Event = Przedmioty na Ekspedycji (16.01-19.01.2025)

• Nie wiem o jakich limitach piszecie ale chyba ich nie ma

Ja tez nie rozumiem jak te limity działają ale po fali itemow przychodzi zwyke dłuższa fala suszy a duza ilosc ekspów ma marginalne znaczenie.

Wstaw w przyszłym miesiacu to sie przekonamy czy ci dalej manna leci z nieba :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Ale prawda jest jedna bo jak pisałem z kolegami z sojuszu od ostatnich Aktualizacjach już nie chodzi o przedmioty ale o surowce. znów jest spadek surowców na ekspedycjach :(

nie zauważyłem różnic, ten tydzień nawet lepszy niż ostatnie

• Kiedy ten event ma miejsce, zauwazam drastyczne wzrosty prawdopodobienstwa na wystapienie Czarnej dziury - ktos jest to w stanie wytlumaczyc? Czy event nie powinien jedynie zwiekszac szansy na uzyskanie przedmiotu?

• Czy event nie powinien jedynie zwiekszac szansy na uzyskanie przedmiotu?

Event znosi tylko dzienny limit 1 przedmiotu, nic nie wiem o zwiększaniu szansy znalezienia, poza tym że jest bardzo duża - przejrzyj wykresy - Event = Przedmioty na Ekspedycji (16.01-19.01.2025), w większości itemy trafiane w 1 fali, co mówi aż nadto o prawdopodobieństwach.. :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Czy event nie powinien jedynie zwiekszac szansy na uzyskanie przedmiotu?

Event znosi tylko dzienny limit 1 przedmiotu, nic nie wiem o zwiększaniu szansy znalezienia, poza tym że jest bardzo duża - przejrzyj wykresy - Event = Przedmioty na Ekspedycji (16.01-19.01.2025), w większości itemy trafiane w 1 fali, co mówi aż nadto o prawdopodobieństwach.. :trollface:

Potwierdzam. Codziennie puszczam kilka Expów (zwykle 1 falę) i rano w 90% przypadków mam 1 przedmiot. Więcej nie ma sensu bo i tak na 99% nic nie wpadanie.

Nigdy nie trafiłem dopałki surowców 40%, natomiast 30% wpadają sporadycznie /od czasu do czasu.

Przechodząc do meritum:

Ruda, czy możesz proszę precyzyjnie napisać jakie są zasady tego eventu: "Przedmioty na ekspedycji"?

Interesuje mnie w szczególności:

1) Czy event znosi limity dzienne całkowicie czy częściowo, a jeśli takie limity dziennie/tygodniowe/miesięczne istnieją to jakie dokładnie są to limity (proszę podać konkretne cyfry)?

2) O jaki % wzrasta prawdopodobieństwo trafienia przedmiotu/antymaterii/handlarza podczas eventu?

Z mojego doświadczenia wynika, że udział w tym konkretnym evencie jest całkowicie bezsensowny. Nigdy nie osiągnąłem zauważalnych wzrostów ilości itemów, pomimo ponad 2krotnego zwiększania na czas eventu ilości slotów przy pomocy odpowiednich przedmiotów. Mówię tutaj o wysyłaniu co najmniej 150-200 expedycji dziennie podczas tego typu eventu oraz porównywaniu tego ze zbliżonąą ilością wysyłanych poza eventem. Naprawdę szkoda Waszego czasu bo niewiele na tym zyskacie.

Dlatego uważam że Team powinien raz na zawsze i porządnie wyjaśnić jakie są zasady tego Eventu. Powinno to być precyzyjnie podane w ogłoszeniu o evencie, bo klienci Ogame używają płatnych itemów aby zwiększyć udział w evencie. Zatem kupują usługę, ale nie wiedzą na jakich zasadach. To jest działanie bezprawne i nie ma tutaj znaczenia że jest to gra. Powinno być czarno na bałym podane % prawdopodobieństwa. Pisanie że prawdopodobieństwo znalezienia przedmiotu się zwiększa to mydlenie nam oczu. To tak mniej więcej jakbyśmy kupowali kota w worku. W normalnym życiu taka firma która oferuje takie usługi już dawno miała by na karku Urząd Ochrony Konsumentów i inne biurokratyczne badziewia i mogła by liczyć na karę w wysokości 10% przychodów. Zatem żądam publicznie podania tych danych! a

Do czasu podania danych oczywiście nie mam zamiaru puszczać expów w ramach tego eventu i polecam innym taki sam bojkot.

• SPIN DOKTOR uważaj z tym nastawianiem aby nie było tak jak tutaj:

Team pogrywa z nami tak jak na to pozwalamy jako "klienci" ;) Wrzucanie takich baboli jak event z przedmiotami to jest przykład tego pogrywania.

Ruda wiadomo robi to o co ją poproszą, natomiast jej głos jest lepiej słyszalny w Teamie niż nasz stąd zapytanie w jej kierunku.

• Mi w normalnym trybie wpada tak jeden item na 2-3 dni (średnia z ostatnich 4 miesięcy). Podczas eventu średnia identyczna, czasem przez cały event znajduję 1 przedmiot, ekspedycji ~150 dziennie, dane z trackera i zapisków.

Potrafiłem mieć okres 14 dni bez ani jednego przedmiotu, następnie w 13 dni znalezione 9 :S

• @DiGriz i tu się mylisz, bo na angielskim forum zapytałem w trybie reklamacji, a to wiąże przedsiębiorcę i powoduje konieczność odpowiedzi w tym trybie. Jak nie odpowie piszesz listami poleconymi na adres przedsiębiorcy wskazując jakie uchybienia są przedmiotem reklamacji aż sprawa wyląduje w UOKiK. Wszyscy wiedzą że ten event jest lipny/wadliwy tylko nikt z tym nic nie robi i dlatego Team może z nami pogrywać. Wydajecie kasę na itemy do zwiększania liczby expów, ale w tym evencie tak naprawdę nie wiecie co kupujecie. Jest to nielegalne.

@Qnick a więc co szkodzi aby napisali że podczas eventu podnoszą limit do 3 przedmiotów na dzień, albo prawdopodobieństwo zwiększa się x razy, albo można znaleźć 3xtyle. To powinno być tak samo czarno na białym opisane jak przy evencie z antymaterią gdzie łaskawie napisali że można zdobyć 9x tyle. To jest ich psi obowiązek aby informować konsumentów (graczy) jakie są zasady promocji. A jak nie to kara wynosi nawet 10% przychodów. Poczytajcie ile firm już zapłaciło takie kary za dużo mniejsze przewinienia względem konsumentów (nas).