Posts by Fenrir

Ja mam pytanie odnośnie ekwipunku , wiem że dopalacze zostaną przeniesione a czy paczki które zostały uzyskane z eventu przy logowaniu też ? Bo nie śledzę forum na bieżąco z braku czasu a kilka miesięcy temu ktoś z administracji podał że trzeba wykorzystać , jakby ktoś miał chęci albo ochotę wypowiedzieć się byłbym wdzięczny , pozdrawiam wszystkich.

Przed fuzją musisz wykorzystać tryt w evencie, jeśli akurat taki trwa, paczki normalnie przechodzą.

Czego nie mówić o patologii polskiego ogame, to akurat za granicą mają ten problem nawet w większej skali. XD Poprzeglądaj zagraniczne fora, nawet z translatorem, to się dowiesz.

To nie jest łączenie społeczności, tylko zamykanie ich, a że gdzieś muszą graczy przenieść... XD

No nie do końca, bo nawet jeśli dbasz o flotę i wiesz, jak robić FS-a, to twoje możliwości obrony są ograniczone, jeśli masz np. 100kk pkt, a agresor 1kkk i może codziennie słać GS-y na niszcz.

Ale problem istnieje, i choć niekoniecznie jest zależny od paczek i innych boosterów, tak obecny system był projektowany na mimo wszystko "ciut" ludniejsze universa. W efekcie dziś choćby zasięg militarnego top100 to na wielu uni praktycznie całe uni w zasięgu floty, bo poniżej top100 są tylko jakieś konta, na których ktoś coś poklikał dla zabawy.

Odkrywca nie daje gwarantowanego zysku (albo będziesz miał dobry dzień, albo 20 dziur z rzędu), wymaga też kontrolowania każdej wracającej fali ekspedycji (co znów jest męczące i irytujące). Owszem, do pewnego pułapu to Odkrywca jest znacznie lepszym wyborem, ale na pewnym poziomie eko po prostu nie ma on sensu, Zbieracz da znacznie lepsze profity bez konieczności tłuczenia kolejnych fal.

A zarzuty o Generała to już są w ogóle śmieszne, to jest klasa nadająca się na może kilkanaście uni w skali CAŁEGO ŚWIATA, bo profity są po prostu dobre tylko tam, gdzie faktycznie dużo się lata. Na 99% uni po prostu nie ma na co, więc flota Generała rdzewieje, a Odkrywcy i Zbieracze cisną kolejne punkty.

Prawdopodobnie coś w ten deseń ma zostać wprowadzone z opcją wykorzystywania teleporterów sojuszników (czyli, patrząc na szybkość wprowadzania najprostszych zmian w grze, myślę, że wyrobią się w okolicy wersji 20-25).

, że problem leży raczej w waszych

Nie, nie leży w przeglądarkach bo używam najnowszej wersji i nagle w telefonie też problem i nie tylko u mnie Wyłącz sobie teAGR i inne i zobacz czy chodzi

Wyłączyłem AGR, wyłączyłem UniverseExtensionView, przelogowałem się, na wszelki wypadek Ctrl + F5 i... działa wszystko.

Poważnie, czy my gramy na różnych wersjach Ogame? Bo zaczynam mieć wrażenie, że problem leży raczej w waszych przeglądarkach albo dodatkach do niej. Gra mi śmiga bez żadnych problemów, z ciekawości sprawdziłem teraz wysyłanie floty z telefonu - wszystko gra. W obu przypadkach Vivaldi + AGR i coś tam jeszcze do ogame.

Zarówno GF, jak i sami gracze nie mają żadnego interesu w tym, żeby robić dobrze ludziom, których jedyna aktywność ograniczy się do zalogowania na urlopie, a którzy nawet nie śledzą forum. ;)