Posts by Nerthil

Muszę się tu wtrącić bo temat ciekawy:

1. Sam fakt wprowadzenia szybszego eko, już ułatwia obronę przed zrakietowaniem/moonkillem
    2. Moonkill ma wciąż nieporównywalnie większą szansę na zniszczenie GSów niż Moona - w czym więc jest problem? Z tego co widzę często pojawiają się głosy za wpływem poziomu Grawitonów na zwiększanie szansy na moonkill, więc raczej większośc społeczności uważa że szansa jest za mała
    3. Lista universów jest długa i dokładnie opisana - dlaczego z myślą o graniu czystym eko i niechęcią do pilnowania konta wybieracie uni flociarskie z prędkością floty wyżśzą niż x2? Latanie na pałe, niszczenie obrony dla sportu czy ściąganie moonów "bo tak" nie są opłacalne i nikt nie jest w stanie tego robić długo. Jeśli ktoś Cie regularnie farmi to zastanów się dlaczego - może jest na co latać?

Problem zaczyna mi brzmieć jak sytuacja z torami wyścigowymi w polsce.

Debil z debilem kupują za bezcen mieszkanie tuż obok toru, a potem lamenty do urzędów i wojewody że im głośno, że spać nie można. Urząd nad debilem się lituje, tor zostaje zniszczony. To jest rozwiazanie? Ja proponuję zburzyć blok obok toru, niech debil kupi w normalnej cenie w cichej okolicy, zamiast niszczyć rozrywkę tym którzy z niej korzystają.

Tylko debil nawet jak kupi dom na zaciszu to zaraz znajdzie się milion innych rzeczy które przeszkadza i na któe trzeba się skarżyć, prawda?

Jakiego smaku Fasolkę Wszystkich Smaków Bertiego Botta wylosował Dubledore, kiedy na końcu pierwszej części przygód Harrego, odwiedził go w szpitalu po spotkaniu z Quirrellem/Voldemortem?

Ha, o dziwo bez googlania - ratel miodozerny

zgadza się Qnick !

Ratel miodożerny należący do rodziny łasicowatych zamieszkuje większość Afryki i południową Azję aż po Nepal. Jest zmorą pszczelarzy którzy nie potrafia zbudować zabezpieczeń których Ratel by nie sforsował - czy to siłą czy inteligencją. Najczęstszym rozwiązaniem są pułapki, mam nadzieję że w większości w celu złapania i wypuszczenia w dużej odległości od uli.

wspomniani krewni to oczywiście Borsuk i Rosomak

Jeśli chodzi o specyficzny mechanizm, Ratel Miodożerny posiada wywijalną na zewnątrz torbę w odbycie której używa do "zagazowania" i otumanienia pszczół. Tego typu organ/gruczoł posiadają również hiena i mangusta, ale naukowcy nie są zgodni jaka funkcję spełnia u tych gatunków.

Możesz zadawać Twoje pytanie ;)

bo ludzie się różnie pocą

Przepraszam, ale coś mi tu śmierdzi...

Brawo Nerthil, gratuluje. Dokładnie o to mi chodziło, odcinek ogladałem wieki temu, zaskakujacy - najlepsze było to, ze ołów nie może być bliski stanu krzepniecia czyli jak najzimniejszy. Trzeba go podgrzać jeszcze o ok. 100stopni więcej. Wówczas po włozeniu ręki metal do niej nie przywrze i nie wyrządzi większych szkód niz samo ciepło. Zatem piękno tego eksperymentu to porównanie przewodnosci cieplnej gazów i ciał stałych na sposób fakira czyli w stylu PM.

Ja akurat pamiętam eksperyment z oblewaniem się ciekłym azotem bodajże gdzie fenomen tworzenia się powłoki ochronnej która nie pozwalała na odmrożenie/poparzenie ciała został wytłumaczony i zaryzykowałem aplikację do tego problemu. Fajnie że tutaj się sprawdzi, choć miałbym opory przed własnoręcznym zademonstrowaniem tego rozwiązania :D

Tak jak fizyczna, moja wiedza biologiczna to raczej zainteresowanie i samodzielna nauka, więc pytanie będzie pewnie niezbyt trudne:

Proszę o nazwanie stworzenia znanego ze swojego zamiłowania do miodu, na którym ukąszenia broniących swego nektaru pszczół nie robią większego wrażenia. Dodatkowo znane jest z zabijania węży, często nie w celach konsumpcji. Zarówno ukąszenia węża czy całego roju pszczół powodują ewentualnie pewnego rodzaju wstrząs w jego organiźmie, po którym zwierze otrzepuje się i idzie dalej w swoją stronę jak gdyby nigdy nic. Jego Europejski kuzyn jest niegroźnym, nocnym osobnikiem, a jego największy krewny terroryzuje rejony koła podbiegunowego. Przedstawiciele tej rodziny są przebiegłe, wszystkożerne i wzbudzają respekt u zwięrząt większych i silniejszych.

