Ja mowie za siebie i co wynika z moich obserwacji, jest to powtarzalne, do tego w sojuszu to samo.
Za Ciebie nie moge reczyc, moze za mało zalatasz, moze zle porownujesz, tego nie wiem.
Ja mowie za siebie i co wynika z moich obserwacji, jest to powtarzalne, do tego w sojuszu to samo.
Za Ciebie nie moge reczyc, moze za mało zalatasz, moze zle porownujesz, tego nie wiem.
Jeśli wysyłałaś zawsze kilka ekspów szukając anty i zawsze coś znalazłaś przez ileś tam lat eventów, A tu przez 2 dni nie masz nagle nic od kilku eventów. Wyciągnij sobie wnioski sama. Jest zmiana, zauważalna. Nie trzeba statystyk
Jeśli jeszcze potwierdza to inna osoba i inna to jednak coś jest na rzeczy
Ja przy ostatnim evencie na anty (trzy tygodnie temu?) pobiłem swój osobisty rekord pod względem ilości trafień.
gf ucina szanse na anty na evencie 9x
[...]
pisze do praktykow
Jak widać powyżej na 35.750 ogółem, na anty trafiłem 2.588 razy.
Daje to szansę na trafienie równą 2.588 * 100 / 35.750 = 7,24%
Wczoraj udało mi się wykonać 106 ekspedycji (źródło), podczas których 10 razy trafiłem na antymaterię.
Daje to szansę równą 10 * 100 / 106 = 9,43%
Jeżeli spojrzymy na to ilościowo, to możemy wyliczyć, że te 2.588 ekspedycji było robione w ciągu 514 dni, a więc średnio dziennie na antymaterię trafiałem 5 razy.
Jak łatwo policzyć 10 wczorajszych trafień to w normalnych warunkach dwudniowa norma.
Natomiast jeżeli weźmiemy dzisiejsze wyniki (wartości w nawiasach na górnym obrazku), to otrzymamy 4 trafienia anty w ciągu pierwszych 26 ekspedycji, jakie dziś wysłałem.
Daje to szansę 4 * 100 / 26 = 15,38%
Prawie też wyrobiłem dzienną normę (brakuje jednego trafienia), a przecież jeszcze nie ma nawet 8 rano i jeszcze sporo latania przede mną
Wynikałoby z tego, że nie tylko GF nie zmniejsza szansy na trafienie antymaterii podczas eventu, a nawet ją troszkę zwiększa (bo 9,43% jest większe niż 7,24%). A ilościowo to nawet o 100%.
W ten sposób nasze wzajemne "obserwacje" są sprzeczne.
Albo GF bardzo kogoś nie lubi i specjalnie mu zmniejsza podczas eventu szanse na trafienie anty (analogicznie zwiększając szansę na trafienie swoim pupilom ), albo, co jest bardziej prawdopodobne, po prostu część graczy ma najzwyczajniej w świecie pecha...
Jako ze item przenosin był w okolicy wersji 7x pytam tutaj.
Czy item przenosin na inne kraje jest jeszcze brany pod uwage czy juz ten pomysł jest anulowany ?
Jak teraz wygląda kolejka oczekiwania na pomysły gf ?
wersja 8x z klasami sojuszy ---> cmentarz on ----> fuzja ----> przedmiot zmiany uni ? czy jeszcze jakos inaczej ?
po drodze dałabym jeszcze naprawianie blędów powstających podczas wprowadzania zmian
akurat czekam tylko na przedmiot zmiany uni bo reszta to zmiany kosmetyczne.....ale ze jako jest to na koncu listy to szacuje ze 2 lata jeszcze
Na ten przedmiot poczekasz do przyszłego roku (plotki), dlatego moja rada dla Ciebie jest taka:
włącz urlop, odpocznij od ogame na 2 miesiące, konto trafi na cmentarz, pisz ticketa po tym czasie, że chcesz tu czy tam (pamiętaj o zasadzie top 20 i wieku uni)
wróć do gry,
to samo dotyczy się forum, i my odpoczniemy od Ciebie, a i może Ty zmądrzejesz? nie spróbujesz to się nie dowiesz.
