Płacz jest o to, że powoli idzie ta cała naprawa i reszta uni czeka na LF.
Chyba na święta nie wejdzie a nie wiem czy w nowy rok nawet.
Płacz jest o to, że powoli idzie ta cała naprawa i reszta uni czeka na LF.
Chyba na święta nie wejdzie a nie wiem czy w nowy rok nawet.
Ale oni nic nie naprawią. Problem jest w tym, że na starych uniwersach każdy ma wysoko nanity i dużo surowców. Rozbudowa LF muli serwer i tu jest problem.
Rozwiązaniem byłoby tak jak napisałem wyżej, uruchamianie LF stopniowo kilku/kilkunastu osobom, po czym przerwa i za tydzień kolejni dostają LF. Aktywnych graczy nie jest tak dużo i w miesiąc czy dwa aktywni by mieli. A Ci co wrócą z urlopów dostaną później.
Serio to kwestia aktywności graczy i tak słabych serwerów?
Np na Kalyke jest 6 galaktyk, co daje miejsce na 44910 planety. Zakładając, że średnio każdy ma 16 palet, daje to miejsce na 2807 graczy Aktywnych codziennie jest średnio 50 maks do 100. Galaktyki w większości świecą pustakami, jeśli serwery nie wyrabiają, to co by się działo przy grze bez LF z pełnym obłożeniem graczy na danym UNI?
Np na Kalyke jest 6 galaktyk,
7 galaktyk.
Np na Kalyke jest 6 galaktyk,
7 galaktyk.
Racja, dzięki za czujność
Czyli potencjalnie 52 395 dostępnych planet, przy średniej 16 na gracza, daje to liczbę graczy 3274
Chodzi mi o to, że jak uni startuje i gra sporo graczy to nie robią badań i budynków jeden po drugim - bo nie maja tylu surowców i nanitów które na to pozwolą.
Na starym uniwersum masz mniej graczy, ale każdy z nich ma wysoko nanity i ma dużo surowców co pozwalają na robienie badań i budynków LF w ciągu sekundy. I jak kazy z nich odpali te badania i budynki to serwer się dławi. Tak samo jak przy starciu z milionami statków.
Mogliby to rozwiązać jakoś żeby chociaż po nowym roku to wdrożyć na resztę uni.
Mieli sporo czasu na to od września a zaraz styczeń.
bez jaj
Mogliby to rozwiązać jakoś żeby chociaż po nowym roku to wdrożyć na resztę uni.
Mieli sporo czasu na to od września a zaraz styczeń.
bez jaj
Szczerze, jak mają to wypuścić w tym tygodniu i udać się na zasłużoną przerwę urlopowo świąteczną. To wolę, żeby wcale nie uruchamiali. Pamiętasz sytuację z rynkiem wypuszczonym tuż przed świętami - nie chce powtórki.
Nie daj Boże pomnoży surowce sąsiadowi, a nie mi.
tuację z rynkiem wypuszczonym tuż przed świętami - nie chce powtórki.
Nie daj Boże pomnoży surowce sąsiadowi, a nie mi.
Dlatego napisałem, że po nowym roku już. Lepiej nie ryzykować już tego w tym starym roku hehe
Tak sobie pozwolę napisać następny post.
Testuje sobie od kilku dni na nowym uni Lacerta.
Budynki robią się w sekundach i jest cała masa graczy, którzy grają.
Nic się nie zawiesza jeśli chodzi o budynki.
Flota mała bo mała ale wraca normalnie bez zawieszek.
Tak się zastanawiam co jest z u68 czy innymi skoro tu wszystko hula jak należy.
Obciążenie serwera spore bo masa nowych graczy gra i to grubo w pkt idzie.
O jaką politykę tutaj chodzi.
Może jednak warto się przyjrzeć temu bliżej
i po nowym roku wprowadzić LF i zobaczyć czy będzie katastrofa czy tylko straszą.
Bo to już trwa 4 miesiące, lepiej chyba nie będzie po tym nowych poprawkach.
