Brak możliwości wysłania floty
-
- Rozwiązane
- 8.1.0
- macer
- Closed
-
-
Pytanie czy do 13 wszystko będzie ok czy dalej blokada? niech dadzą jakieś info albo od razu blokada na cały dzień i gitara do 20
-
Art wskaż proszę miejsce gdzie informowałeś na forum o planowanej na dzisiaj aktualizacji. Bo na forach kilku krajów widzę taką informację, a na naszym nie. To już któryś raz taka sytuacja ma miejsce.
I dzięki za ten post o awarii - dzięki że na bieżąco nas informujecie. Już 1,5h trwa problem, od wczoraj są info o aktualizacji na innych forach. Dzięki że jesteście aż tak na bieżąco.
Oczywiście wiem, jak na pkp: za problemy komunikacyjne, przepraszamy
-
W związku z powstałymi problemami technicznymi, związanymi z dzisiejszą aktualizacją gry, wszystkie Universa mają blokadę ataków do godziny 13:00.
W razie aktualizacji informacji będziemy informować Was na bieżąco.Nom jest oficjalnie potwierdzenie ale jak wyżej kolega napisał nie było info o żadnej aktualizacji ?
Gdyby była to każdy miał by czas się przygotować, że mogą wystąpić problemy bo już jesteśmy do tego przyzwyczajeni i można było by uniknąć utraty flot itp.
[ciach]
Offtop usuwam - Administrator Forum Toadie
-
Masz rację, nie ma na forum informacji o aktualizacji. Informacja została przeoczona. Jak tylko aktualizacja zostanie poprawiona, umieszczę post o niej.
Jest to kolejna wersja usuwająca kilka wcześniejszych błędów, jak widać wprowadzająca też jeden poważny nowy...
-
-
Wybacz, ale nie wrzucacie poprawek, a zepsutki. Nazywajmy to po imieniu.
Po ostatniej aktualizacji praktycznie się grać nie da. Nawet statystyki są zepsute (wszyscy +24). Zamiast wgrywać kolejne wersje weźcie najpierw naprawcie dotychczasowe.
Macie problemy dosłownie na każdym polu. Na Ksantypie gość dostał bana z powodem 'do wyjaśnienia' a GO od 4 dni nie odpisuje. Jak można do czegoś takiego dopuścić? Dosłownie na każdym polu dajecie ciała.
Wróciłem do gry po 10 latach ze względu na ciepłe sentymentalne wspomnienia. Bardzo tego żałuję, bo teraz będę ogame wspominać nie jako coś przyjemnego, a prawdziwy gniot.
-
Wybacz, ale nie wrzucacie poprawek, a zepsutki. Nazywajmy to po imieniu.
Po ostatniej aktualizacji praktycznie się grać nie da. Nawet statystyki są zepsute (wszyscy +24). Zamiast wgrywać kolejne wersje weźcie najpierw naprawcie dotychczasowe.
Ostatnie problemy właśnie wychodzą z dokonywanych poprawek w kodzie... Ale jak to mówią memy:
Macie problemy dosłownie na każdym polu. Na Ksantypie gość dostał bana z powodem 'do wyjaśnienia' a GO od 4 dni nie odpisuje.
Nie wiem, o którą sprawę chodzi. Jednak tego typu blokady są rozpatrywane tak szybko jak to możliwe i zależy to od złożoności sprawy oraz kontaktu z graczem.
-
kontaktu z graczem.
Gracz żyje, sprawdza 10 razy na dobę czy ktoś raczył odpisać. A co, teraz trzeba Was na kawę zapraszać ?
-
kontaktu z graczem.
Gracz żyje, sprawdza 10 razy na dobę czy ktoś raczył odpisać. A co, teraz trzeba Was na kawę zapraszać ?
pisemnie zaprosic i poczekac na odpowiedz dwa tygodnie ^^
-
-
czy blokada do 16;00 jest na 100 procent pewna? Pytam w kontekście ewentualnej drzemki.
Tak pokazuje więc tak będzie minimum. Ostatnio pisali ze raz danej blokady ściągać wcześniej nie będą
Zmienili z 13 na 16 bo wcześniej pokazywało 13
-
Aktualizacja:
Blokada ataków została przedłużona do godziny 16:00
Art miałem już nie pisać postów w tym wątku -ale. Jak dajesz info to doprecyzuj to proszę. No chyba ze mamy jakiegoś "hofixxa" czy jak wy tam to zwiecie do stwierdzenia blokada ataków.
