Wersja 8.X - dyskusje

• Kordy wpisujemy w Flota2. Misję wybieram w Flota3. Więc bez znaczenia jaka misja jeżeli błąd pokazuje jej w Flota2?

Pytasz, czy stwierdzasz?

Jeśli używa dodatków (na przykład AGR) to niekoniecznie.

Jeżeli używa dodatków to przed stwierdzeniem błędu ogame należy wszystkie dodatki wyłączyć.

Jeżeli błąd jest tylko jak jest dodatek to trzeba napisać do autora dodatku o aktualizacje wtyczki pod nową wersję gry.

Edit - pytałem Avinashi.

Jak chcesz żeby na pewno tylko Avi Ci odpisała - NAPISZ DO NIEJ PW. :fsmile:

• Jeżeli używa dodatków to przed stwierdzeniem błędu ogame należy wszystkie dodatki wyłączyć.

Avinashi, w związku z moim drugim, poprzedzającym postem - dodaję tą uwagę, o ile nie używasz AGR. Dziękujemy Dagmara za cenną wskazówkę.

Jeżeli błąd jest tylko jak jest dodatek to trzeba napisać do autora dodatku o aktualizacje wtyczki pod nową wersję gry.

Obawiam się, że w kwestii AGR (o ile Avi z tego korzysta), nie dostanie odpowiedzi, ponieważ od paru ładnych miesięcy wiemy, że AGR nie jest aktualizowane.

Jak chcesz żeby na pewno tylko Avi Ci odpisała - NAPISZ DO NIEJ PW. :fsmile:

Weź się Dagmara uspokój :)

• Obawiam się, że w kwestii AGR (o ile Avi z tego korzysta), nie dostanie odpowiedzi, ponieważ od paru ładnych miesięcy wiemy, że AGR nie jest aktualizowane.

Tak, ta wtyczka zakończyła swój żywot o ile nikt nowy nie przejmie projektu więc... któraś kolejna wersja wykończy całkowicie. Ewentualnie znajdzie się ktoś zdenerwowany i naprawi.

• jak się wpisze koordy to nie można wcisnąć ENTER żeby przeszło dalej. A po kliknięciu dalej wyskakuje wtedy (jak się wcześniej enter wcisnęło) wyskakuje błąd, że nie można wysłać floty.....

Wpisuje kordy w Flota2... klikam enter... przechodzę do Flota3 :rolleyes:

który rodzaj misji zastosowałaś?

Kordy wpisujemy w Flota2. Misję wybieram w Flota3. Więc bez znaczenia jaka misja jeżeli błąd pokazuje jej w Flota2?

1. Co jest na tych kordach (edit:) i który rodzaj misji zastosowałaś?

wysyłając ekspedycje wyskakuje mi błąd

jak wpisuje koordy innego gracza nie da się w ogóle wysłać floty (to jest coś w stylu, jak od jakiegoś czasu jest, że jak nie wybierze sie w ostatnim etapie misji tylko wciśnie najpierw enter to już się nie wysłało floty)

OCZYWIŚCIE pod warunkiem, że wszystkie przejścia robię enterem, nie klikając nigdzie myszką.

Tak zawsze robiłam i zawsze działało. Na testowej uni podobnie NIE działała od 8.X wersji :)

2. Licznik flot używane/dostępne sprawdziłaś?

pozostawię to bez komentarza...

EDIT: Oczywiście, ż3e sprawdzałam to bez dodatków....

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• U mnie 2 naciśnięcie klawisza enter (dziwne?) czyni przejście do karty 3 floty (bermuda), oczywiście że jak nie wybierzemy celu misji a naciśniemy enter to floty nie da się wysłać, jedyne rozwiązanie to klawisz F5 wówczas. AGR, InfoCompte i UniwerseView działały. Może to chodzi o wersję 8.0.0-rc7 bo na bermudzie jest bez tego -rc7 ?

• Tak, ta wtyczka zakończyła swój żywot o ile nikt nowy nie przejmie projektu więc... któraś kolejna wersja wykończy całkowicie. Ewentualnie znajdzie się ktoś zdenerwowany i naprawi.

To nie ma nic do tego o czym pisałaś w kwestii wyłączania wtyczek, nim samodzielnie sprawdzi się problem, by zgłosić go na forum/support. Dywagacja.

Mi agr chodzi wzoroowo a daga dzis posty nabija koncertowo.

To też jej nie pomoże.

Tak zawsze robiłam i zawsze działało.

Jeszcze raz - bo trzeba to wykluczyć/wziąć pod uwagę, - używasz któregoś dodatku?

No to zgłaszamy błąd.

pozostawię to bez komentarza...

Nie chciałem Cię urazić. Tutaj wiele rzeczy warto wziąć pod uwagę - nawet najbardziej oczywistych. Mnie też się zdarza zrobić fakapa, a potem edytować post, bo sam kapnę się, że ich pod nią nie wziąłem.

Może to chodzi o wersję 8.0.0-rc7 bo na bermudzie jest bez tego -rc7 ?

Oby nie :D

• a takie pytanko jeszcze.... ten event ze zwrotem anty to dziala? :E

bo przed aktualizacją był baner że jest event, ale po aktualizacji zniknął :popcorn:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• zwrot anty mi ostatnio dzialal, nie czytale, zeby cos sie zmieniło

Avinashi nie pytała czy Ci działał ostatnio. A to że znikł baner na serwerach 8.0 i czy nadal tam jest uruchomiony event.

Avinashi

Tego nie wiem czy działa, powinien. Możesz sobie zapisać anty którą wydałaś i czy przybyło. Jeżeli nie dostaniesz to napisz ticketa. Kiedyś był jakiś błąd i oddawali potem. :fsmile:

• Mam nadzieje, że szybko poprawią te błędy bo masakra nie będzie można robić szybkiego wysyłania flot. Było do przewidzenia, że 8 wrzucą i pojawią się błędy. Ale to muszą naprawić bo tragedia. A kiedy będzie można testować te sojusze w ogóle w serii 8 na testowym?

• Mam nadzieje, że szybko poprawią te błędy bo masakra nie będzie można robić szybkiego wysyłania flot. Było do przewidzenia, że 8 wrzucą i pojawią się błędy. Ale to muszą naprawić bo tragedia. A kiedy będzie można testować te sojusze w ogóle w serii 8 na testowym?

Problem w tym, że te same błędy NADAL SĄ na testowym bo GF w ogóle ich nie naprawił, a wgrał tę kiczowatą wersję na normalne serwery...

Tego nie wiem czy działa, powinien. Możesz sobie zapisać anty którą wydałaś i czy przybyło. Jeżeli nie dostaniesz to napisz ticketa. Kiedyś był jakiś błąd i oddawali potem. :fsmile:

sprawdzę :P ale gdzieś tam przez moment zaświecił się tenże baner więc możliwe że działa. Pytałam bo jak na 7 wersji świecił się cały czas, tak wraz z 8 wersją zniknął (na 68 np świeci sie cały czas )

pnZMuihsj

S. King

• Dzięki za informację, przekażcie proszę wyżej że taka informacja powinna do Was docierać z wyprzedzeniem bo gracze którzy płacą za ich wynagrodzenie chcieliby z wiedzieć wcześniej o takich zmianach