Też kiedyś oberwałem za niewinność. Przykra sprawa.
Przyjmij karę z pokorą, postrasz jakimś armageddonem ale na cuda nie licz
Niestety każdego może to czekać = mnie też raz "bez zasadnie" spotkało, niestety nikt nie udzieli Ci żadnej odpowiedzi dlaczego, tak czytam na przestrzeni kilku lat od czasu do czasu ktoś pisze właśnie takiego posta = że dostał bana za nielegalne oprogramowanie bez zasadnie i zaczynam się zastanawiać, czy te wszystkie bany "bez zasadne" przypadkiem nie łączy jakaś wspólna cecha która w oczach administracji jest "nie legalna" = bo może my robimy wszystko ok, a według nich coś jest nie tak, gdzieś zagina się jakaś cyferka i według norm to jest źle i tyle.
Pomijając fakt że dużo rzeczy które graczom się wydaje legalne - niestety takie nie jest - i popełniają błąd nie świadomie.
Geralt czy dobrze wnioskuje że ten ban dotyczy bezpośrednio Ciebie, jeśli tak, odezwij się do mnie na PW, chciałbym skonsultować pewny aspekt bana :). Jeśli masz ochotę oczywiście. Dziękuję.
smOOk zależy mi na wyjaśnieniu tego, po pracy poszukam jak tutaj przez forum do Ciebie napisać.
bobro bober kurrrrde!
no właśnie widzę, bo pisałem wyżej do GF niż nasze polskie bagienko. tam zepsucie podobne, jak nie gorsze.
wyzej w gf kmioty typu ringkeeper to dopiero bezczelne gnojki, nie oplaca sie strzepic opuszkow w palcach na klawiaturze. Tego bana juz nie odwroca, tak samo jak nie dostaniesz bardziej szczegolowego wyjasnienia w tej sprawie, po prostu zaslonia sie przepracowaniem i duza iloscia ticketow albo inna bzdura. GF jest wyjatkowo podstepne w swojej jeszcze bardziej wyjatkowej chciwosci. Kazdy pracownik farmi graczy jakby mial od tego dodatkowe srodki w wyplacie, co zreszta jest bardzo prawdopodobne. Co roku ich bezwstydna chciwosc i brak poszanowania dla spolecznosci wbija kolejny gwozdz do trumny tej gry, a oni zamiast pochylic czolo ida twardo w strone nieuchronnej smierci gry... z kim tu gadac, skoro oni nie potrafia nawet dojsc do tak oczywistych wnioskow? szok ze uniwersa nie sa jeszcze pelne botow AI imitujacych prawdziwych graczy zeby zapelnic pustki
Zabaweczki dziecku zabrali. A dziecko się piekli.
Było nie oszukiwać.
Jakoś nikt mi nie przydzielił bana.
Nie korzystam z nielegalnego oprogramowania. Ba! Nie korzystam nawet z legalnego, gdyż nie jest mi do niczego potrzebne.
Nie kupuję i nie sprzedaję kont.
Nie mam multikont.
Da się grać uczciwie? Da się.
Ten dzieciak przypomniał mi pewną sytuację, której byłem świadkiem.
Były to czasy kiedy istniały jeszcze kioski Ruchu.
Stoi przede mną kobieta z dzieckiem. A dzieciak: Mamo - kup mi tę zabawkę.
Mama: nie kupię, masz już takie.
Suma summarum dzieciak położył się na plecach na chodniku, zaczął walić nogami i rękami i wrzeszczeć: Ja chcę tę zabawkę!
Pomyślałem sobie: jak to dobrze, ze to nie moje dziecko.
Dostałby [ciach] i odechciałoby się mu szantażu.
Display MoreOd dawna GO nie dają bana za tak zwane byle co.
Oszukiwałeś - to teraz nie płacz na Forum.
Sądem straszysz?
No to za jakiś czas poinformuj nas w jaki to spektakularny sposób wygrałeś w sądzie z firmą Game Forge.
Poczytaj jak było :
https://board.pl.ogame.gamefor…1amanie-zasad-gry-i-bany/
Grałem i gram zgodnie z zasadami a kryształowi próbują ze mnie zrobić frajera.
Twierdzę że w moim przypadku operatorzy łamią co najmniej zasady gry.
Almera. Tobą się zajmie moderator. Pluć sobie takimi tekstami w twarz nie dam dzieciaku.
I kto jeszcze?
FBI, CIA, KGB, CBŚ, Komenda Policji w Poznaniu, Wydział do spraw walki z przestępstwami gospodarczymi?
Przestań się ośmieszać.
To nie pierwszy post na tym forum o banie za free.
Jakoś w większości poprzednich spraw okazało się, że jednak "coś było".
