Ban za niedozwolone oprogramowanie

• Szanowna koleżanko Ruda
    Właśnie poleciał ban na gracza Drak za "niedozwolone oprogramowanie", na uni Quantum.

W uzasadnieniu tylko stwierdzenie, że logi gry Wam się nie spinają i nie da się osiągnąć tego co osiągnął grając bez takiego oprogramowania.

Nie uważasz, że to trochę mało?
    Skoro macie na to "logi" to może napiszcie o co Wam chodzi bo z tego co rozumiem z rozmowy z nim na discordzie to on nawet nie wie za co dostał bana.
    W takim przypadku raczej ciężko będzie dane "postępowanie" wyeliminować w przyszłości jak się nie wie o co chodzi.

Bardzo bym prosił o dokładną analizę, którą na pewno przeprowadziliście, w oparciu o którą ban został dany.
    Nawet jeśli nie tutaj, bo nie możecie udzielać takich informacji publicznie, to do niego w odpowiedzi na ticket.
    Pragnąłbym także przypomnieć, że może to "tylko gra" ale jeśli ktoś dojechał do top 100 na takim uni jak Quantum to trochę czasu musiał na to poświęcić (albo bardzo dużo pieniędzy).

Z uwagi na te środki, czasowe lub inne, sugerowałbym więcej ostrożności w szafowaniu banami. To nie jest tak, że ludziom to jest obojętne.

Z góry dziękuję
    DKson

• Bardzo bym prosił o dokładną analizę, którą na pewno przeprowadziliście, w oparciu o którą ban został dany.
    Nawet jeśli nie tutaj, bo nie możecie udzielać takich informacji publicznie, to do niego w odpowiedzi na ticket.
    Pragnąłbym także przypomnieć, że może to "tylko gra" ale jeśli ktoś dojechał do top 100 na takim uni jak Quantum to trochę czasu musiał na to poświęcić (albo bardzo dużo pieniędzy).

Witam, na forum nie odpowiedzą .

Na ticket powinni cyt." Jeżeli dostałeś bana niesłusznie, powinieneś to zgłosić do Operatora, który karę nałożył wysyłając odpowiednie zgłoszenie w systemie Support. W wiadomości do GO przedstawi Ci powód bana. Jeżeli GO nie odpisze w ciągu 48h lub utrzymuje swoją decyzję, to masz prawo odwołania się do SGO, a w następnej kolejności do GA."

Zasady są dla graczy, zarządców folwarku to nie obowiązuje robią co chcą przy pełnej akceptacji Arta.

Jedyne co możesz otrzymać to cyt." W trosce o profesjonalną obsługę prosimy nie otwierać nowych zgłoszeń, które dotyczą tego samego problemu. Nasz System Support umożliwia śledzenie wszystkich zgłoszeń i ewentualne udzielanie dodatkowych informacji. Odpowiedź na ten problem została już udzielona we wcześniejszym zgłoszeniu, dlatego niniejsze zostanie zamknięte."

Pozdrawiam.

• Przede wszystkim, to osoba poszkodowana powinna napisac ten temat, bo na zazalenia kolegi poszkodowanego nikt nie bedzie odpowiadal

Po drugie, jest wiele rzeczy ktore naleza do tak zwanego nielegalnego oprogramowania

Nie wiem nawet gdzie szukac o tym wzmianek i czy w ogole jakies sa. Samo nagrywanie jest juz " nielegalne "

• Dzięki Dkson za posta, bo ja pewnie bym go napisał z dużą ilością wulgaryzmów. ale póki co ochłonąłem.

Fenrir jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to wstrzymaj klawiaturę.

lukas26 nie farmie sondami, jedynie pionierami.

Na ticket dostałem odpowiedź, że "W Twoim wypadku niestety odnotowano osiągnięcia których nie da się osiągnąć bez takich dodatków."

Niestety nie zostałem nawet poinformowany, co to są za osiągnięcia, nic mi nie zostało póki co udowodnione. Grałem uczciwie, miałem spore przyrosty punktowe, bo robiłem dziennie ponad 100 expedycji, całkiem solidne wydobycie, do tego sporo pionierami latałem po idlerach(mając bez mała 40 lat na karku i nie mając rodziny, mam troche czasu wolnego). nadmiar dexu sprzedawałem, ostatnio Guff (pozdrawiam serdecznie) regularnie skupował w niemałych ilościach. Dlatego też rozważę wystąpienie na drogę prawną o zwrot, co do złotówki, wszystkich pieniędzy jakie tutaj wydałem. Za kodeksem cywilnym

Art. 6. Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na osobie, która z faktu tego
    wywodzi skutki prawne.

