Posts by Nerthil

b732727c4c23.jpg

taka to blokada ataków? ja nie mogę szpiegować ale jak widać inni mogą...

art — Dziś o 14:40

coz, pokrzyczyalem wskazalem GDZIE lezy problem, moge miec jedynie nadzieje ze usprawnia proces nastepnym razem...

Nie była włączona blokada ataków zaraz

Eeee że co?

Czyli info w grze o blokadzie ataków było błędne?

Mimo zapowiedzianej i włączonej blokady ataków to jednak jej nie było?

Ja myślałem że blokada działa, a że można skanowac to zwykłe niedociągnięcie, ale to co widnieje napisane powyżej to jest dowód partactwa i nierobstwa

Czy możemy dostac potwierdzenie że faktycznie blokady ataków nie było w grze?

Art Ruda

Niedoczytany czat = czy to też jest zgłoszone?

Po wejściu w Czat sojuszu pokazuje 0, a po wejściu w jakąkolwiek inną zakładkę gry pojawia się (3) nieodczytanych wiadomosci na czacie sojuszu

Czy to dlatego że ostatni czat jest wysłany przeze mnie?

Kajetan Kajetanowicz?

Oczywiście jest to Kajetan Kajetanowicz!

Wulkan pozytywnej energii i człowiek który nigdy nie przestaje pracować nad sobą.

Z osiągnięć warto dodać że jest również wicemistrzem Świata w kategorri WRC2 z roku 2019 oraz wielokrotnym zwycięzcą Rajdu Polski czy Rajdu Barbórka.

Qnick zadajesz

Troszkę nie rozumiem co ma dać mi odnośnik do postu który jest już nieaktualny zgodnie z przekazaną ifnormacją

Mimo to Quantum właśnie nie działa

EDIT: i działa z powrotem

Ruda Niebieska plansza ERROR 404 not Found wystepowałą przez ostatnie kilka minut, wcześniej w kodzie URL po około minucie próby załądowania witryny pojawiał się dopisek Error

EDIT2: Ruda https://imgur.com/a/ypNVxOC znowu nie działa

Do zadań Teamu nie należy również zdobywanie nowych graczy :)

Wydaje mi się że każda osoba będąca częścią firmy jest jej wizytówką i w sposób pasywny czy aktywny odpowiada za przyciąganie nowych klientów :)

Sposób komunikacji z klientami może być albo zachęcający do korzystania z usług, albo odstraszający i chyba to Muniek miał na myśli, z czym w pełni się zgadzam.

Powtórzę - zarzuty mamy bezpośrednio do GF i ich podejścia do klientów.

A zapytam co teraz dzieje się z uni Quantum? kruszynka  Ruda

Bo od kilku minut konto na quantum nie chce się zalogować...

EDIT: Nagle działa wszystko bez problemu

EDIT2: ERROR 404 Not Found... Czyżby jednak ktoś odpalił aktualizację?

Zdaję sobie z tego sprawę, ale my sami taką informację otrzymaliśmy godzinę temu. ;)

dlatego piszę o przekazanie tej informacji wyżej, tam gdzie dochodzi do problemu komunikacyjnego.

Wątpię żeby decyzja o przeniesieniu aktualizacji zapadła godzinę i 1 minutę temu, a któś podzielił się z Wami tym newsem niezwłocznie.

Zdaję sobie sprawę że ani nie odpowiadacie za to co kiedy i jak, ani nie wynika z Waszego widzimisię że informacje docierają do Nas za późno. Raczej uważam że informacje u nas (PL) pojawiają się szybko w odniesieniu do serwerów ENG.

P.S.: Propozycja dodania do wersji 8.X wiadomości w grze od GF która informuje o planowanych przerwach technicznych, updatach czy tego typu zmianach w kalendarzu

Dzięki za informację, przekażcie proszę wyżej że taka informacja powinna do Was docierać z wyprzedzeniem bo gracze którzy płacą za ich wynagrodzenie chcieliby z wiedzieć wcześniej o takich zmianach

Temat i pomysłsą bardzo ciekawe i moim zdaniem warte pociągnięcia dalej

Wypowiem się jednak z perspektywy flociarza - coś tam musisz mieć fajnego że opłaca mu się latać :D

Żaden bunkier nie jest niezniszczalny, ale każda planeta może być nieopłacalna do wlotu - wystarczy że nie ma tam wystarczająco dużo surowców.

Możesz spróbować cześciej robić zwózkę, albo zagrać taktycznie i... wyłączyć produckję kopalń na 1 dzień.

Powtórzyć zabieg z 2-3 razy, po włączeniu kopalń zwozić surowce liub spalać do zera.

Jestem pewien że atakujący załapie że nie warto do Ciebie wracać

Obecnie chyba nie ma już flociarzy z zasadami, każdy lata po czym się da żeby wyjść "na swoje" albo zarobić na paliwo

Często pozornie to co wydaje się "gaszeniem światła" jest bardziej dochodowe od zfarmienia kilkunastu idlaków - a koszt paliwa mniejszy

Jako że model gry jest fajny to zadam podobnie:

Kim jestem?

1. 4 razy z rzędu zdobył mistrzostwo Polski, a jako jedyny w historii, zdobył 3 razy - również z rzędu - mistrzostwo Europy

2. Pochodzi z popularnej miejscowości wypoczynkowej na południu Polski

3. Jego nazwisko podobne jest do imienia

4. Ostatnimi czasy jego dyscyplina sportowa zyskuje większy rozgłoś poprzez działania marketignowe jego głównego sponsora. Sam sportowiec jest dosyć aktywny w social mediach

Ta propozycja i idea funkcjonowania dział jest najbardziej rozsądna jak dotąd, zwłaszca pomysł z użytecznością Rozwoju Grawitonów na wyższe poziomy

Oprócz zdolności takiego działa, wyższy poziom mógłby też wpływać na zwiększanie szansy na zniszczenie księżyca przez GS (oczywiście w niewielki sposób)

Pole, które chroni satelity i pełzacze tylko wyłącznie do pewnego momentu siły agresora, którym musiałby on wysłać większą ilość statków do zniszczenia tychże pełzaczy i satelit przy locie na minus może by dało jakoś ogarnąć.