Czy wy też uważacie,że specjalistyczne budynki do rozwoju ludzkiej rasy są bardzo drogie w porównaniu z innymi rasami ?
budynki do rozwoju ludzkiej rasy są bardzo drogie w porównaniu z innymi rasam
Ja już o tym gdzieś pisałem i porównywałem i tak rasa ludzka jest najdroższa i najdłużej się buduje z tego co pamiętam.
Display MoreJa dodam swoje spostrzeżenia na temat ras.
Według mojej opinii można uporządkować rasy wg. tego ile energii będzie potrzebne na jej utrzymanie przez wszystkie budowle na średnim poziomie:
1. Rocktal ok. 80 tyś. energii
2. Human ok. 35 tyś.
3. Mechy ok. 35 tyś.
4. Kaelesh ok 30 tyś.
Według czasu budowania, od najbardziej czasochłonnych budynków:
1. Human
2. Roktal
3. Mechy
4. Kaelesh
Pisałem co prawda o czasie budowania ale to się wiąże z ilością wydanych surowców.
Udalo mi sie niedawno wbic czwarta technologie w badaniach T3. Wybralem "obsydianowe wzmocnienei oslon" myslac naiwnie, ze badanie to bedzie miec jakikolwiek wplyw na wzmocnienie obrony. I dupa! bonusy sa tak zalosne, ze caly ciezki proces rozwoju FZ az do tego 4 badania w drzewku technologii T3 wydaje sie po prostu smieszny. Po cholere bylo sie tak meczyc jak te bonusy jednych z ostatecznych ( i najciezej dostepnych) technologii sa g. warte. Serio, bonusy sa tak gowno warte, ze caly trud i praca wlozona do otrzymania prawie sie nie oplaca. Jesli zastanawiasz sie nad tym, czy warto. odpowiedz: nie warto. Najlepiej ograniczyc sie do T1-T2 i rozwijac eko, normalne badania. T3 to zabawa dla jakichs tam kont z top1-100. Nie wiem, dla ludzi ktorzy maja duzy nadmiary surowcow do spalenia...a efekt tych badan chyba mozna poczuc (odrobine) majac z 15 planet i na kazdej rozwiniete badania T3 do conajmniej 10/20+ poziomow, a ile to pozera surowcow to sami sie przekonacie. Fk it. Troche szkoda bo bardzo mi sie podobaly FZ, ale po T2 zabawa sie konczy i juz nie warto sie w to bawic. No chyba, ze macie wymaksowane wszystko na planetach i juz doslownie nic innego nie ma do roboty.
Udalo mi sie niedawno wbic czwarta technologie w badaniach T3. Wybralem "obsydianowe wzmocnienei oslon" myslac naiwnie, ze badanie to bedzie miec jakikolwiek wplyw na wzmocnienie obrony. I dupa! bonusy sa tak zalosne, ze caly ciezki proces rozwoju FZ az do tego 4 badania w drzewku technologii T3 wydaje sie po prostu smieszny. Po cholere bylo sie tak meczyc jak te bonusy jednych z ostatecznych ( i najciezej dostepnych) technologii sa g. warte. Serio, bonusy sa tak gowno warte, ze caly trud i praca wlozona do otrzymania prawie sie nie oplaca. Jesli zastanawiasz sie nad tym, czy warto. odpowiedz: nie warto. Najlepiej ograniczyc sie do T1-T2 i rozwijac eko, normalne badania. T3 to zabawa dla jakichs tam kont z top1-100. Nie wiem, dla ludzi ktorzy maja duży nadmiary surowcow do spalenia...a efekt tych badan chyba mozna poczuc (odrobine) majac z 15 planet i na kazdej rozwiniete badania T3 do conajmniej 10/20+ poziomow, a ile to pozera surowcow to sami sie przekonacie. Fk it. Troche szkoda bo bardzo mi sie podobaly FZ, ale po T2 zabawa sie konczy i juz nie warto sie w to bawic. No chyba, ze macie wymaksowane wszystko na planetach i juz doslownie nic innego nie ma do roboty.
ale czytałeś opisy prawda? zanim wrzucałeś badanie do zrobienia? w żadnym miejscu nie było napisane, że badanie zwiększa jakość, tylko obniża koszty i czas badania:
Enhancing the Psionic Shield Matrix reduces the costs and research time of shield technology with each level. Więc o co kaman?
twierdzenie, że badania T3 są gówno warte można wsadzić sobie w .. gdyż masz w nich np badania na zwiększenie statystyk dla okrętów więc flociarz będzie zadowolony.
