Posts by Fenrir

Gościu, ja o tym FarmVille to pisałem serio. Niemal wszystkie gry strategiczne, szczególnie te albo z elementem multi, albo MMO, polegają na budowaniu potęgi i konkurowaniu z innymi graczami, OGame wyjątkiem tu nie jest. Są uni o wysokim speedzie flot (jak dla mnie to dla masochistów, bo w 2-3 minuty można dostać gonga), są o mniejszym, gdzie można już na luzie pograć. Sam mam na uni graczy, których regularnie skanuję, bo wiem, że mają floty, ale ani nie mam na co latać na planetach (bo zwożą surowce), ani na moonach (bo robią FS-a), więc mimo "wspólnej gry", która trwa nawet kilkanaście miesięcy, nie zaatakowałem ich ani razu, bo nie miałem po co.

A gram na czeskim Japetusie, zapraszam, jak chcesz kozaczyć, ale jak tam cię zgonguję, to zapłaczesz jeszcze bardziej, jak zobaczysz różnicę punktów. XD

Astro na 29, jak zauważyli poprzednicy, to niecałe 239kk punktów, więc jeśli jegomość ma 340kk, to jak najbardziej to możliwe, po prostu inne techy ma niespecjalnie wysokie. Sam mam 16 planet i 484kk za badania.

czemu pajacyki nie magą tłuc sie w swoim top 10 albo 20 ? bo w gacie narobione ? nie ma to jak to jak 8 klasista skopie przedszkolaka :) to dopiero frajda co nie ?

Bo wolimy tłuc pyskatych pajacyków z top500.

Pilnuj zabawek, nie zostawiaj niczego, na co warto byłoby lecieć, to nie będą latać (chyba że ze złośliwości, ale wtedy się dogadaj z innym graczem i zrób takiemu kuku). Jeśli nie chcesz, żeby silniejszy mógł ci dokopać, to znajdź inną grę, np. FarmVille.

Liczba populacji jest okej, przycisk Go! nie działa, nieprawda, bo póki przycisk działał, to w moim US odwiedziłem każdą 4-5 razy. Bug leży gdzie indziej.

U mnie wszystko ok, nawet są surowce na kolejne badanie, a i tak się nie świeci. Te nowe funkcje są obecnie dziurawe jak szwajcarski ser, mało co tu poprawnie działa.

Z tym szukaniem form życia to jest ewidentnie bug. Raz działa mi na jednej planecie i jednej rasie, drugim razem na drugiej planecie z drugą rasą, czasami nie działa w ogóle, częściej nie działa niż działa.

Roboty i nanity wpływają na czas budowy budynków lifeforms, więc siłą rzeczy naturalna zasada (podobnie nie zbudujesz stoczni, jak ta coś produkuje).

Te ceny na 99% są na potrzeby PST. Jak wprowadzali eventy za zadania, to też nagrody były z kosmosu i wszyscy się niemiło zdziwili, jak weszło na live'a. XD

Pieknie :D

Co do tego ze Zgonowi ukradziono konto - w ogame autoryzacja jest 2 etapowa, czyli nie wystarczy jedynie haslo do konta, potrzeba jeszcze autoryzacji z telefonu zgona. Mozna wierzyc w to ze ktos wlamal mu sie na konto tak samo jak w to ze ziemia jest plaska. z ludzmi ktorzy wierza w takie rzeczy nie warto dyskutowac.

Zgon - dales sie zezlomowac 2 raz w taki sam sposob (no bardzo podobny), czas chyba wyciagnac wnioski.

Tylko jak ją włączysz. Pewnie większość graczy nawet nie ma pojęcia o jej istnieniu, a w wersję o kradzieży jestem skłonny uwierzyć, bo to niby pierwsze oszustwo Scruple'a?

Sam fakt, że nowa wersja, okrągła, wjeżdża bez patchnotes (nawet na testowy), które "zostaną podane w późniejszym terminie", to już powód do obaw. XD

Raczej nie bot, bo bot by nie odpuścił.

Nie wiem dokladnie jak dziala bot na licytacje ale zdaje sie z tego co zaobserwowalem w jednym przypadku, ze mozna ustawic limit przykladowo 8kk na kazda licytacje. Dajesz wtedy 8kk i tysiac wiecej i bot juz dalej nie ruszy.

Reszty zasady gry na licytacjach i schematu ogolnego jak grac by wiekszosc wygrywac pozostawie bez komentarza. Ja musialem poswiecic czas by ogarnac na czym to polega i rozpracowac zasade dzialania wiec nic nie stoi na przeszkodzie by samemu kazdy z osobna poswiecil tez swoj czas

To ja zdradzę wiedzę tajemną, bo kisnę ze śmiechu na widok takiego "wiem, ale nie powiem". xD

W momencie, kiedy zostaje mniej niż 5 minut trwania aukcji, jest jeden scenariusz: zakończy się ona w czasie od 4,5 do 5,5 minuty od momentu przeskoczenia licznika na czerwony. Wystarczy spamować, ile wlezie w tej ostatniej minucie i szanse na wygraną są bardzo duże.

Równie dobrze mogłeś mu nie odpisywać i on nie traciłby czasu na czytanie tych wypocin, a ty czasu na ich pisanie.

Cichyekonom, maks., który możesz przywieźć z ekspedycji, to około 110-120kk surowca, więc tyle ładowności potrzebujesz, jeśli top1 ma >100kk punktów (w praktyce bardzo rzadko tyle zwieziesz z jednego slota, no ale lepiej za dużo niż za mało).

https://expocalc.universeview.be

Ja polecam wysyłać MT (bo szybsze) + 1 poszukiwacz (bo zyski x2) + 1 reaper, jeśli chcesz flotę bojową (szybszy niż niszczyciel).

Albo trzeba było nie czekać z migracją do samego końca, reguły są znane od dawna, czekaliście = wybieraliście ryzyko, że taka sytuacja będzie miała miejsce.

Po przeniesieniu traktuje to jak zakładanie całkowicie nowego sojuszu, więc trzeba czekać te 2 tygodnie. Item pewnie bez ograniczeń (wątpię, żeby ograniczali płatną opcję, nawet jeśli rozdaną).