Wersja 7.x - dyskusja

• Widać na uni to wyludnienie z kont. Zrobiło się pusto w układach. Cmentarzysko robi robotę. Dopiero teraz widać, że się coś dzieje pustoszeją układy.

Konta blokowane a potem przenoszone. Po co je blokują?

Teraz to przynajmniej czyściej jest :D lepiej idlaków widać hehe

Tylko czekać aż będzie w końcu dostępny item do przenosin.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• ie taką darmochę. Dla mnie pobyt na u przez 60 dni to 60kkk straty wyd

Zależy, jeden straci 60 drugi 15 a jeszcze inny 100. Ale finansowo masz za darmo, nie musisz płacić i kupować anty. Tym co zależy na surowcu i nie chcą takiego przestoju w pkt a mają możliwość kupić anty to tak zrobią. A tym co średnio obchodzi strata pkt przez 60 dni ale wolą zaoszczędzić na anty to zaczekają grzecznie. Widzę w galach taki proceder już.

• A to ja mam takie pytanie

jak mam napisać do supportu by mi przeniosło konto z cmentarza? :D jakie np uniwersum wybrac w zgłoszeniu? pomijam już drobny fakt że support z tegoż własnie konta na cmentarzu się nie otwiera... właściwie jak się cokolwiek tam kliknie to przestaje działać :D

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• A to ja mam takie pytanie

jak mam napisać do supportu by mi przeniosło konto z cmentarza? :D jakie np uniwersum wybrac w zgłoszeniu? pomijam już drobny fakt że support z tegoż własnie konta na cmentarzu się nie otwiera... właściwie jak się cokolwiek tam kliknie to przestaje działać :D

Wyślij na kraj i serwer na który chcesz się przenieś.

Warunki: konto nie trafi do top20 i serwer ma więcej niż 3 miechy

Logować na serwer można na dwa sposoby:

1. Email i hasłem na stronie: https://ogame.support.gameforge.com/index.php?fld=pl

2. Z dowolnego konta ogame po zalogowaniu:

- u góry klikamy support

- kontakt z support

- pod rozwijaną listą klikamy w "Zmień grę"

- wybieramy gre

- wybieramy wersję językową

i potem standardowo gra/forum/płatność

• A kiedy w końcu pojawi się długo wyczekiwany item przeniesienia konta?

Cytat:

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

/

• Tak można, jak to zrobić masz 4 posty wyże

A niby jakim cudem jeśli fuzja jest niedokończona? I brak Itemu jest. Dlaczego całej procedury niema nigdzie objaśnione? Nigdzie nie ma wzmianki o tym .

Aha czyli wracamy do starej dyskusji łączenia fuzji i cmentarza.

Powtórzę 1000 raz:

Fuzja a cmentarz to dwie różne rzeczy.

Cmentarz to serwer na które są nieaktywne konta. Można tam trafić na dwa sposoby:

- nie logując się 60 dni z załączonym urlopem

- po fuzji mając OFF 35 dni.

To że nie ma fuzji obecnie to nie przeszkadza w tym że cmentarz działa. :|

Jakie teraz pytanie zadasz? Zaskocz mnie.

• To że nie ma fuzji obecnie to nie przeszkadza w tym że cmentarz działa. :|

Jakie teraz pytanie zadasz? Zaskocz mnie.

To to jest nie uczciwe w takim razie. Jedni będą mogli się przenosić a reszta nie. Jak zwykle rozwiązanie super im wyszło nie ma co. Ja się pytam gdzie item do przenoszenia w takim razie dla wszystkich a nie dla wybrańców. Oni tam wcale nie potrafią zarządzać.

dyskusji łączenia fuzji i cmentarza.

Jedno jest powiązane z drugim. Item i cmentarz miał być sposobem na przenoszenie. a tu jedno działa a drugiego brak.

o że nie ma fuzji obecnie to nie przeszkadza w tym że cmentarz dzi

Obecnie nie ale inni mogą przenosić się a reszta nie. Coś tu nie chalo Ja rozumie, że fuzji może nie być na razie ale item powinien chociaż być.

• A więc konto przeniesione zostało z cmentarza, ale.... wyskoczyło mi info że mam więcej kont na tym mailu... no to kliknęłam (bo mnie irytowało to niebieskie okienko :beaten: ) i w ten oto magiczny sposób w lobby wklepało mi zbanowane konto na cmentarzu :beaten::beaten: ktoś coś jak to wywalić z lobby bez zakładania maila i przenoszenia tegoz konta na innego maila? :popcorn:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• A więc konto przeniesione zostało z cmentarza, ale.... wyskoczyło mi info że mam więcej kont na tym mailu... no to kliknęłam (bo mnie irytowało to niebieskie okienko :beaten: ) i w ten oto magiczny sposób w lobby wklepało mi zbanowane konto na cmentarzu :beaten::beaten: ktoś coś jak to wywalić z lobby bez zakładania maila i przenoszenia tegoz konta na innego maila? :popcorn:

Napisz na support, mogę zlecić kasację tego konta.

• U mnie trochę inny problem, konto przeszło fajnie na cmentarzysko (Universe 300) - i co dalej?

W rogu jest ikonka banu do 2038 (w sumie zleci), ale mniejsza z tym. Wchodzę w Destinejszyn Juniwers Selekszyn, wybieram sobie PL, obok ikonka ładowania i temat się zamyka.

No i co dalej? Czy to wina tego bana ? Pisać ticketa? czy trzeba jeszcze poczekać, jak tak to jak długo?

Cytat:

/