Wysyłając małą ilość statków - siła, nie jest w stanie rozwalić pełzaczy i satelit ale wygrać i przejąć surowce już tak.

Wysyłając większą flotę będzie już w stanie rozwalić satelity i pełzacze ale lot nie opłacalny z punktu widzenia paliwa.

Coś takiego mniej więcej ale to trudny pomysł do realizacji

Opcja tworzenia powłoki chroniącej Satelity i pełzacze tu drugie ciekawe rozwiązanie - nie biorą one czynnego udziały w walce a ich utrata jest na pewno uciążliwa dla obrońcy. Jako forma powłoki grawitonowej dla tych jednostek jest też bardzo ciekawa, ale sądzę że pomysł z niszczeniem GS daje więcej możliwości i jest ciekawszy.

Nie zmienia to faktu że dla pomysłu Odyssey warto byłoby rozważyć kolejny rodzaj systemu obronnego. Na pewno nie jeden Górnik by się z tego ucieszył, dla lotnika wlot generuje minimalnie mniej zysku (chyba że atakujemy z myślą o zniszczeniu dużej ilości satelit), więc mamy win-win

Że ja na to nie wpadłem?! Przecież to jest świetny pomysł, który wypróbuję przy pierwszej okazji. A ja durny zbieram/kombinuję/po idlakach, aby nazbierać pierdylion surowców na coś tam....

Przecież mogę wykorzystać moona! człowiek się całe życie uczy :popcorn:

Cieszę się że czegoś się nauczyłeś!

A tak na serio to poziom malkontenctwa na forum jest co najmniej wkurzający

Nie było eventu? Źle

Jest event? Źle... bo muszę to, bo tamto

Serio nie trzeba ani brac udziału w evencie, ani płakać że przez 2 godziny nie działa jakieś zadanie, ani narzekać ze nagrody są beznadziejne - są jakie są, czasu no ukończenie wszystkich poziomów jest aż nadto, zadania są banalnie proste, a oczywistym jest że nie każde z nich uda się wykonać.

Proponuję trochę konstruktywnej dyskusji która może w dłuższej perspektywie wpłynie na kierunek jaki obiera gra, bo obecna postawa Ty zły, Ty głupi, Ty spamerze a Ty się nie znasz trochę zmienia wiekszość tematów w dział SPAM

[mod='Ruda']Wulgaryzm[/mod]

Mam na myśli zadania z transportem. Prozaiczna sprawa.

Co do drugiej, faktycznie, dużo muszę odpuścić (np Magazynów od tak już nie porobię, ani fuzyjnych bo porobione wysoko i nie wydam 5 paczek metalu, żeby zdobyć jedną ^^)i zwykle zaliczam tylko i aż ~10+k trytytek. Nigdy full.

Dodam tylko że Misja "Zbuduj budynek" Zalicza się rónież [rzy wyburzaniu tego budynku, po natychmiastowym anulowaniu wyburzenia

EDIT: Jesli chodzi o magazyny, to wystarczy kliknąć budowę na księżycu i od razu anulować

SPIN DOKTOR był pierwszy więc on zadaje

Choć wypowiedź holon zdecydowanie pełniejsza, to jednak clue zostało zawarte już wcześniej

Swoją drogą bardzo ciekawa temat i na pewno nie jedną osobę zachęciłby do zgłębiania Fizyki gdyby ktoś to w ciekawy sposób przedstawił

Chodzi o to, że dla kierowcy garaż nigdy nie będzie zamknięty z obu stron - wrota przed nim otworzą się zanim obsługa zamknie wrota za nim. Tymczasem personel garażu będzie twierdził, że wrota garażu zamknęli w tej samej chwili i otworzyli także równocześnie. Źle twierdziłeś, uważając że personel garażu zobaczy na odwrót to co kierowca - dlatego temat pozostawiłem otwarty.

Jakkolwiek by nie było w większości chodziło mi o ukazanie względności jednoczesności, a więc pytanie uznaję za zaliczone. Jest to tzw. paradoks garażu lub jak nazwałeś drabiny.

Racja, odświeżyłem sobie temat i zdecydowanie czas zamknięcia bram dla obserwatorów w garażu będzie identyczny

Moje pytanie:

Dlaczego szkło jest przeźroczyste?

Nie wiem jakiej odpowiedzi dokładnie tutaj oczekujesz, posłużę się może tym:

Następuje zjawisko Dylatacji Czasu wynikające z prędkości bliskiej C, powodując efekt Skrócenia długości - dla statku długości garażu, a dla garażu długości statku.

Ze względu na dwa ośrodki obserwacyjne, każdy z nich posługuje się swoją miarą czasu, która jest inna dla drugiego z ośrodków obserwacyjnych.

Czas spowalnia dla obiektu poruszającego się blisko prędkości C w odniesieniu do czasu obserwatora stacjonarnego.

Ze względu na relatywność "poruszania się" (dla pojazdu to garaż zbliża się do niego), w obu ośrodkach pomiary długości są względne i inne.

Dlatego Fakt długości garażu i pojazdu - 5 metrów - podczas obserwacji zmienia się i daje efekt skrócenia.