Posts by Nerthil

Ja raczej uważam że to był błąd, a zachęcić do kupowania anty nikogo nie zahcęci - bałagan, brak fixów - za co niby mielibyśmy płacić?

Za okrągłe przeliczniki 3/2/1, +3 sloty do farmienia, połowę strat obrony na wypadek złomu. Coś się znajdzie.

Skoro dostałem to za darmo na prawie 6 tygodni, + event z ekspedycji + resztka anty którą jeszcze miałem = 2 miesiące sztabu bez wydawania pieniędzy

Zapytam więc jescze raz - za co miałbym płacić?

Witam, po aktualizacji reklama z eventem w wersji mobilnej wyświetla się na środku ekranu, brak możliwości jej zamknięcia a przez to nie da się w pełni korzystać z gry...

z jakiej przeglądarki mobilnej korzystasz?

Ja na chrome spotykam się z tym że banner wychodzi na środek ekranu, ale ma na sobie ogromny guzik do zamknięcia który nawet niedabałym dotknięciem zakyma reklamę od razu

U mnie za to po dzisiejszej przerwie technicznej nastąpiła poprawa

Występuje tylko błąd "Serwer jest niedostępny. Spróbuj ponownie później", natomiast po naciśnięciu "Wyślij" ponownie, błąd ustępuje i flota zostaje wysłana.

Wykonam testy na wersji mobilnej z telefonu i dam znać

To był chyba jednodniowy fix, albo ogromne szczęście u mnie bo tego dnia nie miałem żadnego problemu z wysyłaniem flot.

Od tego czasu natomiast, jest znowu tak źle jak było.

Z telefonu w wersji mobilnej ekspedycje muszę próbować wysyłać po 3-4 razy

Z laptopa z AGRem włączonym jest nieźle, tylko raz na kilka/kilkanaście wysyłek floty jest błąd który wymaga rozpoczynania od początku

U mnie za to po dzisiejszej przerwie technicznej nastąpiła poprawa

Występuje tylko błąd "Serwer jest niedostępny. Spróbuj ponownie później", natomiast po naciśnięciu "Wyślij" ponownie, błąd ustępuje i flota zostaje wysłana.

Wykonam testy na wersji mobilnej z telefonu i dam znać

Nie znam się na piłce, nie śledzę, fanem nie jestem ale wiem jedno

z tą bandą marnotrawiących nasze pieniądze pajacy nawet Jose Mourinho czy jemu podobny trener nic by nie zrobił.

Mieliby choć tyle przyzwoitości i zrzekliby się wynagrodzenia za to co robią, bo wstyd było patrzeć

Sztab na tydzień kosztuje 42,5k. Na czwartym poziomie było 12,5k anty do zyskania, chwile przed był event na anty z ekspów gdzie średnio 15k+ bez problemu można było uzbierać. Do tego jeśli ktoś nie odebrał wszystkich nagród od razu to miał do dyspozycji geologa i komandora na 1 i 2 poziomie... Jestem więc ciekaw ile osób faktycznie musiało dokupić anty. Teraz patrząc w drugą stronę...ciekawe ile osób po odebraniu tak "wysokiej nagrody" zrezygnuje przez najbliższy czas z zakupów. Głównie mam na myśli tych co kupują regularnie i teraz spokojnie jedne zakupy mogą sobie odpuścić. Ja anty nie kupuję, ale min te 100k zawsze na koncie mam. I jeszcze jedno... z ekspów standardowo można spokojnie z 1k dziennie w górę wyfarmić (zależy od ilości slotów). Na odbiór 5 poziomu od momentu ogłoszenia zmiany nagrody miało się gdzieś z tydzień (nie chce mi się dokładnie sprawdzić), więc można jeszcze dodatkowe 7k uzbierać.

Ja z eventu zgarnąłem łącznie 250 K antymaterii i sporo dopalaczy

Dzięki temu przez długi czas antymaterii nie kupię

Po pierwsze bo jednak Czerwcowy Bojkot

Po drugie - po co skoro już ją mam? I tak używam jej tylko na sztab, który obecnie mam ważny do prawie połowy lipca a anty dalej 170 k

Ja raczej uważam że to był błąd, a zachęcić do kupowania anty nikogo nie zahcęci - bałagan, brak fixów - za co niby mielibyśmy płacić?

