Witam, chcialbym zaproponowac moze naszemu suportowi, aby podsuneli pomysl do GF aby misie poszukiwania artefaktow mialy znacznie wiekszy % udanych lotow, chodzi o to ze srednio 65% tych misji jest pusta, moze mozna bylo by to zredukowac do powiedzmy 30% pustych a te dodane 35% dodane do udanych niech to beda nawet male eventy typu 1-20 artefaktow. to znacznie usprawnilo by proces rozbudowy LF na koncie

Artefakty i ich zmudne poszukiwanie
-
-
interesuje cię to miejsce: https://board.en.ogame.gamefor…230-feedback-suggestions/
-
Mogę powiedzieć od siebie iż próbowaliśmy / próbujemy na discordzie przepchać jakiekolwiek zmiany z tym związane. Ale jedyne co z tego wyszło - to głupi event z artefaktami... głupie itemy... wiadomo o co chodzi. Przy dyskusji dekle z GF powiedziały tylko tyle że nie widzą sensu zmian bo nie można za szybko i za łatwo tych lf robić, a obecny stan rzeczy jest ustawiony / uzgadniany z "graczami" i to gracze zadecydowali o tym ze tak jest dobrze więc żadnych zmian ułatwiających zdobywanie artefaktów czy stawianie LF nie planują i nie będzie. Luźno przytoczyłem wypowiedź pewnego Zera z GF który tak to wytlumaczył.
Wiec... dostaliśmy event z nagrodami za zbieranie artefaktów, ciche nerfy w backendzie i gówniane itemy jak exp do LF czy "paczki artefaktów". Tyle - przynajmniej na razie udało się zyskać co jest po prostu ironią na sugestie / propozycje co do zwięszenia czy limitu lotów dziennego czy samego "magazynu / limitu artefaktów które możesz trzymać na koncie.
-
-
to slabo troche, bo szukanie tych artefaktow i tak ogromny % putych misji jest strasznie deprymujacy , od dwoch tyg robie sobie rase i szukanie tego juz mi uszami wychodzi, jeszcze tyle do zrobienia przede mna a juz mi sie tez odkrycia koncza co juz jest pewne ze kolejna rasa to dobry rok zbierania odkryc/artefaktow
-
Jest to masakryczny grind, fakt. Dopiero skończyłem robić rasę a mam jeszcze do dobicia 100 levele i żygać się tym chce. Wolałbym farmić idlery kolonizatorami.
-
to głupi event z artefaktami.
Z tego głupiego eventu można było z 17k artow zrobić, 150 misji dziennie latajac, myslę że to wystarczajaco dużo...
Dla mnie zmiany powinny byc takie:
- zwiekszenie magazynu artefucktow do 12k
- wartości % z eventu powinny być wprowadzone na stałe - 50% puste, 35% artefakty, 10% FŻ, 5% dziury
- mogliby faktycznie zamiast tylu pustych wprowadzić jeszcze jakiś inny typ zdarzenia na 1-3% np. możlwość znajdowania anty, itemów czy handlarzy.
- nie powinno być limitu 100 poz. rozwinięcia form.
Co do eventu, uważam, że środek płatniczy w postaci artefaktow ma potencjal, jedyne na co można narzekać to tymczasowość przedmiotow, tego nie powinno być - jak w obecym evencie z nagrodami - kilka przedmiotów było tymczasowych, a brak o tym informacji przy odbiorze, mam się domyślać co mi zniknie, a co nie?
-
to głupi event z artefaktami.
Z tego głupiego eventu można było z 17k artow zrobić, 150 misji dziennie latajac, myslę że to wystarczajaco dużo...
Co do eventu, uważam, że środek płatniczy w postaci artefaktow ma potencjal, jedyne na co można narzekać to tymczasowość przedmiotow, tego nie powinno być - jak w obecym evencie z nagrodami - kilka przedmiotów było tymczasowych, a brak o tym informacji przy odbiorze, mam się domyślać co mi zniknie, a co nie?
Pod warunkiem że będziesz na niego wyczekiwał... faktycznie tyle ich zbierzesz, i będziesz akurat pod niego ustawiał zabudowę. Bo to wybacz ale troche z dupy tłumaczenie "Można było z eventu.... " ... event to event. Mowa tutaj o czymś zupełnie innym, a jeszcze było by to powiedzmy logiczne co napisałeś gdybyś mógł te 17k artefaktów na koncie trzymać. A jak wiemy nie możesz bo limitu 3600 też nie zwiększą.
CO do środka płatniczego - czyli artefaktów, ma on sens w przypadku tylko tych graczy którzy nie muszą, nie potrzebują bądź nie planują ich użycia na nic innego. W przeciwnym wypadku to takie trochę wymuszanie BYĆ albo NIE BYĆ... albo robię LF albo wydaję na głupoty,.
-
Ktoś kiedyś sugerował, że mogliby zmodyfikować badanie Międzygalaktyczni Posłańcy i po prostu każdy level dodawałby x% szansy na pozytywy: artefakty / exp.
-
zmodyfikować badanie Międzygalaktyczni Posłańcy i po prostu każdy level dodawałby x% szansy
Faktycznie, to też byl dobry pomysł: Odkrycia form życia poziom 100 co dalej ?
Bonus ok. 40-60% by się przydał bo zbieranie faktycznie długo trwa, ostatnio też trochę losowałem, a nuż się uda - wniosek: nie polecam tej metody
.
nginx Z eventem też pisałem że to powinna być stała zakładka jak handlarz, i stąd się bierze stały bonus i całe zamieszanie, byłby po prostu sklep itemków z cenami, może nawet można by wymienić 1500 artefaktów na paczkę 1000 artów żeby obejść pojemność magazynu, opcji jest wiele, wiec proponuj dalej na diskordzie, może coś przejdzie..