Trzeba się odwoływać bo nic innego nie pozostało - no i cierpliwie czekać.
masz racje ZEr0 , trzeba zamknąć temat. ukręcić łeb sprawie.
bodzioboss , oferowałem i oferuje administracji pełną przejrzystość i współpracę celem wyjaśnienia tej sytuacji i nieporozumienia, nie ma woli z ich strony.
Dlaczegóż nie wynika?
Otóż wynika.
Lekcja mianowicie taka:
Jak oszukujesz i wszystko idzie gładko to jest super.
A jak cię przyłapią na oszukiwaniu to wszyscy są winni tylko nie ty.
mam wrażenie że na tą chwilę to najskuteczniej łeb ukręcasz sprawie Ty sam swoimi wpisami i disami... szczerze nie wiem po co w ogóle założyłeś wątek na forum publicznym jeśli nie chcesz wolności wypowiedzi w temacie jeśli podobnie dyskutujesz z "administracją" to nie dziwię się że "nie ma woli z ich strony"
mam wrażenie że na tą chwilę to najskuteczniej łeb ukręcasz sprawie Ty sam swoimi wpisami i disami... szczerze nie wiem po co w ogóle założyłeś wątek na forum publicznym jeśli nie chcesz wolności wypowiedzi w temacie jeśli podobnie dyskutujesz z "administracją" to nie dziwię się że "nie ma woli z ich strony"
Odpowiedz proszę co rozumiesz przez : "nie ma woli z ich strony" ?
Czym ta wola się wyraża ?
Jak juz wspomnialem wczesniej, kolega rowniez dostal bana za free. Teraz rozwine dlaczego
Otoz. Gral w podobny sposob co ja, z tym ze ja bana nigdy nie dostalem za to
Ustawial sobie budzik reguralnie co 2h aby wyslac ekspedycje i to nie tylko za dnia ale i w nocy i tak codziennie, a oni to potraktowali jako uzywanie bota czyli nielegalne oprogramowanie
Moze robiles podobnie
BREDNIE sam jak gralem pol roku tak robilem dzien w dzien i nie bylo bana kolega sie wybiela poprostu udaje ze nic nie mial a pewnie nastawil makro i bylo widac jak przy opoznionych ekpach i tak probuje je wyslac i to wylapal system
Jak juz wspomnialem wczesniej, kolega rowniez dostal bana za free. Teraz rozwine dlaczego
Otoz. Gral w podobny sposob co ja, z tym ze ja bana nigdy nie dostalem za to
Ustawial sobie budzik reguralnie co 2h aby wyslac ekspedycje i to nie tylko za dnia ale i w nocy i tak codziennie, a oni to potraktowali jako uzywanie bota czyli nielegalne oprogramowanie
Moze robiles podobnie
BREDNIE sam jak gralem pol roku tak robilem dzien w dzien i nie bylo bana kolega sie wybiela poprostu udaje ze nic nie mial a pewnie nastawil makro i bylo widac jak przy opoznionych ekpach i tak probuje je wyslac i to wylapal system
Grałem na Lacerta przez rok do fuzji(2023-2024), farmiłem sondami, kolega złomował mi flotę. Bana za push i multi nie było.
Po fuzji wróciłem do gry na Quantum farmiłem sondami w lipcu, ten sam kolega zezłomował mi flotę. Dostałem bana za push i multi pomimo cyt. „ich aktywność, zachowanie etc były przeze mnie sprawdzone w ciągu ostatniego miesiąca.” „Z logów gry i analizy kont wynika”
Nielegalnego oprogramowania nie stwierdzili, bo go nie używam.
Cały czas gram tak samo farmię sondami, kolega złomuje flotę. Parę godzin przed eventem astro dostaję bana za niedozwolone oprogramowanie cyt. „Wyniki, które osiągasz na koncie nie są możliwe do uzyskania przy grze człowieka.” Jednocześnie dostaję groźbę cyt. „Blokada jest tymczasowa, wiec zalecam usunięcie dodatku by uniknąć podobnych konsekwencji w przyszłości.”
Ponieważ nie mam czego odinstalować do gry nie mogę wrócić. Te bany to BREDNIE.
Odpowiedz proszę co rozumiesz przez : "nie ma woli z ich strony" ?
Czym ta wola się wyraża ?
zapytaj się Geralta ja go tylko cytowałem
Rozumiem, że sprawa sądowa już w toku.
Poinformuj nas kiedy firma Game Forge ogłosiła upadłość.
Myślę, że temat został wyczerpany bo zaczynacie się wzajemnie obrażać.
Sprawy dotyczące odwołań odbywają się na Supporcie, nikt nigdy nie będzie wyjaśniał tego w temacie na Forum.