Artefakty i ich zmudne poszukiwanie

• Witam, chcialbym zaproponowac moze naszemu suportowi, aby podsuneli pomysl do GF aby misie poszukiwania artefaktow mialy znacznie wiekszy % udanych lotow, chodzi o to ze srednio 65% tych misji jest pusta, moze mozna bylo by to zredukowac do powiedzmy 30% pustych a te dodane 35% dodane do udanych niech to beda nawet male eventy typu 1-20 artefaktow. to znacznie usprawnilo by proces rozbudowy LF na koncie

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Mogę powiedzieć od siebie iż próbowaliśmy / próbujemy na discordzie przepchać jakiekolwiek zmiany z tym związane. Ale jedyne co z tego wyszło - to głupi event z artefaktami... głupie itemy... wiadomo o co chodzi. Przy dyskusji dekle z GF powiedziały tylko tyle że nie widzą sensu zmian bo nie można za szybko i za łatwo tych lf robić, a obecny stan rzeczy jest ustawiony / uzgadniany z "graczami" i to gracze zadecydowali o tym ze tak jest dobrze więc żadnych zmian ułatwiających zdobywanie artefaktów czy stawianie LF nie planują i nie będzie. Luźno przytoczyłem wypowiedź pewnego Zera z GF który tak to wytlumaczył.

Wiec... dostaliśmy event z nagrodami za zbieranie artefaktów, ciche nerfy w backendzie i gówniane itemy jak exp do LF czy "paczki artefaktów". Tyle - przynajmniej na razie udało się zyskać co jest po prostu ironią na sugestie / propozycje co do zwięszenia czy limitu lotów dziennego czy samego "magazynu / limitu artefaktów które możesz trzymać na koncie.

• to slabo troche, bo szukanie tych artefaktow i tak ogromny % putych misji jest strasznie deprymujacy , od dwoch tyg robie sobie rase i szukanie tego juz mi uszami wychodzi, jeszcze tyle do zrobienia przede mna a juz mi sie tez odkrycia koncza co juz jest pewne ze kolejna rasa to dobry rok zbierania odkryc/artefaktow

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• to głupi event z artefaktami.

Z tego głupiego eventu można było z 17k artow zrobić, 150 misji dziennie latajac, myslę że to wystarczajaco dużo...

Dla mnie zmiany powinny byc takie:

- zwiekszenie magazynu artefucktow do 12k

- wartości % z eventu powinny być wprowadzone na stałe - 50% puste, 35% artefakty, 10% FŻ, 5% dziury

- mogliby faktycznie zamiast tylu pustych wprowadzić jeszcze jakiś inny typ zdarzenia na 1-3% np. możlwość znajdowania anty, itemów czy handlarzy.

- nie powinno być limitu 100 poz. rozwinięcia form.

Co do eventu, uważam, że środek płatniczy w postaci artefaktow ma potencjal, jedyne na co można narzekać to tymczasowość przedmiotow, tego nie powinno być - jak w obecym evencie z nagrodami - kilka przedmiotów było tymczasowych, a brak o tym informacji przy odbiorze, mam się domyślać co mi zniknie, a co nie?

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Pod warunkiem że będziesz na niego wyczekiwał... faktycznie tyle ich zbierzesz, i będziesz akurat pod niego ustawiał zabudowę. Bo to wybacz ale troche z dupy tłumaczenie "Można było z eventu.... " ... event to event. Mowa tutaj o czymś zupełnie innym, a jeszcze było by to powiedzmy logiczne co napisałeś gdybyś mógł te 17k artefaktów na koncie trzymać. A jak wiemy nie możesz bo limitu 3600 też nie zwiększą.

CO do środka płatniczego - czyli artefaktów, ma on sens w przypadku tylko tych graczy którzy nie muszą, nie potrzebują bądź nie planują ich użycia na nic innego. W przeciwnym wypadku to takie trochę wymuszanie BYĆ albo NIE BYĆ... albo robię LF albo wydaję na głupoty,.

• zmodyfikować badanie Międzygalaktyczni Posłańcy i po prostu każdy level dodawałby x% szansy

Faktycznie, to też byl dobry pomysł: Odkrycia form życia poziom 100 co dalej ?

Bonus ok. 40-60% by się przydał bo zbieranie faktycznie długo trwa, ostatnio też trochę losowałem, a nuż się uda - wniosek: nie polecam tej metody :trollface:.

nginx Z eventem też pisałem że to powinna być stała zakładka jak handlarz, i stąd się bierze stały bonus i całe zamieszanie, byłby po prostu sklep itemków z cenami, może nawet można by wymienić 1500 artefaktów na paczkę 1000 artów żeby obejść pojemność magazynu, opcji jest wiele, wiec proponuj dalej na diskordzie, może coś przejdzie..

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis