Posts by Nerthil

Ah no to po takiej podpowiedzi tajemnica rozwiązana

Chodzi oczywiście o Kieszonkowe Bagno, które faktycznie nie zostało usunięte przez MacGonnacal ani Flitwicka, jako pamiątka po bliźniakach

jestem 'za' podnoszeniem eko, tak też zagłosowałem w ankicie

ale jestem przeciw obniżaniu prędkości floty

Super :0

Nerthil przerzucono mnie z Antares - tam było x4, tych z Cygnus też tu wrzucono i tam tez była niższa prędkość.

x4 to znowu nie tak wolno, choć ja przyznaje się szczerze że po przejściu z Eridanusa (fakt, miałem z półtorej roku przerwy od gry) musiałem się przez chwilę przyzwyczaić do szybszych statków :D Skrzętnie wykorzystali Nalimko, potem Strzelec i już się przyzwyczaiłem :P

Ale fuzji z jakim uni?

Bo ja trafiłem tu po fuzji z Eridanusem, który był prawie tak samo szybkim i flotowym uni

Z resztą z zasady łączone są uni o podobnych parametrach, więc jeśli ktoś tu trafił to znaczy że zaczynał grę na uni raczej szybszym i przynajmniej trochę flotowym a nie górniczym

Poza tym, jeśli prędkość floty przeszkadza, można przenieść się na inne universum.

Pozostałe uni flotowe będa się łączyć z tym, więc zostaną łącznie dwa, może jedno.

Dlatego jeszcze raz powtórzę - do grania górniczo bez pilnowania konta, polecam inne universum.

Tutaj zostaje i zostanie flota - tak, jak nie bardziej szybka

Qnick

Zgadza się!

Ja w prawdzie przeoczyłęm w głowie Meksyk (albo zaszufladkowałem na szybko jako Ameryka PD :S) i widziałem tutaj Mount Damavand z Iranu, ale jak najbardzej wszystko się zgadza

Twoja kolej!

Co za gość.. napisałem ten komentarz tylko dlatego, że mnie do tego sprowokowałeś tym co napisałeś powyżej w zdaniu nr 2.

Po co ktoś miałby cokolwiek tu pisać pod tak lamerskim starciem?

Jaro SzO, chiron złoma masz na sombrero za to.

Obrońca Jarka!

Nie wiedziałem że boty potrzebują dodatkowej ochrony... choć jak widać nie taki dopracowany ten programik :S

Najwyższe wulkany naszej planety mieszczą się w Ameryce Południowej - żaden o wysokości ponad 6000 metrów nie znajduje się poza tym kontynentem.

Dopiero od wysokości 5000 metrów n.m.p., znajdziemy kilku nielicznych reprezentantów z poza Ameryki Południowej.

Proszę o podanie nazw i położenia 3 najwyższych wulkanów nieleżących na terenie Ameryki Południowej.

Słaby zysk :(

Lepsze to niż latanie gąskami po bunkrach bez żadnego zysku. Nawet czasami po satkach złomu nie zbierzesz .

Top 5 powinien bardziej się starać , bo przeważnie po locie gs-ami na U uciekasz nawet jak latasz po graczach z top 300 .

:rolleyes2::D

Na pewno Nalimko "ucieka" na urlop po lotach GSami, w końcu top 300 to dla niego najgroźniejszy przeciwnik :S

Artur Conan Doyle napisał krótkie dzieło Sci-Fi w którym bohaterowie eksplorują pewne niedostępne miejsce na ziemi.

W miejscu tym ze względu na odcięcie od reszty lądu, przeżyły dinozaury,

Jaka lokalizacja geograficzna posłużyła mu za inspirację do osadzenia akcji tej książki?

Skracacze budynków / stoczni / badań można nabyć jedynie podczas eventu który wiąże się z promocją na te przedmioty.

Poza eventem, można je zdobyć jedynie z Ekspedycji, Import/Eksport (raz dziennie) lub Licytatora.

Odnośnie paczek surowców - na to pytanie chyba musisz odpowiedzieć sobie sam, znajać swoje plany rozwoju i braki surowców ;)

Polityki GF do multikont, pushówek moonówek, czy "nafuranych siedzących 24/7" - bo to przecież nie boty! - lepiej komentować nie będę bo dostanę bana

Przykre jest to jak bardzo nieopłaca się grać uczciwie, nie ukrywam że czuję się frajerem który nie łamie zasad...

Tak czy siak uważam że kwestia dodania parametru do universum typu "współczynnik moonkil/kosztu rakiet" jest w porządku, ale jasno podzielmy uni na flotowe / zbilansowane / górnicze.

Wtedy na górniczych niech ten współczynnik wynosi 0.5 np, ale na flotowym, zamiast obecnego 1, niech wynosi 2.

Jeszcze raz podkreślę że przecież od tego jest uni flotowe

Na jednej z lekcji Opieki nad Magicznymi Stworzeniami, Hagrid pokazał klasie osobliwe stworzenia.

Pojawiły się one w filmach, ale nie w cyklu HP lecz Magicznych Stworzeń i Newta Scamandera.

Do jednego z nich Newt był wyjątkowo przywiązany, a sytuacja wymagała oddania tego niewielkego zwierzaka w zamian za informacje.

Na szczęście ich rozstanie nie było długie, choć w rezultacie jego mały przyjaciel mocno się na niego obraził.

O jakim stworzeniu mowa?

Cinek

Problem z Bytomia kojarzę bo mieszkam w Katowicach, a w Bytomiu bywam nierzadko.

Ja jeszcze dodam ilość spalin z stojących nagminnie w korkach samochodów ściśniętych do jednego pasa... :S

Odnośnie bunkrowania moona - pełna zgoda, trwa to długo, ale już nawet nieduża obrona wymaga dodatkowych przygotowań atakującego. Rakiety, anty, trochę klikania.

Teraz jeśli atakujący ma pewność że po ściągnięciu moona zobaczy flotę, to pewnie go to nie zniechęci.

Ale jeśli nie wie, to będzie mu się opłacać marnować surowce na ślepe szukanie czy tu akurat FSuje flota?

Najlepsza ochrona swoich ruchomości i środków to przecież FSy które ciężko przewidzieć agresorowi, wtedy nawet niewielka obrona na moonie powinna wystarczyć i powstrzymać przed atakiem

a mówię to z perspektywy flociarza na jednym z najszybszych universów - Quantum