Ekspedycje

• Cześć wszystkim. Jako nowy gracz chciałbym się dowiedzieć ile powinienem wysyłać statków na ekspedycje żeby zmaksymalizować zysk?? Chodzi mi o duże transportowce czy jest jakiś limit, wiem że to chyba zleży od osoby z pierwszego miejsca na uniwersum ile ma w sumie punktów Dziękuję za odpowiedzi. Aha i moja klasa to odkrywca.

• Cichyekonom Mam złą wiadomość :)

Nie ma zasady i nie ma limitu - ale prawda jest taka, że ewentualna zdobycz na ekspedycji, zależy od przestrzeni załadunkowej transków.

Jeżeli się nie mylę, podobna sprawa ma się z ewentualną walką z piratami.

Równie dobrze możesz stracić flotę wartą 5tys punktów, jak i możesz stracić flote wartą 50tyś punktów..

Jeżeli wierzyć forum, to znalazłem przypadek gdzie gracz stracił flotę wartą miliony.

Na dzień dzisiejszy jest to troszkę wygładzone i w momencie jak puszczasz flotę na ekspedycje z gwiazdą smierci..spotkanie piratów jest bliskie zeru.

Proszę mnie zweryfikować, jeżeli wprowadzam w błąd

• Równie dobrze mogłeś mu nie odpisywać i on nie traciłby czasu na czytanie tych wypocin, a ty czasu na ich pisanie.

Cichyekonom, maks., który możesz przywieźć z ekspedycji, to około 110-120kk surowca, więc tyle ładowności potrzebujesz, jeśli top1 ma >100kk punktów (w praktyce bardzo rzadko tyle zwieziesz z jednego slota, no ale lepiej za dużo niż za mało).

https://expocalc.universeview.be

Ja polecam wysyłać MT (bo szybsze) + 1 poszukiwacz (bo zyski x2) + 1 reaper, jeśli chcesz flotę bojową (szybszy niż niszczyciel).

• maks., który możesz przywieźć z ekspedycji, to około 110-120kk surowca, więc tyle ładowności potrzebujesz, jeśli top1 ma >100kk punktów (w praktyce bardzo rzadko tyle zwieziesz z jednego slota, no ale lepiej za dużo niż za mało).

https://expocalc.universeview.be

Ja polecam wysyłać MT (bo szybsze) + 1 poszukiwacz (bo zyski x2) + 1 reaper, jeśli chcesz flotę bojową (szybszy niż niszczyciel).

Dzięki tego potrzebowałem!

Można zamknąć.