Zwierzę to jest zwodniczo niepozorne, a ewolucja wyposażyła je w pewien zaskakujący mechanizm radzenia sobie z pszczołami.

Jedynye podobny błąd to czasem wybrany przez AGR cel "znika", generuje błąd serwera i wysyłkę trzeba rozpoczynać od nowa

jest to błąd spowodowany zbyt szybkim kliknięciem "dalej" zanim nasza przeglądarka przestanie mielić stronę :P

ale plus taki, że wystarczy wtedy tylko kliknąć cel (moon/planeta) następnie cel misji i gotowe :P

Niestety nie potwierdza mi się ta teoria "za szybko", choć jeśli rozpatrzymy to z punktu widzenia informatyczego to może tak faktycznie być

Tylko jeśli to jest tego kwestia, to teraz trzeba się zastanowić czemu czasami "za szybko" to 0.5 sekundy a czasami 3 sekundy - z obserwacji błąd występuje w różnych scenariuszach i jeśli pojawił się przy pierwszej próbie wysłania misji na dane koordy, to jest duża szansa że pojawi się kolejny raz - taki najdłuższy łańcuszek to 7 błędów z rzędu, pomogła dopiero zmiana pozycji, powrót na pierwotną, wysłanie/próba wysłania na inne koordynaty i dopiero wysłanie na cel wcześniej generujący błędy.

Przy szybkim wysyłaniu często klikam "dalej" zanim przeglądarka skończy mielić, często nawet zanim zacznie wyświetlać zawartość, a misja przechodzi dalej. Czasem natomiast błąd pojawia się kiedy na stronie wysyłki I jestem już dobre kilka sekund.

Ja tu niestety nie potrafię wyłapać powtarzalności

Zakładam że ręka ma być sprawna, więc zamrożenie jej nie wchodzi w grę

Proponuję więc zamoczyć rękę w wodzie i mokrą zanurzyć w ołowiu.

Parująca gwałtownie woda utworzy powłokę ochronną i nie pozwoli dotrzeć gorącemu płynowi do skóry.

Nie dam tylko głowy czy tego typu poduszka bezpieczeństwa wystarczy przez sekundę

Jeszcze raz chciałem dopytać czy zgłoszony jest błąd w podglądzie floty ze jest czarne pole nie mozna wybrać (moon planeta pz ) ?
    Druga sprawa kiedy bedzie % lupu z bandyty ??

W jakich sytuacjach pojawia Ci się błąd z brakiem możliwości wyboru celu?

U mnie ani razu to nie wystąpiło więc jestem ciekaw co to powoduje. Jedynye podobny błąd to czasem wybrany przez AGR cel "znika", generuje błąd serwera i wysyłkę trzeba rozpoczynać od nowa

Odnośnie 100% łupu z bandytów problem jest ponownie zgłoszony, szkoda tylko że w changelogu dalej widnieje jako częśc wprowadzonych poprawek co jest mylące i niezgodne ze stanem faktycznym >.<

brak możliwości wysłania flot pokojowych nie wynika z blokady ataków!

Tylko z błędu powstałego po aktualizacji

PRzez ten błąd nie da się wysłać floty żadnej, dlatego została włączona blokada ataków

A jak odpalić urlop jak flota wysłana przed aktualizacją leci? :)

Tak miło bez zapowiedzi... :foch:

https://board.en.ogame.gamefor…ostID=7151413#post7151413

Problemy ciężko czasem przewidzieć ;)

Okey wiadomo rożnego rodzaju są skutki/przyczyny zrozumiałe posuniecie. Ale bądźmy konsekwentni w wypowiadaniu się/działaniu i informacji związanej z w/w problemem, bo żadnej misji nie da się wysłać. To nie blokada ataków.

Istotna rzecz do odnotowania to kolejność wydarzeń:

1. Wgranie aktualizacji na serwery (niezapowiedzianej na forum X()
    2. Brak możliwości wysłania jakiejkolwiek misji - pokojowej czy militarnej
    3. Włączenie blokady ataków

Tak żeby nie powstało przekonanie że blokada ataków zablokowała wysyłkę misji...

U mnie to samo na Quantum, ale nie widziałem żadnego info o wchodzącym fixie zaplanowanym na 29.07

Jedyne co przez kilka minut serwer wypluł błąd 404 not found

EDIT: U mnie blokada atakó włączona do 13:00