Powrót z cmentarza i przenoszenie maja ten sam mechanizm bo.. przecież powrót z cmentarza to nic innego jak przenoszenie z serwera "cmentarz" na serwer który wybierze gracz. Cmentarz jest zwykłym serwerem tylko z wyłączoną opcją gra - ma to samo api, kordy itd.
Płatnego dodatku nie ma bo mają jakiś problem. Oczywiście można im nie wierzyć w to ale... od kiedy jest cmentarz 547 kont wróciło z cmentarza (do 15 maja). I każde konto musieli ręcznie przenosić. Obrobić ticketa, odpisać graczowi, sprawdzić warunki. Wątpię żeby komuś się chciało to robić mając gotowe narzędzie które omija sporo pracy dla teamu (oni robią wstępną weryfikację) i GF (które przenosi).
Z cmentarza obecnie chyba nie da się nigdzie iść. Mieli awarie. Nie wiem czy już naprawione?
Z cmentarza obecnie chyba nie da się nigdzie iść. Mieli awarie. Nie wiem czy już naprawione?
Nie mieli awarii. Po prostu wszystkie serwery muszą mieć jedną wersję więc możliwe wyjście będzie gdy wszystkie będą mieć wersje 8.0: Ręczny transfer z Cmentarza tymczasowo niemożliwy
Po co z nim piszecie?
On ma swoje zdanie i go nie zmieni.
Po co z nim piszecie?
On ma swoje zdanie i go nie zmieni.
Tak, wiem, zauważyłem. Ale trzeba być dobrej myśli, że w końcu coś się w jego myśleniu zmieni.
Ja tam u bukmachera postawiłem, że jednak zrobi sobie tą przerwę na "zmądrzenie" (istnieje takie słowo?) i po tych dwóch miesiącach dopiero wróci.
Jak tak się nie stanie to się wkurzę, bo pieniądze wyrzucone w błoto.
Wszak przecież cmentarz działa bez zarzutów, kolega wczoraj właśnie zaczął grać na nowym serwerze (przeniesione konto). Cały proces przejścia od zgłoszenia (z serwera A na serwer B) trwał 6 dni, więc fajna sprawa.
Wszak przecież cmentarz działa bez zarzutów, kolega wczoraj właśnie zaczął grać na nowym serwerze (przeniesione konto).
No ciekawe jakim cudem skoro transfer kont z cmentarza jest od ponad tygodnia wstrzymany.
Wszak przecież cmentarz działa bez zarzutów, kolega wczoraj właśnie zaczął grać na nowym serwerze (przeniesione konto).
No ciekawe jakim cudem skoro transfer kont z cmentarza jest od ponad tygodnia wstrzymany.
Wstrzymany nie znaczy że nie działa: Ręczny transfer z Cmentarza tymczasowo niemożliwy
?
Wstrzymany nie znaczy że nie działa: Ręczny transfer z Cmentarza tymczasowo niemożliwy
?
Bardziej zastanawiało mnie to jakim cudem przeniósł się jego kolega, niż fakt działania, czy nie działania samego mechanizmu.
Bardziej zastanawiało mnie to jakim cudem przeniósł się jego kolega, niż fakt działania, czy nie działania samego mechanizmu.
Właśnie tak się zastanawiałam wczoraj bo pojawiły mi się 2 kotna na cmentarzu nowe: 22 i 20 maja
Może podać nick to sprawdzimy jak wygląda w moich logach!
Cmentarz był wstrzymany bo była informacja. A czy już działa? Nie sądzę
polecam urlop bo juz jest 5 nowych bledow z wersji 8x w tym brak mozliwosci wyslania floty.
gf miszcz
Jeśli pojawiają się takie błędy to lepiej fs wysłać na dłużej lub urlop
Jeśli pojawiają się takie błędy to lepiej fs wysłać na dłużej lub urlop
Za dużo chętnych na floty, żeby bawić w bfs. Sam załączyłem urlop i mam nadzieję, że nowa wersja troszkę się ustabilizuje bo smutno byłoby stracić flotę przez niemożność jej posłania (nawet w cholerę).