Wersja 9.X - dyskusja

• Ruda bardziej to tutaj :D

12.10: Wersja 9.0.6

w Twoim linku to tylko info kiedy na normalne serwery ta wersja trafi :P

Opierając się na budynku mechów Nano-Boty -> Generał otrzymuje dok wraz z bonusem wysyłając swoją flotę z księżyca. Tak samo wygląda to w obronie.

fakt, pytanie czy to ma tak działać, ALE jeśli tak ma działać to wychodziłoby, że i u rocków budynek powinien się odnosić do moona również :>

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Wrzuciłam ten link ponieważ dzisiaj się to pojawiło na serwerach, jak klikniesz na numer wersji to pokaże Ci się temat o którym mówisz ;)

Dzisiaj udało mi się sprawdzić ten budynek u mechów, więc zakładam że ten od rocków działa tak samo.

• nie działa, poza tym pytałam czy budynki LF mają zastosowanie do moonów, odpisałaś, że nie mają. No i w praktyce budynek u rocktalów działa wyłącznie do planety.

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• w poscie Rudej, albo po prostu w link z mojego postu który od razu odsyła do tematu gdzie opisane są zmiany

pnZMuihsj

S. King

• o naprawieniu BONUSU badania, czyli można się domyśleć, że bonus wysłanników ALBO się nie sumował, ALBO, co bardziej prawdopodobne, najzwyczajniej NIE działał...

pnZMuihsj

S. King

• To i tak się nie zgadza bo mma poz na 1 więc powinno przyspieszyć tyle co nic ale mniejsza z tym

To nieźle :)

Jeżeli Ty masz na poziomie 1, a ja na poziomie 16 i latają nam tak samo lub podobnie, to chyba czas najwyższy zmienić taktykę i priorytety :)

Je jeszcze dodam, ze te bonusy od prędkości tez chyba coś nie tak działają...bo napędy fuzyjne u ludzi ma na 13, napęd plazmowy u Mechów także na 13, obie rasy aktywne, a transki latają chyba tak samo

Może to ktoś potwierdzić ? Pisze 'chyba' bo nie pamiętam jaką miałem prędkość transporterów zanim klikłem te badania, ale mam wrażenie, że loty trwają tak samo.

To samo się tyczy jeżeli chodzi o kolekcjonowanie punktów doświadczenia - kilka dni temu miałem podejrzenia, ale teraz jestem pewny ze szansa odkryć rasy w układach, nie jest taka sama jak wcześniej.

Na 'już' mogę wymienić trzy różne niki graczy z u68, które są na różnym top, a wszyscy mają podobne obserwacje.

Chciałbym mieć też pewność, że ta zmniejszona szansa odkryć - dotyczy wszystkich kont, a nie tylko nie licznych.

Bo też niestety mam takie wrażenie, patrząc i sugerujac się przyrostami w statach, że ta zmniejszona szansa nie dotyka wszystkich graczy jednakowo.

No chyba ze faktycznie..co do odkrywania ras..od ostatnich aktualizacji stała się ważna klasa konta. Ale to chiałbym/chcielibyśmy wiedzieć.

Bo na chwile obecną, bez tej wiedzy i całkiem z osobistej strony, straciłem sens regularnego wykupywania dodatkowych slotów i braniu udziału w wyścigu w statch.

• Może to ktoś potwierdzić ? Pisze 'chyba' bo nie pamiętam jaką miałem prędkość transporterów zanim klikłem te badania, ale mam wrażenie, że loty trwają tak samo.

Nie będzie dużych różnic w lotach chyba, że masz na każdej planecie badania zwiększające prędkość to wtedy trochę sekund pójdzie.

• To i tak się nie zgadza bo mma poz na 1 więc powinno przyspieszyć tyle co nic ale mniejsza z tym

Pisze 'chyba' bo nie pamiętam jaką miałem prędkość transporterów zanim klikłem te badania, ale mam wrażenie, że loty trwają tak samo.

https://proxyforgame.com/pl/ogame/calc/flight.php

kiedyś strona działała dobrze ;>

• Aby się upewnić możesz deaktywować formy życia na planetach, sprawdzić wartości i włączyć je z powrotem.

Jesli chcesz sprawdzić tylko badania form życia, zrób free reset, sprawdź i przywróć je

Na Bermudzie wszystko działa jak powinno.

• Pytanie mam a nie wiem gdzie go napisać i piszę tu

Co się dzieje na Bermudzie! Od jakiejś godziny w piątek do teraz prawie wszystko nie działa (logowanie na konto, wysyłanie statków, kliknięcie w budynek i jego rozbudowę no wszystko wszystko)

Naprawią to?

„A teraz chodź tu do mnie, (ja muszę żyć)

będę opowiadał czary Ci

I tylko siądź koło mnie, (ja muszę żyć)

takich rzeczy nie usłyszał nikt,

Zamienię Cię O-o-o,

w koraliki które zawsze mam.

I nie bój się O-o-o,

nie pozostawię cię w ciemnościach złych.”

u40 -->u69-->uNekkar-->uKalyke