Temat przeznaczony do dyskusji na tematy związane z aktualizacjami gry w wersji 9.
Wersja 9.X - dyskusja
- Ruda
- Closed
-
-
Można uchylić rąbka tajemnicy, by móc mieć o czym dyskutować?
-
Temat założony prewencyjnie, niedługo wszystkiego się dowiecie
Można spekulować
-
-
Można spekulować
Funkcja skróć czas lotu o 50% i skróć czas lotu o 100%
-
Sam fakt, że nowa wersja, okrągła, wjeżdża bez patchnotes (nawet na testowy), które "zostaną podane w późniejszym terminie", to już powód do obaw. XD
-
Można spekulować
Funkcja skróć czas lotu o 50% i skróć czas lotu o 100%
Ehh a ja już anty wydałem :P:P mogłem sobie coś zostawić
-
7x stabilnie, 8x rewolucja 'ewolucja', przeskok na 9X
Może wróci dopracowany rynek albo inne nowości
-
moze to bedzie statek niszczacy kopalnie
-
coś mi się wydaje że gf ogarnął jakąś aplikację ogame na telefony
-
a mi, że naprawili ranking. Taki fix wymagał okrągłej wersji.
-
Będzie apka??
-
Można spekulować
Tak na serio, to na forum poza spinami o pierdoły i pokątne oskarżania się o pusz, nie dzieje się nic. Tylko jak są nowe, okrągłe update'y to statystyki forum wykazują maksymalne aktywności i generalnie to wrzucenie tego wątku na forum tuż po aktualizacji miałoby podobny efekt. Nie chcę Cię atakować, czy coś, bo to zrozumiałe, że chcesz aby ta aktywność była. Tego oczekujesz i Ty, i administracja i samo GF. Gwoli tej okazji pozwolę sobie odfajkować ten dział, bo chętnie podyskutuję.
Można spekulować, tylko nie ma o czym.
Jak kiedyś słusznie wspomniał kolega wampek, GF przy wprowadzaniu 8-mki nie wysilił się na tak znaczne zmiany, jak przy poprzedniej wersji. Cechą wspólną tych dwóch wydarzeń jest to, że były długie zapowiedzi, a potem wychodziły lipy z bugami.
Skoro puszcza się takie poruszenie incognito, to chłodno zakładamy, że 9.X może być czymkolwiek. Jeśli postanowili zrobić to kosmetycznie, jak przy ósmym update, to też będzie git. Możliwe, że pójdzie znowu w stronę itemów itp., związanych z antymaterią elementami (na srogą ingerencję w mechanikę gry nie liczę). Nauczyli się, że w obecnej epoce gry, które są rozwijane, a nie przynoszą coraz to wyższych dochodów, tracąc zainteresowanie wśród internautów, kosztują tylko tyle co prąd dla serwerów i żarówek świecących nad leniami, grającymi w sapera.
Jak dla mnie, na razie nie ma sensu klepać postów na próżno, bo kminić sobie można, ale i tak wyjdzie co innego niż się wykmini.
Sorry za tak długi wywód. Nie lubię nabijać bez sensu postów.
-
haha klimatyczny ten leak - rok 2005 zdjęcie robione telefonem 3mpx i te ikonki 'apki' powklejane wszędzie w menu.
Brodaty - sporo w tym racji, gracze jedno GF drugie, niby lepiej późno niż wcale(z jakieś 10lat?) z tą apką jeśli pojawi się appstore i google play - takie coś wbrew pozorom się klika choć ilu graczy zostanie z tych co ją sprawdzą z racji specyfiki gry meh niech się GF martwi skoro sporo starych graczy uciekło przez wspomniane bugi.
-
W filmikach z udziałem pracowników GF było powiedziane, że apki nie będzie. Także raczej wątpie.
-
W filmikach z udziałem pracowników GF było powiedziane, że apki nie będzie. Także raczej wątpie.
X lat temu (nie pamiętam, kiedy dokładnie). Nawet taki beton jak kadra zarządzająca GF czasami zmienia zdanie.
-
Brodaty Ruda nie założyła tego tematu tylko po to byśmy sobie pospekulowali, ale moim skromnym zdaniem również po to by zachować porządek na forum, który mógłby zostać naruszony w sytuacji gdy pojedyncze osoby zaczęłyby tworzyć hurtowo własne dyskusje na ten temat... Ruda po prostu ich uprzedziła.
-
Jo Cię krynca
każdy będzie miał swojego pokemona - aktualizacja iście z mmorpg pasująca do stylu mobilnych klikerów nawiązujac do apki(w pewnym stopniu aspekt gry PvE bo jak dotychczas w głównej mierze było PvP i handel), po przeczytaniu całości to taki % dopalacz do aktualnych klas, ciekawe.
Edit. Tylko tu się rodzi pytanie "Gdy zaczniecie kolonizować nowe planety i odkryjecie nowy gatunek, to możecie go osiedlić na danej planecie. W ten sposób uzyskacie dostęp do zupełnie nowych budynków i technologii form życia". - jak to zostanie rozwiązane w przypadku rozwiniętych uni a nie nowych.
-
mój post został usunięty ale kij w to XD
właściwie to nie znalazłam odpowiedzi, czy na każdej planecie (jest tylko do "swojej planety" a to nie jest jednoznaczne) jest możliwa inna forma życia, czy to jest ogólnie do konta, jak klasa gracza?
I drugie pytanie, po ile anty ta zmiana form? bo "swobodnie" nie wiele mówi
Gracze sami wybierać, które formy życia chcą dodać do swojej planety.
Gracze mogą swobodnie wymieniać formy życia na swojej planecie, jeśli np. chcą zmienić strategię.PS. dekada to 10 lat, ogame ma już 20. Jaka nastąpiła zmiana po pierwszych 10 latach odmieniająca rozrywkę?
EDIT: co sprawia, że doświadczenie rośnie?? Bo pomimo 11 lvl dwóch pierwszych budynków moje doświadczenie jest równe 0?
-
Powiem wam, ze przestałem nastawiać się sceptycznie jak trochę poklikałem na PTS, spoko to na pierwszy rzut oka rozwiązali - w świecie lotników i ekonomów sporą satysfakcję daje nowa planeta i klikanie obrazków od nowa tym którzy nie startują co chwila na nowym uniwersum a trzymają się swoich kont. Tu, tego będziemy mieć od cholery Ci co nie lubią takiego sportu, polecą w zejście z czasem stoczni < sekundy i pewnie zapomną.
Jak nie zrobią z tego maszyny p2w to przynajmniej dojdą jakieś nowe aktywności na koncie z głębszą 'rozkminą' a nie jak było dotychczas, zaloguj, ześlij surkę, poskanuj, fs czy urlop jak nie dzieje się nic ciekawego - to co było przy piratach, składzie floty etc.
Kończę zachwalać bo jak to wyjdzie w praniu znając GF trzeba się będzie pierw przekonać samemu