc zmianu koszt jonowych, za to w zamian bombki dostały SD na plazmy). W przyparku RMP i PR problemem nie jest tyle koszt (jednak 10k dexu na rakietę to dość drogo w stosunku do ilości metalu i kryształu), co pojemność silosów, ta powinna co najmniej zostać pomnożona razy 5.