Witajcie
opisana sprawa nie dotyczy mojej osoby
a więc na nowszych UNIACH, ale na starszych też, co poniektórzy gracze z tzw TOP używają "nielegalnego oprogramowania" do tzw auto skanu
proceder polega na posiadaniu kilku / kilkunastu kont pobocznych do przeglądania i skanowania galaktyk w celu ukrycia posiadania takowego oprogramowania, w przypadku pojawienia się aktywności na monie której wcześniej nie było przy poprzednim przeglądaniu owe cudo wykonuje auto skana i jak jest flota która powróciła z FSa to gracz który z tego korzysta w kilka minut wie że wrócił FS i może dokonać ataku co w dużej ilości przypadków kończy się złomem. Żeby były to pojedyncze przypadki to wierze w szczęście, obserwacje, i inne cuda, ale tak niestety nie jest. I nie chcę tu wskazywać konkretnego gracza / graczy.
i teraz pytanie do was graczy = czy spotkaliście się z czymś takim, czy coś takiego was doświadczyło, jeśli tak napiszcie.
Niestety zgłoszenie tego procederu administracji nic nie daje bo właściwe konto jest w 100% czyste, ew jak owego posta przeczyta ktoś z administracji proszę o informację jak skutecznie zgłosić taki proceder.
Dziękuję

Używanie nielegalnego oprogramowania przez topowych graczy
-
-
Nie zgłosisz, są skrypty które nie ingerują w taki sposób, żeby team to mógł wypatrzeć.
Uwierz nie musi to być iles kont wszystko można z jednego
team nie ma pojęcia o istnieniu 🤷 -
Nie zgłosisz, są skrypty które nie ingerują w taki sposób, żeby team to mógł wypatrzeć.
Uwierz nie musi to być iles kont wszystko można z jednego
team nie ma pojęcia o istnieniu 🤷Mało tego, są gracze którzy legalnie się ogłaszają, że mają takie skrypty na sprzedaż.
Robisz bliczka i telefonik dzwoni jak Cię jakiś Lachmandżur skanuje ....
-
Oszuści byli zawsze, są i będą. Gry takie jak ta, nie oszukujmy się, nie mają narzędzi żeby takie rzeczy sprawdzać. Wyłowią jedynie te najgłupsze boty, które kreują powtarzalne do bólu logi.
Każda z resztą gra online, boryka się z takimi chwastami.
Na Quantum jest taki jeden z topki, bot loguje się o losowej porze między 3 a 5, leci skan wszystkiego i jak tylko coś mieści się w ustawionych widełkach, to leci atak. Taki kilka - kilkadziesiąt cyklów i powrót na urlopik.
Nie odpisuje na żadne wiadomości, a jak próbujesz to wpadasz do blacklisty. Bez sensu wpisywać nick ale lubi imię milaN
-
Trzeba po prostu zgłaszać, jak zgłoszeń będzie odpowiednio dużo, to już będzie widać jakąś zależność. Team ma prawdopodobnie nowe zabawki, bo z powietrza nie wzięła się fala płaczów, że nagle wszędzie i wszyscy byli banowani za niewinność (tj. nielegalne oprogramowanie).
-
Trzeba po prostu zgłaszać, jak zgłoszeń będzie odpowiednio dużo, to już będzie widać jakąś zależność. Team ma prawdopodobnie nowe zabawki, bo z powietrza nie wzięła się fala płaczów, że nagle wszędzie i wszyscy byli banowani za niewinność (tj. nielegalne oprogramowanie).
Nie ma żadnych nowych zabawek. Bzdury wyssane z palca. Co do samego tematu - na każdym unii te skrypty są, nie tylko te zresztą. Od a do z. Nie ma chyba Unii na którym topki czy inni nie używali by tych skryptów do skanowania czy kręcenia z falangą. Jest to od tak dawna ze gdyby chcieli coś z tym zrobić zrobili by już dawno.
Zabawy w kotka i myszkę z autoskanami odwalają się w tej grze od kilku lat i od kilku lat nikt na to nawet nie zwrócił uwagi. Aktywka - cyk skanik, aktywka w innym miejscu - cyk skanik i tak do znudzenia można się bawić i oglądać jak skryptami skanują planety.
To samo tyczy się falangi - skrypty które nie pozwalają na ukrycie zawrócenia stacji też są powszechne od kilku lat. Na każdym serwerze , wszedzie. Tak samo jak autor tematu pisze - za blika.
-
Nie ma żadnych nowych zabawek.
I pewnie dlatego po bardzo długiej ciszy w tym temacie nagle, w ciągu kilku tygodni, na niemal każdej społeczności był wysyp wątków "przecież ja niewinny, nigdy nie używałem żadnego bota/skryptu, to dlaczego dostałem za niego bana?". Tak, to ma sens.
-
Nie ma żadnych nowych zabawek.