Poszukam dalej paragrafów, na które mogę się powołać.

Pierwszy kontakt z tą grą miałem w 2007 roku, szkoda, że po tylu latach gry (choć z przerwami) tak się ta przygoda kończy. Bo jeśli administracja banuje za niewinność, a swoim kolegom pozwala się pushować to nie jest to normalna sytuacja. Prawda Ruda? Jak tam, dalej koledzy z winter mają zeszycik z hasłami do pushówek? Yossarian wspominał o nim na discordzie, jak jeszcze na quantum byliśmy razem w sojuszu NPF.

• Na terytorium Polski stosuje się Polskie prawo i to GF ma się do niego dostosować a nie my do prawa niemieckiego.

Art Proszę o Twój komentarz w tej sprawie.

Też tak myślałem :) , teraz jestem pewny że prawo niemieckie ma zastosowanie ;) .

Art i spółka to wiedzą dlatego śmieją się graczom w twarz.

W sprawie blokady konta znaczenie ma DETERMINACJA.

• Hellgodx prawda, to nie ja jestem osobą poszkodowaną w tym przypadku.
    Co nie zmienia faktu, że jestem osobą zainteresowaną bo zdarza mi się okazjonalnie wydać kasę na anty.
    Jeśli Geralt faktycznie został zbanownay niesłusznie to wyparował mu realny hajs. Wolałbym tego nie przerabiać na własnej skórze tylko dlatego, że GO/SGO czy innemu mądremu człowiekowi coś się wydaje.
    Dlatego poprosiłem o wyjaśnienie i dlatego nie wpłacę nic na tą grę dopóki temat się nie wyjaśni.

A jeśli było więcej osób, które uważają, że straciły środki w sposób niesłuszny i niejasny to ja bym doradzał zebranie się w grupę i objęcie drogi prawnej.
    Na pewno ja bym tak zrobił gdyby sprawa dotyczyła mojego konta.

• A jeśli było więcej osób, które uważają, że straciły środki w sposób niesłuszny i niejasny to ja bym doradzał zebranie się w grupę i objęcie drogi prawnej.
    Na pewno ja bym tak zrobił gdyby sprawa dotyczyła mojego konta.

W sumie masz rację, jeśli więcej osób się tutaj zgłosi niż ja i Zagubiony to może wyjdzie z tego jakiś pozew zbiorowy.

• Moj znajomy, rowniez dostal bana i rowniez te sama formulke mu przedstawili. Slowo w slowo

" W Twoim wypadku niestety odnotowano osiągnięcia których nie da się osiągnąć bez takich dodatków "

Ja juz od dluzszego czasu nie gram w te gre wlasnie ze wzgledu na to ze schodzi na psy

Caly czas walkowalem tez, ze wydawanie kasy na te gierke konczy sie tak samo. Ty wydajesz a jak przychodzi co do czego to oni cie maja wiadomo gdzie i juz nawet nie odpisuja

Wiec wydawajcie dalej i placzcie pozniej z tego powodu na forum

Oczywiscie, wspolczuje Ci tego bana, jesli jest tak jak mowisz i jestes niewinny, ale mam nadzieje ze to Cie czegos nauczy i przestaniesz nabijac kabze niemcom, a przy okazji calemu polskiemu supportowi, bo oni tez maja za to placone, chociaz probuja wmawiac ze sa juz w supporcie tyle lat za darmo :)

• Takie pytanie do osób kompetentnych oraz innych z podobną sytuacją.

Kiwi Browser.

Niby używałem jej tylko do puszczenia ekspedycji w pracy, ale może to to sypie w logach czymś co pozwala im myśleć, że lecisz na bocie mimo że faktycznie nie lecisz?

Wiem, że to tylko przeglądarka, ale może warto to sprawdzić.

• Trzeba zacząć od tego, że wydawanie pieniędzy na grę nie jest obowiązkowe.

Wydawałeś? Straciłeś? No to możesz pisać na Berdyczów.

O ile się nie mylę to GF to niemiecka firma.

Musiałbyś się sądzić w Niemczech.

Kiwi Browser.

Niby używałem jej tylko do puszczenia ekspedycji w pracy, ale może to to sypie w logach czymś co pozwala im myśleć, że lecisz na bocie mimo że faktycznie nie lecisz?