Przypominam że ekspedycja rządzi się prawami losowości, na każde zdarzenie jest określony procent zgodnie z tabelki możliwych wyników.

Bezsprzecznie. Tylko tutaj mamy do czynienia z czymś, co w mniemaniu moim i wielu innych musi się trafić, to w końcu event, tak jak wspomniany przeze mnie z antymaterią :)

Pech mógłby być u mnie, ale nie u kilkudziesięciu osób :)

Wydaje mi się że warto zgłośić się do supportu bezpośrednio w grze, bo być może to to właśnie kwestia konkretnego (lub konkretnych) unii.

z moich obserwacji event na pewno działa poprawnie

Z Twoich. Uważasz, że jak Tobie przyjmijmy 1/10 osób trafi się przedmiot, to event działa ok. Wybacz, żadne to potwierdzenie jego poprawności. Gdyby to było 8/10...a tak proszę Cię, jaka tu poprawność. Z moich 5 sojuszników też nikt nic nie trafił. A jak wypłatę dostałby 1/10 pracowników i mówiłby, że wypłata była, a Ty jesteś w gronie, którzy nie dostali. I jak ? Jest ok ? Taka dygresja mi się nausnęła, może skrajna, ale mniejsza. Dla mnie i dla wielu przedmówców i sojuszników NIE DZIAŁA

no i widzisz dlatego napisałem że z moich obserwacji.

Przypominam że ekspedycja rządzi się prawami losowości, na każde zdarzenie jest określony procent zgodnie z tabelki możliwych wyników.

Bazując na tych możliwościach i normalnych wynikach ekspedycji, wiem że podczas trwania eventu na moim universum Quantum na pewno szansa na trafienie przedmiotu była większa niż zwykle czyli u mnie na pewno event działał.

Ciężko założyć żeby event działał tylko dla mnie, prawda?

Łatwiej założyć że u Ciebie był pech, niż u mnie aż tak powtarzalne szczęście, zwłaszcza w porównaniu z pobieżnymi statystykami które gdzieś tam mam w głowie.

Może problem występuje na Twoim uni?

Bo na moim na pewno nie

oczywiście, że się da... trzeba tylko cierpliwości i w miarę możliwości się przyzwyczaić i czekać na poprawienie tego :)

trzeba wolno klikać, ale i trzeba sprawdzać czy gra przemieliła system i zmieniła koordy bo nie zawsze wolne wpisywanie/klikanie pomoże :)

co zabawne, mając AGR gra działa nawet przyzwoicie, nie mając AGR jest tragedia, że hey, ale za to na telefonie bez AGR gra działa elegancko i jeszcze nigdy mi nie zawiesiło wybierania czy to procentu lotu floty czy to wywaliło błędu z wysyłką floty :lool:

To u mnie z AGRem na laptoku bardzo rzadko występuje błąd, zwłaszcza przy wolniejszym przechodzeniu między zakładkami wysyłki.

Za to na telefonie w wersji mobilnej błąd występuje częściej niż nie, średnio potrzebuje 3 prób na wysłanie floty.

Zauważyłęm natomiast że jeśli błąd pojawi się co namniej 3 razy pod rząd, trzeba zmienić pozycje, wejść w wysyłkę floty na innych koordynatach a następnie wrócić do pierwotnej pozycji i spróbować ponownie

Klasa Generał, dziennie 30-80 ekspedycji lata

Przedmiot raz na półtorej dnia

Wrzucę info podczas eventu

Nie spodoba wam się mój update po evencie:

wysłane ekspy dzień 1: 61

Ilość zdobytych przedmiotów: 3

Wysłane ekspy dzień 2: 48

Ilość zdobytych przedmiotów 3

Przy średniej poza eventem ~0.5 przedmiotu na dzień, podczas eventu przedmiot trafiał mi się prawie 6 razy częściej.

Przez najbliższe dni postaram się pospisywać dokładnie ilość eksp i przedmiotów, ale z moich obserwacji event na pewno działa poprawnie

Z dziś jak na razie na 6 wysłanych eksp, 1 przedmiot

Miło z ich strony bo twardo trzymam się bojkotu i anty nie kupuję od końcówki Maja a tu się sztab już niedługo ma skończyć

Fajnie bo 250 k anty łącznie z eventu to ani złotówki nie zobaczą ode mnie jeszcze przez długi czas :)

Ruda

Mechanik zniknął z listy odebranych nagród z rangi 4tej, zamieniony na Dopalacz Energii platyna 80% 30 dni

Właśnie nastąpiło zresetowania zadań na dziś - czy ktoś powtwierdza?

