Rób jak uważasz
Podejrzewam, że niewielu graczy zdecyduje się na odbiór badania jako nagrody. Górników jednak jest większość, a im bardziej się chyba jednak przyda kopalnia.
No właśnie - niekoniecznie.
10 planet z 44lvl kryształu da wydobycie godzinowe 4,465 mln/h. Podbicie o jeden lvl na jednej planecie (9x44+1x45) da łącznie 4,523 mln/h. Natomiast podbicie plazmowej o 1lvl da więcej o 0,66% od całości, czyli 4,495 mln/h. Różnica jest, ale raczej symboliczna. Im ktoś ma więcej planet i będzie rozwijał dalej kopalnie, tym bardziej się opłaca wziąć jako nagrodę lvl up plazmowej.
Bardziej chodziło mi o różnicę w kosztach - 45 lvl kopalni to 69 miliardów surki. Plazmowa na 23 lvl - 28 miliardów. Rzeczywiście z punktu widzenia opłacalności w wydobyciu badanie może okazać się lepsze, ale mając na uwadze darmowe 28kkk lub 69kkk chyba wolałbym to drugie
W pierwszym odruchu też tak pomyślałem, bo mam jedną kolonie z kryształem na 45, więc darmowy poziom 46 brzmi mega, jednak po namyśle, wolę przepchnąć plazmową o ten jeden poziom za odłożone surowce i dostać drugi za darmo, gdzie da to większą korzyść dla całego eko
Punkty za kopalnie są kuszące, ale bardzo wątpię żebym tak wysoko podniósł resztę planet żeby zrównać poziom.