Po pewnym czasie przywyklo się do wyrobionego stylu gry, który teraz nie będzie miał sensu, trzeba się będzie zastanowić jak grać.
To sobie przypomnisz, co to jest FS, nie zajmie ci to długo.
Po pewnym czasie przywyklo się do wyrobionego stylu gry, który teraz nie będzie miał sensu, trzeba się będzie zastanowić jak grać.
To sobie przypomnisz, co to jest FS, nie zajmie ci to długo.
Ja mam pytanie odnośnie ekwipunku , wiem że dopalacze zostaną przeniesione a czy paczki które zostały uzyskane z eventu przy logowaniu też ? Bo nie śledzę forum na bieżąco z braku czasu a kilka miesięcy temu ktoś z administracji podał że trzeba wykorzystać , jakby ktoś miał chęci albo ochotę wypowiedzieć się byłbym wdzięczny , pozdrawiam wszystkich.
Przed fuzją musisz wykorzystać tryt w evencie, jeśli akurat taki trwa, paczki normalnie przechodzą.
Display MoreDisplay MoreTak długo jak ten zapis nie pojawi się w zakładce "zasady gry " W grze
tak długo mam wywalone na forumowe zasady
A tak na marginesie to jest bez sensu ,Cały ten zapis
pewne punkty i tak pozwalają na przesyłanie i tak (punkt 12 pozwala na ładowanie surki w nowe konta aż serwery się pogubią ile tego tam jest )
a jak ktoś delikatnie ruszy głową to będzie obdarowywał ile chce .Podział Acs rozwala wgl wszystkie te punkty
I zasadnicze pytanie DLACZEGO to jest tylko w polsce ?
a kto za tym żeby dzisiaj poszło 10k ticketów z darowiznami ? :D:D
Dlaczego to tylko jest w Polsce?
Wejdź na uniwersa w innych krajach w tym które powstały samym czasie co uniwersum Dione w Polsce i zobacz ilość pkt. Top 1 i sam zrozumiesz.
W Polsce jest grupa napalony na grę jeleni którzy kupują surowce na allegro i jeden a w wypadku Dione dwóch cwaniaków którzy tym jeleniom sprzedają te surowce i robią biznes .
W innych krajach po prostu to by im nie przeszło nie ma takiego ciśnienia na grę.
Czego nie mówić o patologii polskiego ogame, to akurat za granicą mają ten problem nawet w większej skali. Poprzeglądaj zagraniczne fora, nawet z translatorem, to się dowiesz.
Ale taki podpunkt istnieje w OWU, no ale kto by czytał OWU...
Quotec) kupować, sprzedawać i wymieniać wirtualnych dóbr z usług firmy Gameforge od osób/usług trzecich za realne środki płatnicze lub dokonywać próby podjęcia tych działań, o ile nie zostało to w pojedynczym przypadku dozwolone.
Display MoreDyskutowano o tym na ORG i na ten moment oficjalnie GF nie chce łączyć społeczności. A jeśli chcesz grać na angielskim uni, to masz do wyboru US albo ORG.
Co z tego, że dyskutowano?
I co z tego, że można pójść na zagraniczny ogame, skoro jest tam jeszcze mniej graczy niż u nas?
Polski Ogame jest drugi lub trzeci pod względem liczby grajacych.
No i ostatnie.... GF właśnie ogłosił, że zaczyna to robić xD.
Osobiście, przewidziałem to jakiś rok temu.
Tak mówiła matematyka i BARDZO DOBRZE.
Kto pamięta czasy ogame przed 2010 rokiem, ten wie o czym mówię.
Niesamowita grywalność, dynamika i pękająca w szwach skrzynka z wiadomości od sojuszy.
Zdrady, sojusze i zwroty akcji.
Może jeszcze kiedyś to nastąpi.
To nie jest łączenie społeczności, tylko zamykanie ich, a że gdzieś muszą graczy przenieść...
No nie do końca, bo nawet jeśli dbasz o flotę i wiesz, jak robić FS-a, to twoje możliwości obrony są ograniczone, jeśli masz np. 100kk pkt, a agresor 1kkk i może codziennie słać GS-y na niszcz.
Ale problem istnieje, i choć niekoniecznie jest zależny od paczek i innych boosterów, tak obecny system był projektowany na mimo wszystko "ciut" ludniejsze universa. W efekcie dziś choćby zasięg militarnego top100 to na wielu uni praktycznie całe uni w zasięgu floty, bo poniżej top100 są tylko jakieś konta, na których ktoś coś poklikał dla zabawy.
Ranking liczby statków nadal istnieje, tylko zewnętrznie: https://www.mmorpg-stat.eu
Chyba to zmienili, że w ramach społeczności trzeba mieć to top20.
Odkrywca nie daje gwarantowanego zysku (albo będziesz miał dobry dzień, albo 20 dziur z rzędu), wymaga też kontrolowania każdej wracającej fali ekspedycji (co znów jest męczące i irytujące). Owszem, do pewnego pułapu to Odkrywca jest znacznie lepszym wyborem, ale na pewnym poziomie eko po prostu nie ma on sensu, Zbieracz da znacznie lepsze profity bez konieczności tłuczenia kolejnych fal.
A zarzuty o Generała to już są w ogóle śmieszne, to jest klasa nadająca się na może kilkanaście uni w skali CAŁEGO ŚWIATA, bo profity są po prostu dobre tylko tam, gdzie faktycznie dużo się lata. Na 99% uni po prostu nie ma na co, więc flota Generała rdzewieje, a Odkrywcy i Zbieracze cisną kolejne punkty.
5 555 555 satek to tylko lekko ponad 2 miesiące budowania, koszt wcale nie jest zabójczy.
Dyskutowano o tym na ORG i na ten moment oficjalnie GF nie chce łączyć społeczności. A jeśli chcesz grać na angielskim uni, to masz do wyboru US albo ORG.
Prawdopodobnie coś w ten deseń ma zostać wprowadzone z opcją wykorzystywania teleporterów sojuszników (czyli, patrząc na szybkość wprowadzania najprostszych zmian w grze, myślę, że wyrobią się w okolicy wersji 20-25).
Widocznie szybciej ustawić trzy razy to samo niż dać jedno okienko.
Dostajecie full paczkę surowców za sam fakt logowania się 7 dni pod rząd, ale i tak wam przeszkadza, że to tylko paczka za praktycznie nic.
, że problem leży raczej w waszych
Nie, nie leży w przeglądarkach bo używam najnowszej wersji i nagle w telefonie też problem i nie tylko u mnie Wyłącz sobie teAGR i inne i zobacz czy chodzi
Wyłączyłem AGR, wyłączyłem UniverseExtensionView, przelogowałem się, na wszelki wypadek Ctrl + F5 i... działa wszystko.
Poważnie, czy my gramy na różnych wersjach Ogame? Bo zaczynam mieć wrażenie, że problem leży raczej w waszych przeglądarkach albo dodatkach do niej. Gra mi śmiga bez żadnych problemów, z ciekawości sprawdziłem teraz wysyłanie floty z telefonu - wszystko gra. W obu przypadkach Vivaldi + AGR i coś tam jeszcze do ogame.
Najpierw odkładają do odwołania, a tu nagle hyc, aktualizują.
Zarówno GF, jak i sami gracze nie mają żadnego interesu w tym, żeby robić dobrze ludziom, których jedyna aktywność ograniczy się do zalogowania na urlopie, a którzy nawet nie śledzą forum.