I pewnie dlatego po bardzo długiej ciszy w tym temacie nagle, w ciągu kilku tygodni, na niemal każdej społeczności był wysyp wątków "przecież ja niewinny, nigdy nie używałem żadnego bota/skryptu, to dlaczego dostałem za niego bana?". Tak, to ma sens.
Oczywiście ze ma. Początek nowego roku trzeba było sobie statystyki uzupełnić. Więc idź se szukaj odkryć a nie twórz mitów i farmazonów. To pierwsze lepiej ci wychodzi przynajmniej nie robisz tego drugiego.
Gdyby takowy fakt miał miejsce - 3/4 polskiej społeczności Ogame wylądowało by na banach , nie mówiąc o innych krajach bo 3/4 polaczków i wielkich TOP przynajmniej TOP 10 każdego serwera nie potrafi grać bez wspomagaczy i nie mówimy tu o antymaterii. Mógłbym Cię teraz z każdego serwera nickami zasypywać dosłownie z każdego serwera na którym od lat używają takich skryptów bezkarnie mimo dziesiątek zgłoszeń i tłumaczenie że nie mają narzędzi prosi się o pomstę. Bany na chybił trafił - bo komuś coś się wydaje albo za dużo expów wysyła na dzień też są normalne - w końcu trzeba pokazać ze coś sie robi raz od czasu ,, pomijam już kwestię debilizmów jakie się z suportu słyszy. Tak samo jak lewe skrypty czy modowane wersje popularnych dodatków do tej gry.Więc jak pisałem idź se szukaj ukrytych osiągnięć bo lepiej ci to wychodzi zamiast wypisywać takie bzdury.
-
Nie ma chyba Unii na którym topki czy inni nie używali by tych skryptów do skanowania czy kręcenia z falangą. Jest to od tak dawna ze gdyby chcieli coś z tym zrobić zrobili by już dawno.
Wypraszam sobie, masz jakiś dowód ? Jak nie, to nie oceniaj innych według swojego odbicia w lustrze. Z góry serdecznie dziękuję.
-
Miałem/mam takie sytuacje.
W jednym tygodniu zakres godzin to np 3-6 w kolejnym 10-14 itd, do tego zmienia się zakres galaktyk - jeden tydzien tylko np 5 w kolejnym tylko 3 - a wszystkie skany leca 1-2 sek po wyladowaniu czegokolwiek na moonie i tylko z 1 galaktyki i tylko z jednego moona.
Sytuacje zgloszone - odpowiedz standardowa, analizowana od października 2024
-
Nie ma chyba Unii na którym topki czy inni nie używali by tych skryptów do skanowania czy kręcenia z falangą. Jest to od tak dawna ze gdyby chcieli coś z tym zrobić zrobili by już dawno.
Wypraszam sobie, masz jakiś dowód ? Jak nie, to nie oceniaj innych według swojego odbicia w lustrze. Z góry serdecznie dziękuję.
A wypraszaj kogo to obchodzi.
Jest jak jest i to na każdym serwerze bez wyjątku. Takie sa fakty i realia dzisiejszego ogame. I w żaden sposób tego nie zakłamiesz.
-
A czemu się dziwicie?
Jak administracja gry nawet adres e-mail sprzedaje nie wiadomo komu.
Przyszło do mnie info o nowym uniwersum - Tanoth.
Sprawdzam. Nie ma takiego uniwersum.
A wy liczycie na uczciwą rozgrywkę.
Obudźcie się.
-
A czemu się dziwicie?
Jak administracja gry nawet adres e-mail sprzedaje nie wiadomo komu.
Przyszło do mnie info o nowym uniwersum - Tanoth.
Sprawdzam. Nie ma takiego uniwersum.
A wy liczycie na uczciwą rozgrywkę.
Obudźcie się.
Tanoth to osobna gra od GF. A dostajesz info bo zakładając konto tutaj czyli na stronie GF akceptujesz ich regulamin. Więc na maila od Gameforge dostajesz reklamy czy info o nowych serwerach nie tylko z ogame ale tez z innych gier Gameforge ktorych jest wiele. Więc nikt twojego maila nie sprzedaje po prostu masz za mało rozumu co by wiedzieć tak proste rzeczy. A wydaje mi się że podstawowe które każdy wiedzieć powinien a nie pisać że ktoś twojego maila sprzedaje. Trzeba czytać od kogo jest mail, trzeba wiedzieć w jaka grę się gra i pod jakim szyldem.
-
Bo to raz był skan kilka sekund po zapaleniu aktywki i to w różnych galach od tego samego gracza
Prawda jest taka że 99% topki leci na skryptach/botach bo są po prostu przegrywami
przez co muszą dowartościować się potem w dziale ST przy starciu osiągniętym dzięki oszustwom
Takie rzeczy dzieją na niemalże w każdej grze, czy to mmorpg czy przeglądarkowej... Nic z tym nie da się zrobić, trzeba to zaakceptować i robić swoje.