Używam kiwi na telefonie od chyba 2019 roku i nigdy bana nie miałem w żadnej społeczności a około 40% czasu jaki przeznaczam na grę gram na telefonie (czyli na kiwi). Jest to przeglądarka oparta o silnik google chrome więc nie sądzę żeby to był skutek bana. Jeżeli odnieśli się do logowań to pewnie chodzi o oprogramowanie posiadające niedozwolone funkcje. Lista dozwolonego oprogramowania oraz funkcji zabronionych jest tu Tolerowane dodatki w grze

Przed wstąpieniem na drogę prawną polecam zapoznać się dokładnie z zapisami umów Dokumenty

Pozwolę sobie "zacytować" tylko dwa fragmenty umowy ramowej

image.png?ex=67988406&is=67973286&hm=39b6001dd38561489d6c7431dc37dddca11169f46bee26503ab5c61ebc3ce391&

image.png?ex=67988458&is=679732d8&hm=96dd3cffd4867d60b24e866a40c7476f15996071c9cd9fcd58812cc08295c20d&

Pozdrawiam

Kiwi Browser.

Jak juz wspomnialem wczesniej, kolega rowniez dostal bana za free. Teraz rozwine dlaczego

Otoz. Gral w podobny sposob co ja, z tym ze ja bana nigdy nie dostalem za to

Ustawial sobie budzik reguralnie co 2h aby wyslac ekspedycje i to nie tylko za dnia ale i w nocy i tak codziennie, a oni to potraktowali jako uzywanie bota czyli nielegalne oprogramowanie

Moze robiles podobnie

• Od roku wysylam ekspedycje na budzik, co 77 minut, mialem w tym czasie moze kilka dni urlopu (i bana, 2 tygodnie, za to, że kupilem za duzo natymaterii) - wiec przerw w wysylaniu bylo moze lacznie 4 tygodnie przez rok. Mysle, że jednak GO sa w stanie to odroznić, zwlaszcza, że jak sobie z ciekawosci ostatnio policzylem na taka gre ekspedycjami trzeba poswiecic okolo 30 minut na dobe - by ciagle lataly.

Wiem, że GO maja wolna reke w interpretacji przepisow ale jakos nie chce mi sie wierzyc w ich zla wole. Jak zawsze w takim temacie napisze to samo, zazwyczaj na koncu okazuje sie, ze cos jest na rzeczy.. Bylbym bardzo ostrozny w skladaniu poreczen za czyjas niewinnosc, zarowno w grze.. jak i w zyciu ;)

• Od dawna GO nie dają bana za tak zwane byle co.

Oszukiwałeś - to teraz nie płacz na Forum.

Sądem straszysz?

No to za jakiś czas poinformuj nas w jaki to spektakularny sposób wygrałeś w sądzie z firmą Game Forge.

• Nie robiłem. dla mnie sen jest ważny. względy zdrowotne. po za tym na quantum są osoby, które latają tylko w nocy. i takie robienie exp to tylko zaproszenie dla nich, jak zobaczą troche sury które te expy przywiozły. a łatwo się wstrzelić. czasem nawet rano przed wyjściem do roboty moge puścić a zapominam...

Ostatnia opcja gdzie można się było czepić. Ucieczki. Umiem się upilnować, swego czasu lat temu pare kampiłem i podstawiałem gsy, nawet ST tak strzeliłem choć nie pamiętam nicku agresora. Ale jeden Smyk mnie trafił, jak lecąc na śmieci podmienił małą flote na ow i pancki. Stare dzieje poprzedniego forum. teraz podstawki w mojej sytuacji nie mają sensu, za duże floty latają.

Jest pewno kółko wzajemnej adoracji, które próbowało mnie spakować w recki. Nie raz któryś na mnie leciał więc albo pisałem, że jestem, albo (i tu cały pies pogrzebany) uciekałem na stacjonuj na planetę zamiast kolonizuj czy zbieraj. widać, jeden z nich napisał ticket.

A miałem nieprzyjemność dowiedzieć się jak taki bot działa, kiedy chciałem jednego zezłomować na Betelgause i mi notorycznie uciekał.

To najprawdopodobniej wyczerpuje temat, szkoda tylko, że GO nie umie się przyznać do błędu, bo ja tutaj też nie mam sobie nic do zarzucenia.

Edit: skoda tylko, że nie da się wejść, ale sam temat pokazuje, że kampiłem. tego było więcej, a niedziałający link mam z mesengera, bo go znajomej z u22 wysyłałem :D

https://board.pl.ogame.gamefor…lo-tommy-vs-drak-2639-03/

Moderator Ruda:
    Niegrzeczny zwrot ciach

• Grałem na Betelgeuse w tym samym czasie, kiedy Geralt tam rozrabiał, grałem wtedy dużo i znałem pory aktywności grających. Akurat Geralt grał po ludzku, w przeciwieństwie do niektórych. Sam jestem ciekaw, co uczynił, zapewne o tym nie wiedząc.