Dla kopalnianych dziadków masz badanie na pełzacze, a i odkrywca ma wrzucone coś o antymaterii na ekspach.
Prawda, że te bonusy nie są jakieś super efektywne na pierwszych poziomach, ale na wyższych robią robotę.
Zgodzę się natomiast, że połowa z bonusów T3 jest bezużyteczna.
Udalo mi sie niedawno wbic czwarta technologie w badaniach T3. Wybralem "obsydianowe wzmocnienei oslon" myslac naiwnie, ze badanie to bedzie miec jakikolwiek wplyw na wzmocnienie obrony. I dupa! bonusy sa tak zalosne, ze caly ciezki proces rozwoju FZ az do tego 4 badania w drzewku technologii T3 wydaje sie po prostu smieszny. Po cholere bylo sie tak meczyc jak te bonusy jednych z ostatecznych ( i najciezej dostepnych) technologii sa g. warte. Serio, bonusy sa tak gowno warte, ze caly trud i praca wlozona do otrzymania prawie sie nie oplaca. Jesli zastanawiasz sie nad tym, czy warto. odpowiedz: nie warto. Najlepiej ograniczyc sie do T1-T2 i rozwijac eko, normalne badania. T3 to zabawa dla jakichs tam kont z top1-100. Nie wiem, dla ludzi ktorzy maja duży nadmiary surowcow do spalenia...a efekt tych badan chyba mozna poczuc (odrobine) majac z 15 planet i na kazdej rozwiniete badania T3 do conajmniej 10/20+ poziomow, a ile to pozera surowcow to sami sie przekonacie. Fk it. Troche szkoda bo bardzo mi sie podobaly FZ, ale po T2 zabawa sie konczy i juz nie warto sie w to bawic. No chyba, ze macie wymaksowane wszystko na planetach i juz doslownie nic innego nie ma do roboty.
ale czytałeś opisy prawda? zanim wrzucałeś badanie do zrobienia? w żadnym miejscu nie było napisane, że badanie zwiększa jakość, tylko obniża koszty i czas badania:
Enhancing the Psionic Shield Matrix reduces the costs and research time of shield technology with each level. Więc o co kaman?
sorry ale co ty pierdzielisz? weź przeczytaj jeszcze raz co napisałem bo nie wiem z czym do mnie..
reszty twojej wypowiedzi nawet nie chce mi się cytować bo to jakaś kompletna głupota i nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem.
Faktycznie bonusy są dość mizerne a nakłady na ich zrobienie w niektórych przypadkach ogromne.
Kwestia stosunku nakładów do potencjalnych zysków.
Każdy określa sobie sam jaką będzie miał efektywność.
Ale to są dylematy indywidualne dla graczy.
Kto ile jest w stanie wydać na jakieś badanie mimo małej korzyści ale jednak znaczącej na wyższych poziomach.
Tych co stać zrobią.
Inni odpuszczą.
Trzeba robić co kto chce i się cieszyć ale przemyśleć zanim się zacznie w coś inwestować.
Czy aby na pewno to warto robić.
Ktoś już doszedł do wzmocnienia odkrywcy? Można tam jakie dodatkowe sloty wyciągnąć czy nie?
Echhh zamotałam się, poprawione
Ruda zapotaj 100% anty nastepna raza 😂😂😂 byłbym wdzięczny :E
Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest miałem 4mld ludzi wrzuciłem badanie i zostało 1mln ludzi i wszystko sie zablokowało teraz mam czekać 2 dni aż się populacja odnowi ?
czekac i modlic sie by znow nie umarli ja tak mamn codziennie
a jak zglaszalam to gracze pisali ze mam za malo jedzenia dlatego umieraja