Powinno być oraz/i każdego rodzaju innego ruchu floty dodane.
-
Aktualizacja:
Art miałem już nie pisać postów w tym wątku -ale. Jak dajesz info to doprecyzuj to proszę. No chyba ze mamy jakiegoś "hofixxa" czy jak wy tam to zwiecie do stwierdzenia blokada ataków.
brak możliwości wysłania flot pokojowych nie wynika z blokady ataków!
Tylko z błędu powstałego po aktualizacji
PRzez ten błąd nie da się wysłać floty żadnej, dlatego została włączona blokada ataków
-
"brak możliwości wysłania flot pokojowych nie wynika z blokady ataków!
PRzez ten błąd nie da się wysłać floty żadnej, dlatego została włączona blokada ataków"
I nie można było tak od razu napisać? Do tej pory były informacje nieczytelne. Na pewno było by mniej niepotrzebnego gadania
Dzięki Nerthil
-
Aktualizacja:
brak możliwości wysłania flot pokojowych nie wynika z blokady ataków!
PRzez ten błąd nie da się wysłać floty żadnej, dlatego została włączona blokada ataków
Wiem o tym, że po aktualizacji stało się to że nie da się wysłać floty i dlatego są poczynione dalsze kroki do naprawiania tego. Ale ile razy była blokada ataków- dużo i innego rodzaju misje da się wysyłać podczas jej trwania. Ja wiem, że się wywaliło to po aktualizacji Ty również. Tylko czy taki gracz x co wejdzie na forum zobaczy w ostatni post o Awarii. "Powie eh dobra zdarza się zrobię zwózki i inne pożyteczne rzeczy na koncie a tu cyk nie pyka".
Koniec tematu z mojej strony informacja niedoprecyzowana. Wystarczyło tylko dodać adnotacje z każdym postem co jest przyczyną blokady ataków. Ale nie mój cyrk nie moja dodatkowa robota. Ni mówię już o przekazaniu informacji o "aktualizacji" po aktualizacji.
-
dobra zrobiliscie sobie blokade atakow awaria itp. wszystko pieknie ale wy wszystko zablokowaliscie... floty na stacjonuj poslac nie idzie...
a jesli ktos bedzie musial wyjsc do pracy i nie bedzie mial prze ta wasza "blokade atakow" jak wyslac fsa, to co wtedy???
oddacie mi flote i surowce jak ktos mi ja rozwali???
a moze kase ktora wydalem na anty i czas ktory tu z marnowalem???
i nie pisz mi tu jacy to wy niewinni jestescie i ze nie ma zadnej winy z waszej strony. nie bylo nic o blokadzie atakow malo tego same ataki powinny byc zablokowane skanowanie itp a nie wszystko...
ok rozumie ze ta blad i przez to nie moge poslac floty ale dlaczego niby blokada ma byc zdjeta teraz o 16 a nie np za dzien tak by kazdy na spokojnie mogl odeslac fsa???
-
a jesli ktos bedzie musial wyjsc do pracy i nie bedzie mial prze ta wasza "blokade atakow" jak wyslac fsa, to co wtedy???
Rozwiązań jest kilka i wszystkie bierzemy pod uwagę. Np. globalny urlop możliwy do zdjęcia w każdym momencie. Ale jeszcze nic nie zostało postanowione. Bez obaw, nikt nie zostanie bez opieki
-
to ja jestem za!!! niech pojda wszystkie konta na u z mozliwoscia zdjecia go kiedy bedzie nam pasowac. to mnie ratuje jak i zapewne wielu...
-
To prawda. Ogromna część ludzi gra dla przyjemności , cześć zostawia jakiś pieniążek. I miłoby było, gdy ktoś pomyślał o graczach, a nie tylko o kasie. Jak posypią się złomy, to ciekawa jestem ile procent dostanie rekompensatę 🤔. Powiadomienia o tego typu akcjach są dramatyczne. Tak jak nachalne są info o evencie z anty, to dlaczego nie możecie wysyłać w takiej samej formie informacji o blokadach?