od 7 do 21 to dwa tygodnie ; ) i właśnie masz te dwa tygodnie aby usiąść i pomyśleć gdzie się przenieść.
fakt
jeszcze się nie obudziłam
no to oki dzięki
od 7 do 21 to dwa tygodnie ; ) i właśnie masz te dwa tygodnie aby usiąść i pomyśleć gdzie się przenieść.
fakt
jeszcze się nie obudziłam
no to oki dzięki
Mam pytanie. Jak robi się badanie to można się przenieść i ono dalej się będzie robić bez utraty czasu jeśli są takie same prędkości badań?
Bo tego tam wprost napisane nie ma.
Mam pytanie. Jak robi się badanie to można się przenieść i ono dalej się będzie robić bez utraty czasu jeśli są takie same prędkości badań?
Bo tego tam wprost napisane nie ma.
jest
Po migracji czasy budowy i badań zostaną dopasowane do prędkości Universum docelowego, tzn. przyspieszone lub spowolnione.
Co jest trudnego w przeczytaniu:
Po zakończonym procesie fuzji:
- Nieaktywne konta (+35 dni) zostaną przeniesione na Cmentarzysko. (dotyczy to kont zarówno z urlopem jak i bez). Istnieje jednak możliwość wyboru serwera docelowego w dowolnej społeczności.
- Konta aktywne (wraz z kontami poniżej 35 dni nieaktywności) które nie dokonają samodzielnego wyboru uniwersum zostaną przeniesione automatycznie na serwer docelowy.
Proszę czytać FAQ.
To ja się jeszcze dopytam tak dla formalności
Czyli jest furtka dla każdego, że cmentarzem można iść na dowolne uni i dotychczasowe blokady jak wiek uni min 1 rok i wszystkie inne jak ilość punktów konta nie mają znaczenia? Można sobie iść nawet na Dione
To nie ma sensu dalej dyskutować. Jak komuś się uni docelowe nie podoba, idzie gdzie mu się będzie podobało.
Blokada jednego roku dotyczy bodajże dwóch uniwersów które wchodzą w fuzje.(zniesiona dla procesu fuzji)
Na cmentarzu ona nadal obowiązuje.
mam ponownie cytować regulamin, wyraźnie jest napisane "Istnieje jednak możliwość wyboru serwera docelowego w dowolnej społeczności."
Fuzją są łączone konta (danego uni) z 10x większą ilością punktów niż docelowe, wiec nie ma z tym problemy przechodząc cmentarzem. Ja to tak rozumiem.
Łączenie ze sobą serwerów ma sens tylko gdy zostaną przewidziane paczki surowców dla graczy z młodszych uni w liczbie odpowiadającej różnicy wieku serwera względem najstarszego z nich. W innym wypadku łączenie Zenitha z Librą jest jak zderzenie samochodu z pociągiem.
Ruda Warto dodać do FAQa fuzji informację na temat klas sojuszu. Czy działa to normalnie - sojusz musi mieć 14 dni aby wybrać klasę - co oznacza że nowo przybyli jeśli pozakładają własne sojusze to przez 2 tyg będą bez klasy? Czy w przypadku fuzji ta zasada jest wyłączona? A co w przypadku, gdy mamy darmową zmianę klasy sojuszu zdobytą w poprzednim evencie? Czy będzie można ją od razu aktywować?
Podejrzewam, że działa to tak jak przy powrocie z Cmentarza. Czyli po przeniesieniu nie będzie można aktywować darmowej klasy. (karencja 14d)
A co do itemu to zaraz dopytam, bo jest to nowa opcja z ostatniego eventu.
Po przeniesieniu traktuje to jak zakładanie całkowicie nowego sojuszu, więc trzeba czekać te 2 tygodnie. Item pewnie bez ograniczeń (wątpię, żeby ograniczali płatną opcję, nawet jeśli rozdaną).
Dopisałam do FAQ, dzięki!
edit. Na uniwersum docelowym sojusze mogą skorzystać z itemów klas sojuszy (nagroda w ostatnim evencie za logowanie). Nie muszą zatem czekać wymaganych 14d na darmową klasę.
Pisałam aby odczekać i spróbować później.
Pisałam aby odczekać i spróbować później.
Wspomniałam o tym w FAQ, ale tutaj też napiszę:
Jeżeli jutro podczas wyboru uni pasek nie będzie się ładował to prosimy odczekać i spróbować ponownie.
Bywały takie przypadki podczas ostatnich fuzji, że gracze nie widzieli uniwersów docelowych.
Jeżeli to nie pomoże, prosimy o ticketa -> wtedy będziemy przenosić manualnie.
Sorry myślałem, że to dotyczy tylko i wyłącznie przypadku gdzie całkowicie "zlagowany jest mechanizm" - brak uniwersum docelowego, a nie gdy tylko wyświetla się jedno.
Z ciekawości, ma ktoś oba (u68 i kalyke) lub samo kalyke?
Tak, jak mam obydwa uni do wyboru u siebie
Dlaczego chcąc użyć po fuzji darmowego przeniesienia pyta się mnie czy chę wydać 240k antymaterii?
Chyba coś jest nie tak
Tak, jak mam obydwa uni do wyboru u siebie
Halo społeczności!! To spisek!! Zieloni mogą się przenosić, ta fuzja to pod nich robiona!
A tak serio "prosicie odczekać i spróbować później" ale ile czasu?
Jakby co to przetestowałem wylogowanie, wylogowanie z lobby, mobilne, inna przeglądarka i cookisy i inne standardowe operacje - nie pomagają.
Andre1974 zawsze tak wyświetlało, pobierze darmowe na koniec.
Obecnie sporo osób klika, więc mechanizm może nie wyrabiać...
U mnie również brak przelotu z Xhantippe na Kalyke ale szczerze nie spieszy mi się aż tak więc na spokojnie czekam
Tak potwierdzam, zgłaszają mi ludzie, że też tak mają.
Taa, Tobie ahahahaa
Dlaczego chcąc użyć po fuzji darmowego przeniesienia pyta się mnie czy chę wydać 240k antymaterii?
Chyba coś jest nie tak
Dostajesz taki komunikat, fakt. Ale nie zabierze Ci nic najpierw system zabierze Ci z ilości wolnych przeniesień (-1)
Spokojna Twoja rozczochrana