EDIT:

Pojawił mi się Mechanik w ekwipunku 5 x 1 tydzień, ale oczywiście po użyciu zużył się ale trwanie oficera się nie wydłużyło

EDIT2:

https://imgur.com/a/YB5Z69W

Zakładam że ktoś popełnił literówkę, a anty którą odebrałem z eventu zostanie mi zabrana?

No tak, na polskim uni prawie nikt anty nie kupuje, Turcy przecież płacą.

Może lepiej żeby jednocześnie wszyscy gracze gdzie wprowadzono 8.x zapieli urlop na tydzień? Wytrzyma ktoś?

Boję się że urlop nie będzie dla nich żadnym sygnałem - ot, mniejsze obciążenie serwera.

Tutaj musi zadziałać pieniądz którego będzie wymiernie mniej na koncie.

Zrobią happy hour 50% i po bojkocie będzie.

nie przeczę, taka akcja na pewno wystawiłą by na próbę to postanowienie, nawet z mojej strony, ale nie wiem ile tej anty musiałbym kupić żeby odzyskać flotę którą móglbym stracić przy kolejnej niedziałającej blokadzie ataków lub błędach z wysyłką floty

W związku z notorycznymi problemami które pojawiają się ze strony GF, a mianowicie:

• opóźniony kontakt z Polskim teamem gry i forum
    • podawanie informacji na ostatni moment lub po fakcie
    • dezinformacji wpływającej na grę (blokady ataków, aktualizacje)
    • niewykonywaniu ogłoszonech zmian (znikająca blokada ataków)
    • wprowadzenie wersji 8.X na serwery publiczne ze świadomością ilości błędów i zgłoszeń od testerów

Proponuję aby wyrazić nasze niezadowolenie w jedyny sposób który dotrze do GF.

Jak dobrze wiemy informacje któe staramy się przekazywać nie prowadzą do żadnych zmian, pora więc użyć mocniejszego argumentu który mam nadzieję skłoni GF do przemyśleń oraz dialogu.

Ten argument to zaprzestanie kupowania Antymaterii przez jeden miesiąc - Czerwiec.

Jeśli zmobilizujemy się wystarczająco, dotrzemy z tym pomysłem do jak największej ilości graczy i wytrwamy przez 1 miesąc bez przelwów dla GF, wierzę że zdołamy ściągnąć na siebię uwagę osób decyzyjnych.

Jeśli uważasz że problem Cię nie dotyczy, spójrz na ilość błędów w nowej wersji, dezinfromację z wprowadzanymi aktualizacjami - ich zakresem oraz terminami, zastanów się czy chcesz być narażony na ataki graczy w trakcie trwania ogłoszonej "Blokady ataków" która przypadkiem wyłączyła się po aktualizacji do nowej wersji.

Pamiętaj że to Ty - gracz i klient firmy GF - utrzymujesz ich posady. Każdy przelew składa się na wynagrodzenie osób, które nie wykonują należycie swoich obowiązków służbowych w satysfakcjonujący sposób.

Nasz Team i nasza społeczność nie zasługują na takie traktowanie.

Prześlij ten post innym w Twoim sojuszu, na Twoim universum - jeśli sam nie przyłączysz się do akcji, może zrobi to ktoś inny.

Wyraź swoje poparcie pod tym postem, jeśli zbierzemy ich co najmniej 50, post trafi również na forum angielskie z zaproszeniem do akcji innych społeczności.

Rzucam w takim razie luźnym pomysłem wyrażenia swojego niezadowolenia z gówna jakie serwuje nam GF w jedyny sposób jaki dotrze i zaboli

Mianowicie proponuję ogólnopolską akcję niekupowania Antymaterii przez miesiąc Czerwiec.

Wiem że innych krajów jest dużo, wiem że u nas "przecież nikt za grę nie płaci" ale brak przelewów z danego terenu przez miesiąc powinien być dość mocnym sygnałem że jesteśmy bardzo niezadowoleni z tego co się dzieję.

Jeśli jest ktoś kto podziela taki pomysł, proponuję rozpromowanie akcji, a dla próby osiągnięcia lepszego efektu, założę konto na forum eng i tam nawołam do tej akcji na skalę szerszą